עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

כמה שווה המחשב שלי?

Featured Replies

פורסם
די ברור שהבחור סתם רצה ליטוף לאגו שלו, אבל התגובות של רבים מכם לא רלוונטיות ומוגזמות.

כאילו מה זה "החומרה שלו כבר לא הכי חדשה"? זה פאקינג דור אחד אחורה. אתה מצפה לראות ביד-2 מחשבים "מהניילונים"? אולי אפילו עם חומרה שעדיין לא יצאה? :P

זה גם לא סתם דור אחד אחורה, זה high-end של הhigh-end של דור אחד אחורה. משתלם או לא - אבל עובדה - היה פראייר שהיה מוכן לקנות את זה במקור (פותח הדיון). ;)

המפרט שגבריאל קישר אליו בכלל לא ברור לי. זה מפרט שנחות בכל אחד מהפרמטרים, לפעמים באופן ניכר. מה הקשר? :facepalm:

ב7000 ש"ח לבנות מחשב חדש עם כוח כפול? בבקשה, בוא תבנה לי ואני אקנה אותו ממך. אי-אפשר לבנות מחשב חדש בכוח כפול, כי אין חומרה בשוק עם כוח כפול. אבל העיקר לדבר. :screwy:

אם אתם מקשקשים פה סתם כדי לעצבן את פותח הדיון על הטרולינג, ניחא. הבעיה היא שמישהו אחר-כך יקרא את הדיון הזה ויחשוב שאתם רציניים, או עוד יותר גרוע - צודקים. :)

תראה מה אני עשיתי תחליף את הכרטיס מסך ב970 עם OC(אפשר להזמין מחו"ל ב1450) לוח אם שלX99 ב1200 מעבד טוב של I7 בתושבת הכי חדשה עולה 1900 אף משחק לא משתמש ביותר מ16 ג'יגה זכרון ואפשר להזמין אותו מחו"ל ב800 לDDR 4 אנחנו רק ב4540 בלי הזכרונות יש לך עוד 2460 למארז ספק וזכרונות. אפשר גם לשדרג לזכרון של חברה יותר איכותית או להוסיף מעט ולסגור SLI ...

גם אם אתה קונה בארץ נראה לי שאפשר לסגור מחשב חזק יותר. זה מה שקורה כשניוידיה שוברת את השוק עם כרטיסי המסך שלה.

נערך על-ידי Buck

• תגובות 32
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תפסיק לז**ן במוח. אמרת שב7000 שקל אתה בונה מחשב עם כוח כפול מהמחשב של פותח הדיון. אני עדיין מחכה. :)

פורסם

סבבה שני כרטיסי מסך של 970 הם עם כוח יותר מכפול מR9.

1000 שקל למארז וספק זה סביר. אולי תצטרך להוסיף גג 500 שקל .

חוץ מזה אפשר בקלות לבנות מחשב מהתושבת הקודמת חזק יותר עם SLI כששני כרטיסים חזקים יותר עולים כמו אחד מהדור הקודם.

נערך על-ידי Buck

פורסם

רגע, ומה עם מעבד עם כוח כפול? ומה עם פי 2 זכרונות? ומה עם SSD מהיר פי שניים ודיסקים קשיחים עם נפח כפול?

תגיד מראש שאתה מהמקובעים של דת כרטיסי המסך שחושבים שחוץ מכרטיס מסך אין שום חלק שימושי במחשב וחוץ מלעשות ביד על Crysis 3 עם Ultra AA אין שום שימוש למחשב, שאני אדע שאין טעם לדבר איתך. :)

פורסם

לא נראה לי שאפילו לשימוש תעשייתי יש צורך ביותר מ16 ג'יגה זיכרון לא רק לגיימינג זה כבר מעל ומעבר, אבל ניחא תמיד אפשר לחזור דור אחורה ולקחת כמות כפולה . המעבד I7-5820 הוא המעבד השני הכי חזק לתושבת לפחות בשוק הלא מקצועי (אני לא מחשיב את הליינים כי בדור הזה הם לא משנים כלום) והוא מתאים ל OC אבל שוב רוב החישובים היום ברוב התוכנות שתומכות כבר ב6 ליבות בCPU ממילא נעשים על הGPU אז כמו הזכרון ההבדלים בכוח שלו ברוב המקרים חסרי משמעות.

SSD לא כלכך יקרים היום אבל דיברתי על כוח עיבוד לא על נפח זכרון. שוב נראה לי שאם תנסה להרכיב היום את המחשב שלו אחד לאחד או את המפרט הכי קרוב ולהחליף את כרטיס המסך ב2 970 זה יצא זול יותר וכן הדבר העיקרי שקובע כמה מחשב ברמה הזאת חזק הוא כרטיס המסך גם לגיימינג וגם לחישובים.

נערך על-ידי Buck

פורסם
^^^ אתה צודק שהוא נחות בכל פרמטר - אבל חדש. הכוונה היא למה להשקיע הרבה במשהו משומש כשאתה יכול לרכוש משהו חדש לא בהפרש גדול במחיר.

בגלל שהמשהו המשומש הזה הרבה יותר חזק! איזו צורת חשיבה מוזרה! אנאלוגיה מצויינת, QTTP.

אני לא מבין איך הבאת את המפרט הזה כדוגמא למפרט עדיף על המחשב המשומש המדובר, הוא חורג ב1400 ש"ח מההערכה שלך, והוא חלש ממנו בהרבה. "חדש", אז מה? מעבדים וכרטיסי מסך יכולים לשרוד גם מעל 10 שנים בהרבה מקרים.

ב3500-4000 ש"ח אם הייתי עכשיו מעוניין לקנות מחשב, יש סיכוי שהייתי קונה את המחשב הזה, מה שכן לגבי הכרטיס מסך זה נכון, 290X משומש כרגע יהיה שווה פחות מחצי ממה שעלה לו. זה עדיין איזה 1400 ש"ח לבד רק לכרטיס מסך, אז איך העלת על דעתך לומר שהמחשב כולו שווה 2500 ש"ח?

- - - תגובה אוחדה: - - -

לא נראה לי שאפילו לשימוש תעשייתי יש צורך ביותר מ16 ג'יגה זיכרון לא רק לגיימינג זה כבר מעל ומעבר, אבל ניחא תמיד אפשר לחזור דור אחורה ולקחת כמות כפולה . המעבד I7-5820 הוא המעבד השני הכי חזק לתושבת לפחות בשוק הלא מקצועי (אני לא מחשיב את הליינים כי בדור הזה הם לא משנים כלום) והוא מתאים ל OC אבל שוב רוב החישובים היום ברוב התוכנות שתומכות כבר ב6 ליבות בCPU ממילא נעשים על הGPU אז כמו הזכרון ההבדלים בכוח שלו ברוב המקרים חסרי משמעות.

SSD לא כלכך יקרים היום אבל דיברתי על כוח עיבוד לא על נפח זכרון. שוב נראה לי שאם תנסה להרכיב היום את המחשב שלו אחד לאחד או את המפרט הכי קרוב ולהחליף את כרטיס המסך ב2 970 זה יצא זול יותר וכן הדבר העיקרי שקובע כמה מחשב ברמה הזאת חזק הוא כרטיס המסך גם לגיימינג וגם לחישובים.

מסכים איתך שב7000 ש"ח אתה מביא מפרט עדיף בהרבה, במיוחד אם תקנה את החלקים שלך מחו"ל, אין הרבה מה לומר בנושא, והוויכוח פה מיותר, כי כולנו פה יודעים זאת. מה שכן הוא אמר "פראיירים לא מתים, רק מתחלפים", מן הסתם ההצעה הזו שהוא קיבל (אם זו הייתה בכלל הצעה רצינית) לא הגיעה ממישהו שמבין הרבה בנושא.

נערך על-ידי ChaosPower

פורסם

בדיוק.

אין שום ספק שב7000 אפשר לקנות מחשב חדש שיהיה עדיף על המפרט של פותח הדיון. מצד שני, אין שום סיכוי שאפשר יהיה לקנות מחשב חזק פי שניים.

אין שום ספק שב4000 שקלים אפשר לקנות מחשב חדש ומשתלם. מצד שני אין שום סיכוי שאפשר יהיה לקנות במחיר הזה מחשב שיתעלה בכל הפרמטרים (ולא רק בפרמטר אחד נבחר) על המחשב של פותח הדיון.

מה שמפריע לי הוא חוסר היכולת לנהל דיונים כאלה בלי הגזמות.

פורסם

אני עדיין אוחז בדעה שמחירו של מחשב משומש יורד בצורה דרסטית. אני בכל בכל מקרה לעולם לא ישקיע סכום גבוהה מ-2500 - 3000 למחשב משומש - גם אם הוא "מרופא" ובעל ביצועים מעולים. שלא תבינו לא נכון אין לי שום בעיה לרכוש משומש (חודש שעבר רכשתי M58p עם 8 ג"ב זכרון וכרטיס GTS210 מעבד q9550 בפחות מ-500 שח - שזה מחשב נהדר עם מחיר טוב) - אבל להשקיע במשהו משומש כל כך הרבה כסף נשמע לי מוגזם. אה ולגבי ההשוואה לדו גלגלי - הדוגמה היתה למחשב חדש לעומת מחשב משומש. מילת המפתח היא שוב - משומש.

פורסם

שאלה שבאמת מעניינת זה כמה באמת הייתם מוכנים להשקיע על מחשב משומש - גם אם הוא חזק...

פורסם

אתה זה לא כל העולם. יש אנשים שבאופן עקרוני לא רוכשים משומש, בין אם מדובר במחשב, רכב, רהיט, דירה. יש כאלה שכן.

מילת המפתח לדעתי היא לא "משומש" אלא "אחריות". בעבר יצא לי לקנות מספר פעמים מחשב נייד עם אחריות, במחיר יותר גבוה ממה שאפשר היה לקנות מחשב חדש (כמובן עם מפרט נחות ולא מתאים לצרכיי). נכון לעכשיו - כולם התבררו כקניות מאוד מוצלחות.

מחשב שולחני משומש מעולם לא קניתי וכנראה גם לא אקנה. לא כ"כ מהסיבה של משומש, אלא פשוט כי אני אוהב להרכיב את המחשבים שלי בעצמי ולבחור את החלקים אחד-אחד לפי הטעם שלי. הסיכוי שיהיה למישהו מחשב משומש שהורכב בדיוק לטעמי הוא קטן. כן יצא לי כמה פעמים לרכוש חלקים מחודשים / משומשים למחשב נייח.

פורסם
אני עדיין אוחז בדעה שמחירו של מחשב משומש יורד בצורה דרסטית. אני בכל בכל מקרה לעולם לא ישקיע סכום גבוהה מ-2500 - 3000 למחשב משומש - גם אם הוא "מרופא" ובעל ביצועים מעולים. שלא תבינו לא נכון אין לי שום בעיה לרכוש משומש (חודש שעבר רכשתי M58p עם 8 ג"ב זכרון וכרטיס GTS210 מעבד q9550 בפחות מ-500 שח - שזה מחשב נהדר עם מחיר טוב) - אבל להשקיע במשהו משומש כל כך הרבה כסף נשמע לי מוגזם. אה ולגבי ההשוואה לדו גלגלי - הדוגמה היתה למחשב חדש לעומת מחשב משומש. מילת המפתח היא שוב - משומש.

אין לי ספק שהמחשב במפרט שאתה הבאת יצליח להריץ את כל המשחקים החדשים בצורה סבירה (למעשה, אני גם יכול להגיד לך בדיוק באיזה פריימים לשניה כל משחק ירוץ, המחשב שלי כמעט זהה), אבל הוא ממש לא ברמה של המחשב שאנחנו מדברים עליו פה.

לגבי אם הייתי קונה מחשב משומש חזק? הסיבה היחידה שלא הייתי קונה מחשב שלם משומש, היא בדיוק כמו שQTTP אמר, אני מעדיף לבחור את החלקים בעצמי.

אבל במידה והמחיר ממש טוב, אז למה לא? אפשר אפילו לקנות את המחשב שלם, לפרק אותו, למכור את החלקים שיותר משתלם למכור בנפרד, ולעשות רווח שילך לקניית חלקים עדיפים.

אבל זה שאתה בעצמך לא היית קונה אותו בגלל "משומש", לדעתי זו לא סיבה טובה להעריך חומרה מצויינת בהרבה פחות מהשווי שלה, צריך להיות אובייקטיבי פה.

פורסם

בשביל 2500 ש"ח אני קונה חמש כאלה :bash:

פורסם

תקנה, אף אחד לא מכריח אותך לרכוש חדש.

זה לא חידוש שחומרה יד שניה עולה הרבה פחות. אני את כרטיסי המסך שלי בנתיים רכשתי משומשים, זה יצא לי זול.

באמת יותר משתלם לרכוש יד שניה, אך יש שמעדיפים את החדש דווקא או שיש להם דרישות מסוימות מהמחשב.

אם מספיק לך מעבד מיושן, בכבוד, תרכוש.

אם מספיק לך כרטיס מסך ישן וחלש, תרכוש. השוק מלא בחומרה יד שניה.

אכן, ב2500 אתה יכול לרכוש חמישה מחשבים ישנים. אתה צריך חמישה מחשבים? ועוד צרכני חשמל.

אך במחיר של 1500 ש"ח אתה יכול לרכוש מחשב חדש עם חומרה חדשה ואפשרויות רבות לשידרוג, כמו כן, יש הרבה חלקים שמתאימים לתושבת הנוכחית.

נערך על-ידי דובי770

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ואווו... הרבה זמן לא הייתי פה ונדהמתי לקרוא את כל התגובות.

יש כאלו שאני מסכים איתם ויש כאלו שלא , אבל נחמד לשמוע דעות שונות.

אז ככה...אני קניתי את המחשב הזה בבניה עצמית ובחירה עצמית כן אני יודע עכשיו הוא לא חדש אבל הוא היה חדש.

לגביי אלו שאמרו שהמעבד ישן מדור אחורה , תן לי תוכנה משחק או כל דבר שהמחשב שלי לא יכול להריץ ואני מבטיח לך שהוא יריץ ברמה הכי גבוהה.

לגביי ההצעה של ה 7K אכן קיבלתי אבל אתם מכירים את זה שאני קונים משהו שניתן לשדרג אותו ולא בא לכם למכור למרות שאפשר תמיד לשדרג , אז זו הסיבה שלא מכרתי אותו.

כסף לקנות מערכת חדשה לא חסר (ואני לא משתחצן או מתלהב או לא יודע מה) אבל ברגע שמשחק אחד לא יעלה ברמה הכי גבוהה המערכת תשודרג.

ותודה רבה לכל מי שהגיב כי זה מעניין לשמוע מה אנשים אחרים חושבים.

פורסם
כסף לקנות מערכת חדשה לא חסר (ואני לא משתחצן או מתלהב או לא יודע מה) אבל ברגע שמשחק אחד לא יעלה ברמה הכי גבוהה המערכת תשודרג.
דווקא נשמעת כמו עמדה של ילדון מתלהב. כזה שמה שחשוב לו הוא לא כמה כיף לשחק אלא שהוא יוכל להגיד לכל העולם שהוא מריץ הכל "על הכי גבוה". :undecided:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.