עבור לתוכן

מחשב לסטודנט להנדסה עד 4000 ש"ח ושאלה על lenovo flex 2

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי מחשב נייד שאמור לשמש אותי במשך 4 שנים ללימודי הנדסה.

אחרי הרבה חיפושים וקריאה בפורום הבנתי ש lenovo flex 2 מומלץ וגם עונה על הצרכים שלי.

אני חושב לקנות את הדגם:

[h=1]Lenovo Flex 2 (14 inch) 5942-6615 .

הבעיה היא שאין בו כונן ssd, אבל גם לא מצאתי מחשב עם כונן ssd מספיק גדול במחיר נורמלי.

השאלה היא אם אני אוכל בעוד שנה/שנתיים כשהמחירים ירדו להחליף את הכנון הקשיח של האחד טרה בכונן ssd.

ומה דעתכם על המחשב הזה בכללי?

הנה הדרישות: [/h]

* מטרות המחשב? הפעלה מהירה של תוכנות שאצטרך להשתמש בהן בעתיד שקשורות ללימודים , אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים .

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 או 13.3 עדיפות למסך מגע

* רזולוציית המסך? לא חושב שקריטי לי

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין

* משקל רצוי? בסביבות ה - 2KG פלוס מינוס

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?כן

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) מעדיף שיהיו כמה שיותר יציאות למקרה הצורך

* Bluetooth? כן

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) צריך לפחות 750GB.. עם 128GB SSD (אם יש דבר כזה במחיר סביר).

* כונן אופטי? לא

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, רצוי ווינדוס 8

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)עדיפות למסך מגע אך לא קריטי

התקציב הוא 4000 ש"ח ,אפשר לחרוג..

הדברים שהכי חשובים לי : שיהיה מהיר, שלא יתחמם מהר, זמן סוללה ארוך ושלא ירעיש.

תודה רבה !! :]

פורסם

אין בעיה להחליף, זה יהיה 1:1 מול הכונן הקיים.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה.

ובכללי אתה חושב שהמחשב הזה יהיה בחירה טובה? או שיש הצעות אחרות?

יש אולי מחשבים שבאים עם כונן ssd + כונן רגיל במחיר שציינתי?

פורסם

אם מסך מגע לא קריטי שקול גם את הדגמים השונים של לנובו u430p. קצת יותר קל. (אני לא בטוח אבל נראה לי גם שבשונה מהפלקס הוא עם מעטפת מתכתית).

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/u-series/u430p/

ההבדל המשמעותי במחיר הוא שבפלקס כבר מ 580 דולר יש Core i5 וב u430p רק מ 640. אבל מצד שני מסך FHD בפלקס עולה יותר. תעיין בהפרשים.

אם דחוף לך SSD + HDD שקול להחליף מיד לאחר הקניה את הכונן הקיים ב WD BLACK2 שהוא SSD+HDD. קצת יקר וגם לא ה-SSD הכי מהיר שיש אבל הרבה יותר זול מדגם שמכיל את שניהם מראש.

פורסם

לא הבנתי מה קשור מחירי חו"ל פה, בארץ המחירים שלהם די דומים.

המסך ב-FLEX 2 משמעותית טוב יותר - FHD ופאנל IPS, ב-U430P הוא מט ברז' רגילה. הכרטיס מסך ב-FLEX 2 משמעותית חזק יותר.

יתרון ל-U430P זו האפשרות לשים SSD של 128GB בנוסף לכונן המכני הרגיל שמגיע עם המחשב באותה "חבילה".

זמן העבודה של ה-U430P ארוך בכ-שעתיים מה-FLEX 2. והוא גם קל יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

ללא ספק ה -

U430P נכנס לתמונה. אז זה flex 2 vs U430P...

אתה אומר שהמסך של flex 2 טוב יותר משמעותית וכן גם הכרטיס מסך הרבה יותר טוב, איך זה מתבטא בפועל? אם אני לא אחד שמחשק במחשחקים במחשב, זה ישפיע איכשהו?

פורסם

לשניהם דגמים ברז' רגילה וFHD.

לשניהם דגמים עם ליבה גרפית מובנית ועם משולבת. (בu430 יש GT730M. הP ללא טאצ').

הדגמים המוצעים באתר של לנובו משתנים משמעותית בהתאם לאיזור.

אכן טעיתי בנוגע למחירים (מחירי ארה"ב), ועליו לבדוק את ההצע בהתאם לזמינות הדגמים בארץ.

פורסם

לא מתבטא אבל יתכן וה"תמורה הכספית" בעתיד תהיה לטובת ה-FLEX 2 כי הוא כוויכול מציע "יותר" - FHD IPS וכ.מסך חזק יותר.

פורסם

חיובי.

לא פוגע באחריות.

שים לב שמחשבי לנובו מגיעים עם אחריות לשנה, כך שמומלץ להרחיב אחריות ל-3 שנים בתוספת תשלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים