עבור לתוכן

החלפת כרטיס מסך דחוף!!

Featured Replies

פורסם

Watch Dogs הוא משחק שמתוכנת באופן עצל ורשלני, ולא עובד בצורה מושלמת גם על מחשבים מפלצתיים ככל שיהיו.

Assassin's Creed היא סדרה של משחקים שמבוססת על מנוע גרפי ופיזיקלי דיי ישן, שעושה שימוש מאוד כבד במעבד לצורך עיבוד של דברים שכיום מנועים גרפיים מעבדים על כרטיסי מסך. נכון, PhysX הוא אלמנט לא קל, אבל בהתחשב בזה שהמון דברים במשחק נופלים על המעבד, לא מדובר במשחק שמתאים היטב לכרטיסים מפלצתיים. האם אתה תקבל שיפור בשינוי כרטיס המסך? בודאי, זו לא שאלה. אבל ההמלצה הטובה ביותר שלי תהיה - חכה, תראה איך זה רץ עם הכרטיס הנוכחי ואחרי זה תסיק מסקנות. אל תמהר לרכוש משהו ביוקר לפני שבכלל בדקת אם אתה באמת זקוק לו.

פורסם
Watch Dogs הוא משחק שמתוכנת באופן עצל ורשלני, ולא עובד בצורה מושלמת גם על מחשבים מפלצתיים ככל שיהיו.

Assassin's Creed היא סדרה של משחקים שמבוססת על מנוע גרפי ופיזיקלי דיי ישן, שעושה שימוש מאוד כבד במעבד לצורך עיבוד של דברים שכיום מנועים גרפיים מעבדים על כרטיסי מסך. נכון, PhysX הוא אלמנט לא קל, אבל בהתחשב בזה שהמון דברים במשחק נופלים על המעבד, לא מדובר במשחק שמתאים היטב לכרטיסים מפלצתיים. האם אתה תקבל שיפור בשינוי כרטיס המסך? בודאי, זו לא שאלה. אבל ההמלצה הטובה ביותר שלי תהיה - חכה, תראה איך זה רץ עם הכרטיס הנוכחי ואחרי זה תסיק מסקנות. אל תמהר לרכוש משהו ביוקר לפני שבכלל בדקת אם אתה באמת זקוק לו.

2 דברים

א. assassins creed דווקא עבר למנוע חדש לא מזמן (שכחתי את השם אבל הוא יצא לפני שנתיים מקסימום)

ב. ואם היית צריך להמליץ לי על מעבד טוב על איזה הייתה ממליץ?

פורסם

יש לך מעבד עוצמתי וחזק מאוד להפעלת כל משחק בבוסט מלא, מה אתה כל כך ממהר לשדרג סתם ולזרוק כסף על שיפור של כ7 FPS ?

פורסם

המנוע הוא אותו מנוע Anvil שהשיקה יוביסופט ב2007, אחרי שראינו גרסאות שלו גם לפני עם משחקי הנסיך הפרסי שלהם.

מעבד טוב? תשאר עם הקיים. מאותה הסיבה שאני ממליץ להשאר עם כרטיס המסך הקיים. חכה, תראה איך זה ירוץ על הרכיבים, ואז תחליט.

פורסם
המנוע הוא אותו מנוע Anvil שהשיקה יוביסופט ב2007, אחרי שראינו גרסאות שלו גם לפני עם משחקי הנסיך הפרסי שלהם.

מעבד טוב? תשאר עם הקיים. מאותה הסיבה שאני ממליץ להשאר עם כרטיס המסך הקיים. חכה, תראה איך זה ירוץ על הרכיבים, ואז תחליט.

טעות שלי.... המנוע החדש שלהם זה anvil next לא ידעתי שהמנוע הישן שלהם היה anvil (כל יום לומדם משהו חדש) אבל ודאי anvil next שימש את ac3 ואילך

פורסם

Next, previous, זה לא משנה. המנוע בבסיסו הוא אותו מנוע שרק עובר שינויים קוסמטיים. הדוגמה הכי טובה לכל תהיה מנוע ה-Quake 3 שחגג לא מזמן עשור. אותו המנוע הגרפי נמצא בשימוש בכל משחקי Call of Duty ורק עובר שינויים קטנים בכל פעם

פורסם
Next, previous, זה לא משנה. המנוע בבסיסו הוא אותו מנוע שרק עובר שינויים קוסמטיים. הדוגמה הכי טובה לכל תהיה מנוע ה-Quake 3 שחגג לא מזמן עשור. אותו המנוע הגרפי נמצא בשימוש בכל משחקי Call of Duty ורק עובר שינויים קטנים בכל פעם

באמת!? סחתיין אחי יש לך ידע הלוואי עלי חחחח אני אוהב את העובדות הקטנות האלה אבל בכל אופן ה״שינויים הקוסמטיים האלה״ שציינת הם לא בדיוק קטנים כשיצא assassins creed 3 יובי חפרו על המנוע כל הזמן הנה לינק

פורסם
Next, previousהדוגמה הכי טובה לכל תהיה מנוע ה-Quake 3 שחגג לא מזמן עשור. אותו המנוע הגרפי נמצא בשימוש בכל משחקי Call of Duty ורק עובר שינויים קטנים בכל פעם

אבל אתה לא יכול להגיד שאין השפעה על איך שהמשחק ניראה.

נכון שבבסיסו זה אותו מנוע כמו שציינת, אבל השינויים הקטנים בהחלט באים לביטוי בגרפיקה\אפקטים של תאורה ושאר ירקות, שבהחלט תורמים למראה הכללי של המשחק.

בעשר שנים האחרונות שהמנוע (Quake 3) קיים, הוא עבר הרבה "מתיחות פנים" שתרמו למראה הכללי של המשחקים בין משחק אחד לבין זה שיצא שנתיים או יותר אחריו.

פורסם

מה שליאור מנסה להגיד שאופן ניצול הרכיבים נשאר גם אי שם ב-2007, לכן בבסיסו (אופן הפעולה שלו, ניצול הרכיבים וכו...) נשאר דומה.

רמת הפירוט, התאמה ל-DX עדכני וכו... אלו שינויים קוסמטיים שלא משנים את הבסיס אלא מתווספים כשכבות נוספות מעל, כאשר אתה משתמש בניהול משאבים ישן, אבל מנסה בכל זאת להעלות את רמת הגרפיקה אתה מקבל הגבלות וניהול לא נכון של המשאבים במשחק, דבר שבמקרה הזה מתבטא בכך שמעבד עושה עבודה שהיום כרטיס המסך יודע לבצע, אבל ב-2007 הוא לא.

פורסם

איך נראה - בהחלט משתנה. איך משפיע על חומרה - בלי שינויים רבים.

כשיצא AC הראשון, הוא חצב את קו דרישת החומרה לסדרה הזאת. עם צללים ואלמנטים רבים שפועלים ומחושבים ע"ג המעבד, המשחק הזה התחנן למרובעי ליבה. כך יצא, שמחשב בזמנו עם Q6600 ו-9600GT הריץ את המשחק בצורה חלקה הרבה יותר מ-E6750 בשילוב 8800GTX למשל.

חלק קטן מהמאפיינים האלה נעלמו ועברו לעיבוד כרטיס המסך, אבל הוא עדיין בחלק גדול ממנו נופל על המעבד, ונופל חזק למדי. כש-AC2 יצא החומרה הממוצעת בשוק כבר הייתה חזקה הרבה יותר ובכל זאת עם מערכות בעלות מעבדים דוגמת Core i5 750 הביצועים השתפרו בצורה לא מבוטלת כשחיזקו את המעבד בהמהרה.

Anvil Next, או Anvil או אפילו כשנקרא Scimitar בזמנו, הוא מנוע גרפי שנוצר כדי להשתמש במעבד הראשי לצורך חישובים שבאופן מסורתי נותנים אותם לליבות גרפיות. זה נולד במטרה לבצע התאמה לקונסולות, שהן יש דגש לא קטן על הצד הזה. כך, יכל המנוע לאפשר משחקים גם לקונסולות שהן הרבה מתחת לכח העיבוד של טלפונים סלולאריים חכמים היום, כמו ה-WiiU (או הגיימקיוב, חומרה דומה), ה-PS2 וכו'.

מאז, למזלינו, הרבה מים עברו בנהר. כשנכנסו Sandy Bridge עם מעבדי Core i3 מהירים, הם הציגו ביצועים גבוהים מהרבה מרובעים שלפניהם, וכמה רענונים מאז מביאים גם מעבד Core i5 מודרני אל סף ממוצע גבוה.

פותח הדיון פתח דיון נוסף ששם הוא רוצה לרכוש לוח אם ומעבד חדשים, שוב, לפני שבכלל ניסה את המשחק החדש שטרם יצא.

אני לא מתכוון להושיב אותו על הכיסא בכח ולגרום לו לחכות, זאת החלטה שלו. אם הוא חושב שצריך לשדרג GTX 680 ומרובע חדש בסכום של 4000 שקל למשחק בעל דרישות לא גבוהות במיוחד ולפני שעוד יצא, אני מאחל לו רק בהצלחה. את המצפון שלי אני מנקה מלשלוח אותו בלי שהוא יודע טוב מאוד למה נכנס.

פורסם

אני לא מבין את זה , יש לך מערכת חזקה מאוד ששווה בחוזק לכ85 % מהמערכת החזקה ביותר להיום , שתעלה לפה ניקוד של ה3d mark 2013 החדש , תריץ את הבדיקה הכבדה ביותר ואז תיראה כמה אחוזים אתה מקבל .

הכוונה בדיקה הזו :

http://www.3dmark.com/hall-of-fame-2/fire+strike+3dmark+score+performance+preset/version+1.1/1+gpu

פורסם

(לליאור) בהחלט מסכים איתך, ולצורך העניין אני אישית לא חושב שלשדרג חומרה וכרטיס מסך בפרט בגלל משחק בודד זה צעד נכון, ועוד בכלל שטרם יצא.

ובמקרה הזה ספציפית, זה בכלל שגוי ולא פחות חשוב, לא רצוי בכלל.

אני פשוט אומר שלא תמיד חייב מנוע חדש...קח לדוגמא את titanfall, משתמש במנוע ישן מאוד..אבל (לטעמי בכל אופן) המשחק ניראה ויותר חשוב מרגיש מצויין :-)

והדוגמא הטובה ביותר שפותח הדיון צריך לקחת זה את watch dogs, משחק עם מנוע ומשאבים שיכלו לממן בקלות עיר קטנה במזרח למשך שנה, ושידרוג מע' באלפי שקלים גם לא תעזור פה!

בקיצור, אין בכלל טעם לשדרג את הכרטיס מסך הזה (שהוא מצויין) ובטח כשהמשחק עדיין לא יצא.

פורסם

אם מדובר ב-1080p 60hz, תרשה לי להמליץ לך על שידרוג למסך G-Sync במקום, לצורך העניין באותה הרזולוציה \ 144hz (כ-2100ש"ח), מכמה סיבות:

- שיפור ביצועים מבחינת ה-fps - בהרבה משחקים gtx680 מסוגל לתת יותר מ-60fps ב-fullhd, אך המסך שלך מגביל לעד 60 תמונות שלמות לשנייה בלבד בכל מקרה.

- שיפור ויזואלי ניכר בחלקות התנועה \ זרימת ה-fps הקיים ומניעת נפילות הביצועים בשימוש v-sync, מאחר ו- g-sync מסנכן את קצב הרענון של המסך אל ה-fps שמוציא כרטיס המסך, ולא להיפך.

- שיפור זמני תגובה (input lag) וחדות תמונה בתנועה (ghosting / motion blur).

שיפור "ביצועים" האפקטיבי יורגש באופן מובהק, בהשוואה לשיפור שתקבל מכרטיס high-end חדש לפחות בהנחה שהכרטיס הנוכחי שלך לא זוחל במשחקים כבדים (למרות שזה עלול לקרות במקרים מסויימים) ובהנחה שכרטיס חדש ישאר מוגבל ע"י 60hz (למרות שגם בהגדרות משחק מקסימליות עדיין אפשר לסחוט איכות תמונה סופית והחלקת שינונים מקיפה בשימוש פיצ'ר כמו DSR או Downsampling מרזולוציות 4K למשל בדריבר אנוידיה, בתמורה לכח עיבוד זמין \ בלתי מנוצל).

סלח לי שלא לקחתי בחשבון איכות פאנל של המסך הנוכחי שלך (שלא צוין) אל מול זה של מסך G-Sync כזה או אחר, ובכל זאת אציין שמסכי G-Sync הנוכחיים משתמשים ב-TN.

בנוסף הזמינות והמחיר לא מציאה בארץ כרגיל (אפשר להשיג בפלונטר כמדומני).

פורסם
איך נראה - בהחלט משתנה. איך משפיע על חומרה - בלי שינויים רבים.

כשיצא AC הראשון, הוא חצב את קו דרישת החומרה לסדרה הזאת. עם צללים ואלמנטים רבים שפועלים ומחושבים ע"ג המעבד, המשחק הזה התחנן למרובעי ליבה. כך יצא, שמחשב בזמנו עם Q6600 ו-9600GT הריץ את המשחק בצורה חלקה הרבה יותר מ-E6750 בשילוב 8800GTX למשל.

חלק קטן מהמאפיינים האלה נעלמו ועברו לעיבוד כרטיס המסך, אבל הוא עדיין בחלק גדול ממנו נופל על המעבד, ונופל חזק למדי. כש-AC2 יצא החומרה הממוצעת בשוק כבר הייתה חזקה הרבה יותר ובכל זאת עם מערכות בעלות מעבדים דוגמת Core i5 750 הביצועים השתפרו בצורה לא מבוטלת כשחיזקו את המעבד בהמהרה.

Anvil Next, או Anvil או אפילו כשנקרא Scimitar בזמנו, הוא מנוע גרפי שנוצר כדי להשתמש במעבד הראשי לצורך חישובים שבאופן מסורתי נותנים אותם לליבות גרפיות. זה נולד במטרה לבצע התאמה לקונסולות, שהן יש דגש לא קטן על הצד הזה. כך, יכל המנוע לאפשר משחקים גם לקונסולות שהן הרבה מתחת לכח העיבוד של טלפונים סלולאריים חכמים היום, כמו ה-WiiU (או הגיימקיוב, חומרה דומה), ה-PS2 וכו'.

מאז, למזלינו, הרבה מים עברו בנהר. כשנכנסו Sandy Bridge עם מעבדי Core i3 מהירים, הם הציגו ביצועים גבוהים מהרבה מרובעים שלפניהם, וכמה רענונים מאז מביאים גם מעבד Core i5 מודרני אל סף ממוצע גבוה.

אתה בטוח שזה עדיין נכון?

ubisoft כתבו מחדש חלקים מהותיים במנוע שלהם לקראת AC unity.

בנוסף, יש שיתוף פעולה ביו ubisoft לבין NV והמשחקים החדשים שלהם משתמשים בטכנולוגיית NVIDIA GameWorks. כלומר, לפי מה שאני קורא, עברו הימים בהם המנוע של ubisoft הסתמך יותר על ה-CPU ופחות על ה-GPU.

קרא למשל כאן:

http://www.geforce.com/whats-new/articles/ubisoft-rebuilds-anvilnext-to-bring-assassins-creed-unitys-world-to-life

http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-gameworks-to-enhance-upcoming-ubisoft-games

ובל נשכח ש-AC בגרסאותיו האחרונות מציג גרפיקה מרהיבה עם עולם סמי-פתוח. איך אפשר להשיג את זה מבלי להשתמש בעוצמה של כרטיס מסך? הרי אם מעבד וכרטיס מסך בינוני היו מספיקים לצורך כך

לא הייתה סיבה לשדרג לכרטיסי מסך בעלות של אלפי שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים