עבור לתוכן

האם לשדרג I7 920?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב מבוסס I7 920 (פרטים בצד). נכון להיום הוא משמש אותי ללא בעיות מיוחדות. ה"חסרון" היחידי שהוא לא מצליח להריץ 1080P עם פילטרים מקסימליים של SVP בלי לקרטע, לא קריטי. יש לי הזדמנות לשדרג למערכת מבוססת Z97 כאשר העלות בפועל מבחינתי תהיה עלות המעבד (מן הסתם 4790K) פחות המחיר שאקבל על השילוש הנוכחי (יש קונה מעוניין).

הייתי מאוד מרוצה מהמערכת הנוכחית, היא החזיקה 6 שנים מצויין בלי צוואר בקבוק מורגש (מלבד שדרוג לכרטיס מסך מתקדם). השאלה האם כדאי לי לשדרג עכשיו למערכת הנ"ל בדגש על להשאר רלוונטי בשנים הקרובות. גם התוספת המובנית של USB3,SATA EXPRESS וכו' חביבות. השימושים הכבדים הם רק משחקים פה ושם (גם כבדים) וקידודי וידאו לעיתים רחוקות.

• תגובות 100
  • צפיות 12.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכרטיס הגראפי שלך לא מסוגן לעשות Offloading בSVP(באיזה כרטיס מדובר)? קצת OC למעבד לא פותר את הבעיה?

או שאתה פשוט רוצה לשדרג בגלל שאר הפיצ'רים במערכת מודרנית?

פורסם

לא מצליח לראות את המפרט שלך...

בכל מקרה, אלא אם אתה מאבחן צוואר בקבוק ברור בגיימינג או שדחוף לך להאיץ ביצועי וידאו - לא רואה סיבה של ממש לשדרג.

אולי מעט OC, פירמוט, תוספת RAM וכדומה.

אני מניח שבשימוש בפועל תוכל לקבל אולי 20% שיפור במקסימום ביישומים בהם צוואר הבקבוק אכן במעבד.

פורסם
לא מצליח לראות את המפרט שלך...

אפשר לראות את המפרט אם תבחר ב "צפייה בפרופיל"

פורסם
  • מחבר

המחשב כמובן בOC ל3.8. כמו שכתבתי - המצב הנוכחי מספק אותי, השאלה האם זו נקודת זמן טובה לשדרג עם מבט לעתיד? כלומר האם השקעה של 1000-1200 ש"ח היום תגרום לי להשאר עם המערכת עוד 6 שנים בעוד שהמערכת הנוכחית עלולה לההיפך ללא רלוונטית עוד שנה (נניח).

פורסם

לא נראה לי. הנהלם היו מעבדים חזקים ועדיין כך, עם תמיכה בשלושה ערוצי זיכרון. אולי כדאי לך לנסות למצוא 990X מיד שניה. זה לא שה4790 לא יביב חזק יותר, אבל ל6 שנים אני לא חושב שהוא יספק אותך...

פורסם

אני עם אותה תושבת ועם i7 960@4.0ghz (שזה בעצם אותו המעבד רק עם תדר מעט גבוה יותר), לא רואה סיבה שמשהו יגמגם לך..

כדי לסבר את האוזן ראיתי בנצ'ים עם מעבד כמו שלנו (בהמהרה ל 4GHZ) ו780TI לעומת 4770 עם 780TI ההבדלים היו זניחים מאוד. מה זה ה svp הזה? (אתה משתמש בזה עם xbmc?)

אני בכל אופן חושב שעדיין אפשר לחכות עם השדרוג כנראה לדור הבא.

פורסם

אני לא יודע אם אתה זוכר, גם אני עם I7 920 ב3.8GHZ.

לא רואה שום סיבה לשדרג בשלב זה.

אני עדיין מרגיש שיש לי מחשב חזק מכל בחינה.

פורסם
  • מחבר
לא נראה לי. הנהלם היו מעבדים חזקים ועדיין כך, עם תמיכה בשלושה ערוצי זיכרון. אולי כדאי לך לנסות למצוא 990X מיד שניה. זה לא שה4790 לא יביב חזק יותר, אבל ל6 שנים אני לא חושב שהוא יספק אותך...

בהתחשב בעובדה ש990X יד שניה עולה כמעט פי שניים מ4790K...

פורסם

אתה בטוח שהמעבד הוא צוואר הבקבוק? תבדוק את אחוז הניצול שלו בהרצת סרטים

פורסם

איזה כ. מסך יש לך? הוא אמור לעשות את רוב העבודה

פורסם

חבל על הכסף, הדורות האחרונים לא שיפרו יותר מדי, חכה לקפיצה משמעותית של לפחות 50-60% (לדעתי), אם כבר למעבד 6 ליבות שסוקר פה לאחרונה הקטע שהלוח והזכרונות שלו יקרים.

http://hwzone.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-lga2011/

פורסם
  • מחבר
איזה כ. מסך יש לך? הוא אמור לעשות את רוב העבודה

הSVP לא מנצל טוב את כרטיס המסך. גם הדור הבא של אינטל לא אמור להראות הפרש ביצועים גדול.

פורסם

דווקא ראיתי שהוא יכול להשתמש בDXVA. מוזר. איזה כרטיס זה, בכל זאת? :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים