עבור לתוכן

זקוק להמלצה על דיסק קשיח חיצוני בעלות של כ-500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח חיצוני לאקפליקצייה של אחסון וגבוי. אני צריך שיתמוך ב-USB 2.0, יהיה שקט (ישמש בין השאר כמאגר מדיה ל-HTPC) ואמין (משמע, 3 שנות אחריות?), מאשר שיהיה מהיר ועם זמן גישה נמוך. האם לדעתכם התקציב המדובר ראוי לצרכים - מה שמאפשר לי לרכוש דיסק של 2 טרה-בייט - או שמומלץ לטפס עוד קצת למעלה כדי להשיג יחס ג'יגה\שקל טוב יותר?

האם הירידה מ-3.5 אינץ' ל-2.5 אינץ' משתלמת? מצד אחד אני רוצה דיסק קטן, קומפקטי וקל משקל, אבל מצד שני אני חייב להודות שהוא לא יהיה מנויד ממקום למקום כך שאולי נבון יותר לא להתעקש על מאפיין זה..

יש לי נסיון טוב עם Seagate ונסיון רע עם WD. שמתי לב ששני אלו נותרו לבד במערכה. מה הקטע עם טראנסנד? הבנתי שהדיסק לא מיוצר על ידם אבל המעטפת כן ושהיא עומדת במבחני זעזועים מחמירים. זה נכון ומשמעותי?

*אני רוצה שניתן יהיה לפרק את הדיסק עצמו בעתיד על מנת שלא תיחסם בפני האפשרות להשתמש בו כדיסק פנימי במחשב נייד\דסקטופ. הבנתי ש-WD הם היחידים שאיתם יש בעיה בסוגיה הזו. זה נכון? אם נוסיף לכך את הנסיון הלא מחמיא, נראה לי שהם יורדים מהפרק.

תודה! :)

פורסם

נותרו 3 יצרניות: WD, SEAGATE, TOSHIBA.

בכוננים של TRANCSEND יש כמעט תמיד כוננים של SEAGATE. באופן כללי האמינות של כל הקשיחים דומה, אין איזה כונן שמתבלט. בכל מקרה תמנע מחלק מהסדרות של WD הכוללים הצפנת חומרה - מה שימנע ממך לחלץ את הקבצים אם המארז נפגם.

2.5 או 3.5 - תלוי בך, אתה מכיר את היתרונות \ חסרונות.

יש לי את ה-2.5 הסגול של TRANCSEND ואני מרוצה ממנו.

פורסם
  • מחבר

בדיוק ממך ציפיתי לשמוע. תודה. :)

הסגול אמור להיות זה שעמד במבחן הכי קשה, נכון? הוא אמנם לא הכי יפה, אבל זה פחות חשוב. אני שמח לגלות שיש בו דיסק של סיגייט ושיש לו אחריות של 3 שנים. אפשר לסמוך על טרנסנד בתור נותן אחריות לדיסקים קשיחים כמו היצרניות עצמן?

האם יהיה קל לחלץ מתוכו את הדיסק אם ארצה בעתיד, בתום תקופת האחריות?

פורסם

הסגול אמור להיות עמיד יותר מהירוק (לא הייתי מפיל אף אחד מהם תוך כדי קריאה\כתיבה).

אין סיבה שלא יכבדו את האחריות.

מעולם לא ניסיתי לחלץ מתוכו את הקשיח, גם לא מצאתי עדויות בגוגל... אולי זה סימן טוב :)

פורסם
  • מחבר

אבל אפשרי יהיה לפרק - כלומר, אין הצפנה או היעדר בקר SATA לדיסק שבפנים, כן?

דבר אחרון: אפשר לנגן סרט DVD ללא קפיצות בתמונה\צליל מתוך כונן כזה המחובר למחשב מעל גבי חיבור USB 2.0?

פורסם

יש לי את ה-2.5 הסגול של TRANCSEND ואני מרוצה ממנו.

מצטרף להמלצה.

פורסם
אבל אפשרי יהיה לפרק - כלומר, אין הצפנה או היעדר בקר SATA לדיסק שבפנים, כן?

דבר אחרון: אפשר לנגן סרט DVD ללא קפיצות בתמונה\צליל מתוך כונן כזה המחובר למחשב מעל גבי חיבור USB 2.0?

אין לי מושג, צריך אולי לחפור קצת יותר בגוגל או לשלוח מייל לחברה.

לנגן סרט DVD שום בעיה, גם לא קבצי MKV. הנה בדיקה של מהירויות קריאה וכתיבה:

hard-drive-speeds.jpg

פורסם
  • מחבר

אלו נראים לי קצבי העברה של USB 3.0. קראתי שבפועל, USB 2.0 מספק שליש מזה. אני טועה? האם גם שליש מכך יספיק לניגון סרט DVD?

אשמח להתייחסות זריזה, כי אני זקוק לתשובה עוד היום.

פורסם

תסתכל שוב, יש שם קצבים של usb2,usb3,fw,sata

פורסם
  • מחבר

סבבה, עכישו דבר אחרון: 1 טרה או 2 טרה?

מצד אחד, אני כבר שנים יודע ש-You can never have enough GB. מצד שני, אולי כדאי לקנות 1 טרה ובזמן יעבור עד שאצטרך עוד נפח, אפשר יהיה לקנות בכסף שאחסוך כעת עוד 1 טרה ולהינות מאחריות, טכנולוגיה, אמינות טובים יותר וכו' שהדיסק העתידי יהנה מהם.

פורסם

לא יודע כמה הטכנולוגיה של קשיחים הולכת להתפתח... אנחנו כבר די תקועים במשך שנים. עיקר המחקר הולך על כונני SSD.

אני כבר הייתי לוקח 2TB.

פורסם
  • מחבר

למישהו יש מושג למה הכונן מגיע מפורמט ב-FAT32? לפרמט ישר ל-NTFS, נכון?

אגב, הנה התוצאות של HDTune, לדיסק שהרגע יצא לאוויר העולם. איך הן באופן כללי ובהתחשב בכך שמדובר ב-USB 2.0?

פורסם

NTFS כמובן.

התוצאה בסדר גמור - מהירות יציבה ביותר.

פורסם

הסגול והירוק בעלי אותה עמידות תבדקו באתר שלהם, הסגול עם כיסוי נגד החלקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים