עבור לתוכן

אז איך אתם מסתדרים עם החום הישראלי ?

Featured Replies

פורסם

זבובים זה סיוט?

לפחות הם לא נכנסים מתחת לעור...

• תגובות 78
  • צפיות 17.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
נבי פודרה, קמתי לשמירה באמצע הלילה וראיתי שיירה של כ100 גמלים. עם הזמן הגוף מפתח סיבולת, יחי המאווררים

נמלים זה בסדר. פעם ישבתי במגדל שמירה באוגוסט והייתה איזשהי מתקפת חרקים על הבסיס והאיזור. (צאלים)

זה כאלה חרקים אפורים שברגע ואתה רוצה להבריח אותם מהגוף, הם נמרחים, יוצא איזשהו מיץ מסריח ביותר.

עכשיו יש עליך 40-50 כאלה.

זה פשוט היה סיוט.

פורסם

נביא מושא.... חומוס עד מתי פלאפל כמה עוד... יתושים... בקעה... פלס...

never again

פורסם

never again... עד שמגיעה אליך המעטפה החומה הזו

פורסם
מי עשה אי פעם אביר/נ"נ בריכה?

בתור חייל ממפקדה היינו עושים דברים יצירתיים בשבתות, מכניסים אביר או נ"נ לסככה של החימוש, לוקחים את הברזנט של האביר, מכסים את הארגז של האביר וממלאים במים, מחברים צינורות עם לחץ אוויר בסככה של החימוש ומכניסים לבריכה שנוצרה והרי לכם בריכה/ג'קוזי צהליים (-:

נשמע שהיו לך חיי צבא סוערים.

פורסם

לא משעמם לרגע במפקדה (-:

פורסם

דרך אגב שמעתי שבקריה מערכת מיזוג האוויר המרכזית מקפיאה ובגלל זה הרבה פקידים מוציאים ג' מהרופא.

מסכנים, בקור הזה אי אפשר לתפקד!

פורסם

בשבילי החום הזה זו בעיה , אני לא מסתדר טוב עם החום בכלל , אני מעדיף כיפאון , כמו djelectric :) , לא פלא כי אני נולדתי במקום בו כל שנה בחורף חופשי מגיעה ל 40- מעלות .

לפני שבועיים בערך הייתי בקנדה , איך שאני מקנא בהם , המזג האוויר שלהם הוא בדיוק בשבילי , אמצע אוגוסט , 1 בצהריים , נושבת רוח קרה , 16 מעלות סה''כ , פשוט תענוג :jump:

פורסם

הקיץ הקודם היה גרוע עקב תקופה ארוכה של חום ולחות גבוהים, מה שלא להגיד על מצב בקיץ הזה שהרבה יותר טוב.

פורסם
אני לא חושב שלפרות יש רוורס

עם העשב הנכון, הכל אפשרי. ובלי קשר, כן נחוורתי לגלות שהן מסוגלות אשכרה לדהור, וזה מעט מלחיץ.

פורסם

בורכתי בתכונה נפלאה - אני בקושי מזיע. אני יכול לציין אולי אירוע אחד בכל חיי הקצרים שבו התפתחו שללות בגודל שראוי לדיווח על בית-שחיי - כשהייתי סגור בחדר בלתי ממוזג שהיה חם, לח ביותר, עם עוד 60+ אנשים למשך יותר משעה.

אין ספק שהתכונה הזו מאוד מקלה עלי, ובתור אחד שגר רחוק מהחוף, בגובה 550 מטרים מעל פני הים, בדרום לבנון הכבושה, אני מרגיש ממש טוב בבית. בימים חמים, אם שומרים על התריסים דרכם חודרת שמש ישירה סגורים, ולא פותחים חלונות, אני לא מזיע אפילו טיפה, וזה כשאני עם חולצה. וכמובן הולכים יחפים בבית. ובכלל בהקיץ הנפלא הזה, היו ימים רבים שבחלונות פתוחים עם אוויר זורם היה אפילו נעים יותר. יש יתרונות לחיות בחור :)

למרות זאת אני אודה שאם אני יורד לנהריה למשל, הלחות משתלטת - ואז רוב האנשים מזיעים כהוגן, וגם אני סובל במקומות כאלה. הכי נעים על ההר.

מה שכן, אני מאוד לא אוהב מזגנים. מזגן מספק אוויר קר ויבש שלא הולם את האקלים שלנו ומבלבל את הגוף שלפני רגע חש בחום ולחות. מיזוג אגרסיבי הוא דבר שפשוט לא נעים לי. מעדיף להמנע אם רק אפשר.

בכלל בקיץ הזה היו בקרים שיצאתי להליכה והשמים קדרו כביום חורף. וכמעט כל יום יש עננות רבה. פשוט קיץ נעים.

אגב, כשאני תקוע במקום שבו אין מיזוג אוויר, הפתרון היחיד שלי להאבקות בחום הוא 2+ מקלחות ביום, כשכל מקלחת - קרה כקרח. לקחת את הידית של האינטרפוץ הכי ימינה. בלי רחמים. יוצאים עם עור בטמפרטורה של כמה מעלות פחות משהיית כשנכנסת. כל זאת בנוסף ללבוש מינימלי כמובן. הבחנתי גם בשיפור הערנות ביוצאי ממקלחת קפואה.

מעניין אותי אגב מה היא דעתכם לגבי מאווררים. בעיני רבים מאוורר הוא אביזר בעל יכולות מאגיות של קירור הגוף ללא הורדת טמפ' החדר, אך בעיני הוא פתרון עלוב הגובל ברמאות כיוון שאם אינו מכוון ישירות אלי (ומציק לי מאוד אגב אורחא) הוא עושה רק רעש.

לא תראו אותי נאבק על הזכות להחזיק במאוורר, כי הוא פשוט פתרון לא יעיל ולא נוח בעיני. זאת למרות שאני מעדיף את נוכחותו של מאוורר על פני זו הקפאה קריוגנית באמצעות מזגן, שהיא עונש לאנשים המסוגלים לחום (מה שקורה כשאתה בחדר אחד עם אנשים שחם להם תמיד, וחושבים שמזגן על 18 מעלות זה לא קר מספיק). בעיני תמיד עדיף כמה מקלחות קפואות ביום. או לגור במקום גבוה ויבש :)

פורסם

מסכנים האסירים באגף בכלא 4. בטח מתפסים שם על הקירות עכשיו חח.

קחו את היום הכי חם ותכפילו ב-2.

פורסם

בוודאי שיש יתרונות למאוורר.

הרי טמפרטורת האוויר לרוב נמוכה מטמפרטורת הגוף. מאוורר עוזר להפטר מחום הגוף לאוויר מהר יותר.

כאנלוגיה, זו אותה צורה בה עובד גוף קירור של מעבד. יש הבדל גדול בין גוף קירור ללא מאוורר לבין גוף קירור עם מאוורר.

ככל שהבדל בין טמפרטורת הגוף לסביבה גדול יותר, מאוורר עוזר יותר.

פורסם

אני יודע איך עובד מאוורר, זה פשוט פתרון גרוע בעיני בשביל בני אדם. לו אני מעבד, הייתי מעדיף קירור מים :rolleyes:

פורסם
בורכתי בתכונה נפלאה - אני בקושי מזיע.

אני אותו דבר ולכן אין לי בעיה עם חום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים