עבור לתוכן

בדיקת תקינות ומהירות רשת LAN

Featured Replies

פורסם

מטה מופיעה הבעיה המקורית, אך לפני כן רציתי לוודא שהרשת הבייתית תקינה,

כיצד עושים זאת? כיצד בודקים שהרשת תקינה ובאיזו מהירות היא עובדת?

-------------

ניגון מקרטע של HD דרך LAN ב XBMC על Raspberry Pi

Raspberry Pi חדש עם Model B מחובר לרשת הביתית דרך LAN ומריץ XBMC בגירסתו האחרונה,

כאשר בקובץ הקונפיגורציה ה Overclock mode settings מכוון ל High.

אני מנסה לנגן הסרטות שבוצעו במצלמת ווידאו ביתית HD של Canon דגם HG20 שנרכשה לפני 4 שנים,

הסרטים נשמרים בסיומת m2ts ועבור כל דקת הסרטה נשמרים כ 160 מגה.

הבעיה היא שהניגון מאוד מקרטע, בכל חצי דקה/דקה הסרט נתקע למשך מספר שניות (ולעיתים יותר מכך) ואז ממשיך.

פורסם

מחובר בLAN - כלומר חוטית?

פורסם
  • מחבר

חיובי.

פורסם
  • מחבר

אין כלי ויזואלי שיודע לנתח את הרשת ולהציג את הכל בצורה פשוטה?

פורסם

אם אתה מוריד הקובץ ומריץ ישירות במחשב זה רץ טוב ?

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה "מוריד"?

כשאני מנגן את הסרט מהמחשב שבו הוא מאוחסן, הכל מצויין.

פורסם

עדיין לא ברור.

זה שמחשב מנגן את הסרט טוב - זה מובן.

השאלה שאתה מנסה לענות עליה היא - האם הבעיה היא ברשת או בRaspberry Pi.

160MB לדקה זה קצב מאוד גבוה (וידאו לא דחוס, אני מאמין). עם זאת, רשת חוטית צריכה לעמוד בו. אם היא לא עומדת - יש בעיה ברשת.

השאלה היא - האם לRaspberry יש אחסון מקומי שאפשר להעתיק את הסרט אליו ואז לבדוק תוך נטרול גורם התקשורת.

פורסם
  • מחבר

אני אחבר דיסק קשיח נייד מקומי ל Pi ואבדוק.

באופן כללי, אם מדובר ברשת של 100MB, איזה Biterate היא מסוגלת להעביר בצורה תקינה?

פורסם

תעשה חשבון. 100Mbit חלקי 10 (בעקרון חלקי 8, אבל נותיר מרווח ביטחון) = 10MByte לשנייה. כלומר 600Mbyte לדקה.

פורסם
  • מחבר

כלומר, רשת קווית 100Mbit אמור להעביר ללא הפרעה סרט שומר 200MB בדקה, ולפי החישוב הנ"ל, אפילו פי שלוש (תאורטית), לא?

אז מדוע נאמר ש 200MB לדקה זה גבולי לרשת 100Mbit?

פורסם

נאמר ע"י מי?

פורסם
  • מחבר

בפורומים אחרים, לא קריטי, אבל תקן אותי אם אני טועה, לא רק שרשת קווית של 100MBit אמורה להיות מסוגלת להעביר את התוכן המדובר ללא בעיה,

זה אפילו לא גבולי, תאורטית היא יכולה להעביר גם פי שלוש, שזה כנראה יהיה כבר מאוד גבולי,

אבל הקצב שאני הצגתי, אמור להיות מועבר ללא שום בעיה, הוא מקסימום סביב מחצית מהיכולת של הרשת.

האם נכון?

פורסם

לדעתי כן.

פורסם

זה תיאורית נכון אבל אתה 1. לא יודע מה בדיוק זורם לך ברשת. אולי יש עוד מחשבים ועוד תעבורה.

2. צריך לבודד את הבעיה ולנסות להפריד את גורם התקשורת והניגון עצמו כמו שאמרו לך.

אבל ברמה הכללית רשת LAN סטנדרטית יכולה לעמוד בתעבורה (כוללת ומקסימלית) של 100מגהביט לשניה (BIT) שזה 12.5 מגהבייט לשניה (BYTE).

אם יש לך רשת של 1GB אז זה יכול לעמוד בעד פי 10 יותר תעבורה.

רק חשוב שתבין שאלו הן מגבלות הטכנולוגיה המקסימליות על הנייר. בפועל גם אם אין לך כלום כלום כלום ברשת אתה לא תמיד תראה קצב של 100מגהביט...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים