עבור לתוכן

מחפש נתב מומלץ תקן N בן ימינו שמאפשר קושחה third party

Featured Replies

פורסם

עד היום חייתי יופי עם ה WRT54GL הוותיק שלי ועליו קושחת tomato חמדמדה ויציבה.

הכל טוב ויפה והספיק לי יופי במהירות 30M בכבלים

(ותאמינו או לא אפילו זה הספיק יופי גם לסטרימינג של תכני MKV 720P ברשת האלחוטית G בבית, עבד מעולה)

לאחרונה שדרגתי ל 100M בכלבים

מסתבר שכדי להנות מ 100M במחשב ה"ראשי" לפחות אני צריך חיבור LAN של 1GB (אחרת הוט אפילו נותנים לכם refund... פחחח)

לצערי הרב הלינקסיס מגיע רק עם LANים של 100M וכשאני מחובר דרכו אני לא מקבל את מלוא המהירות.

(כשאני מחובר ישירות להוטבוקס כמודם אז הכל תקין)

אי לכך ובהתאם לזאת אני מחפש נתב בן ימינו, ואם כבר אז ברור שבתקן N

(למרות שהלפטופ-סטרימר בחדר שינה גם ככה עם כרטיס G, המכשיר ה Nי היחיד בבית זה הנקסוס 5)

דגשים לנתב:

עמיד בהמון המון חיבורים חצי פתוחים לשניה :) אני חיית טורנטים רעה.

מדבר טוב עם הוטבוקס ( :( איזה מכשיר דרעק)

ידוע ככזה שאפשר להפליש עליו קושחות צד שלישי כגון DD WRT או tomato אהובתי.

וכמובן כמובן יציאות (או אחת לפחות) LAN של 1GB.

כל זה במחיר סביר (300 ש"ח נשמע לכם סביר?)

יש חיה כזו בארץ?

ובחו"ל?

אשמח להמלצות שלכם.

במיוחד של הצ'יף ירום הודו!

בתודה רבה מראש ובברכת לינוקס 127.0.0.1 ע.ג.ג שהכל נהיה בדברה,

-עוף

• תגובות 31
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טיפילינק 1043, הגרסה הישנה (צבע לבן).

הגרסה החדשה תומכת בקושחה צד שלישי, אבל פשוט אין עדיין.

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-1043 עם DD_WRT אבל עם הסתייגות קלה - אם תרצה לעלות למהירות של 200M, ה-1043 לא תומך בכך - הוא מגיע עד 130M בערך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות שלכם.

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=748292

מדובר על זה? יש עליו המון ביקורות לא מעודדות שם

אם החלפת קושחה פותרת את כל הבעיות האלה אז אין לי בעיה

אבל אני מודאג שאולי חלק מהבעיות נובעות מעיצוב \ חומרה.

ag43

אני תמיד מעדיף להתקין משהו פתוח מתוך אידאולוגיה באופן כללי.

for the user by the user מגוון אפשרויות מתקדמות שלא תמיד קיימות בקושחות יצרן.

לדוגמא: אני אוהב להשתמש בנתב שלי כשרת SSH שהוא נקודת החיבור הראשונה שלי לרשת הביתית מבחוץ (tunnel מוצפן לפני VNC/RDP/Whatever)

בד"כ האפשרות הנ"ל לא נתמכת בקושחות יצרן.

פורסם

הדרישות שלך ייחודיות. יש לי שלושה כאלו במקומות שונים והם עושים את העבודה מצויין.

פורסם

זה הנתב, כן.

לא הייתי מתייחס יותר מדיי לתגובות בזאפ. לא על דברים כאלה בכל אופן.

אנשים מצפים שהכל יעבוד חלק באופן אוטומטי איך שזה יוצא מהקופסה.

היה לי את הנתב הזה במשך קצת יותר משנתיים והבעיה היחידה שהיתה לי עם הקושחה המקורית זה שמכשירי אנדרויד לא יכלו להתחבר לפליי סטור. עם קושחה צד שלישי זה נפתר.

בכלל אם אתה מתכנן מראש להתקין קושחה צד שלישי, בעיות עם קושחה מקורית בכלל לא רלוונטיות.

פורסם

הנתב הלבן (גירסא לבנה) ודומיו 841 941 וכו' מומלץ גם בעיני אבל קח בחשבון שזה לא נתב rock solid הוא 'משתגע' בצורה לא מוסברת ז"א הוא יכול לעבוד שנה בסדר ואז להתחיל לעשות בעיות או להשתגע ישר או אחרי 3 שנים, אני מודע לזה שהמונח לא מקצועי אבל זה פשוט קורה עם המון נתבים מהסדרות האלה, עדיין בטווח מחירים הזה הייתי ממליץ עליו, גם בטורנטים הוא יכול להחנק, עם הכחול החדש אין לי נסיון אבל החומרה שלו חזקה יותר הייתי הולך עליו אם הוא תומך כמו שנאמר בקושחות צד שלישי יוציאו לו

**תבדוק מה המהירות האלחוטית שלו עם ddwrt ובכלל**

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק, תודה.

אגב, יש למישהו מושג למה בכלל ההוטבוקס לא עובד טוב מול נתבים \ כרטיסי רשת בלינק של 100M?

עם הלינקסיס אני מקבל 30-40 בבדיקות מהירות, כשאני מחובר ישירות להוטבוקס כמודם וכרטיס הרשת שלי מסתנכרן איתו על 1GB אז אני מקבל 100M כמו שצריך.

למה צריך 1GB Ethernet בשביל קו של 100M?

יש לי חברים עם תשתית בזק ונתב שהפורטים שלו הם 100M ויש להם 100M אונליין בבדיקות מהירות בלי שום בעיה

אז למה הציוד של הוט מחייב אותי לשדרג נתב?

פורסם
מה רע בקושחה המקורית?

שום דבר. השואל ביקש נתב עם אפשרות להתקנה של DD_WRT ו-TOMATTO.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני אבדוק, תודה.

אגב, יש למישהו מושג למה בכלל ההוטבוקס לא עובד טוב מול נתבים \ כרטיסי רשת בלינק של 100M?

עם הלינקסיס אני מקבל 30-40 בבדיקות מהירות, כשאני מחובר ישירות להוטבוקס כמודם וכרטיס הרשת שלי מסתנכרן איתו על 1GB אז אני מקבל 100M כמו שצריך.

למה צריך 1GB Ethernet בשביל קו של 100M?

יש לי חברים עם תשתית בזק ונתב שהפורטים שלו הם 100M ויש להם 100M אונליין בבדיקות מהירות בלי שום בעיה

אז למה הציוד של הוט מחייב אותי לשדרג נתב?

הבעיה שלך היא לא ב-HOTBOX אלא ב-LINKSYS. מנגנון ה-NAT שממומש ב-DD_WRT לא עומד בקצב הגבוה. תבדוק אם יש קושחת DD_WRT יותר מעודכנת ללינקסיס - אולי היא תפתור את הבעיה. לא יזיק גם לבדוק את ה-LINKSYS עם הקוחשה המקורית העדכנית ביותר.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אבדוק השבוע עם קושחת DD WRT עדכנית ואדווח (אני כרגע עם Tomato)

הסיבה להשערה שלי אגב היא שנציג הוט הודיע לי רשמית שאם כרטיס הרשת שלי הוא 10/100 ולא תומך 1GB

אז מבחינתם מהירות 100M לא נתמכת ע"י הציוד שלי והם מציעים לשנמך את המהירות חזרה למה שהייתה.

זה היה נשמע לי ממש מוזר (מכאן השלכתי לגבי ההוטבוקס והתיאוריה שהוא לא מסתדר עם הלינקסיס בגלל 10/100)

(אני יודע שבאופן כללי הרוב המוחלט של הנציגים ה"טכניים" בהוט לא ממש יודעים על מה הם מדברים,

אבל נשמע שבנושא הזה הוא פשוט תודרך ע"י ממונים, ואלה הנהלים הרשמיים בהוט)

פורסם

אם הכל מהירות 100 אין ממש סיבה לא לקבל 90+

אני רק יכול לנחש אחת משתי סיטואציות.

1. אנשים רוצים לראות 100 עגול ובשביל זה צריך פורטים מעל 100 והם הכניסו את זה כנוהל במקום ללמד את הנציגים שלהם.

2. מישהו מצא דרך קלה לטפל בתקלות איטיות והנציגים שלהם יישמו את זה וקבעו עובדה בלי לבדוק עם אנשים מלמעלה.

פורסם
  • מחבר

עדכון: עם קושחת dd-wrt בדיקת מהירות על 50

(עם tomato יצא 40-45, ככה שההבדל זניח יחסית ונראה שלא הושפע מרענון firmware לצערי)

אם אני כבר מחליף קושחות אז תיכף ננסה סטוק עדכני של לינקסיס, brb

חזרתי: על סטוק עדכני של לינקסיס זה 40 :( אני מניח שאין לי מנוס מלקנות נתב חדש (או לעבור לבזק.. הממממ....)

עדכון אחרון ולא מעניין: עם tomato 1.28 המהירות בדיוק כמו tomato 1.27 שהיה לי לפני כל רכבת החלפת ה firmwares הלילית הזו.

(ותודה לאל ששמרתי קונפיגורציה של tomato לפני כל ההחלפות האלה, עכשיו לא צריך להגדיר שום דבר מחדש)

בנוסף ובלי קשר לכלום -חוות דעת אישית על ההוטבוקס שלי: אפילו בתור מודם בלבד הוא דרעק,

צריך לרסט אותו חשמלית אחרי כל החלפת firmware אחרת הוא מסרב לתת IP

(אין לי מושג למה, זה לא שמשתנה ה MAC של ה WAN Port של הנתב בהחלפת קושחה...)

זה לא קרה לי אף פעם עם התומפסון הכחול הפצפון שהיה לי עד לא מזמן.

איפה הימים של המוטורולות? עד היום שוכב לי אחד 4200 uncapped במגירה :) מי מתנדב לפרוץ את docsis 3?

בכל אופן תודה לכולם על ההמלצות והמידע עד כה!

אם יש למישהו עוד נתבים ששווים אזכור בת'רד הזה או כל טיפ אחר - אני אשמח.

לילה טוב דוד הליקופטר,

-עוף

פורסם
  • מחבר

מסתבר שהגרסא הישנה 1.x של ה 1043 מגיעה עם WAN port 10/100 לכן לא אופציה

החדשה 2.x עם 10/100/1000 אבל עדיין אין תמיכה מקושחות צד שלישי והביקורות שליליות לגבי הקושחה המקורית, לכן :(

(בעצם נראה שדווקא כן נתמך ע"י open-wrt אבל רק ב bleeding edge שלהם עם כמה באגים מדאיגים)

עוד המלצות? משהו שאפשר להזמין מ ebay?

פורסם

ה1043 הקודם מגיע עם "1000" אבל בין הwan ללאן יש רק משהו כמו 143 מגהביט. תריץ חיפוש בפורום כתבו על זה לא מזמן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים