עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

"עוכר ישראל" ו"אוהב ערבים" הם לא אותו דבר.

כמובן, אפשר לומר גם הרבה דברים נחמדים על מה חושבים אנשי השמאל הקיצוני על כל אחד שלא חושב כמותם.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי חבר עובד באמדוקס.

לו יש חבר לעבודה ערבי.

כשהתחיל מבצע צוק איתן הוא שאל אותו מה הוא חושב.

לאותו הערבי ישראלי שעובד באמדוקס ומדבר עברית מושלמת, וחי בתל אביב, יש רק דברים רעים לומר ולהאשים את ישראל.

הוא לא מוכן לומר שום דבר רע על הפלסטינים ואפילו על חמאס.

אז חבר שלי אמר לו, תשמע.. אם אתה שחי בישראל בדיוק כמוני, באותה התרבות והשפה וההשכלה והאינטליגנציה, לא מסוגל לומר דבר אחד טוב על מדינת ישראל, או לתת ביקורת על ההנהגה הפלסטינית, אז אין סיכוי להגיע לשלום.

פורסם

אני סתם תוהה: האם אתה או אותו חבר או מישהו מחבורת כהנא מסוגל להעביר ביקורת על ישראל (והכוונה כמובן לביקורת שלוקחת בחשבון את הזכויות והאינטרסים של הערבים), או לומר דבר אחד טוב על הרשות הפלסטינית?

אני מניח שלא, אחרת הייתם עושים זאת באחת מעשרות התגובות שלכם בדיון. חמור מכך - חלק מהמגיבים כאן רואים אמירות כאלה כבגידה שמצדיקה רצח.

אז מדוע אתה דורש מערבי למשהו שאתה עצמך לא מקיים? זה לא רציני.

הוא קודם כל ערבי ופלסטיני כמו שאתה קודם כל יהודי וישראלי. לא הייתי מצפה מפלסטיני להיות בעדנו ואני גם לא חושב שאנחנו צריכים את האישור שלהם.

זה כמו שאנשי ימין קיצוני מעלים תמונות של חמאס מוציא להורג עזתים כדי להראות כמה שפל ורצחני הוא, אבל מתעלמים מהעובדה שהם עצמם קוראים לעשות זאת לאנשי שמאל מדיני או אפילו לאנשי מרכז.

על זה נאמר - הפוסל, במומו פוסל.

פורסם

כי הערבי ההוא חי בישראל ונהנה מכל מה שיש לה להציע, ואילו אנו לא חיים ברש"פ? איזו השוואה מטומטמת.

פורסם

ההשוואה אינה מטומטמת שכן הנתון הזה בעל רלוונטיות נמוכה.

אל תהיה נאיבי, מה זה קשור שהוא חי בישראל? כפי שכתבתי, הוא קודם כל ערבי פלסטיני. רק אחר כך הוא "חי בישראל ונהנה ממה שיש לה להציע". זו נאיביות לצפות ממנו למשהו אחר ואיוולת להתרעם על העמדה הפרו ערבית שלו. הוא נאמן לעמו ולדתו.

גם העזתים נהנו פעם מעבודה ופרנסה בישראל ובכל זאת בחרו בחמאס ורוצים לרצוח אותנו.

ערביי ישראל, גם הנאורים שבהם, הנם גיס חמישי שמחכה להתנפל עלינו. לחשוב אחרת ולצפות מהם לאהדה זו שטות שמתאימה לשמאל הקיצוני.

פורסם

על מה אתה מדבר?

אני מעביר ביקורת על מדינת ישראל כל הזמן.

אבל איפה מדינת ישראל, שהיא מדינה מתוקנת שמנסה לשמור על ערכי אנוש בסיסיים, בכל תחום עליה היא אחראית, כולל מערכת החינוך.

ואיפה הרשות הפלסטינית וחמאס, שהם אירגוני טרור שהגיעו לעמדת הנהגה, ומחפשים כל אחד בדרכו(ולא מתביישים לומר זאת) לחסל את מדינת ישראל והעם היהודי באשר הוא.

זה לא שאין גוונים אפורים בסיפור.

אבל הם נמצאים מסביב לצבעים בולטים של שחור ולבן.

הערבים עושים למדינת ישראל והיהודים דמוניזציה, ומטיפים לשינאה ורצח.

אי אפשר "להבין" או "לתת לגיטימציה" ל"צד שלהם".

ברמה הקולקטיבית הם חבורת חיות צמאות דם וחסרות שליטה.

הם לא מסוגלים להיות אחרת גם כשיש להם את כל התנאים והחופש לעשות זאת.

לגבי התבטאויות קיצוניות של VIC ומרעיו, יחי ההבדל הקטן.

הם פשוט אנשים בוטים וגסי לשון, שאוהבים להגזים ולהפריז כעיקרון.

מדינת ישראל לא רוצחת אנשים בגלל דעותיהם, החמאס והערבים המוסלמים כן(כמעט בכל מדינה מוסלמית, ובכל המזרח התיכון).

לערבים נטיה חזקה ומושרשת להוביל לאלימות ומלחמות.

ליהודים יש נטיה חזקה ליסורי מצפון ורגשות אשם.

פורסם

אני מסכים עם רוב זה, לפחות באופן כללי. לעניין עצמו, אנא ראה תגובתי הקודמת לויק.

פורסם
ההשוואה אינה מטומטמת שכן הנתון הזה בעל רלוונטיות נמוכה.

אל תהיה נאיבי, מה זה קשור שהוא חי בישראל? כפי שכתבתי, הוא קודם כל ערבי פלסטיני. רק אחר כך הוא "חי בישראל ונהנה ממה שיש לה להציע". זו נאיביות לצפות ממנו למשהו אחר ואיוולת להתרעם על העמדה הפרו ערבית שלו. הוא נאמן לעמו ולדתו.

גם העזתים נהנו פעם מעבודה ופרנסה בישראל ובכל זאת בחרו בחמאס ורוצים לרצוח אותנו.

ערביי ישראל, גם הנאורים שבהם, הנם גיס חמישי שמחכה להתנפל עלינו. לחשוב אחרת ולצפות מהם לאהדה זו שטות שמתאימה לשמאל הקיצוני.

הוא ערבי ישראלי, שחי במדינת ישראל, נהנה ממה שיש לה להציע.

הוא חי בין יהודים ישראלים, חולק איתם תרבות ושפה בדיוק כמו כל ישראל ממוצע.

הוא אדם משכיל שלמד באוניברסיטה ישראלית.

קיבל את כל ההזדמנויות, ושוויון, וזכויות.

הוא עובד בחברת הייטק מובילה, ומרוויח טוב.

מקבל יחס טוב מחבריו לעבודה, וחי כמו כל ישראלי אחר, ואפילו יותר טוב!!!

אם הוא עדיין לא מסוגל לומר דבר טוב אחד על מדינת ישראל והחברה הישראלית, אז הוא חתיכת זבל של אדם.

אדם שדפקו לו את הראש בחינוך הערבי מוסלמי ברמה הבסיסית ביותר, עד כדי כך שאפילו כשיש לו הכל, וטוב לו, הוא ממשיך לשנוא בתוך תוכו ולשאוף לחיסול מדינת ישראל.

התקווה שלכאורה יש כמה ערבים ישראלים שפויים, מתפוגגת כשאתה רואה דוגמאות כאלו.

פורסם

זו ממש לא התקווה או הציפייה שלי. זו בדיוק הסיבה שאני דוגל בפיתרון מדיני שכולל חילופי אוכלוסין וטרנספר. מדובר בגיס חמישי בפוטנציה ועלינו להישמר מהם ולהרחיק אותם, פן יקומו עלינו יום אחד.

פורסם

ואגב, בהחלט היו לי דברים שליליים לומר על המדינה והתנהלותה - חלקם בדיון זה אפילו, חלקם בדיונים אחרים. לא הכל פה מושלם, ואפילו בעניין היחס לערבים, יש מקרים שבהם אני מתבייש ביחס לו זכו ערבים מסויימים רק בגלל היותם ערבים בלי קשר לעמדותיהם ודעותיהם (אף כי אני מבין מניין יחס זה הגיע). בעניין דעתי על הרש"פ, אני אכן לא חושב שיש לי משהו חיובי להגיד עליה (שכן אפילו שיתוף הפעולה המסויים שכן קיים בינה לבין כוחות הבטחון הישראלים נובע מתועלתנות נטו ולא מנסיון כנה להביא להסדר). למה, לך יש?

פורסם

לא ברור מה קורה ב"ההנהגה" הישראלית . אולי זה המחיר שאנחנו משלמים על זה שאנחנו רודפים כל הזמן אחרי ההנהגה ..

גלנט , לא נבחר כי רצינו רמטכל "נקי" . חטאו של גלנט היה חריגה של כמה מטרים ..

לא חושב שמנהיג אמור להיות "צדיק" .

פורסם

חטאו של גלנט היה שהוא לא שמאלני מספיק.

פורסם

חטאו של גלנט היה שהוא עמד באמצע במלחמה בין רמטכ"ל שקפץ מעל הפופיק וצריך לשבת בכלא לשר בטחון. עשו לו סיכול ממוקד חד וחלק.

פורסם
מבחינת הימין הקיצוני, כל מי שלא חושב כמותם בכל דבר ועניין הוא בהכרח עוכר ישראל, אוהב ערבים ומוסלמי במסווה.

וכמובן שדינו מוות.

אתה לא שווה שום התייחסות .

בעיני אתה לא נקרא שמאלני, אלא גיס חמישי .

ולסיום , הייתי רוצה לראות בוגדים כמוך מסיימים את דרכם כך :

https://www.youtube.com/watch?v=MANKPJEdXw8

כנ"ל מרצ ושאר הבוגדים הנערצים שלך .

באתר זה ניתן להבין בדיוק על מה אני מדבר .

עוכרי ישראל שאין לתאר .

http://mekomit.co.il/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים