עבור לתוכן

נייד לתואר במדעי המחשב, תקציב 4-7K

Featured Replies

פורסם

היי, אני מתחיל שנה הבאה ללמוד מדעי המחשב בהדגש על מדעי המוח באונ' תל אביב.

אבל, יש לי אפס ניסיון בתיכנות(!), כך שאני לא יודע בדיוק מה דרוש מנייד כדי להתאים לדרישות תואר שכזה. לכן ממש אשמח למילה מצד הסטודנטים שמתעסקים כרגע בתיכנות או נמצאים באמצע/אחרי תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה לגבי מה נדרש ממחשב לתואר.

כמו כן, מההיכרות שלי עם עצמי אני יודע שהרבה יותר נוח לי לשרבט עם עיפרון במחברת במהלך הרצאות , לכן יהיה ממש טוב אם אוכל למצוא מחשב שייתן לי מקבילה טובה למחברת בדמות עט סטיילוס טוב + היכולת להקליט סאונד ו/או יכולות נוספות.

מטרות המחשב? לימודים נטו

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיהיה נוח לעבוד איתו גם בשמש, אז מאט אני מניח.

* רזולוציית המסך? 1920*1080

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא יודע מה כדאי עבור מדעי המחשב, אשמח פה לעזרת הקהל, מה שכן חשוב שתהיה תאימות טובה לעטי סטיילוס.

* משקל רצוי? לא קריטי בכלל, אבל אם צריך להוסיף כמה מאות שקלים בשביל משקל של אולטרבוק, אני מוכן לכך.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סופר חשוב, לפחות 6 שעות. ראיתי מחשבים עם נתונים מטורפים דוגמת ה-T440s 20AQ0069GE

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שוב, מה שמומלץ עבור מדעי המחשב. HDMI חובה

* Bluetooth? לא חושב. כדאי?

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן SSD 256GB לפחות

* כונן אופטי? Hell no

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אה?

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, WIN8 64bit

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? מסך מגע חובה, תאימות לעט סטיילוס.

כמו כן יש עדיפות לקנות בחנות פלונטר , אבל אם יש מחשב טוב/משתלם בצורה ניכרת בחנות אחרת אני מוכן ללכת אליה.

מודה מראש לכל העוזרים ואשמח גם לשמוע את חווית הלימודים שלכם עם מחשב נייד ועל מה אתם הייתם שמים דגש בבחירת מחשב ללימודים.

פורסם

אני יגיד לך מה אני עושה: אם זה שיעור שהקצב בו איטי אני מקליד ישר למחשב. אם זה שיעור בלי, אני כותב על מחברת נקודות מכל נושא ואז מרחיב במחשב בבית או בזמני הפנוי

חיפשתי בהתחלה רעיונות אבל ראיתי שזה מה שיוצא לי הכי נוח

פורסם

עוד מוקדם, ממש מוקדם בשביל לקנות מחשב.

תלמד את הנושא, תראה מה מתאים לך ותחזור לפה בתחילת אוקטובר

פורסם

רק אעיר 2 דברים:

1. כמעט אף אחד לא מקליד בשיעורים (או רושם אחרי המרצה עם מסך מגע), לא נוח ומיותר

2. לא צריך מחשב חזק בצורה מיוחדת (או בעל דרישות מיוחדות), כל מחשב עדכני יתאים.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות, כבר עשיתם לי יותר סדר בראש.

עם המפרט אני כנראה אחכה באמת קרוב לאוקוטובר.

יש לי שאלה שמופנית לשוקו אבל אשמח לעוד חווד"ים. אז בתכל'ס הכי נוח בכיתה זה גוד אולד פאשן מחברת?

ואחרי זה אתם מתעמקים בחומר בבית דרך חומרי הלימוד/אינטרנט?

אגב, בתור מישהו שעוד לא חווה קורסים אקדמאיים בדור הרשת (למדתי קורס בביולוגיה ופילוסופיה לפני 8 שנים בערך, אז האינטרנט היה פחות שימושי ומסביר פנים), עד כמה אתם נעזרים בלימודים במאגרי מידע שאינם חלק מהסילבוס (דוגמת ויקיפדיה, GOOL, KHAN ACADAMY, אתרים ספציפיים וכו')?, לעומת החומר הרשמי שהאוניברסיטה מפנה אליו?

פורסם

כן, מחברת (או כלום תכלס - הכי חשוב זה לשבת ולהבין ולרשום לעצמך הערות).

תהיה לך זמינות ברשת להרצאות, תרגולים, הסברים, סיכומים בין אם זה דברים רשמיים של אותו קורס, לבין סיכומים וחומר שסטודנטים אחרים כתבו בעבר (תיקיות דרופבוקס משותפות לדוג') ככה שאת עבודת ה"לכתוב" כבר עשו בשבילך, אתה צריך להבין.

איפה שאני למדתי גם באתר הקורס היו פרסומים רשמיים של ההרצאות תרגולים וחומר עזר, וגם היו מאגרים מסודרים של סיכומים\פתרונות מסטודנטים משנים עברו. אני לא יודע איך זה במדמח בת"א אבל לדעתי זה לא יהיה שונה בהרבה.

כמובן כל קורס והמקרה הספציפי שלו, לפעמים מומלץ להשיג איזה ספר (או להוריד אותו), או להשתמש בעוד מקורות אבל זה כבר תדע בכל קורס

פורסם

בלי גוגל אתה פשוט לא עובר את התואר...

בכל מקרה הדגש בלפטופ צריך להיות משקל נמוך, זמן סוללה גבוה, רזולוציה גבוהה אם אתה מתכוון לתכנת גם בו ולא רק לחבר למסך חיצוני.

מהבחינות האחרות הסתדרתי עד לא מזמן עם לפטופ מ-2009. החלפתי אותו מכל הסיבות שרשומות לעיל (ועוד בעיה עם המסך).

מבחינת לכתוב בשיעורים - ברמת העיקרון רוב מוחלט כותב עם עט על מחברת. מיעוט קטן מקליד ישר למחשב (אם אתה תותח ב-LYX). כשיש מרצים שמעבירים הוכחה כלשהי מהר מאוד עם המון סימנים ומלא אינדקסים, זה פשוט לא נוח.

אם אתה בכל זאת רוצה את החומר על המחשב - כתיבה מבולגנת (עם הרבה הערות) על המחברת ואז להקליד במחשב זה אחלה שיטה לחזור על החומר.

מומלץ זמן קצר לפני השיעור הבא.

אני באופן אישי נמנע מלכתוב בשיעורים, אני מעדיף להקשיב. תמיד יש מי שמקליד ומעלה סיכומים בכל שיעור (ותמיד יש משנים קודמות). אז אני קורא את הסיכומים לפני השיעור הבא. עוזר מאוד.

פורסם
בלי גוגל אתה פשוט לא עובר את התואר...
איך סטודנטים הסתדרו לפני שהיה אפשר למצוא כל דבר בגוגל? :)
בכל מקרה הדגש בלפטופ צריך להיות משקל נמוך, זמן סוללה גבוה, רזולוציה גבוהה אם אתה מתכוון לתכנת גם בו ולא רק לחבר למסך חיצוני.
אכן, רק שכל אחד מהדברים האלה קצת מתנגש עם האחר.

זמן סוללה גבוה --> סוללה גדולה --> סוללה כבדה --> מחשב כבד

רזולוציה גבוהה --> מסך גדול --> מחשב כבד (או מסך קטן --> צפיפות פיקסלים גבוהה --> לפעמים טקסט קטן מידי)

מבחינת לכתוב בשיעורים - ברמת העיקרון רוב מוחלט כותב עם עט על מחברת. מיעוט קטן מקליד ישר למחשב (אם אתה תותח ב-LYX).
או MathType :) אבל בעקרון, נכון.
פורסם

היום הסטנדרטים שונים. מתי בפעם האחרונה הלכת לחפש ספר בספרייה במקום לחפש בגוגל? או לבדוק מה גורם לשגיאת קומפילציה?

יש לי מחשב 13" ששוקל 1.3KG עם רזולוציה QHD+ וזמן סוללה ממוצע של 6-7 שעות. scaling עובד טוב מאוד ב-windows 8 ודי טוב ב-ubuntu 14.04

פורסם

לאיזה מנגנון scaling אתה מתכון בדיוק (אני רוצה לנסות להפעיל אותו ולהתרשם)?

כך או אחרת - אם אתה מפעיל scaling, אתה מוותר על חלק משטח העבודה. +QHD עם scaling של 200% נותן אותו שטח עבודה כמו +HD בלי scaling, אז מה הרווחנו? טקסט קצת יותר חלק.

ללא ספק, יש יתרונות ברזולוציות גבוהות ואני ממש מברך על זה שהאופציות היום הרבה יותר מגוונות מלפני כמה שנים, אבל מעל PPI מסוים זה הופך לדי מיותר.

פורסם
  • מחבר

טוב הדיון הזה לא בדיוק עוסק בשאלה כמה PPI זה טוב, אבל אם כבר, בחזרה לנושא הדיון.

איך הYOGA 2 PRO?

יוצא לך להשתמש בו בתנוחות שהוא מציע?

והאם היית ממליץ עליו?

פורסם
לאיזה מנגנון scaling אתה מתכון בדיוק (אני רוצה לנסות להפעיל אותו ולהתרשם)?

כך או אחרת - אם אתה מפעיל scaling, אתה מוותר על חלק משטח העבודה. +QHD עם scaling של 200% נותן אותו שטח עבודה כמו +HD בלי scaling, אז מה הרווחנו? טקסט קצת יותר חלק.

ללא ספק, יש יתרונות ברזולוציות גבוהות ואני ממש מברך על זה שהאופציות היום הרבה יותר מגוונות מלפני כמה שנים, אבל מעל PPI מסוים זה הופך לדי מיותר.

אני עושה scaling של 1.75 ככה שזה יותר שטח עבודה. טקסט חד יותר זה מבורך.

טוב הדיון הזה לא בדיוק עוסק בשאלה כמה PPI זה טוב, אבל אם כבר, בחזרה לנושא הדיון.

איך הYOGA 2 PRO?

יוצא לך להשתמש בו בתנוחות שהוא מציע?

והאם היית ממליץ עליו?

אני ממליץ עליו אם הוא מתאים לך מבחינת specs. שים לב שיותר משתלם לרכוש אותו מאילת או מבסט ביי בארה"ב.

אני משתמש לפעמים במצב טאבלט שזה די מגניב. אני משתמש יותר במצב בו המחשב יושב על המקלדת והמסך עומד קרוב אליי בלי המקלדת שמפריעה. זה טוב כשאני מחבר מקלדת ועכבר חיצוניים או למשל כשאני רואה איזו סדרה באוטובוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים