עבור לתוכן

המלצה על נתב יציב לצורכי פיתוח - uptime גבוה

Featured Replies

פורסם

אני לא הייתי מסתמך על טיפילינק עם קושחה צד שלישי לעסק.

כמו שאמרו, זה אחלה לבית, אבל לעסק אני לא ממש בטוח.

לגבי הסיסקו, אני מניח שמדובר על נתב סיסקו אמיתי ולא מה שהוא מסתכל עליו שמריץ קושחה שונה וחדשה יחסית. אני אישית לפחות לא מכיר מישהו שמשתמש בנתב הזה כדי לדעת אם הוא באמת יציב ולא הייתי רוצה להיות שפן ניסיונות. זה נראה כמו ניסיון של סיסקו לחדור לשוק של עסקים קטנים שאין להם תקציב לנתב שלהם ולמישהו שיתחזק אותו אז הם נותנים להם משהו שהוא פחות טוב ועם ממשק WEB שכל אחד יוכל להסתדר איתו.

לפי המלצות של אנשים שאני מכיר, draytek vigor הוא יציב עם ממשק נח יחסית. אין לי ניסיון אישי, אבל שווה לקחת בחשבון.

פורסם

חייב חדש? אולי בתקציב הנל אצה יכול לקחת נתב ״אמיתי״(סיסקו או ג׳וני) מיד 2.

אולי לא מהסדרות החדשות אבל לפחות יתן uptime גבוה.

פורסם
זו טענה קצת מוזרה... אז אתה טוען שראוטרים של סיסקו לא יציבים כי הוא מריצים קוד סגור? יש לי בעבודה ראוטרים של סיסקו עם Uptime של שש שנים....
ולי יש ראוטר ביתי חלש עם UPTIME של כמה שנים עם קשוחה פתוחה.

צוות QA של כמה עשרות אנשים (בהגזמה) לא יכול להתחרות עם צוות של מאות ואולי אלפי אנשים שעושים QA ויכולים לראות את הקוד והבעיות בו.

בשביל פיתוח זה יהיה מעולה, אלא אם כן אתה באמת הולך להעמיס עליו ותגיע לתקרה שהחומרה של הנתב מגבילה אותו.

פורסם

בקרת האיכות לטיפילינק והחלקים בסטנרד מסוים שמתאים למכשיר זול וביתי אפילו שהוא בצד הגבוה של הנישה, לא סתם על אותו נתב יש התפלגות עצומה בביקורות בלי קשר לקושחה, כולל המון מקרים שעובד טוב לזמן מסוים ואז משתגע, יש מקרים שעובד טוב שנים ומלא שעובד שבוע, שום מצב שהייתי קונה נתב כזה למקום שצריך שרידות

נערך על-ידי none77

פורסם

רוב התגובות מגיעות מאנשים שלא התקינו קשוחה צד שלישי אז זה לא אומר הרבה. חוץ מזה אני לא ממליץ ספציפית על TL-WR1043ND, סתם נתתי אותו בתור דוגמה. אפשר לקחת גם ראוטרים אחרים חזקים יותר.

פורסם
  • מחבר
אני לא הייתי מסתמך על טיפילינק עם קושחה צד שלישי לעסק.

כמו שאמרו, זה אחלה לבית, אבל לעסק אני לא ממש בטוח.

לגבי הסיסקו, אני מניח שמדובר על נתב סיסקו אמיתי ולא מה שהוא מסתכל עליו שמריץ קושחה שונה וחדשה יחסית. אני אישית לפחות לא מכיר מישהו שמשתמש בנתב הזה כדי לדעת אם הוא באמת יציב ולא הייתי רוצה להיות שפן ניסיונות. זה נראה כמו ניסיון של סיסקו לחדור לשוק של עסקים קטנים שאין להם תקציב לנתב שלהם ולמישהו שיתחזק אותו אז הם נותנים להם משהו שהוא פחות טוב ועם ממשק WEB שכל אחד יוכל להסתדר איתו.

לפי המלצות של אנשים שאני מכיר, draytek vigor הוא יציב עם ממשק נח יחסית. אין לי ניסיון אישי, אבל שווה לקחת בחשבון.

הנתב ששקלתי כאפשרות הוא:

http://www.cisco.com/c/en/us/products/routers/rv042g-dual-gigabit-wan-vpn-router/index.html

חייב חדש? אולי בתקציב הנל אצה יכול לקחת נתב ״אמיתי״(סיסקו או ג׳וני) מיד 2.

אולי לא מהסדרות החדשות אבל לפחות יתן uptime גבוה.

לא חייב חדש, תן לי דגם שתמליץ עליו מאחר ואיני מכיר את האפשרויות.

תודה וחג שמח!

פורסם

בארץ מן הסתם לא תמצא ביד 2, אני לא יודע היכן ניתן למצוא(אולי מחברות הייטק שמשתדרגוץ מעת לעת). בחול המצב יותר נורמלי ויש באייבי שלל דגמים. להמליץ לך על דגם ספציפי אני לא יודע, היום סיסקו משווקים את סדרת 1900, חדש זה לא בתקציב שלך. אולי אתה יכול יד שניה של אותה הסדרה או לחילופין לקנות סדרה קודמת.

כמו כן, אתה תצורך מן הסתם סוויצים שאני מאמין שקיימים. אם לא קיימים אתה כבר נכנס לפרוייקט יקר ולא יודע אם פתרון כזה באמת מתאים לך

פורסם

כן, ראיתי.

זה לא סוג הנתבים שבגללו סיסקו התפרסמו. כמו שאמרתי, אני לא יודע ואני בספק אם הוא אמין כמו הנתבים שמריצים את ה-IOS שלהם.

זה לא אומר שהוא נפילה, אבל אני לא מכיר אף אחד שמשתמש בו ככה שאין לי פידבקים לתת.

דווקא ראיתי לא מזמן ביד2 ג'וניפר J2320 ב-900 שקל. אבל קח בחשבון שאם אף פעם לא עבדת עם CLI של ג'וניפר או לפחות של סיסקו אני בספק אם תסתדר עם נתב כזה. הם הכי אמינים, אבל התפעול שלהם הוא לא פשוט כמו בנתבים שאיתם תעבוד ב-GUI.

פורסם
ולי יש ראוטר ביתי חלש עם UPTIME של כמה שנים עם קשוחה פתוחה. צוות QA של כמה עשרות אנשים (בהגזמה) לא יכול להתחרות עם צוות של מאות ואולי אלפי אנשים שעושים QA ויכולים לראות את הקוד והבעיות בו. בשביל פיתוח זה יהיה מעולה, אלא אם כן אתה באמת הולך להעמיס עליו ותגיע לתקרה שהחומרה של הנתב מגבילה אותו.

מאות ואלפי אנשים שעושים QA במשרה מלאה? ממש יושבים ומריצים כל היום בדיקות? לא נראה לי...

יוצרי ה-DD-WRT גם אחראים לתכנון החומרה והתאמתה המושלמת לתוכנה? שוב, לא נראה לי.

OpenSSL בשימוש על ידי עשרות מליוני שרתים ומוצרי תקשורת, כל אחד יכול לראות את הקוד, ועדיין באג ה-Heartbleed הצליח להשאר בקוד במשך כשנתיים בלי שמישהו שם לב... אז קוד פתוח הוא ממש לא ערובה ליציבות או אמינות.

Batnun

.

נערך על-ידי batnun

פורסם

לא צריך אותם במשרה מלאה, כי להתחרות בצוות של עשרות אנשים (בהגזמה, כמו שכבר אמרתי) שכמו שאר חבריהם למקצוע עובדים אולי 20% מהמזמן באמת, זה לא קשה במיוחד.

אם OpenSSL היה קוד סגור, כנראה לא היינו מגלים את הפירצה אף פעם. זה ידוע שמוצרים של מיקרוסופט לדוגמה מפוצצים בחורי אבטחה, בין אם בכוונה ובין אם לאו. וככה זה גם בסיסקו וכו'.

פורסם
  • מחבר

תודות לכולכם, אודיע מה הוחלט בסוף :)

פורסם

wrt54gl עם dd-wrt

התקנתי אותו אצל קרובים ובביקור אחרון בדקתי ונדהמתי לגלות uptime של שמונה חודשים כשהיה שם תחת שימוש מסיבי !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים