עבור לתוכן

התקנת מחשב WIN7 ע"ג SSD: מה צריך לדעת?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי WIN7 עם 2 פרטישונים (C ו D) ע"ג אותו דיסק. כל מה שיש לי בכונן C - לא מעניין אותי. רכשתי כונן SSD 128GB.

ברצוני:

א. להתקין WIN 7 ע"ג הדיסק החדש מסקרצ'

ב. לאחד את המחיצות C ו D למחיצה אחת, מבלי (!) לאבד את החומר ע"ג מחיצה D.

1. האם יש להתקין דרייברים מסויימים / שינוי BIOS וכו' על מנת לעבור לכונן SSD חדש? או, פשוט לחבר את הכונן, ולהתקין רגיל את WIN7?

2. איך מאחדים מחיצות C ו D?

תודה.

פורסם

תוודא שהכניסה שאתה מחבר אליה את הדיסק מוגדרת ahci, לגבי האיחוד יש disk manager של חלונות, אבל הוא לא מתאים לכל המצבים ניתן למחוק מחיצה ואז להגדיל את השניה אבל לא לכל הכיוונים, לדוגמא אם c בצד שמאל וd בצד ימין יהיה אפשר להגדיל רק את c ימינה או את d שמאלה, לא זוכר, ועוד מגבלות בכל מקרה תנסה רק אחרי ההתקנה של הssd שהדיסק לא יהיה ראשי, יש תוכנה שעושה

http://www.partition-tool.com/

פורסם
  • מחבר

תודה. כמה שאלות (אתמקד בהתקנת כונן ה SSD):

1. קראתי המלצות שכדאי שכל הקבצים הזמניים יותקנו ע"ג כונן ה HDD במחיצה זמנית: עד כמה זה נכון?

2. האם זכרון SSD הינו זיכרון 'הרסני'? ז"א כל פעולה של כתיבה לתא זכרון - מחלישה אותו לזמן הארוך?

3. האם כדאי לפרמט את ה SSD קודם ב WINDOWS 7 הנוכחי (עם ה HDD)? האם זה ימנע ממני לפתח מחיצה של 100MB למערכת ההפעלה? אם כן - איך עושים זאת? האם פשוט לחבר את יציאת ה SATA לכונן ולפרמט את הכונן? האם לפרמט ל NTFS?

תודה.

פורסם

כל מה ששמעת על SSD לא נכון לימינו, הדבר היחיד שאתה צריך לעשות זה להעביר את מצב בקר ה-SATA ל-AHCI.

לא להעביר כלום לקשיח איטי, אחרי הכל בקניית ה-SSD זה בדיוק מה שרצית למנוע.

פורסם

אני יתעלק על השירשור, עד כמה משמעותי השינוי בביוס למצב ACHI?

ואם לא עשיתי זאת לפני ההתקנה ואני עובד במצב הרגיל כבר כמה חודשים ואני ישנה עכשיו למצב ACHI זה יפגע בתוכן הכונן?

פורסם

זה משמעותי מאוד, הביצועים ירדו באופן משמעותי.

אם תשנה עכשיו לא יקרה כלום לתוכן הכונן, אבל אתה צריך לבצע שינוי ברגיסטרי לפני השינוי.

פורסם
כל מה ששמעת על SSD לא נכון לימינו, הדבר היחיד שאתה צריך לעשות זה להעביר את מצב בקר ה-SATA ל-AHCI.

ולוודא לאחר ההתקנה שTRIM פעיל.

פורסם

^ אין צורך, הוא פעיל.

פורסם
  • מחבר

רגע, רגע: לגבי השרשור המשני שמתחיל ב 'אני יתעלק על השירשור':

מהו אותו שינוי ברג'יסטרי? מהו אותו TRIM?

לפי מה שהבנתי - צריך לעשות שינוי בביוס לפני ההתקנה של WINDOWS7 וזה הכל. האם נכון? עוד פעול/ות אני צריך לבצע?

ואם כבר - איפה נעשה השינוי הזה ב BIOS? יש לי לוח אם GigaByte GA-MA78LMT-US2H.

תודה

פורסם

אתה צריך לשנות בביוס ל-AHCI לפני התקנת חלונות 7, מעבר לזה אתה לא צריך לעשות כלום.

פורסם
  • מחבר

טוב - קצת קראתי על AHCI וראיתי מאפשר TRIM בין מערכת ההפעלה לכונן, וזה מייעל את זמן כתיבת המידע לדיסק.

עוד ראיתי כי ניתן לבדוק אם ה AHCI תקף לאחר ההתקנה, ע"י כתיבת שאילתה FSUTIL וכו' בדוס.

אם כך, לפני הפירמוט, בעוד המחשב פועל על בסיס ההארד דיסק הקודם, ביצעתי את פקודת FSUTIL וראיתי שהתוצאה 0 - משמע קיים TRIM...

אם כך - האם אין צורך לשנות את הערך הזה בביוס, לפני התקנת ה SSD? האם המחשב שלי כבר עושה TRIM והוא מקונפג כראוי?

תודה.

פורסם

אתה מבלבל בין AHCI לTRIM. אין קשר. AHCI בודקים בBIOS ולא בשום מקום אחר.

פורסם
  • מחבר

נראה שכן, אבל קראתי שגם TRIM וגם AHCI אחראים במידה כזו או אחרת לאופטימיזציה של שכתוב הכונן. נכון?

AHCI - הבנתי שיש לשנות בביוס.

איך מפעילים TRIM? האם זה אוטומטי (כמו במחשב הנוכחי שלי, עם ההארד דיסק הקיים)

תודה

פורסם

הי אוריאל, ענו לך כבר. כתבו כמה פעמים שכל מה שצריך לעשות זה להפעיל AHCI טרום התקנת הוינדוס. אז מטבע הדברים, כן... TRIM הוא אוטומטי.

TRIM לא רלוונטי לדיסק קשיח.

אתה רוצה ללמוד עוד על הנושא? פשוט חפש בגוגל. רק תדע שכל מה שכתוב על העברות קבצי מערכת מכונן ה SSD לדיסק קשיח, הן שטויות שהיו אולי רלוונטים לדור הראשון של כונני SD, וגם זה בספק.

אין צורך להתיחס ל SSD בצורה שונה מדיסק קשיח. פרט לעובדה שהוא מהיר יותר, ולכן אתה רוצה לשמור עליו את הדברים שנטענים בתדירות הגבוהה ביותר.

לגבי הדיסק קשיח ואיחוד מחיצות. בכל מקרה, עליך לגבות את כל הנתונים טרום האיחוד, כי תמיד יש סיכוי שהתהליך יכשל והנתונים ילכו לאיבוד.

ואם כבר מגבים, אז עדיף למחוק את 2 המחיצות ולהגדיר אחת חדשה. כך גם תנקה מכונן ה C הישן שלך את כל תיקיות המערכת של הוינדוס שכבר לא בשימוש.

פורסם
  • מחבר

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים