עבור לתוכן

Dell גובה 27 דולר עבור התקנה ושימוש בפיירפוקס

Featured Replies

פורסם

מנסה לחשוב על דוגמא טובה יותר לנוכלוּת

לא מצליח

אהבתי גם ש-"תודה על שבחרת בדֶל" זו אשכרה אופציה חינמית שצריך לבחור בה, שנמצאת תחת תת-הקטגוריה : "תודה על שבחרת בדֶל" (אשר נמצאת בתורה תחת הקטגוריה "תוכנות נוספות"). מי הוא אותו אשף מוּכשר שעיצב להם את הממשק הגאוני הזה?

נערך על-ידי Klayhamn

פורסם

חבל שאין עבודה בהתקנת פיירפוקס .. :)

פורסם

זה לא נוגד את תנאי השימוש של פיירפוקס ? זה תכלס מכירה של תוכנה שהיא תוכנה בקוד פתוח ,משהו שבעיקרון אסור על פי החוק .

פורסם

הם לא מוכרים לך את התוכנה, הם מתקינים לך אותה.

פורסם

1 באפריל בעוד 3 שבועות.

WTF?

פורסם

גדול.

וככה רבותי עושים כסף

פורסם

הכותרת מטעה, הם לא גובים כסף עבור השימוש בפיירפוקס.

הם מציעים שירות התקנה, שזה אומנם דבילי (ואני לא בטוח שזה עומד בתנאי הרישיון אבל זה סיפור אחר) אבל שונה מאוד מניסיון "גניבת" כסף עבור תוכנה שהיא במקורה חינמית.

פורסם

מי שמעוניין אני מתקין chrome במחיר סמלי של 100 ש"ח

עד הבית , לא בשבתות

פורסם
זה לא נוגד את תנאי השימוש של פיירפוקס ? זה תכלס מכירה של תוכנה שהיא תוכנה בקוד פתוח ,משהו שבעיקרון אסור על פי החוק .

מכיוון שאני משתמש ברחיב שעליו הדפדפן עובד באחד הפרויקטים שלי, וקראתי קצת את הlicense, אני חושב שניתן למכור תוכנות שמבוססות על מנוע הדפדפן. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אין שום חוק שאוסר למכור תוכנות קוד פתוח.

פורסם

לא חסרות חברות שמציעות התקנת לינוקס בתשלום. נפוץ וקיים

הלקוח משלם על השירות, לא המוצר

פורסם

ואפילו אם היו מבקשים תשלום על המוצר עצמו, אין בעיה. רשיונות קוד פתוח נפוצים (GPL, MPL) לא אוסרים מכירה של התוכנה, אלא מתירים שינוי או הפצה מחדש כל עוד אתה עומד בתנאי הרשיון (למשל הפצת הקוד במקרה של שינוי וכו'), ואין הבדל לצורך העניין אם מדובר בהפצה בחינם או בתשלום.

מה שכן יכול להוות בעיה במקרה של פיירפוקס, זה דווקא הרכיבים הלא חופשיים של התוכנה (כמו שם התוכנה והסמל), שתנאי ההפצה שלהם שונים (וכוללים איסור מכירה או שינוי הקוד), ואוסרים שימוש בשם או בסמל במקרה של אי עמידה בתנאים אלו - מה שיחייב "מיתוג מחדש" של התוכנה, כפי שעשו debian עם iceweasel.

פורסם
אין שום חוק שאוסר למכור תוכנות קוד פתוח.

הרשיון של פיירפוקס אוסר גביית תשלום גם על הפצת התוכנה.

If you are using the Mozilla Mark(s) for the unaltered binaries you are distributing, you may not charge for that product. By not charging, we mean the Mozilla product must be without cost and its distribution (whether by download or other media) may not be subject to a fee, or tied to subscribing to or purchasing a service, or the collection of personal information. If you want to sell the product, you may do so, but you must call that product by another name—one unrelated to Mozilla or any of the Mozilla Marks (see the sections on "Modifications" and "Related Software" below). Remember that we do not want the public to be confused.
פורסם

אני לא מבין, מבחינתם זה בסדר אם אני אקח את פיירפוקס - אשנה לו את השם - ואמכור אותו כדפדפן חדש? :alcoholic1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים