עבור לתוכן

וינדוס 8.1 מאחה כונני SSD

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה כונן SSD סמסונג 840 EVO וחשבתי שמאחה הדיסק לא אמור לאחות אותו. אבל אז ראיתי שאם אני מפעיל את התחזוקה של וינדוס ב-Action Center המחשב מתחיל לאחות את הכונן - הוא כותב: מעבר 1, כך וכך אוחה, וממשיך. אחר כך חיפשתי באינטרנט ומצאתי מדריך שמדבר על זה שוינדוס, כולל 8.1 מאחה כונני SSD לאחר שהם 10% מפוצלים. במאמר יש גם פתרון על ידי יצירת משימה שרק תפעיל את ה-Trim במסגרת התחזוקה של הוינדוס.

אשמח לראות מה חברה בפורום אומרים על זה.

המאמר:

http://www.outsidethebox.ms/why-windows-8-defragments-your-ssd-and-how-you-can-avoid-this/

פורסם

אזתבטל את האיחוי האוטומטי תוריד את ה V

פורסם
  • מחבר

אבל צריך לבצע פקודת Trim כל כמה זמן ?

פורסם

מערכת ההפעלה דואגת לכך.

פורסם

אני עם 8 על המחשב משחקים כבר מעל שנה עם SSD OCZ VERTEX3 MAXIOPS 120... לא נוגע בזה, לא שיניתי כלום, הכל עובד חלק. אין ירידה בביצועים.

פורסם
  • מחבר

מה שהקישור אומר הוא שיש באג או בעייה של מיקרוסופט שכאשר כונן (כולל כונן SSD) מפוצל ביותר מ-10%, וינדוס מאחה אותו במסגרת התחזוקה האוטומטית. מאחר שאנחנו לא מעוניינים שכונן SSD יאוחה צריך לבטל את האיחוי המתוזמן עבור כונני SSD. זה לפי המאמר יבטל גם את ה-Trim, ולכן הם מסבירים שם איך להגדיר משימה מתוזמנת עם הפקודה "defrag.exe C: -l -h" אשר רק עושה retrim לכונן SSD.

הבעייה כאן היא לא ירידה בביצועים אלא שאנחנו מעוניינים שהכונן SSD לא יאוחה בכלל אלא רק יתבצע עליו Trim.

פורסם

אני חושב שאם נותנים לוינדוס לתת ציון של Windows experience index, הוא מזהה שמדובר ב SSD ומבטל אוטומתית את אפשרות האחוי לכונן הזה.

פורסם

חברים, תקראו את המאמר ש-ariel007 קישר אליו.

כולנו מודעים לכך ש-Windows 8/8.1 אמור לבטל איחוי על SSD ואמור להחליף אותו בפעולת trim בזמנים הרלוונטים.

כותב המאמר הנ"ל טוען (בצורה די משכנעת, אני חייב לומר) שבעקבות באג בדרך שבה מומש ה-task של אופטימיזציה לכוננים, Windows 8/8.1 מבצע בפועל איחוי גם ל-SSD-ים למרות שזאת ממש לא הייתה הכוונה...

לא חקרתי את הנושא לעומק בעצמי, אבל כל הסממנים מצביעים על כך שהתופעה אמיתית, ואיחוי נעשה גם על ה-SSD שלי בחודשים האחרונים.

אני מוכרח להסכים עם KAKADU999 לגבי החשיבות של הנושא. עד שלא יוכח אחרת, זה משהו שצריכים להעלות למודעות ולטפל בו בהתאם. חבל שה-SSD-ים של כולנו יעברו איחוי מיותר אחת לחודש.

פורסם
אני חושב שאם נותנים לוינדוס לתת ציון של Windows experience index, הוא מזהה שמדובר ב SSD ומבטל אוטומתית את אפשרות האחוי לכונן הזה.

מעניין

אולי עלית על המקור לבאג

אין יותר windows experience index בחלונות 8.1

פורסם

מגניב, לא ידעתי.

לא צריך תוכנה, אפשר בדרך הבאה:

Step 1: Open a command prompt as administrator, then type "winsat prepop" and press Enter. This will run the benchmark and store the results on your PC as XML files.

Step 2: Open the Windows Powershell as administrator, then type "Get-WmiObject -Class Win32_WinSAT" and press Enter. This will analyze the results in the XML files, then present them as scores for each category.

מפה:

http://howto.cnet.com/8301-11310_39-57616440-285/find-your-windows-experience-index-scores-in-windows-8.1/

פורסם

נשמע לי הזוי כל הסיפור הזה.

אבל מיקרוסופט כבר הוכיחו שנים על גבי שנים על גבי שנים על גבי שנים את האטימות המשוועת שלהם לתלונות הלקוחות.

כך שאני מבין היטב שאין למיקרוסופט מוח, והיא רובוט עם פיגור הנדסי, אז הכל אפשרי מהבחינה הזאת.

פורסם

אצלי בכלל יש באג, הרייד של הססדים שלי מזוהה כ Hard disk drive

כ

כמו פה

http://www.win-raid.com/t70f34-Detection-of-SSDs-by-Win-and-the-use-of-the-Optimizer-former-Defrag-Tool.html

עריכה: כמו שהציעו באתר הזה:

הרצתי

WinSAT diskformal

תחת powershell (Admin mode

וזה פתר את הבעיה, עכשיו הרייד מזוהה כ-SSD

עריכה 2:

הפלט

PS C:\WINDOWS\system32> WinSAT diskformal

Windows System Assessment Tool

> Running: Feature Enumeration ''

> Run Time 00:00:00.00

> Running: Storage Assessment '-seq -read -n 0'

> Run Time 00:00:02.09

> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 0'

> Run Time 00:00:00.22

> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 1'

> Run Time 00:00:11.55

> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 2'

> Run Time 00:00:10.88

> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 3'

> Run Time 00:00:10.08

> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 4'

> Run Time 00:00:10.70

> Disk Sequential 64.0 Read 847.89 MB/s 8.3

> Disk Random 16.0 Read 188.06 MB/s 7.7

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים