עבור לתוכן

יכול להיות שההארקה של הלפטופ שלי לא טובה?

Featured Replies

פורסם

אם ככה והחלפת עם חיבור אחר אז תיגש למימוש אחריות.

ניסית במספר שקעים שונים כדי לוודא שהבעיה אינה שקע בעייתי ללא הארקה (למרות שיש "חור").

פורסם
  • מחבר

כן ניסיתי ב6-7 שקעים שונים בבית.

כולם אותו דבר.

פורסם

תעלה צילום של השקע בספק.!

פורסם
  • מחבר
תעלה צילום של השקע בספק.!

בבקשה

פורסם

אתה פשוט לא מחבר את הפין של ההארקה לקיר. המתאם מדלג עליו.

פורסם
  • מחבר

כן אבל הקטע זה שגם שאני מחבר את הכבל מיקי מאוס הישראלי עם ה3 פינים ישירות לקיר, אני עדיין מרגיש את הזרם בחלקי המתכת של המחשב

פורסם

כאמור, יכול להיות שהמטען תקול. יכול להיות שגם המחשב תקול. יכול להיות שזה פשוט תכנון מעט לקוי של המחשב, וזה מה שקורה.

תגגל האם מדובר בבעיה מוכרת לדגם הספציפי שלך.

פורסם

למה לשבור את הראש?

המחשב חדש לגמרי, שיתקשר למימוש אחריות.

פורסם

ולתת להם לשבור את הראש?

אם יש דרך לאפיין בצורה מדויקת יותר את התקלה, לפני שמבקשים מימוש אחריות, לטעמי - עדיף.

פורסם

המתאם הלבן לא מעביר את חיבור האדמה לשקע - אם אתה מנסה איתו בגלל זה אתה מתחשמל

אם אתה מנסה אם כבל ישראלי - תנסה בבית של מישהוא אחר, יכול להיות שכל האדמה בבית שלך לא תקינה (אתה מתחשמל ככה גם מדברים אחרים ממתכת כמו הפאנל האחורי של מחשב דסקטופ ?)

פורסם
  • מחבר

לא יצא לי עדיין לנסות במקום אחר חוץ מהבית שלי. אבל בגדול אף פעם לא הרגשתי שאני מתחשמל משום דבר אחר בבית.

יצרתי קשר עם DELL בצ'אט (ארצות הברית) הבחור אמר לי שהוא יעביר את הפרטים שלי לDELL ישראל והם ינסו להחליף לי ספק AC וגם את הלוח אם.

אין לי מושג אם זה אמור לפתור את הבעיה אני רק מקווה שלא יעשו לי בעיות מDELL ישראל עם אחריות וכל זה כי הלפטופ נקנה מארצות הברית.

פורסם

לוח אם לא קשור - אל תחליף אותו. המתח הלא תקין מגיע כבר מהמטען (ויכולים לעשות לך נזק אחר על ידיי ההתעסקות אם הלוח)

מטען - תנסה אותו בכמה מקומות אחרים אם כבלי חשמל ישראליים תקינים (ושל חברות נורמליות longwell, volex, i sheng....) כדיי לשלול בעיה של איכות של הכבל

בדיקה יותר מדוייקת ואמינה מחישמול - על ידיי מברג טסטר. יש 2 סוגים - טסטר פריקה וטסטר אלקטרוני שעובד ללא מגע

טסטר פריקה (טסטר פשוט) מכיל מנורת נאון קטנה והוא נדלק אם הוא רואה מתח מעל 80-100V (חישמול קל ניתן להרגיש כבר ב 30-50, אבל בדרך כלל אם יש משהו זה יהיה מעל 80). כדיי להשתמש בו אתה נוגע בראש המתכתי בידית ומכניס את הקצה של המברג לחור בשקע או נוגע איתו במה שאתה רוצה לבדוק (אל תיגע במתכת של החלק של המברג). לבדיקה שהטסטר עובד תחבר אותו לחור הימני של שקע חשמל, הוא אמור להידלק

טסטר ללא מגע מכיל סוללות ו LED, אם אתה נוגע ב 2 הקצוות שלו בידיים ה LED נדלק (אם הוא תקין והסוללה לא נגמרה....). הוא רגיש לכל זרם AC שנמצא לידו, גם במתחים נמוכים בהרבה מ 80V, אבל לפעמים הוא נוטה לראות מתח גם במקומות שבהם אין. ניתן לבדוק איתו AC ב 2 צורות : כדיי לבדוק בסביבה גדולה תחזיק אותו מהקצה של המברג ותקרב את הידית לדברים שאתה רוצה לבדוק. כדיי לבדוק דברים בצורה ממוקדת תכניס את הקצה של המברג אליהם (כמו טסטר פריקה) ותחזיק את הידית מהפלסטיק, בלי לגעת בראש המתכתי של הידית (הפוך מטסטר פריקה). אם טסטר אלקטרוני ניתן גם לבדוק דברים אחרים שלא מעניינים אותנו עכשו

תבחר את סוג הטסטר שלך (בהתחשב במגבלות שלהם - טסטר פריקה לא מזהה דברים במתחים נמוכים מידי, לאלקטרוני יש אזעקות שווא) ותבדוק :

- המחשב, כשהוא מחובר למטען, עומד על משטח מבודד חשמל, ואתה לא נוגע במחשב

- התקע של המטען שאמור להתחבר למחשב, כשהמטען מחובר לחשמל ולא מחובר למחשב

- החור התחתון של השקע, כשהמטען מחובר או לא מחובר לשקע אחר בבית באותו זמן (טסטר אלקטרוני יושפע מהחורים האחרים של השקע אם תקרב אותו לשקע. השיטת בדיקה השניה יכולה לעבוד טוב יותר, או שתחבר לשקע משהוא אחר שיש לו מארז מתכתי ותקע אם אדמה ותבדוק אותו על ידיי הטסטר)

- אם יש לך טסטר אלקטרוני, את המארז פלסטיק של המטען עצמו כשהוא מחובר לחשמל (טסטר פריקה לא יכול לבדוק את זה כי פלסטיק לא מוליך)

באף אחת מהבדיקות לא אמור להיות מתח

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה.

לקחתי את המחשב לבית אחר וגם שם זה קרה.

קניתי טסטר רגיל (100-500 וולט)

שכנסתי לחור הימני של השקע הנורה נדלקה בצורה ברורה.

הכנסתי לחור התחתון (של האדמה) והיא נדלקה ממש קצת ובהיבהוב כזה. אבל זה גם בשאר השקעים אצלי היה ככה.

ניסיתי לגעת איתו במכסה של שמחשב ובשאר חלקי המתכת במחשב ולא נדלק כלום...

לדוד שלי במקרה היה גם טסטר רגיש כמו שאתה מתאר (היה רשום עליו 70-250 וולט)

אז נגעתי איתו בחלקי המתכת של המחשב ואכן הנורה שלו נדלקה.

אבל מצד שני (כמו שאמרת) גם שאני מקרב אותו למארז הפלסטיק של הטלויזיה הנורה נדלקה... אז אולי הוא רגיש גם לזרם סטטי?

בכל מקרה דיברתי עם DELL והם ביקשו ממני להביא את המחשב למעבדה שלהם בהרצליה (הם יכלו לאסוף אותו ממני אבל אני לא יכול הרבה זמן בלי המחשב אז אמרתי שאני יביא להם את זה וזה יוריד יום מזמן הטיפל) כדי שיבדקו את המחשב.

אני מאוד מקווה שהם יעלו על הבעיה בלי להחליף לי יותר מדי דברים.

יש למישהו עצות על איך להתנהל מולם? דברים שכדאי לבדוק לפני ואחרי הקבלה של המחשב מהמעבדה? (כי שמעתי על מקרים שמחשבים חוזרים "פתאום" עם בעיות חדשות אחרי טיפולים במעבדה)

תודה לעוזרים

פורסם

במצב תקין אף אחד מהטסטרים לא אמור להידלק באף אחת מהבדיקות שאמרתי (חוץ מהחור הימני בשקע שבו הם כן אמורים להידלק)

לטסטר פריקה אין "אזעקות שווא". אם הוא מראה שיש מתח, אז יש מתח בוודאות

טסטר אלקטרוני רגיש לשדות חשמליים, בעיקר של AC (הוא הרבה פחות רגיש ל DC). מה שאנחנו מנסים לתפוס הוא AC. אזעקות שווא של טסטר אלקטרוני נגרמות בדרך כלל כתוצאה מ :

- שדות DC במתח של אלפיי וולט aka חשמל סטטי. אבל אם אתה לא לובש משהוא שנטען בחשמל סטטי, ולא נמצא לייד דברים שיכולים לעמוד טעונים (קל קר, מסך CRT ....) לא אמור להיות חשמל סטטי משמעותי. כיי להיות בטוח לגמרי פרוק את עצמך על ידיי נגיעה ברצפה (או אפילו במחשב המחשמל שלך - החשמל שם הוא לא מטען סטטי לכן הוא לא יטעין אותך)

- שדות AC בגלל דברים אחרים שפולטים AC באיזור שאתה בודק. זה יכול להיות חוט חשמל שיש עליו 240V, מארז מתכת שלא מקבל אדמה, ספקים אלקטרוניים שלא ממוגנים על ידיי מארז מתכתי וכדומה. כדיי למנוע אזעקות שווא במצב הזה, בחר את צורת השימוש בטסטר שיותר מתאימה למקרה הספציפי, ותוודא שמה שאתה רוצה לבדוק הוא מקור השדה הדומיננטי - למשל, שים את המחשב על משטח מבודד חשמל ורחוק מספיק מדברים אחרים שיכולים לפלוט שדות כשאתה סורק אותו

- סגירת מעגל בגלל שימוש לא נכון בטסטר. כשאתה בודק איתו שדות חשמליים אתה לא אמור לגעת בחלק המתכתי בידית (להיפך מטסטר פריקה שבו אתה כן נוגע בחלק המתכתי כשאתה בודק איתו דברים) אלא להחזיק את הידית מהפלסטיק בלבד. הראש המתכתי בידית נמצא שם כדיי שתוכל לבדוק איתו רציפות של חוטי חשמל וכדומה, לא לבדיקות של יש/אין מתח

אם הטסטר נדלק בחור התחתון של השקע, יש בעיה באדמה של הבית. אם הוא נדלק גם אצל דוד שלך, יש אצלו בעיה זהה לשלך

טסטר פריקה נדלק - תוצאה חד משמעית

טסטר אלקטרוני - תוצאה חד משמעית אם אתה בודק בצורה הנכונה כדיי למנוע אזעקות שווא. במקרה הזה, אנחנו רוצים לבדוק את האדמה של השקע בלי השפעה של החורים האחרים שנמצאים לייד. דרך אחת אפשרית לבדוק את זה היא על ידיי חיבור של משהוא אם תקע 3 חיבורים לחשמל (למשל - מחשב דסקטופ) ובדיקה אם הטסטר לייד המארז המתכתי שלו (שהוא חלק מתכתי גדול ודומיננטי שמחובר לחור התחתון בשקע)

המטען של המחשב הנייד מכיל מתחת לפלסטיק מיגון אלומיניום (כדיי למנוע פליטה של קרינה). במטען שמקבל אדמה תקינה גם המיגון הזה יהיה מחובר אליה בדרך כלל. אם הטסטר האלקטרוני נדלק בצורה בהירה על הפלסטיק של המטען זה אומר שהמיגון שמתחתיו נמצא תחת מתח, כלומר אנחנו חוזרים לזה שהמטען לא מקבל אדמה תקינה

הבעיה שלך מסתכמת בזה שהמטען לא מקבל אדמה, מקבל אדמה לא תקינה (כלומר הוא מקבל מבחוץ מתח במקום אדמה ולכן גם מחשמל), או לכל היותר שיש בעיה במטען עצמו (וזה נדיר ביותר, כך שכנראה זה לא המקרה שלך). אין בעיה במחשב, ואכן אל תיתן להם לפרק אותו. אין להם מה לעשות בו. הם יכולים סתם לפרק ולהרוס או, יותר חמור, להחליף "בטעות" ללוח משומש שיש לו כבר בעיות אחרות

אם לדוד שלך יש מולטימטר, בדוק התנגדות בין חיבור האדמה בתקע חשמל שלו והמתכת החיצונית של החיבור למחשב (כשהוא מנותק מהחשמל ומהמחשב). התנגדות של קרוב ל 0 ohm או ל 1 Mohm הם סימנים לכך שחיבורי האדמה הפנימיים בתוך המטען תקינים. (אם המולטימטר לא מראה כלום זה לא אומר כלום כי יש הרבה מטענים שפשוט מתוכננים כך, ואם יש בעיה באדמה זה גם ייראה באותה צורה, לכן לא ניתן לקבוע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים