עבור לתוכן

נפתרה תעלומת כונן ה WD - הזוי ביותר

Featured Replies

פורסם

אז חיברתי היום את הסיגייט השני שהבאתי מהחנות, נחשו מה? כמו ה WD, לא מאפשר לפרמט NTFS, העתקה מהמכשיר לא עובדת,

רק אל המכשיר.

אבל הנה משהו יותר מוזר, עם הסיגייט הראשון הכל עובד חלק, NTFS ומעתיק לשני הכיוונים.

רגע, הנה הקאטץ', הכוננים WD וסיגייט החדש (שדרך אגב הוא מסדרה שונה מהסיגייט הראשון שקיבלתי) עושים בעיות רק בחיבור USB3

הימני מקדימה, אם אני מחבר ל USB3 משמאל או ל USB2 באמצע או לכל חיבור אחר במחשב הם מעבירים לכל הכיוונים ומאפשרים

פירמוט NTFS.

אז יש לי סיגייט אחד שעובד בכל חיבור USB3 וגם 2, NTFS EXFAT והעתקה לשני הכיוונים.

ויש לי WD וסיגייט נוסף שלא עובדים כמו שצריך עם ה USB3 הימני אבל כן עובדים חלק עם כל חיבור אחר במחשב כולל ה USB3 משמאל.

נבדק 100 פעם כל פעם שאני מחבר לימין זה לא מעביר, כשאני מחבר לשמאל זה מפרמט ושולח חלק.

מה - הולך - פה?!

- - - תגובה אוחדה: - - -

שאלה נוספת, איך אני מוודא שהכונן WD שהבאתי ל KSP בחנות לבדיקה נקי מווירוסים? כי הם הכניסו אותו למחשב שלהם ואני בטוח שהם מחברים לשם הרבה דברים.

אם אני אחבר למחשב אחר ואמחק את ה volume ללא פרמוט מחדש ואחבר למחשב הזה ופה אצור volume חדש ופירמוט הוא יהיה נקי 100%?

פורסם

מתי תסיק את המסקנה שהבעיה כנראה במחשב שלך (בדגש על בקר ה-USB3, אולי דרייבר?)?

פורסם
  • מחבר
מתי תסיק את המסקנה שהבעיה כנראה במחשב שלך (בדגש על בקר ה-USB3, אולי דרייבר?)?

זה חוסר תאימות לא תקלה של השניים, עובדה שהסיגייט הראשון כן עובד.

ככל הנראה אותו הדבר שיש בסיגייט השני קיים גם ב WD, כי הסיגייט הראשון עובד חלק עם הפורט הימני.

בכל מקרה מדובר בדבר שולי, סה"כ פורט אחד מימין, יש ל 8 USB3 במחשב, פשוט תמיד הלכתי על הימני, לא יודע למה תאמת.

השמאלי אפילו יותר קרוב לי, בכל מקרה העניין נפתר, אין בעיית דרייברים ואם זה היה קשור לתוכנה אז גם הימני וגם השמאלי לא היו עובדים.

אני לא יודע מה שונה בין הימני לשמאלי שדווקא 2 מתוך ה 3 לא עובדים איתו והשלישי כן, אבל זה מקרה מוזר מאוד ודי שולי את האמת,

העיקר שהעניין נפתר.הפתרון הוא פשוט לחבר את כל ה USB3 תמיד לימין כי ככה אני לא צריך לשבור את הראש מתי יש תאימות ומתי אין.

אוהב את המחשב שלי :)

עכשיו השאלה לגבי ה WD, איך אני מוודא שהוא נקי מווירוסים? כי אני לא סומך על המחשבים במעבדה שלהם.

אם אני מוחק את הווליום של הכונן במחשב אחר ואז מפרמט במחשב הזה אין סיכוי לוירוס נכון?

פורסם
  • מחבר
תלוי כמה אתה פרנואיד...

חח נו אפשר תגובה קצת יותר רצינית?

פורסם

זאת תשובה רצינית.

פורסם

קודם כל הם צודקים, חוץ מזה יש דבר שנקרא אנטי וירוס למה שלא תשתמש בו?

פורסם
  • מחבר

יש לי אווסט אנטי וירוס, קומודו פיירוואל ומלאוורבייטס עם סנדבוקסי, המערכות שלי מוגנות מספיק.

בכל מקרה, זה לא משנה נתתי את ה WD לאח שלי יש לו היום יום הולדת והוא רצה את המכשיר, בכל מקרה כל המכשירים תקינים הכל עובד תקין נבדק הבעיה נפתרה

וזה כנראה קרה בגלל שהפורט USB3 הימני של VIA קצת בעייתי עם חלק מהכוננים, עדכון דרייברים לא עזר אבל למזלי בלוח האם שלי יש 4 USB3 של אינטל ו 4 של VIA,

אז אם אחד עושה בעיות אני מעביר לשני והכל מסתדר, חברה מחפה על חברה.

לא קריטי חיבור אחד כשיש לי עוד 7 חיבורי USB3 במחשב חח.

הכונן השלישי שהבאתי של סיגייט לא עלה לי כסף, לא אתחיל להסביר פה למה וזה לא קשור ל KSP אבל בסופו של דבר הוצאתי

על שלושת הכוננים 530 שקל, השלישי התקזז עם דברים אחרים, סיפור ארוך ולא רלוונטי לפורום.

בכל מקרה אפשר לנעול יש סוף טוב לסיפור, תודה לכולם!

פורסם

איך אנטיוירוס או וירוסים אמורים להשפיע על חיבור ל USB כזה או אחר ?

הסיפור נראה לי הרבה יותר פשוט - יש חיבור פחות טוב בחלק מה USBים (מלוכלכים יותר / שחוקים יותר / הקו במעגל שמגיע אליהם ארוך יותר), תוצאה : לא מגיע לכונן מספיק מתח...... ואם זה הסיפור, אז גם ה USBים שכן עובדים יכולים יום אחד להחליט שלא בא להם יותר כי אין לך שמץ כמה הם על הקצה או לא.....

פורסם
  • מחבר
איך אנטיוירוס או וירוסים אמורים להשפיע על חיבור ל USB כזה או אחר ?

הסיפור נראה לי הרבה יותר פשוט - יש חיבור פחות טוב בחלק מה USBים (מלוכלכים יותר / שחוקים יותר / הקו במעגל שמגיע אליהם ארוך יותר), תוצאה : לא מגיע לכונן מספיק מתח...... ואם זה הסיפור, אז גם ה USBים שכן עובדים יכולים יום אחד להחליט שלא בא להם יותר כי אין לך שמץ כמה הם על הקצה או לא.....

זאת בעיית מתח ספציפית לפורט הימני, שמונע ממנו להפעיל חלק מהכוננים החיצוניים.

חשבתי על פתרון שהוא האב USB3 עם שנאי מתח 4A ולחבר אותו לחיבור הימני, כך שגם אם יש מספיק מתח וגם אם לא הוא מקבל את

המתחים מהחשמל.

ואני מקבל 11 פורטים במקום 1.

ראה פה:

http://hwzone.co.il/community/threads/541097-%D7%A8%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%A9%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%96%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%99%D7%A9-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים