עבור לתוכן

כרטיס R9 290 טמפרטורה מעל 90 מעלות ?? הגיוני? דחוף!!

Featured Replies

פורסם

שיחקתי בבאטלפילד 3 על הגדרות גבוה ובדקתי טמפרטורה והיה 93 מעלות זה תקין?

עד איפה זה תקין מדובר בגירסא עם הקירור רפאראנס דואג נורא

ב6870 שלי זה לא היה עובר את ה75 מעלות

סתם פראנואיד או מה?

תודה

פורסם

לקירור מפוח זה נורמלי ואף תקין לפי AMD.

הבעיה שהתדרים עלולים לרדת וכתוצאה תאבד ביצועים.

אתה יכול לפחות לעשות פרופיל יעיל יותר: http://hwzone.co.il/community/threads/525675-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9B%D7%9F-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%9A-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%A5-%28%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99-AMD%29#.UugkILT8IkI

או לקנות קירור צד שלישי, אבל זה יגרום לכך שתאבד אחריות.

פורסם
  • מחבר

אם אני עובר ל R9 280X עם הקירור TRI X או TOXIC עם שלוש מאוררים אני יורד ברמה מאד ?

אקבל שם קירור יותר קריר...??

כמו שאני רגיל??

פורסם
לקירור מפוח זה נורמלי ואף תקין לפי AMD.

ליתר דיוק זה נורמלי ספציפית לקירור מפוח הזה של AMD על כרטיסי R9 290/x. לא מקובל בכרטיסים מודרנים אחרים.

איך שלא יקראו לזה, החום משפיע על אורך החיים של הכרטיס במידה מסויימת, וכאמור הביצועים במקרה זה. גם הרעש לא סימפטי.

ראיתי ב-startpc את ה r9 290 גרסאת TRI-X ב-2190ש"ח. לא יודע כמה הוא עולה בחנות ממנה רכשת.

ה-290 חזק מה-280x בכ-22-26% ממוצע, תלוי ברזולוציה. אם אתה מחליט לרדת ברמה בדוק את המחיר אל מול ה-gtx770.

פורסם

אם יש לו אפשרות להחליף בחנות ולשלם ההפרש, כבר עדיף לו להחליף ל-r9 290 או gtx780 עם קירור מובנה מאשר לרכוש קירור ב 350-370 ש"ח, להרכיב לבד ולאבד אחריות.

פורסם
  • מחבר

לא השתמשתי בכרטיס הבנתי שהוא מתחמם נורא מחבר בעבודה אז שאלתי אתכם ...

בכאילו...

החלפתי SAPPHIRE TRI-X R9 290 4GB GDDR5

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&lid=1&pid=2091&leg=0

הוספתי 300 ש"ח

ועכשיו לפוינט !!!

קריר..... מאד קריר...

לא עובר 70 מעלות אף פעם

טמפרטורת מנוחה 30-40 מעלות

שווה כל שקל ! אין מה להשוות !

דרך אגב באטלפילד 4 מדהים אין מה להשוות ל 3

תודה שוב לכל חברי הפורום

פורסם

פותח הדיון. ממש מצטער על הדברים שאני עומד להגיד אבל...

איפה לעזאזל היית ב-3 חודשים האחרונים? לא קראת חדשה אחת, מאמר אחד או דיון אחד בפורום שדן בסדרת כרטיסי המסך R9 290 ובבעיות החום שלה?

באמת?

איך ביצעת סקר שוק ובדיקה לפני שקנית אותו?

פורסם

מצטרף לשאלה.

לא ראיתי אפילו מבחן ביצועים אחד לכרטיס שלא מדברים בו על כמה שהוא מתחמם.

פורסם

תקרא קצת חדשות:

http://hwzone.co.il/hardware/news/142312

כך, בימים הראשונים של חודש נובמבר כולנו נחשפנו לעיצובי הרפרנס ש-AMD נתנה ל-R9 290X ו-R9 290. כל מי שיודע דבר או שניים בננו-טכנולוגיה וחומרה באופן כללי לא שיער אחרת מאשר כך שיהיה מדובר בכרטיסי מסך בעלי צריכת חשמל מוגברת במיוחד. AMD עיצבה את כרטיסי המסך עם קירור בסגנון מפוח, פשוט, סולידי, ולרוב גם רועש.

תבינו, אין לי בעיה עם כרטיסי מסך רפרנסים שהם לא מובילים בטמפרטורה, רעש או יכולות המהרה. מותר וצריך ש-AMD ו-NVIDIA ישאירו מספיק מקום לשיפור עיצוב ברירת המחדל על ידי יצרניות הצד השלישי. מה שעשתה AMD עם עיצוב כרטיסי המסך R9 290X ו-R9 290 בבחינת הסטנדרט בשוק גובל בבזיון גמור. צריכת חשמל גבוהה של ליבה גרפית צריכה להיות מגובה בקירור ראוי, גם אם מעט רועש.

כרטיסי המסך הללו בעיצוב הרפרנס שלהם מגיעים בקלות יתרה ובמהירות לטמפרטורת הליבה הבלתי נסבלת של 95 מעלות, משם בקרת הלוח המודפס מורידה את תדרי פעולת הליבה ההגרפית

כדי לשמר את טמפרטורת הפעולה הזאת

, שחלילה לא תעלה ותגיע גם לנקודת רתיחה של ממש. לא צריך להיות מומחה לטרמו-כימיה וטרמו-דינאמיקה בשביל לדעת שתא-אידוי קטן עשוי נחושת וכמה מניפות אלומיניום הם לא מספיק בשביל לקרר איזור קטנטן וצפוף שהוא הליבה הגרפית שפולטת 300 וואט ויותר. בנוסף לזה כמובן, המאוורר נאלץ להסתובב בסל"ד גבוה. תשלבו את זה עם מבנה הקירור וקיבלתם את אפקט חמת החלילים המכונה R9 290X. חוויית שימוש בלתי נסבלת לרוב.

רבים שפיתחו ציפיות לרכישת כרטיסי המסך כבר ביום הראשון הודות למחיר המפתה כנראה שהטיחו את זעמם בחפץ כלשהו בסביבתם ברגע שביקורות אלה עלו. מה עושים בשלב זה? מחכים בסבלנות לשלב הבא בהשקת כרטיסי המסך החדשים, שלב יצרנית צד-שלישי שיספקו כרטיסי מסך עם קירורים ראויים ובעיקר תקינים ומתאימים למידת צריכת החשמל. הרי חיכינו חודש וחצי, לחכות עוד שבוע לא יזיק, נכון?

פורסם
  • מחבר

כולכם צודקים ענין אותי בעיקר איך אני קונה כרטיס ומתאים אותו למערכת הנוכחית והבנתי שאני צריך להחליף מעבד. ולוח כנראה כי המעבד יהיה תושבת חדשה כמעט ואין היום תושבות 1155

בהתחלה חשבתי על 280X ואז ראיתי את ה290 והתלהבתי מהמחיר.

מעז יצא מתוק ובסוף הצלתם אותי זה רק מוכיח כמה הידע המקצועי דרוש וחשוב בקנית / שדרוג מחשב היום .

אז עכשיו אני בהתלבטות איזה מעבד אני קונה ואשמח לעזרה

הבנתי שI5 מתאים לגימרים גם למקצועים שבהם אבל ההפרש לI7 הוא לא גדול ואני מפחד ללכת על הI5 ובעוד שנה להגיד למה לא הלכתי על I7

לגבי הלוח יש H87 ויש Z87 אני הולך על אסוס זה בטוח

מה לעשות H אוZ מעבד I 5 או 7 ? ושאלה אחרונה הבנתי שאפשר לשים את הכרטיס (אם יש בלוח 2 סלוטים של PCI )

גם למעלה וגם למעלה אבל רק בלוחות יקרים מאד זה PCI 3.0 גם למעלה וגם למטה פשוט הזרימת אויר במערכת שלי טובה יותר למטה

מה ההבדל בין העליון לתחתון במקרה הזה מה הכרטיס יעבוד יותר לאט אם הוא יהיה למטה והאם אפשר להגדיר בביוס איזה מהם יהיה ה3.0

שוב תודה לכל העונים

פורסם
ליתר דיוק זה נורמלי ספציפית לקירור מפוח הזה של AMD על כרטיסי R9 290/x. לא מקובל בכרטיסים מודרנים אחרים.

איך שלא יקראו לזה, החום משפיע על אורך החיים של הכרטיס במידה מסויימת, וכאמור הביצועים במקרה זה. גם הרעש לא סימפטי.

הקירור של הכרטיס תוכנן לשמר 95 מעלות בעת מאמץ. הוא לא יתחיל לטפס עד שהליבה לא התקרבה לאיזור ה 90 מעלות. למה זה ככה? בכדי למנוע רמות רעש גבוהות יותר. אני משתמש בעובר-דרייב בכדי לאלץ מהירות מאוורר יותר גבוהה שתשמר 80 מעלות בעת מאמץ.

בזמנו היה לי את ה 560Ti (שניים) וה 290 רחוק שנות אור מרמות הרעש שאלו הפיקו בעת מאמץ, ועוד עם הקירור הכ"כ מוערך של ג'יגהבייט. אנשים נוטים קצת להגזים עם סוגיית הרעש של ה 290 (שגם ככה לא ממש משנה בעת גיימינג).

פורסם

הבעיה היא לא רעש אלא שכרטיס מסך שמתחמם בצורה כזאת יגיע מהר מאוד לצלייה בטוסטר

פורסם

לכן לא צריך להסס להשתמש ב O.D (או כל תוכנת צד ג' שעושה בדיוק את אותו הדבר) בכדי לאלץ מהירות מאוורר גבוהה יותר. אצלי לצורך העניין אין צורך ביותר מ 55-60% בכדי לשמר 80 מעלות. נראה מה יהיה בקיץ, אם כי אני מאמין שאחליף אותו עד אז. :cheesy:

פורסם

הוא כבר קיבל מדריך להגדרת פרופיל קירור אינטנסיבי שיעבוד לפיו ואני מאמין שיהיה בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים