עבור לתוכן

במעבר מ-HDD רגיל ל-SSD במחשב נייד. מה סדר ההתקנה?

Featured Replies

פורסם

היי,

רכשתי היום כונן SSD (ה-EVO של סמסונג) אשר מיועד להתקנה במחשב הנייד שלי.

כיום יש לי HDD רגיל. קניתי גם HDD Caddy והמטרה הנה לשים את הדיסק הקיים ב-HDD Caddy ואת ה-SSD במקום הכונן הקיים.

השאלה הנה כיצד להעביר את העבודה מהכונן הקודם ל-SSD.

המטרה הנה לשמור את מע' ההפעלה הקיימת (למקרה של אחריות), ולשכפל אותה ל-SSD.

האם יש צורך/טעם להתקין מחדש את מע' ההפעלה, או שמא מספיק לשכפל באמצעות התוכנה של סמסונג.

בקיצור, אשמח אם מישהו יוכל לזרוק כמה טיפים כיצד לבצע את המעבר.

פורסם

אין קשר בין התוכנה לאחריות. אתה יכול להשתמש בתוכנה של סמסונג.

פורסם
  • מחבר

ברור שאין קשר... המטרה הנה להשאיר את מערכת ההפעלה הקיימת, כך שאם אזדקק להפעלת אחריות, אוכל להחזיר את הדיסק הקיים למקומו בכדי להימנע מדיונים עתידיים בענייין תוקף האחריות.

פורסם

תוכל להחזיר את הדיסק הקיים בלי מערכת הפעלה ולתת לתיקון. זה לא מפריע. בכל מקרה אם זה מדאיג אותך פשוט תבצע אימג' לכונן ותשמור אותו בצד.

פורסם

אם הבנתי נכון - השאלה היא בסופו של דבר - האם אפשר להעביר את מערכת ההפעלה כמו שהיא לSSD (כדי לחסוך התקנה מחדש), ואם כן - כיצד.

מה שאתה עושה עם הכונן הישן במקרה זה לא משנה.

התשובה היא: כן, אפשר. רק צריך לוודא שכשאתה יוצר את המחיצות בSSD, הן מיושרות (aligned) ל4KB, כי זה משפר את ביצועי הSSD משמעותית. האם התוכנה של סמסונג עושה זאת או לא, אני לא יודע, אבל הייתי משער שכן, אם מדובר בתוכנה שהם מייעדים במיוחד לSSD שלהם. לבטח תוכל לגגל קצת כדי לוודא זאת.

פורסם
  • מחבר

שאלתי יותר נגעה לעניין הפירוק/הרכבה.

כנראה במחשבה נוספת שהעניין ברור לי.

את ה-SSD אני מרכיב במקום הכונן הקיים ואת הכונן הקיים ארכיב בתוך ה-HDD Caddy במקום הצורב הקיים במחשב.

לאחר מכן אצטרך לשנות ב-BIOS את כונן ה-boot ומשם אתקדם להגדרת ה-SSD העתקת חומרים וכו'

אני מניח שזה סדר הפעולות.

האם אני טועה?

פורסם

אני מעריך שהביוס יזהה לבד את הבוט הנכון אבל חוצמזה כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים