עבור לתוכן

מחפש ספק

Featured Replies

פורסם

נשרף הספק, צריך חדש.

המערכת:

מעבד I7-2600K

לוח אם DP67BG של אינטל

2 כוננים קשיחים - 1 SSD ואחד רגיל

DDR3 2X2G של GSKULL

DVD

3 מאוררים - 1 על הקירור של המעבד ועוד 2 במארז

ואני מתכנן על הדרך לשדרג גם כרטיס מסך ל-RADEON 270X

דרישות מהספק: שקט, מעדיף מוצר שנמצא ברשת IVORY

ומה זה Active PFC?

הכותרת תוקנה ע"י multicore

נערך על-ידי multicore

פורסם

תחפס קודם מילון. :P

בגדול, ~500W (מחברה רצינית, שבאמת נותנת 500W ולא רק כותבת), אמור להספיק, אלא אם טעיתי בחישוב איפשהו.

פורסם

בלי אוברקלוק :

מעבד : 95W

כ מסך 270X : 180W

יתר המחשב : 60W

ביחד : 335W

מקדם ביטחון : 335x1.5 = 500W

אתה צריך ספק של 500W

אם יש לך כ מסך גם עכשו, הוא לא אמור לקחת משמעותית יותר ממה ש 270X לוקח (מקדם הביטחון שהוספתי יכסה כ מסך חזק יותר, אבל עד גבול מסויים)

באוברקלוק ההספק עולה בצורה משמעותית וצריך לחשב מחדש (בהתאמה לגובה האוברקלוק)

קח ספק של חברה איכותית כמו Seasonic או Enermax (חוץ מסדרת NAXN) או חברות איכותיות אחרות

Active PFC

נניח שהמחשב שלך לוקח 480W במאמץ (כולל ספק, מה שלא מופיע בחישוב למעלה כי בשביל בחירת הספק עצמו מחשבים מה לוקח המחשב בלי הספק)

בלי Active PFC ספק של מחשב מושך מהשקע זרם בצורה של פולסים גבוהים, פי 2 ממה שנדרש כדיי להפעיל אותו. הספק עובד על 240V AC מהשקע. תיאורטית היה אמור לקחת 480/240 = 2A, אבל בגלל הפולסים הזרם במציאות הוא 4A

החדר שלך מחובר ממעגל בלוח חשמל של הבית, על מפסק של 16A. בהרבה בתים ישנים החוטים בקירות יכולים להחזיק רק 10A. מתוך אלה המחשב כבר מנצל 4A, המסך/ראוטר/מטענים שונים/תאורה בחדר/וכו' עוד 1A. נשארו 11A פנויים בבית חדש, 5A בלבד בבית ישן

תדליק גם רדיאטור על 3 - שמושך 12A, כבר יש לך 17A - עברת את המקס' של המפסק בלוח, אם זה יימשך זמן מה הוא יקפוץ

בבית ישן תדליק את הרדיאטור על 2 (ולא על 3), הוא מושך עכשו 8A, ויש לך 13A - לא מספיק כדיי להקפיץ מפסק בלוח, כן מספיק כדיי לגרום לנזק לחוטים בקירות (בהדרגה לאורך זמן)

תחשוב גם על מצב של משרד שיש בו כמה מחשבים. תחשוב על בתים ישנים (וגם לא ממש ישנים) שבהם יש כמה חדרים ביחד על אותו מפסק מהלוח. ותחשוב על השנאי של חברת החשמלעל העמוד בחוץ, שמחזיק כמה עשרות משתמשים כמוך. גם אתה וגם חברת חשמל הייתם רוצים להוריד את הזרם עד כמה שניתן, כדיי להוריד את העומס על המערכת וכדיי שלא יקפוץ משהוא

Active PFC משנה את הצורה של הזרם שהספק לוקח מהשקע, מפולסים גבוהים לגל נמוך ואחיד. אם Active PFC אותו ספק יקח זרם של 2A בלבד במקום 4A, מה שאומר שהוא יאפשר להפעיל יותר דברים אחרים חוץ מהמחשב על אותה מערכת חשמל

יש לציין שהמונה של חברת חשמל (שקובע את חשבון החשמל שלך) מודד הספק ולא זרם, הוא ימדוד את אותה צריכת חשמל בדיוק בין אם הספק הוא Active PFC או לא

מה שכן, ספקים איכותיים יותר בדרך כלל מגיעים אם כל התכונות המתקדמות, בכלל זה גם PFC. לכן סביר שאם אתה קונה ספק איכותי של חברה מומלצת הוא בכל מקרה יגיע אם PFC

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה.

אני מעדיף לקחת קצת אקסטרה בהספק, משהו כמו 650W (המחשב שלי קצת באוברקלוק ולכו תדעו עוד אחבר מתישהו כרטיס מסך נוסף).

לקחתי 4 דגמים של SEASONIC להשוואה וחוץ מזה שאחד מהם מודולרי אני לא רואה הבדלים. אתם יכולים להסביר מה השוני בין הדגמים?

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5961

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10816

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8932

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9085

פורסם

פותח הדיון, אין שום סיכוי, ולו הקטן ביותר, שבלי המהרה אתה תוציא יותר מ-280W מהמחשב שלך. 520W זה מעבר למרווח בטחון בשבילך.

לגבי דגמים:

S12II ו-M12II נושאים את אותו המבנה הפנימי, ה-M12II הוא בעל כבלים נשלפים למקרה ואתה לא משתמש בכולם. לא כל הכבלים נשלפים, אבל אלה שמולחמים הם גם ככה כאלה שתשתמש בהם

SS-660BT היא סדרת ECO, נחשבת לבסיסית מאוד. איכותית, אבל נופלת מאיכות S12II\M12II

סדרת X היא האיכותית מבין השלושה, מגיעה עם תקן נצילות גבוה יותר וכל הכבלים נשלפים

פורסם

Ev

א. לידע כללי, ספר לנו איזה ספק נשרף לך (חברה ודגם), ומדוע לא מימשת אחריות.

ב. יש גם סדרת ביניים של seasonic בין M12 ל-X, סדרת G. הם מתומחרים יפה באמצע.

ג. מומלץ לקנות מחנות שמייבאת דרך היבואן הרשמי של seasonic בארץ, CD-LOG.

פורסם

הגזמתם לגמרי עם ספק של 500W ומקדם ביטחון כזה ענק, פותח הדיון יוכל להסתפק גם בספק של 400W ועדיין ישאר לו מרווח בטחון גדול.

בנוסף חברות הספקים גם לוקחות מקדם בטחון.

בנוסף למה שנאמר, בסדרת ה-X משתמשים במיסבי נוזל כמו בסדרת ה-Platinum ולכן סדרת ה-X גם שקטה יותר וגם תחזיק מעמד לאורך זמן ארוך יותר.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

אתה יכול להעריך מ יהיה המצב הכי כבד של המחשב אחריי כל השדרוגים ? (איזה חומרה וכמה OC) - מכאן יהיה ניתן לחשב בדיוק את מצב החדש

עידן, אם רוצים שספק יחזיק להרבה שנים קדימה (וזה אומר כמה מחשבים קדימה) ולא תהיה שאלה של "הספק ישן, האם הוא עדיין 500W", שמים ספק אם מקדם ביטחון של 1.4 - 1.5

פורסם

למה, אם החישוב שלך הוא טעות?

במקרה יש ברשותי מד צריכה ואני במקרה יודע כמה מערכת מחשב צורכת ללא אוברקלוק עם כל הקשיחים והכוננים עליה.

תבדוק שוב כמה צורכת המערכת וכמה צורך כרטיס כזה ותעשה הערכה מחדש.

נכון שלא כדאי לחסוך והספק שקלייטון הביא הוא במחיר מעולה, אך צריך להבין כמה המערכת צורכת באמת.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

TDP מעבד + TDP כ מסך + 50-80W יתר המחשב (משתנה לפי כמה המחשב כבד / אם יש OC)

הטעות היא אצלך, בכך שאתה לוקח נתונים שמדדת ולא את המקס' שמוגדר על ידיי יצרני הרכיבים

פורסם

אני הולך על התכלס ולא על מה שממליצות החברות.

95 וואט מעטפת של המעבד זה כסתח, בפועל זה עד סביב 90 וואט, ללא ליבה גרפית זה עד 80 וואט.

כרטיס המסך זה 125 וואט למשחקים הכי כבדים ואם אתה רוצה להיות יותר קדוש מהאפיפיור תחשיב אותו 140 וואט, שאר המחשב עוד 35 וואט, לכמה הגענו?

פורסם

יש הבדל בין _גודל הספק_ שממליצות החברות - שהוא באמת כסתח, ו _TDP של המעבד הגראפי_ שהוא נתון מדוייק של המעבד הגראפי שניתן על ידיי החברות - וניתן לקחת אותו כנתון אמין בדיוק כמו דירוג ה 95 במעבד של אינטל

פורסם
  • מחבר

הספק שהיה לי הוא: 500 וואט - FSP500-60APN

אני לא מוצא את החשבונית המקורית (כנראה אישתי זרקה אותה) זאת הסיבה שאני לא הולך להפעיל את האחריות.

מעניין מה ש-IDANMAL אומר: "סדרת ה-X גם שקטה יותר וגם תחזיק מעמד לאורך זמן ארוך יותר"

נסמע סבבה :)

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני לא המלצתי על סדרת ה-X רק הוספתי שמיסב המאוורר בסדרה הזו ובסדרת הפלטינום הם מיסבים נוזליים ולכן יותר שקטים ומאריכי ימים.

הספק שקלייטון קישר אליו הוא התמורה הכי טובה למחיר, מה גם שהמערכת שלך לא צורכת יותר מדי ולא הייתי משקיע פה אקסטרה כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים