עבור לתוכן

התייעצות לפני רכישת אל פסק המרה כפולה Advice Top Vision 1500VA On Line Ups

Featured Replies

פורסם

למה 3K ? ה 1500 מספיק

ולמה לא להתקרב לאיתן הנדסה ? כי אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו, יש סיבה למה המחירים שלהם נמוכים

פורסם
  • מחבר
למה 3K ? ה 1500 מספיק

ולמה לא להתקרב לאיתן הנדסה ? כי אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו, יש סיבה למה המחירים שלהם נמוכים

אבל אמרת שה 1500 בקושי יחזיק את המחשב, מה יקרה עוד שנה כשהמחשב שלי ידרוש עוד 200W יותר (והוא ידרוש אני מבטיח), מה

אז? לקנות עוד פעם אל פסק?!

3K יבטיח לי שקט נפשי עם המכשיר, השאלה כמה אדוויס רוצים על 3K.

אני יודע שלאדוויס יש 6 מצברים 9AH ל 2K, כדאי אולי 2K של אדוויס?

קח בחשבון שהמחשב שלי עד 2016 ידרוש 1000W אם לא יותר.

פורסם

2K של אדוויס (או רוב החברות המוכרות האחרות) יהיה ללא ספק השקעה טובה יותר. מה שבטוח, אם איתן הנדסה שקט נפשי לא יהיה לך, פשוט בגלל רמת האיכות והבטיחות הבעייתית שלהם

אבל האם אתה צריך 2K ? תבדוק מה באמת רמת ה OC אצלך. את ה 975W קיבלתי אם 2 כ מסך שלוקחים 250W כל 1, זה גם הצריכה של כ מסך כבדים של היום. גם אם תגיע ל 1000W זה עדיין 333W מסוללה. מעל 960W אבל עדיין לא ממש רחוק

והיי, אתה גם יכול להעיף את המודם/ראוטר למגן ברקים או ל UPS קטן ופשוט כלשהוא של 650VA שמחזיק 250W (וכנראה יחזיק אותם שעה ויותר כי הם לוקחים רק 40W).... וכך לפנות 40W נוספים על ה UPS הגדול

אם יבוא היום שתצתרך UPS גדול יותר, תוכל למכור את ה UPS הזה. נכון שתצתרך להוציא יותר מאם תקנה עכשו 2K. אבל אם ה 1.5K יספיק ?

פורסם
  • מחבר
2K של אדוויס (או רוב החברות המוכרות האחרות) יהיה ללא ספק השקעה טובה יותר. מה שבטוח, אם איתן הנדסה שקט נפשי לא יהיה לך, פשוט בגלל רמת האיכות והבטיחות הבעייתית שלהם

אבל האם אתה צריך 2K ? תבדוק מה באמת רמת ה OC אצלך. את ה 975W קיבלתי אם 2 כ מסך שלוקחים 250W כל 1, זה גם הצריכה של כ מסך כבדים של היום. גם אם תגיע ל 1000W זה עדיין 333W מסוללה. מעל 960W אבל עדיין לא ממש רחוק

והיי, אתה גם יכול להעיף את המודם/ראוטר למגן ברקים או ל UPS קטן ופשוט כלשהוא של 650VA שמחזיק 250W (וכנראה יחזיק אותם שעה ויותר כי הם לוקחים רק 40W).... וכך לפנות 40W נוספים על ה UPS הגדול

אם יבוא היום שתצתרך UPS גדול יותר, תוכל למכור את ה UPS הזה. נכון שתצתרך להוציא יותר מאם תקנה עכשו 2K. אבל אם ה 1.5K יספיק ?

כמה ה 2 קילו יכול להחזיק ב W במקסימום? בהתחשב בעובדה שהוא 6 סוללות 9AH?

פורסם

בדגם של ה 1200W הסוללות הן 7Ah ולא 9Ah, סוללה של 7 יכולה להחזיק כ 250W ולכן ביחד כ 1500W (אדוויס כותבים 1600W). אם תרצה, בהחלפת סוללות הראשונה תוכל לשדרג לסוללות של 8 או 9 (הן תואמות לאלה של ה 7) וכך לקבל את כל ה 1600W בלי לאמץ יותר מידי את הסוללות

פורסם
  • מחבר

טוב דיברתי עם דוויד מאדוויס והוא הציע לי את ה 3 קילו ב 3658.

600 או פחות החלפת סוללות למכשיר פעם בשנתיים-שלוש.

השאלה היא, בהנחת יסוד שאני מחליף את הסוללות בשעת הצורך ואשלם על תיקון במידת הצורך מעבר לשנתיים אחריות, האם

המכשיר יכול לשרוד תקופה של 10-30 שנה?

אני מחפש אל-פסק שאני אטפל בו ואשלח אותו לתיקון אם יהיה צורך אבל שישרוד בלי לקנות יותר אל-פסק, זה יהיה אפשרי עם

הדגם הזה?

פורסם

למה אתה קופץ ישר ל 3 ? לא מספיק 2 ?

חוצמזה, ל 3 יש את אותה בעיית סוללות כמו של ה 1500, יש לו 6 סוללות של 9Ah לכן ניתן לצפות ממנו ל 1920W מקס' ולא ל 2400W כמו שהובטח.

ה 2 מגיע אם סוללות שיכולות להחזיק 1500W, וכשאתה מחליף סוללות אתה יכול לשדרג אותו ל 1600W

ואז ההבדל בין 2KVA אם 1600W ו 3KVA אם 1920W לא כזה גדול, האם הוא שווה את הפרש המחירים בין ה 2 וה 3 ?

לא שיש בעיה אם זה, פשוט נראה לי שאתה הולך הרבה יותר רחוק ממה שנדרש (והדברים האלה עולים בהתאמה......)

אם תשים סוללות איכותיות ולא תעמיס אותן יותר מההספקים "הנמוכים" שאני מחשב כאן, יש סיכוי טוב שהן יחזיקו גם מעבר ל 3 שנים

אני מכיר UPSים שעבדו 20 שנה ללא בעיות

ספציפית Tensor T100 - אונליין ישראלי מ 1994-95. (החברה Tensor קיימת גם היום, אבל היום הם מייבאים - בכל מקרה תבדוק יכול להיות שיש להם משהוא טוב)

דבר אחד ב T100 הזה, הוא UPS של 1000VA / 700W והוא הכיל לא פחות מ 6 סוללות של 7Ah. זה אומר שהוא חזק פי 2 מה TOP1000 של אדוויס (שייש לו בערך את אותם נתונים). והוא גם החזיק עומס בהתאמה (גם היה לו מאוורר עוצמתי ולא שקט בכלל, אני מניח שבאדוויס יש מאוורר דיי שקט)

הבעיות שקורות ב UPSים :

- סוללות. אם בגלל עומס יתר הסוללה נמסה או יוצאת חומצה, היא יכולה להרוס את מה שבא במגע איתה - חיבורים על החוטים למשל, או אפילו את ה PCB אם החומצה הגיעה באמת רחוק בתוך ה UPS. לכן צריך להימננע מלהעמיס את הסוללוות יותר מידי, ולבדוק מידי תקופה (שנה +-) איך הסוללות נראות/מחזיקות/שהן לא מוציאות חומצה

- נחשולי מתח. אם מגיע נחשול מתח חזק הוא יכול לשרוף לגמרי את המעגל של ה UPS. מגן ברקים לפניי הUPS מקטין את הסיכוי אבל לא מונע את האפשרות - זה עדיין יכול לקרות בכל רגע (ובמיוחד בזמן ברקים) ואין לך מה לעשות נגד זה

- קבלים אלקטרוליטים. הם רכיב שיש לו אורך חיים מוגבל והאמינות שלהם נמוכה יותר מרוב הרכיבים האלקטרוניים האחרים. וצריך לבדוק מידי פעם שהם לא התנפחו וכו - הפעלת UPS (או כל מעגל אלקטרוני אחר) אם קבלים מנופחים יכולה לגרום לשריפה של רכיבים אחרים

- כניסת דברים שלא אמורים להיות. אבק מתכתי, אדי מים, נמלים..... כל מה שיכול להגיע לאיזור של מתח גבוה, לקצר שם ולפוצץ את המעגל

- מאוורר. יש לו אורך חיים מוגבל

אם אף אחת מהבעיות לא תקרה (תחליף סוללות אם הן נראות לא טוב, לא תהיה איזה פגיעת ברק, תחליף קבלים אם צריך, תחבר את ה UPS במקום נקי ותחליף מאוורר בזמן), כן ה UPS יכול לחזיק זמן דיי לא מוגבל (אם הוא איכותי)

פורסם
  • מחבר

2 קילו עולה 3304 ו 3 קילו עולה 3658.

דיברתי עם אדוויס הם אמרו שהסוללות זה בשביל הזמן גיבוי, ההספק של ה 3 קילו יאפשר לי להחזיק את המערכת עד 2400W לעומת ה 2 קילו שלא יאפשר יותר מ 1500W.

הסכום מזערי האמת, אין סיבה הגיונית לקחת 2, רק שדרוג הסוללות יעלה בהתאם.

פורסם

אוליי תיקח 10KVA ותשים את כל הבית על UPS ? כיאלו היי, תישאר בפרופורציות. סיבה הגיונית לקחת UPS קטן יותר היא אם הוא מפיק ואם הוא עולה פחות. אתה מדבר כיאלו שעבדת קל מידי כדיי להרוויח את הכסף שהדברים האלה עולים....

אם אתה לוקח את ה 2KVA אתה לא צריך להחליף את הסוללות ישר, תן לו לעבוד כמה שנים אם הסוללות המקוריות ואז כשהן ייגמרו תחליף

אדוויס יכולים לאמר מה שהם רוצים (וזה לא רק אדוויס, יצרני UPSים, הסוללות לא בדיוק הולכות להחזיק את זה בצורה אמינה ולאורך זמן

פורסם
  • מחבר

לא אני רק אומר שאם כבר אני מוציא 3300 על UPS מקצועי אז כבר עדיף להוסיף 354 שקל ולקבל את המקסימום שמאפשר עליית הספק מקסימלית מ 1500W ל 2400W.

הרי זה לא הסוללות עצמן שעושות את השינוי אלא החלפה של הרכיבים הפנימיים כדי שיוכלו לעמוד בהספק.

אני מכוון רחוק בגלל שהמחשב שלי כל הזמן דורש יותר ויותר ואני חושש ממצב שבו ה UPS לא יוכל לעמוד בדרישה ואז הלך כל הכסף, אז אני אומר עדיף להוסיף 350 שקל

מאשר לאבד 3300.

פורסם

נראה לי שאנחנו הולכים קדימה בהספק, אבל מה אם החישוב הראשון שאתה אמור לעשות כשאתה הולך לקנות UPS :

מחיר של מחשב החלומות שלך (לא הנוכחי, אחד שתקנה בהמשך) = 15000 שקל

הסיכוי שקפיצת מתח תשרוף ספק כוח איכותי במהלך חיי המחשב = נניח 1/5. מחיר של ספק חדש = 1000 שקל

סטטיסטית : 200 שקל/מחשב

הסיכוי שקפיצת מתח תעבור את הספק ותשרוף את יתר המחשב = נניח 1/100. מחיר של כל המחשב = 15000 שקל

סטטיסטית : 150 שקל/מחשב

כמות נפילות המתח שיגרמו לך לבעיות במחשב שבגללן תצתרך לפרמט = נניח 5 במהלך חיי המחשב. התקנת מערכת הפעלה כמו וינדוס לוקחת כמה שעות, והזמן שאתה מבזבז עולה נניח 200 שקל

סטטיסטית : 1000 שקל/מחשב

אורך חיים של מחשב = כ 5 שנים, במהלך חיי ה UPS תעבור דרך 4 מחשבים = כ 5000 שקל שתוציא בלי UPS

השקעה על ה UPS = כ 3000 שקל UPS, ואם תחליף סוללות כל 3 שנים = 5 החלפות (הסוללות הראשונות מגיעות כבר אם ה UPS) של כ 600 שקל ל 6 סוללות = 6000 שקל

סטטיסטית יש מצב שיעלה לך פחות לטפל בתקלות של המחשב שנגרמות כתוצאה מזה שאין UPS, ולא להשקיע ב UPS במחיר כזה.....

סתם זרקתי מספרים (במיוחד אלה של הסיכויים), אבל אני רוצה שתשב ותחשוב מה המחשב שלך עושה שהוא צריך UPS כזה. מה שעושה את ההבדל בין משתמש ביתי ושרת בתעשייה הוא, שהשרת מחזיק מידע / מתפעל רשת שהעבודה התקינה שלה שווה פי מאות ממחיר השרת עצמו

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה די הרבה והגעתי למסקנה שאם כבר אני חייב להשקיע לפחות 1500+ בשביל המינימום שהמחשב שלי יעבוד עם האל-פסק, ו- 2100 בשביל דגם איכותי יותר

אבל הוא גם די גבולי, 3300 בשביל לשבור את המגבלה הזאת, אז למה לא ללכת על המקסימום בסדרה ולהשקיע כבר 300 ולקבל כמעט הספק כפול? מה אני אעשה אם יום

אחד אקנה עוד מכשיר או שאשדרג את הנוכחי והוא ירצה 1700W בסה"כ? הרי זה לא רק הסוללות, המכשיר עצמו מוגדר על 1500W כ 100% ואם הוא חורג מזה, זה ייחשב

לשימוש-יתר, המכשיר תמיד יוגבל ל 100% הזה, ויותר סוללות או סוללות חזקות יותר עדיין לא יאפשרו למכשיר לתמוך בהספק גבוה יותר כי אדוויס מגבילים אותו בייצור.

ככה אני רואה את התמונה.

אתה אומר שהיית במקומי קונה את ה 2?

פורסם

שדרוג לחומרה עתידית-מתקדמת יותר לא אומר שצריכת החשמל תעלה.

סביר להנייח שהיא תרד.

אפשר לראות זאת כבר עכשיו (חוץ מהכרטיסים החדשים של amd...).

ככה שבעתיד מחשב חזק יותר יצרוך פחות חשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים