עבור לתוכן

אני לא מבין מה רע במעבדים של AMD לעומת INTEL?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב חדש שמיועד לגיימינג ועריכת ווידיאו וסאונד

עכשיו ראיתי אנשים אומרים לא לתקרב למעבדי AMD

עכשיו אני לא מצליח להבין מה רע במעבדי AMD ??

לדוגמה מעבד של ה AMD אם ה 8 ליבות נראה מעבד מפצלת

בביצועים לאומת I7 של אינטל

אשמח אם מישהו יגיד לי למה מעבדי AMD לא מומלצים

ומה הבדל בביצועים של בגיימינג לאומת מעבדים של אינטל

כי תאמת חרפתי בגוגל ומלא פורמים וכל אחד אומר משהו

אחר ...

הכותרת תוקנה ע"י multicore

נערך על-ידי multicore

פורסם

יש ל-AMD מעבדים טובים אך התמחור שלהם בארץ (ומבחר לוחות האם) בעייתי.

בגיימינג למשל מעבדי אינטל עדיפים חד משמעית ב-95% מהמקרים.

פורסם

החולשות של מעבדי אמ"ד:

1. מיוצרים בטכנולוגיה מיושנת יותר - לכן מתחממים יותר וצורכים יותר חשמל בהשוואה למעבדי אינטל באותם ביצועים.

2. ביצועי ליבה בודדת חלשים יותר. במילים אחרות, למעביד אמ"ד יותר ליבות, אבל כל ליבה יותר חלשה. בהתחשב בעובדה שהרבה תוכנות לא יודעות לנצל נכון יותר מ-4 ליבות, זה נותן יתרון לאינטל. לעמות זאת, בתוכנות מקצועיות ותובעניות במשאבים (עריכה, סאונד ואנא עארף, תלוי בתוכנה) מעבדי אמ"ד לעיתים נותנים פייט הגון. בגיימינג הם בפיגור גדול מאחורי אינטל.

3. בחו"ל אמנם יש יתרון עלות-תועלת גדול לטובת אמ"ד, אבל בארץ המחירים פשוט לא כדאיים. בנוסף ההיצע דל יותר בארץ.

פורסם

אני מוכן לתת ל-100% מהמגרעות של תהליכי הייצור הישנים במעט של AMD פטור אם המחיר היה הוגן.

בחו"ל במדינות מסויימות מעבדים כמו core i3 מפסידים בבושת פנים למעבדים חזקים יותר כמו FX-6300 בגלל תמחור חזק.

זה באירופה כן, בארה"ב יש דבר דומה עם FX-4000 ופנטיום G כאשר חנויות כמו מיקרוסנטר יציעו ללקוח מעבד FX-4300 עם לוח אם תואם במחיר של מעבד Core i3 בלבד.

משה, מעבדי AMD החדשים התחזקו משמעותית בחלונות 8.1 לעומת 7 וחשוב לי שידעו את זה, אגב. מקווה להדגים בקרוב הבדלים.

נערך על-ידי djelectric

פורסם

^

טוב לדעת. בבנצ'ים שיצא לי לראות עד כה, מעבדי הדגל של אמ"ד (fx-8150 וכו') הצליחו רק לנשוף בעורפם של ה-i5 הסטנדרטיים, וללא הצדקה טובה. שמח לשמוע שזה התקדם לאנשהו.

עכשיו רק צריך לקדם את המחירים וההיצע בארץ...

נערך על-ידי הדוד משה

פורסם

לשואל המקורי - מעבדי AMD טובים לכל שימוש שאתה יכול להעלות על דעתך.

אם אתה בוחר מערכת חדשה, אל תחשוש לבדוק מוצרים מכל היצרנים, בשוק המעבדים יש שניים ומוטב תמיד להחליט לפי כדאיות והתאמה לשימושים ולא לפי מותג או יצרן.

לשימושים בהם i7 יהיה מוצדק, גם FX-מתומן יהיה מוצדק (שימושים המצריכים כוח עיבוד גדול של מספר רב של ליבות)

מעבדי AMD מתאימים לכל משחק מודרני, ממילא מה שמשפיע על ביצועי הגיימינג הוא הכרטיס הגרפי.. וההוכחה היא כמובן ההשוואה בין i7-4XXX ובין APU של AMD בגיימינג ללא כרטיס חיצוני.... זה רק מלמד אותך מי באמת הוא החשוב בגיימינג.

במערכות שיודעות לנצל את המעבדים האלה (למשל לינוקס, וכמו שקראתי כאן חלונות 8.1) המעבדים מעולים לכל שימוש.

פורסם
אני לא מבין מה רע במעבדים של AMD לאומת INTEL?

* לעומת

פורסם

2 ליבות של amd בדורות החדשים זה בין 1.25 ל2 מבחינת ביצועים 2 ליבות משתמשות במודול אחד.

כנראה אין הגדרה חד משמעית למה זה ליבה כי אני משער שהיו תובעים אותם

פורסם

עכשיו אני לא מצליח להבין מה רע במעבדי AMD ??

רע.

רע מאוד.

:biglaugh:

ועכשיו ברצינות,

תוכנות עריכה למשל, עוברות אופטימיזציה למעבדי אינטל.

לגבי משחקים - אני לא בתחום.

פורסם
  • מחבר

אז מה בעצם כדאי בשורה תחתונה? מחשב לגיימינג מבוסס אינטל i5 או amd 6 cores? כי לדוגמה אם אני מרכיב מפרט מבוסס אינטל אי5 אם כרטיס מסך סביב ה 1000 שח יוצא לי יותר יקר מאשר מפרט מבוסס amd 6 cores אם אותו כרטיס מסך ואותם שאר החלקים ... מבחימת ביצועיים על הנייר נראה שש ליבות של amd לוקח את האי5 של אינטל או שאני טועה? .... צריכת חשמל לא מעניינת אותי אחרי הכל אני שם ספק יציב מינימום 750 וואט ככה שיןכל חשמל כצה שבא לו אבך משחשוב לי זה ביצועיים בגיימינג

פורסם

750 וואט ככה יהיה יציב בדיוק כמו 550 וואט ככה אם זה יותר ממה שהמערכת צריכה. זה לא העניין. אם אתה רוצה לדעת איפה FX-6300 בא נגד מעבד כמו i5 4570 אתה צריך להביט במבחני ביצועים. על פי הידוע לי, נכון לעכשיו עדיין לרוב יוביל i5 4570 אבל שוב, משתנה בין משחקים

פורסם

הבעיה הגדולה ביותר עם AMD שנכונה לכל מקום בעולם היא התכנון המוזר של הדור האחרון שלהם. אם מנצלים אותו כמו שצריך אבל הביצועים מצויינים (ראו BF4 תחת WIN 8), אם לא מנצלים אותו כמו שצריך אז הנפילה בביצועים מאוד חדה.

נתחיל עם זה שאין להם באמת 8 ליבות, זה יותר כמו 4 בלוקים של ליבה וחצי:

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/10/12/amd-fx-8150-review/2

בקיצור לקרוא לזה 8 ליבות זה שקר, זה מרובע ליבות עם תוספות.

כשזה עובד הרבה פעמים רואים את ה FX 8000 מתמודדים בצורה יפה מול ה CORE I7, כשזה לא עובד ה FX 8000 מתקשים להתמודד עם ה CORE I5 כי הליבות של אינטל יעילות יותר (יכולת עיבוד גבוהה יותר בתדר עבודה נמוך יותר).

אם מתחשבים בזה שנראה כאילו המערכות הפעלה החדשות (לינוקס ו WIN) יודעות לנצל את המעבדים האלה כמו שצריך ושהמעבדים של AMD נמצאים בקונסולות החדשות אפשר לצפות שלפחות במשחקים הניצול של המעבדים של AMD יהיה טוב. בשאר התוכנות בספק אם יהיה שינוי.

נערך על-ידי HuGeMouTh

פורסם

התשובה פה, היא חד משמעית ללכת על מחשב מבוסס אינטל.

למרות שיש כמה בעלי "תסמונת חומרה" שחושבים אחרת. :P

למרות שגם היום אני מודע ליתרונות שיש לאינטל על AMD, אין מצב שאני קונה מ'ע מבוססת אינטל! למה?...

"תסמונת חומרה" :-)

נערך על-ידי YoniDahan

פורסם

AMD Phenom II X4 965 Black Edition היה מעבד מאד מומלץ ביחס למתחרה מצד intel מדור Lynnfield ה i5 750.

פורסם
התשובה פה, היא חד משמעית ללכת על מחשב מבוסס אינטל.

למרות שיש כמה בעלי "תסמונת חומרה" שחושבים אחרת. :P

למרות שגם היום אני מודע ליתרונות שיש לאינטל על AMD, אין מצב שאני קונה מ'ע מבוססת אינטל! למה?...

"תסמונת חומרה" :-)

אין שום תשובה חד משמעית כזאת... כל מקרה לגופו. למשל, עבור עומסי עבודה שמנצלים את כל הליבות ב100% לi7 אין יתרון על FX שזול מהם (למשל 990 ש"ח לFX-8350 לעומת 1690 ש"ח ל-4770K גירסאות BOX מחירי אייבורי ראה בנצ'מרקים על לינוקס למטה)

לשואל המקורי:

עבור גיימינג "כבד" מי שיקבע את חוויית המשחק יהיה הכרטיס הגרפי ולא המעבד והעיקרון המנחה בגיימינג הוא לתת משקל רב יותר לכרטיס הגרפי מאשר למעבד, כלומר אם FX-6300 זול מ i5-4570 ב 300-400 ש"ח אז אולי כדאי להוסיף את הפרש התקציב על כרטיס גרפי ולקבל ביצועי משחק עדיפים בסיכום.

(הערה: עבור אותו כרטיס גרפי, לi5-4570 ,תהיה עדיפות במרבית המשחקים, לא עדיפות שאתה תרגיש בה כאשר תשחק אבל הבנצ'ים כן מראים אותה)

אתה יכול לבחור בראש שקט מעבדים משתי החברות, גם אינטל וגם AMD.

ביצועי מעבדים על לינוקס (מהאתר פורוניקס):

http://openbenchmarking.org/result/1310084-SO-INTELCORE93

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים