עבור לתוכן

תוכנה עדכנית חינמית לניקוי רוגלות וסידור/תיקון רג'יסטרי

Featured Replies

פורסם

הי,

ראיתי כל מני באשקול הנעוץ אבל לא נראה לי עדכני,

המלצות בבקשה, תודה!

פורסם
  • מחבר

אז אתם אומרים שזה לא באמת עובד בקשר לרג'יסטרי?

כי האמת יש לי קצת נסיון עם CCLEANER ולפעמים היא עזרה לי אצל לקוחות אשר המחשבים שלהם משום מה לא הצליחו לגלוש באינטרנט,

הרצתי את התוכנה וזה הסתדר. אולם ברוב המקרים היה צורך בפירמוט.

פורסם

ממתי שימוש במחשב משתווה לריפוי בוודו או הימורים?

פורסם
  • מחבר

רק כדי להבהיר פה נקודה, העבודה היום יומית שלי היא לטפל ב-300 לקוחות אינטרנט בקיבוץ שלי, מתוכם לרבים מהם יש יותר ממחשב אחד בבית...

כך שבשנים האחרונות יצא לי לטפל אישית במספר רב של מחשבים כולל אין ספור תקלות, ילדים, הורים וקשישים שמעמיסים כל תוכנה, משחק, בארים, שרק אפשר על המחשב עד שלפעמים דפדפנים לא עובדים, תוכנות מייל לא מגיבות, איטיות וכו'...

עובדתית: CCLEANER עזרה כבר כמה פעמים, ממש לא תמיד, אבל עזרה.

אז אוקי זה נחמד מדי פעם לקבל איזה תשובה צינית או מצחיקה (או אפילו מזלזלת מחבר) אבל עד כמה שאני יודע, אני לא חבר של מנהל הפורום הכללי או של מומחה לתמיכה תכנית, ובצורה כזאת אני די בטוח שאני גם לא רוצה להיות בעתיד.

אני יכול להבין שאולי אין לכם סבלנות לנובים, אבל אני בטוח שאם המקרה היה הפוך ואחד מחברי האתר היה מגיב כך היתם אומרים לו משהו כמו:

"אם אין לך מה להגיב אז עדיף שלא תגיב בכלל, או אם אתה לא בטוח במה שאתה כותב אז אל, כי אתה מטעה.."

ואם אנחנו כבר פה, אז למה האתר הזה תמיד נורא איטי לגלישה?

אני די נהינה להתעדכן בנושאים שיש באתר הזה, אבל למה איטיות כזאת?

היתי מצפה מאתר של חומרה ואנשים שבאמת אוהבים מחשבים להיות הכי מהיר בארץ...

פורסם

התגובה שלי היתה לאגדה האורבנית ש"ניקוי" רגיסטרי עוזר.

חבל על הזמן. יש אצלי כ 6 מיליון ערכים ברגיסטרי וגודלו 400 מגה . אז ניקוי של כמה אלפי ערכים זה טיפה בים ולא שווה את הזמן יהסיכון.

אז יושבים שם ערכים מיותרים - אז מה ? אף אחד חוץ מתוכנת הנקוי לא ניגש אליהם.

לגבי CCLEANER אין לי כמעט נסיון. כאשר (מזמן) השתמשתי בו זה נגמר בפירמוט.

מפעם לפעם אני מריץ אותו רק לסריקה בלי תיקון כדי לראות מה הוא מציע לי והתוצאה ממש ממש זניחה אצלי.

פורסם

התגובה שלי היתה בכלל לא צינית, אלא רצינית ביותר.

תנסה להבין את הסיבה והתצואה של הדברים בצורה רציונילית ולא על בסיס חצי ניחושים או "מזל".

זה גם מידע שזמין לציבור באופן חופשי ופתוח.

מכל מאות המקרים שיצא לך לטפל בבעיות שנגרמו כתוצאה משימוש רשלני במחשב לא חשבת מה הביו הסיבות האימתיות לשיפור או תיקון המצב?

פורסם
  • מחבר
התגובה שלי היתה בכלל לא צינית, אלא רצינית ביותר.

תנסה להבין את הסיבה והתצואה של הדברים בצורה רציונילית ולא על בסיס חצי ניחושים או "מזל".

זה גם מידע שזמין לציבור באופן חופשי ופתוח.

מכל מאות המקרים שיצא לך לטפל בבעיות שנגרמו כתוצאה משימוש רשלני במחשב לא חשבת מה הביו הסיבות האימתיות לשיפור או תיקון המצב?

המממם, לא ממש הבנתי מה אתה מנסה לומר לי פה, מה זאת אומרת "הסיבות האמיתיות לשיפור" ?

במחשבים הכל זה רציונלי, אין ממש קשר לניחושים או מזל, לא עשיתי דבר מלבד להריץ את התוכנה ואני לא ממש מבין מה התוכנה עושה כאשר היא סורקת/מתקנת, אבל זה גם לא ממש משנה לי, אני לא מתכנת, מה שמשנה לי זאת התוצאה, לא איך זה נעשה, אבל אני בטוח שהתוכנה לא עובדת לפי ניחוש/מזל, ואם למשל התוכנה תיקנה בעיית דפדפן, אז כנראה שהיה איזה ערך/מספר/רציונל/לא מזל, שהתוכנה תיקנה וכעת זה תקין,

כך שלפי מיטב הבנתי זאת הסיבה האמיתית לשיפור.

פורסם

זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר. יש סיבה לוגית לשינוי בהתנגות של מערכת לוגית.

לא צריך להיות "מתכנת" כדי להבין מה אתה עושה, כאשר אתה משתמש במחשב. זה פורום מחשבים אז מדברים פה על מחשבים ולא "וואי אחי, זאת תוכנה סוס שעושה לך מחשב מהר!".

פורסם
  • מחבר

עברתי על השרשור הזה מהתחלה, לא מצליח להבין למה קיבלת רושם של "אחי וסוס" :undecided:

וגם לא ראיתי עד עכשיו עזרה לשאלה שלי.

בתחילת השרשור הקצרצר הזה שאלתי שאלה (לוגית אגב)

ואתה ענית לי בקישור SNAKE OIL אשר מתאר מצב שבו הדברים הם מזויפים, מרמים ולא מוכחים, ובתגובות אחרות נכתב כוסות רוח, וודו, הימורים.

תגובות כאלה לא ממש עוזרות למציאת תוכנה עדכנית, נכון?

ואם ברצונך לפתח דיון האם תוכנה באמת משפרת, אז זו גם לא הדרך, חוץ מזה שאם מדברים על דברים מוכחים, אז העובדה שתוכנה לא עזרה למחשב אחד לא מוכיחה כלום, הרי שלמחשב אחר היא יכולה לעזור, כל מחשב והתקלות שלו, התוכנה לא אמורה לפתור כל תקלה אפשרית בכל המחשבים בעולם אלה רק בחלק מהמקרים,

לא משנה כמה ערכים יש ברג'יסטרי, רק אחד מהם יכול להיות שבור כדי ליצור בעיה, ושוב עובדתית זה לפעמים עוזר, תלוי בבעיה.

פורסם

כן רק ש-CCLEANER לא מיועדת לפתור בעיות אלא למחוק קבצים זמניים שבתוצאה הסופית המחיקה שלהם רק תאט את המחשב.

ניקוי הריגיסטרי מערכים ישנים זה טוב ויפה, אבל אם המחשב לא ניגש אליהם אז חוץ מחיסכון במקום זה לא באמת יוסיף דבר.

אם אמרת שזה פתר בעיות באינטרנט סביר להניח שזה בגלל קבצי עוגיות ישנים או קאצ' ישן בדפדפן, פעולה שמאוד קל להבין, היא פעולת הניקוי שלהם ומה הם בעצם קבצים זמניים.

להשתמש בתוכנה כזאת מבלי לדעת מה באמת היא עושה זה מאוד לא חכם ולפעמים יכול לגרום נזק.

אם הדפדפן לא עובד, אז צריך ללמד את האנשים להשתמש במחשב...

פורסם

אכן CCleaner לא מיועדת לפתור שום בעיות. היא מיועדת בעיקר לשני דברים: לפנות מקום ע"י מחיקת קבצים זמניים / קאש / ערכי רגיסטרי מיותרים, ומחיקת history של כל מיני תוכנות וחלקים של מערכת ההפעלה למי שחרד לפרטיותו.

תוכנות לניקוי רוגלות זה Malwarebytes Anti-Malware, Spybot S&D, ועוד רבות דומות. שתי אלה היו מועילות אישית עבורי בעבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים