עבור לתוכן

מעבד i5 או i7?

Featured Replies

פורסם
חיפשתי תמעבדים האלה המון

המחירים שלהם אפעם לא ירדו

פעם בכמה זמן אני עובר על לוחות יד שנייה ולפעמים מוצא אחד או שניים ב-300-350 ש"ח.

• תגובות 110
  • צפיות 26.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
פשוט אחוז השימוש במעבד עם i5 במולטי מגיע לאיזור ה-85% עם כרטיס אחד, עם שני הכרטיסים שלי(7970) ניצול המעבד מגיע לאיזור ה96% ומדי פעם גם ל100%(לא הצלחתי להבין למה).

כשזה מגיע ל100% ניצול זה מצב של צוואר בקבוק מעבד קלאסי, הייתי מבקש ממך לבדוק i7 במערך ולראות האם זה יגיע ל100% או לא (עם HT וגם בלי). אני לא מבקש כי אני יודע שאין לך i7 וגם זה בעיה להחליף מעבדים שהם delidded בגלל שליקוויד אולטרה יקר וקשה לקבל mount טוב מפעם ראשונה.

אני לא מבין איך לא זכית בi7 באיזה תחרות או משהו כמות המידע שאתה תורם בפורמים עם החומרה הפרטית היא גדולה מאוד, הגיע הזמן שאינטל תסדר לך i7 איכשהו. איפה הבחור מקריית גת שצריך אותו ;)

ודרך אגב אתה יכול לשלב גם R9 280X במערך..

אני יודע ש-7970 ו-280x עובדים יופי בCF (אותה גברת בשינוי אדרת) אבל אני לא נוהג לקנות חומרה שנתיים אחרי שהיא יוצאת כיד ראשונה (רק אם אין ברירה), לכן אני מעדיף לחכות ל7970 שימכר כיד שניה במחיר נמוך ב45% מ280X חדש.

כאשר אקנה את הכרטיס אני אפרסם תוצאות FPS ואחוז השימוש במעבד i7 3770K בBF3 BF4. (כמובן בסרברים 64 שחקנים מפות כבדות כמו Gulf of oman וכדומה).

דרך אגב יש לי כרגע 7970 dual x אבל עם PCB חום, ואני מקווה למצוא לו אח תאום (אני יודע שזה דגם נפוץ מאוד בארץ).

פורסם
כשזה מגיע ל100% ניצול זה מצב של צוואר בקבוק מעבד קלאסי, הייתי מבקש ממך לבדוק i7 במערך ולראות האם זה יגיע ל100% או לא (עם HT וגם בלי). אני לא מבקש כי אני יודע שאין לך i7 וגם זה בעיה להחליף מעבדים שהם delidded בגלל שליקוויד אולטרה יקר וקשה לקבל mount טוב מפעם ראשונה. אני לא מבין איך לא זכית בi7 באיזה תחרות או משהו כמות המידע שאתה תורם בפורמים עם החומרה הפרטית היא גדולה מאוד, הגיע הזמן שאינטל תסדר לך i7 איכשהו. איפה הבחור מקריית גת שצריך אותו ;)

תודה, לצערי אין לי מהיכן להשיג i7 כלשהו(מחפש יד שניה במחיר שפוי).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

http://hwzone.co.il/games/reviews/games/Battlefield_4_PC_Performance/2

"כפי שניתן לראות – המשחק הזה אוהב כח עיבוד גדול, כמה שיותר גדול לאורך ולרוחב. בעלי המעבדים משושי הליבות ומרובעי הליבות בעלי פונקציית HyperThreading הולכים להרוויח. זאת – בניגוד מוחלט לדעה הרווחת והנפוצה בקרב השוק בישראל שמעבד Core i5, לא משנה איזה, יתאים לכל משחק ויציג ביצועים זהים ל-Core i7 בכל מצב. חברים יקרים, זה לא המצב, לא עם משחקי הדור הבא בשימוש החומרה הקיימת."

זו ביקורת משחקים מעולה עם ניתוח מעולה אבל במידה והיו משתמשים בR290 או ב280X CF אז התוצאות היו עוד יותר מהותיות , וכמובן שהדיון פה דיבר לא על חומרה קיימת בכרטיסי מסך אלה על האם i7 מרובע ליבות יהיה יותר רלוונטי למשחקים בעוד 3 שנים מאשר i5 מרובע ליבות.

HyperThreading חי חי וקיים

פורסם

חי, קיים ולא משפר כמעט כלום. 50% יותר מחיר, מקסימום 10% יותר ביצועים. תשקיע את הכסף בשדרוג כרטיס מסך ותהנה הרבה יותר.

פורסם

אל תקשיבו לו ^

מעבד זה החלק הכי חשוב במחשב

פורסם

^ ממתי?

כולם יודעים שבלי לוח אם לא היה לך מה לעשות עם המעבד, אז? זה הופך את הלוח לרכיב שצריך להשקיע בו הכי הרבה??

פורסם

אני רואה בכוונה נכנסת איתי לקטנות

דבר איתי שכשאפילו הexplorer יקרטע ובקושי יעבוד

פורסם

^ :kopfpatsch:

פורסם

אני חושב שכל עוד מדובר בכרטיס יחיד שהוא לא איזה מפלצת רצינית אז מעבד i5 לא יגביל כי כרטיס יחיד לא יגרום לו להגיע קרוב ל 100% שימוש במערכי כרטיסים זה כבר שונה.

בקיצור לדעתי כל עוד הכוח הגראפי הוא ממוצע (כרטיס יחיד שני או שלישי מלמעלה מקסימום) אין צורך ב i7 כאשר מדובר בכרטיס\ים מאוד חזק\ים אז לא לקחת i7 תהיה טעות.

פורסם
חי, קיים ולא משפר כמעט כלום. 50% יותר מחיר, מקסימום 10% יותר ביצועים. תשקיע את הכסף בשדרוג כרטיס מסך ותהנה הרבה יותר.

רק בישראל אפשר להתווכח גם כאשר העובדות בשטח חד משמעיות:

2T2C 30FPS

4T2C 44.5FPS

1.במקרה הזה HyperThreading לבדו מראה שיפור של 45% (ולא 10% ) בכמות הFPS , במידה ואתה מסתכל שלוש שנים קדימה אתה באמת רוצה לזרוק כאלה ביצועים בשביל "לחסוך" הזול עולה ביוקר לפעמים , ופה זה בדיוק המקרה.

2.כשכוח העיבוד הגרפי יעלה בכרטיסי המסך הבאים (יש שלוש שנים לפנינו) וצוואר בקבוק יחזור למעבד כמו בומרנג ואז כולם יגידו: "איך לא קניתם מעבד שתומך בHT זה היה ברור שארבע ליבות ללא HT היה כבר חלש ב2013 ".

3.ואם אתם לא רוצים ללכת רחוק תראו מה קורה לאנשים עם i5 שיש להם מערך כרטיסי מסך כמו ה7970 , המעבד תקוע ב99% בBF4 ומהווה צוואר בקבוק למערך שלהם כבר היום!!!

לא צריך להיות אנליסט חומרה כדי להבין מה יקרה בעוד שלוש שנים? (בנושא הדיון מדובר על i5 vs i7 בעוד שלוש שנים ולא במצב הנתון היום).

פורסם

^ מסכים, אומנם כרגע 4C8T נותן רק שיפור קטן של 6% אך בעתיד זה הולך להשתפר. כפי שכיום BF4 מנצל 4 ליבות, ואפילו מנצל 2 ליבות ו2 ת'רדים מעולה. מהר מאוד עוד משחקים יתמכו בעוד ליבות ות'רדים.

בדיוק כפי שכבר ביום תוכניות סאונד מנצלות.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב, השיפור מ I5 ל I7 יהיה בפועל גבוה יותר.

כי במבחן הזה בסה"כ ביטלו HT ל i7. ובפועל יש עוד שיפורים ב i7 יחסית ל i5 כגון cache גדול יותר.

פורסם

לא צריך להיות אנליסט חומרה כדי להבין מה יקרה בעוד שלוש שנים? (בנושא הדיון מדובר על i5 vs i7 בעוד שלוש שנים ולא במצב הנתון היום).

אתם מדברים על מה יהיה בעוד 3 שנים.

אל תשכחו שבעוד 3 שנים לרובכם כבר יהיה מחשב חדש ורק השד יודע איזה חומרה הוא יכיל.

נכון להיום כשמסתכלים במונחי עלות מול תועלת עדיין הI5 יותר משתלם.

פורסם
^ ממתי?

כולם יודעים שבלי לוח אם לא היה לך מה לעשות עם המעבד, אז? זה הופך את הלוח לרכיב שצריך להשקיע בו הכי הרבה??

יכול להיות שכן.

זה תלוי בנקודת מבט.

בפורומים לרוב רווחת גישה פשטנית שמסתכלת רק בכמה FPS וכמה PCMarks מקבלים בשקל. וגם מסתכלים רק על התמורה בהווה, מתוך הנחה (האמת, סבירה) שלא ניתן לצפות את העתיד.

לכן 90% מכל ההמלצות שמקבלים הם copy-paste של המלצות אחרות.

ניקח את הדוגמה של המעבד - המעבד עולה 50% יותר ונותן 10% תוספת ביצועים במשחקים של היום, לכן לא כדאי להשקיע בו.

נגיד שמדובר בהפרש של 500 שקלים. היום זה לא נותן תוספת משמעותית. בעוד 3 שנים זה עשוי להיות ההבדל בין מערכת מחשב שמחייבת שדרוג לבין כזו שלא. ורק החסכון של ההתעסקות של השדרוג יכול להיות שווה 500 שקלים.

ניקח את הדוגמה של הלוח - להשקיע יותר בלוח עכשיו יכול להיות:

* לוח עם יותר אפשרויות הרחבה - פתאום בעוד שנתיים כשהחלטת שאתה צריך 8 דיסקים קשיחים לא תיתקע עם הצורך בבקר חיצוני כי ללוח יש רק 6 חיבורי SATA (לא כסף גדול, אבל שוב - התעסקות).

* לוח עם יותר אפשרויות OC - עכשיו זה לא מעניין אותך, אולי בעתיד זה שוב יכול להיות ההבדל בין מחשב שדחוף לשדרג לכזה שעדיין לא.

* לוח שהחיבורים מסודרים בו בצורה הגיונית יותר ויותר נוח לעבוד עליו

* לוח שפשוט תוכנן טוב יותר הנדסית מבחינת איכות רכיבים, קירור וכו' - וישרוד יותר שנים.

אלה דברים שרוב האנשים (גם הקונים וגם הממליצים) לא נותנים עליהם את הדעת בכלל.

מצד שני, יש אנשים שכל הדברים האלה לא רלוונטיים להם, כי הם אוהבים שדרוגים, אוהבים התעסקות ואוהבים להחליף מערכת מחשב שלמה כל שנתיים-שלוש.

הכל תלוי, כאמור, בנקודת המבט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים