עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט

Featured Replies

פורסם

פתחתי כאן לפני כמה ימים בקשה לעזרה בנושא בניית מפרט לגיימינג., ואכן קיבלתי מפרט טוב.

שידרגתי לו את המעבד מ i5 ל i7 - שיריץ לי משחקים שיצאו גם עוד כמה שנים, והוספתי את החומרה מסביב (רמקולים, עכבר, מקלדת וכ'ו).

מה דעתם על המפרט, והאם יש דרך לשפר את המחיר בלי לפגוע בביצועים?

או לחילופין - האם אתה רואים שם משהו שהוא overkill או מיותר?

http://www.tms.co.il/preview/spec/ky265nxr

פורסם
  • מחבר

** הקפצה **

מה לדעתכם יהיה צוואר הבקבוק במפרט הזה? המעבד או הכרטיס מסך?

פורסם

איזה צוואר בקבוק? אין שום בעיה עם המערכת הזו מהבחינה הזו מלבד המעבד שפשוט מיותר לגיימינג ומדובר בתוספת

מיותרת של מאות שקלים. אין קשר לזה שבגלל שקוראים לו I7 והוא יקר יותר הוא יריץ משחקים כמה שנים יותר. בגיימינג

הוא יתפקד כמרובע ליבות כמו ה-I5.

במחיר הבאנדל הזה של המארז וספק והמאוורר שהוספת הייתי הולך על הבאנדל הזה שמאוורר יותר, כולל יותר

חיבורי USB וכולל שני מאווררים מראש:

http://www.tms.co.il/product/11900

אני אישית הייתי חוסך כסף במעבר למעבד מרובע ליבות אייבי ברידג' ולוח תואם אבל זה כבר שיקול שלך.

פורסם
  • מחבר
איזה צוואר בקבוק? אין שום בעיה עם המערכת הזו מהבחינה הזו מלבד המעבד שפשוט מיותר לגיימינג ומדובר בתוספת

מיותרת של מאות שקלים. אין קשר לזה שבגלל שקוראים לו I7 והוא יקר יותר הוא יריץ משחקים כמה שנים יותר. בגיימינג

הוא יתפקד כמרובע ליבות כמו ה-I5.

במחיר הבאנדל הזה של המארז וספק והמאוורר שהוספת הייתי הולך על הבאנדל הזה שמאוורר יותר, כולל יותר

חיבורי USB וכולל שני מאווררים מראש:

http://www.tms.co.il/product/11900

אני אישית הייתי חוסך כסף במעבר למעבד מרובע ליבות אייבי ברידג' ולוח תואם אבל זה כבר שיקול שלך.

1. בנושא ה i7 - מקריאה ברשת ודיון בפורום מעבדים, הבנתי שהמשחקים החדשים (דוגמת קרייסיס 3) יודעים לנצל HT בצורה טובה, ונראה שמשחקים בכללי הולכים בכיוון של לנצל כמה שיותר את המעבד.

2. בנושא המארז - פשוט להחליף את המארז שהביאו לי במארז הזה (במפרט)?

או שגם אפשר להוריד את האיוורור למעבד כי המארז בא עם קירור?

3. "אני אישית הייתי חוסך כסף במעבר למעבד מרובע ליבות אייבי ברידג' ולוח תואם אבל זה כבר שיקול שלך"

לא הבנתי מה אמרת כאן - הלוח אם שהביאו לי לא תואם למעבד מרובע ליבה?

או שהתכוונת ל i5 במקום i7?

4. בפורום כרטיסי מסך אמרו לי שהכרטיס מסך הזה הוא ארוך, אתה בטוח שהוא יתאים שם?

tmh לא מביאים שם את המידות של המארז.

אני לא מבין כ"כ בנושא, אז מצטער אם אני יוצא קצת טיפש פה.

תודה על העזרה.

פורסם

גם אם מדובר במספר משחקים מצומצם זה עדיין לא שווה את התוספת, חוץ מזה מה אתה חושב שתקבל ביצועים

של 8 ליבות גם אם כן? ממש לא. תביט מעט במבחני ביצועים ותראה שבכל משחק הפרשי הביצועים זניח ולא רק

בין I5 ל-I7, אלא גם בין מעבדי מרובעי ליבות בדור\שניים קודם.

לכן אל תחפש את ההיגיון מאחורי קניית מעבד I7 לגיימינג כי הוא לא קיים. זה לא יתן לך מרווח זמן נוסף של כמה שנים

ולא קרוב לזה. תקנה עכשיו מערכת משתלמת שנותנת תמורה טובה לכסף שלך ותיהנה ממנה, כשיגיע העת הבלתי

נמנע לשדרג אז תשדרג.

אני באותו המחיר הייתי הולך על הבאנדל של המארז מדבקה של TMS עם הסיסוניק. לגבי מידות המארז של TMS לדעתי

גדול יותר מהגי'גבייט ככה שאין בעיה. ואורך הכרטיס הוא סביר למדי, יש יותר ארוכים ממנו שגם איתם לא הייתה בעיה.

את המאוורר הנוסף למארז אתה יכול להוריד כי זה מגיע עם שניים מראש. את המאוורר של המעבד שמגיע כיחידת

קירור למעבד אתה חייב בלי קשר לבחירת המארז והמאווררים שבו.

הלוח תואם, העניין שהבדלי הביצועים בין מעבד ההאסוול למעבד האייבי שדור אחד אחורה זניחים למדי וזה יאפשר

לך להוזיל מעט את עלות המעבד וביותר מ-200 שקלים את הלוח.

פורסם
  • מחבר
גם אם מדובר במספר משחקים מצומצם זה עדיין לא שווה את התוספת, חוץ מזה מה אתה חושב שתקבל ביצועים

של 8 ליבות גם אם כן? ממש לא. תביט מעט במבחני ביצועים ותראה שבכל משחק הפרשי הביצועים זניח ולא רק

בין I5 ל-I7, אלא גם בין מעבדי מרובעי ליבות בדור\שניים קודם.

לכן אל תחפש את ההיגיון מאחורי קניית מעבד I7 לגיימינג כי הוא לא קיים. זה לא יתן לך מרווח זמן נוסף של כמה שנים

ולא קרוב לזה. תקנה עכשיו מערכת משתלמת שנותנת תמורה טובה לכסף שלך ותיהנה ממנה, כשיגיע העת הבלתי

נמנע לשדרג אז תשדרג.

אני באותו המחיר הייתי הולך על הבאנדל של המארז מדבקה של TMS עם הסיסוניק. לגבי מידות המארז של TMS לדעתי

גדול יותר מהגי'גבייט ככה שאין בעיה. ואורך הכרטיס הוא סביר למדי, יש יותר ארוכים ממנו שגם איתם לא הייתה בעיה.

את המאוורר הנוסף למארז אתה יכול להוריד כי זה מגיע עם שניים מראש. את המאוורר של המעבד שמגיע כיחידת

קירור למעבד אתה חייב בלי קשר לבחירת המארז והמאווררים שבו.

הלוח תואם, העניין שהבדלי הביצועים בין מעבד ההאסוול למעבד האייבי שדור אחד אחורה זניחים למדי וזה יאפשר

לך להוזיל מעט את עלות המעבד וביותר מ-200 שקלים את הלוח.

אתה יכול להביא לי ממש קישורים לרכיבים שאתה חושב שיותר משתלמים?

אני מבין ש Ivy bridge ו Haswell הם סדרות של מעבדים, אבל באמת שאני לא יודע איך להתאים מעבד ללוח אם.

לגבי האיוורור והביצועים (הזניחים) הירודים יותר - אני מתכוון להריץ על המחשב הזה crysis3 ו bf4, אתה בטוח שהאייבי ברידג' ולוח אם זול יותר יספקו לי אותם ביצועים?

איך שאני רואה את זה, אני מתפשר קצת על i5, מתפשר קצת על אייבי ברידג', ובסוף מה שיוצא לי זה מחשב זול שיחזיק לי בדיוק לשנה ואז כבר יקרטע עם משחקים חדשים.

לא?

פורסם

לא. אתה "רואה" את הדברים על סמך הרגשה לא על סמך עובדות.

אין קשר ללוח, הרכיב המשפיע ביותר על ביצועי הגיימינג הוא הכרטיס מסך, לכן אם כבר אתה רוצה להוציא

כסף מיותר עדיף לקחת מרובע ליבות משתלם וכרטיס מסך חזק יותר מאשר ההפך.

אתה נורא פרנואיד, עוד לא קנית בכלל את המערכת ואתה בוחש באיך לגרום לה לעבוד כמה שיותר, שום מערכת

כזו חזקה לא תקרטע במשחקים עוד שנה, הגיוני שתאלץ להתפשר מעט יותר בהגדרות, תלוי במשחק. גם מערכות

בנות 4 שנים ויותר מריצות משחקים מודרניים. אך כמובן שלא בשיא ההגדרות.

אם אתה רוצה לשמור על יחס ביצועים גבוהה בכל זמן נתון אז כמובן

שהתענוג הזה לא בא בחינם ותאלץ לשדרג בתקיפות גבוהה יותר ממישהו שלא מפריע לו להתפשר שצריך.

החשיבה שלך שלהשקיע כמה מאות שקלים יותר פה, וכמה שם בשביל לקבל עוד כמה שנים של שקט היא לא

הרבה מעבר לאשליה וזה לא עובד ככה בתחום הזה.

שני מפרטים:

האחד אייבי ברידג':

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪903

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד!

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪358

כרטיס מסך:

Sparkle Geforce GTX760 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1080

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪330

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪108

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪855

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4402

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4314 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/z7kum2ax

והשני האסוול:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪945

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B85M-D3H for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪431

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪358

כרטיס מסך:

Sparkle Geforce GTX760 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1080

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪330

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪108

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪855

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4636

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4544 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/g46y3f5u

ההפרש במחיר יכול להיות קטן יותר באיזור ה-150 שקלים, אבל ההפרש בין מרובעי ליבות ההאסוול עומד על

כ-50 שקלים בלבד וההפרש בין לוח B85 מפוצ'ר מעט מהשני עומד על 30 שקלים.

רמת הביצועים תיהיה דומה למדי, אם בא לך לחסוך את ההפרש בבקשה, אם לא זה גם בסדר. שני המערכות

נותנות תמורה מצויינת.

אם אתה רוצה להוציא סכום נוסף על המערכת תשלב SSD מהיר למערכת ההפעלה ותוכנות נבחרות.

זה משהו שבאמת תהנה ממנו בצורה יום יומית ועדיף בהרבה ממעבד שלא נדרש.

את הציוד ההיקפי השארתי לבחירתך, אני רק אציין שהיו ברשותי מספר מקלדות באיזור המחיר של זו שבחרת

גם של לוג'טק וגם של חברות אחרות ובמחיר הזה אתה לא רחוק (או כבר שם) ממקלדת מכנית שלטעמי מהווה שידרוג

משמעותי ממקלדות ממברנה גם מהאיכותיות שבהן.

אתה כמובן לא חייב להשקיע 450 שקלים על מקלדת וסביר שאחת בחצי הסכום תספק אותך.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאני פרנואיד - פשוט אני תקוע עכשיו עם שתי מחשבים בבית שהם גרוטאות כי תמיד התפשרתי על מפרטים פשוטים, ואפילו כשקניתי את המחשבים האלה הם לא הריצו משחקים בצורה טובה, אז זה קצת פלאשבקים ;)

1. אתה היית משדרג את הכרטיס מסך או קונה את המפרט ככה?

לפני שתשאל על תקציב - יש תקציב לשידרוג, אבל אני לא מחפש איפה לשרוף את הכסף אם אין.

2. על איזה מקלדת אתה ממליץ?

3. אך זה שאני לא מוצא שום מידע באינטרנט על הכרטיס מסך הזה?

זה נשמע כאילו זה איזה כרטיס מסך פח שדחפו לו שם מפוצץ...

בנוסף - בעוד שזה geforce 760 אני רואה שיש כרטיסי geforce 680 שנמכרים בפי 2 מהמחיר של זה - מה שגורם לי יותר לחשוד במחיר המוזל הזה.

4. בוא ניקח לדוגמה את קרייסיס 3, זה משחק שכבר בשוק ואנחנו לא מדברים על עוד כמה שנים.

אם תראה פה http://www.ign.com/wikis/crysis-3/System_Requirements הדרישות high performance הן כבר i7 ו geforce 680 שזה יותר מהמפרט הזה...

פורסם

1. "הייתי" קונה ככה, המפרט הזה יספק רמת ביצועים גבוהה\מקסימלית בכל המשחקים. לא "הייתי" מוסיף עוד אגורה

גם אם יש לי כסף.

2. אם אתה מתכנן להשקיע כמה מאות שקלים בעבור מקלדת איכותית ומתעניין במכנית, פנה לפורום המתאים

ותציג את הדרישות שלך שם. מקלדות מכניות זה עולם בפני עצמו.

3. אתה יכול למצוא מידע על הכרטיס פשוט יתכן והוא יהיה ממותג בשם חברה אחר. זה לא משנה כי זה בדיוק אותו

הכרטיס. אין לך מה לחשוד כי אין לך מושג בכלל על מה אתה מדבר. אין קשר בין GTX680 ששייך לדור הקודם של

החברה או למחליפו ה-GTX780 שעולה מעל 3000 שקלים. לא פח ולא נעליים, זה כרטיס GTX760 רפרנס מהדור

החדש ששווה בערך לביצועיו של ה-GTX670 מהדור הקודם רק שבמחיר משתלם בהרבה ואחד הכרטיסים המשתלמים

ביותר כיום עם יחס ביצועים\מחיר פאנטסטי.

4. עזוב אותך מהקישקושים האלה. ואם אתה משחק על רזולוציה ענקית של שלושה מסכים אז זה מספיק אתה

חשוב? לא, אתה צריך שני כרטיסים כאלו. וחוץ מזה מה אתה רוצה להריץ קרייסיס 3 שזה אולי המשחק הכבד

ביותר עלי האדמות על אולטרה הגדרות בלי להתפשר על פריים אחד אז לך תקנה מערכת ב-10K, אתה רוצה

לקבל רמת ביצועים בין גבוה+ במשחקים כמו קרייסיס ומקסימום במשחקים פחות כבדים שזה בעצם מרבית המשחקים

עם מערכת משתלמת וחזקה שלא קורעת את הכיס תקנה את המערכת הזו.

עכשיו אתה בטח חושב "אבל מה יהיה עם משחקים עוד כמה שנים"... אז שוב - זה לא משנה מה תקנה עכשיו זה

הולך להתיישן בסופו של דבר, הזמן לא קופא עד שמר אברהם יחליט שזה הזמן לשדרג. אם אתה רוצה רמת ביצועים

ברמת הקצה בכל רגע עוד שנה שנתיים תשדרג את כרטיס המסך, ולאחר מכן את כל המערכת. אם לא אכפת לך

להתפשר בהגדרות לפי הצורך עם הזמן אתה יכול להזדקן בכמה שנים טובות עם המערכת הזו.

לצורך העניין ה-GTX770 כמדומני באיזור ביצועיו של ה-GTX680 אולי מעט יותר, ההבדל בביצועים בין

ה-GTX770 ל-GTX760 הוא באיזור ה-20%. ההבדל במחיר הוא בערך 80% מגרסת הרפרנס עם קירור המפוח

של ה-760 לגרסת הוינדפורס של ה-770 עם הקירור המתקדם.

אז בשורה התחתונה - ה-20% רחוקים מלהביא לך שקט לעוד מספר שנים, שהראשון יתחיל יקרטע השני לא יהיה

רחוק מאוד ממנו.

עם כל הכבוד, שרכשת את המחשבים הקודמים שלך לא התייעצת כנראה יותר מידי וקיבלת מפרטי חנות גרועים

ולא משתלמים, או שפשוט לא ראית לנכון להשקיע והביצועים היו בהתאם. עכשיו שאתה מתייעץ עם חברי פורום

מביני עניין זה סיפור אחר לגמרי, אני בטוח שאתה לא מבין בכלל מה יכולותיה של המערכת הזו ואף פעם לא היית

ברשותך מערכת גיימינג חזקה ולכן אתה כזה פרנואיד.

אני מקווה שאתה קורא ומפנים את הדברים שנאמרים פה, כי אם אתה מתכוון לשאול שוב את אותם השאלות

בווריאציות שונות אז אני מציע שתקרא מספר פעמים נוספות את כל פוסט הזה עד שתבין כי התשובות לא ישתנו.

ודבר נוסף - קח בחשבון שיכלת להמשיך את השירשור המקורי שלך, זה מעצבן (ובצדק) את מי שעזר לך שם

ולפתוח מספר שירשורים באותו הנושא זו גם עבירה על חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה!

אגב, אין צורך לכתוב בטון כזה עצבני.

אולי רק קראתי את זה ככה בראש, אבל משתמע מהכתיבה שלך שאין לך יותר מדי סבלנות למישהו שמבין קצת פחות בנושא.

אני יודע שאתה לא חייב לי כלום, ואני מעריך מאוד את ההשקעה ששמת בדיון הזה, אבל חשבתי שיהיה שווה לציין את זה.

בכל מקרה, הבנתי מה אתה אומר והפנמתי טוב מאוד.

פורסם

אם לא הייתה לי סובלנות הייתי כותב את כל זה :-)

אני עוזר בכיף, לפעמים זה אולי "נשמע" כאילו אני כותב בטון עצבני אבל אני לא עצבני, זאת פשוט הצורת כתיבה שלי שניראת

לפעמים קצת "עצבנית". זה לא בכוונה (בדר"כ).

בכל מקרה שמח שהבנת.

פורסם
  • מחבר

אגב, שמתי לב שהחלפת את הRAM במקום 2 כרטיסים של 4 לכרטיס אחד של 8.

מה ההבדל בין ה2?

ראיתי שמבחינת מחיר הם זהים.

פורסם

אין הבדל זה לא משנה. סטיק בודד של 8GB יאפשר לך להוסיף אחד נוסף במידה ותרצה\יהיה צורך בעתיד בתוספת זכרון בלי לוותר על הקיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים