עבור לתוכן

I5 4570 בן 3 חודשים שנוסה לעשות לו OC. מה זה מחיר סביר ביד 2?

Featured Replies

פורסם

אנשים אתם די חיים בסרט.

מעבד BOX זה מעבד עם אחריות של אינטל ל-3 שנים.

במקרה הכי גרוע שולחים את המעבד לאינטל ומקבלים חדש.

בנוסף, מעבד זה הרכיב הכי עמיד במחשב - מאוד קשה להרוג מעבד, בטח כשהוא בתדר סטוק

• תגובות 34
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא הייתי מתאמץ בכלל גם על 75% מהמחיר.

לא חבל על כל האי-ודאות והכאב ראש שזה יכול להביא ? עדיף לקנות חדש במחיר מלא וזהו תאמין לי. תישן טוב בלילה.

מילא הוא היה מציע ב 60%-65% מחיר עוד היה על מה לדבר.. שאלת אותו למה הוא רוצה למכור בכלל ?

פורסם
  • מחבר

מי שמוכר את המעבד כי הוא מקולל וישלח את הנשמה שלך לגיהנום- לא יספר לך שזו הסיבה.

ולך תדע אם לא קנית את Intels Cursed edition ...

אבל אני מניח שזה בגלל OC.

פורסם

נקודה למחשבה:

המעבד הזה עולה חדש 1000 שקלים.

בכל החפירות שלך בדיון הזה התמקחת על 50 שקל, כאשר ההפרש המקסימלי (היית מוכן לקנות ב75% מהמחיר, כלומר 750 שקלים) שהיית חוסך הוא 250 שקלים.

שלא נדבר גם על השיחות עם המוכר, והזמן שהיית צריך להשקיע בלפגוש אותו ולבדוק את כל זה.

גם עם ההערכה הכי צנועה לשווי של הזמן שלך, כל הזמן שבזבזת שווה הרבה יותר מההפרש (שלא נדבר על בזבוז זמנם של האחרים).

היה שווה לך פשוט להזמין אותו חדש ולהיות עם ראש שקט.

זה כבר הדיון השני שלך (הקודם היה על הספק) שבו אתה חופר וחופר בשביל לחסוך סכום מגוחך.

עצה קטנה לחיים: תתחיל להעריך את הזמן האישי שלך ושל אחרים וגם את ההנאה שאתה מפיק ממשהו בקצת יותר מ5 שקלים לשעה. :)

פורסם
  • מחבר

האמת יש משהו במה שאתה אומר, הסכום הכולל שחסכתי על המחשב הוא כ400-500 ש"ח ועם פוטנציאל לחסוך עוד 250 (שלא התממש) אבל כמות השעות הכוללת שהשקעתי בבניית המפרט והשוואת מחירים היא באמת לא פרופרציונלית- יחד עם זאת אתה שוכח את האספקט ההשכלתי שבדבר.

את הזמן שלי הרי לא ביזבזתי סתם, אלא למדתי מה מתאים למה, איזו חומרה עושה אילו דברים, מה השווי האמיתי של כל רכיב ואיך להעריך את האיכות שלהם...

ברור שהכי פשוט זה להשאיר הודעה בפורום מפרטים, לבקש שירכיבו לי מחשב, ללחוץ על לינק הקניה ושלום על ישראל, מקסימום בזבזתי 15-20% יותר ממה שנחוץ. אבל אז אין לך את ההבנה של מה שאתה עושה, את השליטה על התהליך, את הציפיות הריאליסטיות מהמחשב...

וכן, יש גם את הסיפוק של יצירת המקסימום מכל שקל ועבודה שנעשתה היטב.P:

נ.ב המיקוח לא היה על 50 ש"ח אלא על עליה של 5% בסיכוי של המעבד למות. תסתכל על זה בצורה כזו: יש לך 2 מסלולים שבשניהם המוצר עולה את אותו המחיר (מחיר זה זה יחס עלות/סיכון), אבל במסלול אחד המוצר יחזיק ל 10 שנים ובמסלול השני ל 5 שנים. אם פרופיל השימוש שלך הוא לטווח ארוך- אז כדאי לך לבחור במסלול של 10 שנים (ולו רק בגלל העבודה שברכישת ציוד חדש כשזה יתקלקל) אם לעומת זאת בעוד 5 שנים אתה תמות- אז לא יהיה לך צורך במוצר ולכן משתלם לך לבחור במסלול השני.

במקרה הזה המסלול השני היה יותר יקר מהמסלול הראשון וברור שאני אלך על מה שזול יותר, כך שהמיקוח היה על קיום כל האופציה בכללותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים