עבור לתוכן

פינוי דירה שכורה - תוך כמה זמן יכול המשכיר לחייב את השוכר להתפנות?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

השותף היה בדירה כשלוש שנים עד כמה שידוע לי. גם הוא לא קיבל אותה צבועה.

• תגובות 88
  • צפיות 26.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נחזור לעניין הצביעה... כאן אין עוררין.

אם הסכמת להיכנס לדירה לא צבועה זו בעיה שלך, הרי חתמת שאתה מחזיר אותה צבועה.

כל השאר, כמו יסודות שנדפקו וכו' (לדוגמה סדקים), זו בעיה של המשכיר. אתה יכול לבוא ולהגיד לו, תשמע, הייתי צובע, אבל הכל סדוק, קודם תתקן.

או מצב יותר מצחיק, אם תצבע על גבי זה ואז מילאת את חלקך בחוזה... (אני בטוח שלא כתובה מילה על טיב הצביעה).

בכל מקרה, אתה אחראי רק לצבוע, וזה לא עסק יקר, קונים צבע (נראה לי הכי זולים זה ב-50-70 ש"ח), רולר בעוד 10 ש"ח, ומשקיעים כשעתיים שלוש, תלוי בגודל החדר שאתה אמור לצבוע.

אם יש לך שטר חוב שהפקדת והוא מפעיל אותו, אתה תובע אותו (ואין סיכוי שהוא ייזכה, כי אסור לו להפעילו בלי הפרת חוזה ייסודית).

פורסם
  • מחבר

לא "הסכמתי", הדייר הקודם פשוט לא השלים חובותיו ולא נדרש לכך בידי בעל הבית.

פורסם

אתה יכול למצוא דירה אחרת תוך חודש ?

אם כן - תשלם לו על החודש , תצבע את חלקך בדירה , כלומר , את החדר שלך ואת חלקך בשאר הדירה (תכלס , זה ממש שטויות ואתה יכול לעשות את זה לבד ..)

תודיע לו על זה ותברח ממנו , הסיכויים שהוא יתבע אותך קטנים ..

אל תתחיל בהתחשבנות מיותרת , ברור שהוא נצלן , אבל מה זה ייתן לך להתנות את הצביעה בזה שהוא יתקן את הליקויים ?

נ.ב-

הייתי מבטל את הצ'ק בטחון .

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון לצבוע לו את הדירה (או מחצית הדירה), בגלל שהוא בעצם מפנה אותי ועוד ללא התראה מוקדמת כנדרש.

פורסם

האם המוטב בצ'ק הביטחון זה הוא? אם כן, האם מסומן למוטב בלבד על הצ'ק?

אם על שמו, למרות שביטול הצ'ק זו פעולה לא חוקית, עדיין ניתן להתמודד עם זה. אם לא על שמו או שיכול להסב את המוטב, אז זה מאוד בעייתי.

פורסם

והתשובה החוקית לזה , תהא אופס ! חשבתי שגנבו לי אותו ..

חוצמזה אם ויק לא גרם לנזק , אז אין סיבה לבעל הדירה להשתמש בו , אז מה הוא יעשה ? יתבע את ויק על ביטול צק ?

מול :

אם בעל הדירה ישתמש בו ללא סיבה , ויק סתם יגרר לבית המשפט .

וזה מבלי להתייחס לזאת שהחוזה נגמר .

בכל מקרה , תצטייד בטלפון של עו"ד טוב .

נערך על-ידי Second Edition

פורסם

אתה יכול גם להשאר בדירה ולא לשלם שכר דירה, ואם הוא מתקשר אליך להתקשר למשטרה ולהגיד שהוא מטריד אותך.

הפרוצדורה של לפנות אותך תעלה לו המון כסף ותקח לו המון זמן, יקח לו כמה חודשים טובים (קרוב לשנה) עד שההוצאה לפועל תגיע - והוא יצטרך לממן אותה בכמה אלפי שקלים. אם אין לך בעיה מצפונית לעשות את זה - החוק איתך בעיקרון - יש הגנה חזקה מאוד למשכירי דירות בחוק.

(מבוסס על סיפור של קרוב משפחה שהשכיר דירה למישהי שבדיעבד מסתבר שהיא פושעת - למרות שהוא תבע אותה הוא לא קיבל גרוש כי "לא היה לה כסף" [עבדה עם כמה חשבונות בנק])

פורסם
  • מחבר

אני אדם ישר. אינני מתכוון להפסיק לשלם את הנדרש ממני ע"פ החוזה. כל מה שלא נדרש אישית ממני, למשל שכר הדירה של השוכר השני שאין כרגע, זה כבר עניין אחר לגמרי.

וכן, הצ'ק הוא למוטב בלבד ועל שמו.

נערך על-ידי vic07

פורסם

אתה חתום על חוזה אישי מול בעל הדירה בלי התייחסות לשותף, או שאתם חתומים על חוזה משותף?

יש חלק בחוזה שלך שמזכיר את ההתחייבויות של השותף השני? יש סעיף שמגדיר את ההתחייבויות של השותפים ביחד ולחוד?

פורסם
  • מחבר

החוזה הוא נוסח שהמשכיר השתמש בו עוד לפני שהדירה הפכה לדורת שותפים. על כן, החוזה הוא יחיד ובלשון יחיד, רק שתחת "השוכר" רשומים שני שמות - אני והשותף שעזב כעת.

פורסם

אם כך לדעתי יש לך בעיה, ואתה עלול להיות מחוייב בעלות שכ"ד של כל הדירה. מערכת היחסים בינך לבין השוכר השני אינה כל כך מעניינו של בעל הדירה.

לדעתי אתה חייב להתייעץ עם עורך דין דחוף.

אמנם אתה יכול לעשות שרירים, ויקח לו מספר חודשים לפנות אותך. אבל, אחרי הפינוי הוא עלול להגיש נגדך תביעה אזרחית, ושם אתה עלול למצוא את עצמך משלם ובגדול.

פורסם

שלח לי פירוט של המצב [אם אתה רוצה גם את החוזה שכירות ] ואני אראה אותו לקרוב משפחה שלי [ עו"ד מקרקעין ] נראה מה אפשר לעשות.

פורסם
  • מחבר

אלא שבשום מקום בחוזה אני לא מצויין כשוכר יחיד, אלא כשוכר אחד מתוך שניים. איזה עילה יש לו להטיל עלי את כל שכר הדירה אם בשום שלב לא סירבתי להכנסת שוכר נוסף במקום זה שעזב, במטרה להמשיך את ההתקשרות כפי שהיתה?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב, תודה על הצעות העזרה. אני אפנה עם זה לעו"ד שיש פה בטכניון מטעם אגודת הסטודנטים (שנותן ייעוץ ללא תשלום) בהקדם האפשרי. פשוט רציתי לקבל חוות דעת רבות ככל האפשר גם מכם.

פורסם

זה בדיוק העניין. לא מדובר בחוזה אישי מולך בו מצויין כי אתה משלם X/2 שכר דירה.

מדובר בחוזה מול שניכם בו מצויין כי תשלמו שכר דירה בגובה X. את בעל הדירה ממש לא מעניין איך אתה והשוכר השני מסתדרים בינכם.

אם לא כתוב במפורש כי כל שוכר משלם חצי X אתה בבעיה קשה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים