עבור לתוכן

לא מצליחים לקדם את דת הצמחונות בדרכי נועם? אין בעיה, נקדם אותה בכפייה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
אם ההחלטה היא שאסור להגיש בשר, זה דבילי.

למיטב הבנתי, זו לא בדיוק ההחלטה. פשוט החליטו לגוון ולהגיש מנה צמחונית ביום מסויים.

בכל יום יש מנות צמחוניות. ההחלטה היא לדאוג לכך שבימי שני יהיו רק מנות צמחוניות. וכן, זה אכן דבילי. תודה שהבנת סוף כל סוף.

• תגובות 89
  • צפיות 16.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא - בכל יום ישנה ארוחה שחלקה צמחוני - וללא החלק הבשרי בה, היא לא ארוחה שלמה וטובה מבחינה תזונתית.

לפי מיטב הבנתי, ידאגו לארוחה חלופית וטובה, שאיננה כוללת בשר. לא סתם יביאו את אותו האוכל, רק בלי הבשר (שזה מאוד דבילי, אם זוהי כוונתם). אם זהו אכן המקרה, לדעתי אין בזה כל רע.

בדיוק באותה מידה אני גם לא בעד שיביאו רק ירקות ופירות כארוחה, לצורך העניין.

פורסם
  • מחבר

לא, לא, לא! בכל יום, גם כיום, ברוב המוסדות קיימות אלטרנטיבות לצמחונים בצורת חלופות למנת החלבונים (האם הן טובות או לא, זו שאלה אחרת), כאשר הסלטים וכל מה שמסביב משותף לכולם. ההחלטה החדשה אומרת שמעתה, בימי שני, רק האלטרנטיבה לצמחונים היא זו שתוצע, ואולי גם תורחב מבחינת גיוון.

פורסם

כן. הבנתי את זה.

פורסם
  • מחבר

ואתה לא מוצא בכך כפייה פסולה, כשזה נעשה בהוראת העירייה ולא עקב העדפת מפעיל המזנון או הצרכנים עצמם?

פורסם

ויק, אתה שורף הרבה אנרגיה לחינם.

תגיש בג"ץ.

אם לא תגיש, כל מה שכתבת היה לשווא כי כתיבה פה לא מועילה למטרות שלך בכלום.

וכמו שאני מבין, זה בוער בך והמטרות חשובות לך.

לך על זה!

פורסם

אני לא מוצא בכך כפיה. אין שום בעיה לאכול ארוחה מסויימת, גם אם אתה נוהג לרוב לאכול בשר. באותה מידה יכול להיות אדם שרגיל מאוד לאכול אוכל אסיאתי, אבל יקבל שם אוכל "ישראלי". זה לא אומר שאנחנו "כופים" עליו אוכל ישראל. המילה הזו מאוד מפריעה לי פה.

אני לא חושב שהעיריה צריכה להתערב בתזונה בבית חולים בשום צורה כלשהי (אפילו תברואתית). יש משרד בריאות והוא צריך לפקח על זה.

נ"ב

האמת שאולי יש דברים שאני מפספס. מה בעצם הקשר בין העיריה לבית החולים? היא מעבירה לו תקציבים מסויימים? אין לי שום ידע בנושא.

פורסם

^

מצטרף לשאלה. ממתי בית חולים הוא מעינייניה של העירייה?

פורסם
ההשוואה הנכונה, עומרי, היא סגירת כל המקלחות בבית החולים בימי שני. כלומר, אין שום מניעה חוקית שתתקלח במקום אחר, פשוט השירות הזה של בית החולים ימנע ממך.

מובן שדה-פאקטו זה אומר מניעה כללית של מקלחות למאושפזים בימי שני, כי הם מרותקים לשטח בית החולים. אבל תמיד עדיף לדייק.

המונח המדוייק הוא לא "לדייק" אלא "להתווכח על סמנטיקה כמו אידיוט במקום להתחייס לעניין".

פורסם

מי שמחפף בסמנטיקה, שלא יתפלא שאף אחד לא מבין מה הוא רוצה בכלל.

פורסם

לטעון ש"לא הבנת מה אני רוצה" זה שקר שמזלזל באינטלגנציה האנושית.

אף אחד לא ירה בך למוות או יכניס אותך לכלא אם תאכל בשר (מאיפה?) בחדר האוכל, בדיוק כמו שלא יעשו את זה אם תתקלח (איך? איפה?) למרות שכל המקלחות יהיו נעולות.

לטעון שזאת סמנטיקה שגורמת לאנשים "לא להבין מה אני רוצה" כי השתמשתי במילה "לכפות" (כי זה בדיוק מה שקורה - כופים עליהם לא לאכול בשר, כופים עליהם לא להתקלח) זה פשוט...... וואו. צריך להיות ממש טיפש בשביל לטעון דבר כזה.

פורסם

אני לא מדבר רק על זה, עמרי. היו לי איתך מספיק ויכוחים שבסופם גילינו שאנחנו טוענים את אותו הדבר, רק שפשוט לא היתה הבנה בין הצדדים. ואתה ממשיך להתעקש שרק אתה צודק גם אז. נו, כבר שכחתי שאין טעם להתווכח איתך בכלל :)

וכן, ההודעות שלך פשוט לא מנוסחות בצורה ברורה כנראה. אתה כותב משהו והוא נראה לך מאוד ברור ומובן במשמעות אליה התכוונת, אך אחרים שקוראים את זה מבינים שהכוונת לדבר אחר, אשר לדעתם אינו נכון במקרה זה. ולראיה, אני לא היחיד פה שלא הסכים איתך על המונח "מניעה", והבין מההודעה שלך דבר שונה ממה שהתכוונת אליו.

אז יכול להיות שאתה טיפה חלש בסמנטיקה. וזה בסדר, אין עם זה שום בעיה, כל אחד עם היתרונות שלו והחסרונות שלו. רק חבל להתווכח על זה כל-כך הרבה, אף אחד לא יגיד שאתה טיפש אם תודה בזה פעם.

פורסם

אני מצטער לנפץ לך את התיאוריה אבל אני רחוק מאוד מאוד מלהיות "חלש בסמנטיקה". אני לא אשם שחלק מהמגיבים פה בוחרים במודע להיות דמגוגים.

אין לי שום בעיה עם סמנטיקה והניסיון שלך להציג אותי ככזה הוא לא יותר מהוצאת דיבה מטופשת.

אני עומד מאחורי המילים המפורשות שבחרתי להשתמש בהן.

לא להגיש (בכוונה תחילה) בשר בחדר אוכל של בית חולים - זה בפירוש כפיה על החולים לא לאכול בשר.

התירוץ המטופש והמגוחך "הם יכולים להביא בשר מהבית" פשוט לא תופס - מדובר פה בכפיה של אידיאולוגיה ולא יעזור לך בית דין.

פורסם

זה כמו לקבוע שיום שבת יהיה יום מנוחה ואסור לחנויות לפתוח.

כפייה דתית כמו כפייה צמחונית , הכל אותו חר*...

פורסם
  • מחבר

גם זו וגם זו הן בגדר "כפיה דתית". צמחונות, מהסוג שגורם לאדם לא רק לשנות את תזונתו שלו אלא דוחפת אותו להשפיע על אחרים, לרבות בדרכי כפייה, היא דת לכל דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים