עבור לתוכן

מאק ללימודים - התלבטות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כן אבל אף אחד לא הגיב למטאפורה בפעם הראשונה אז למה לא לנסות שוב.

בכל אופן אני אנסה את Google Drive/Docs בינתיים ואראה עד כמה זה נוח. בינתיים זה עושה רושם של מוצר סביר, אבל לא כזה שמסוגל בשלב הנוכחי להחליף את Word. גרפים, משוואות ושאר אלמנטים מורכבים עדיין גדולים מדי בשביל Google Docs בשלב הזה אבל הקונספט עצמו הוא דיי מלהיב ואם גוגל ימשיכו את התמיכה במוצר כנראה שיום אחד הוא יוכל להחליף את ה-Word, אבל זה עדיין לא שם.

בכל אופן נראה שהתשובה רחוקה מלהיות חד משמעית, אבל אני עדיין נוטה לכיוון המק. במיוחד לאור העובדה שמחשבים ניידים אחרים (PC) לפלח השוק הזה לא עולים הרבה פחות וחווית השימוש ואיכות הבנייה הם ערכים עליונים מבחינתי.

• תגובות 38
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מבחינתי חווית השימוש במק היא זוועה. אני שונא את הטענה הזו.

יש מחשבים "תואמי IBM" (גם מק זה PC) שהם בעלי איכות בניה גבוהה גם כן. אבל כן, במק מובטח לך שאיכות הבניה תהיה גבוהה.

בתור מישהו שמבצע אפיון של עשרות עמודים בגוגל Docs, אני יכול להגיד לך שזה רחוק שנות אור מאופיס של מייקרוסופט. עבור עבודות רציניות בתואר, בהן צריך לבצע רשימה מסודרת של תרשימים, לבצע מספור מתקדם, לתת כותרת והסבר לכל תרשים, לבצע הפניות "חכמות" ("ראה עמוד 98" - כאשר יכול להיות שהמשך זה יהיה עמוד 99) וכן הלאה, זה כמעט ולא שמיש.

קח בחשבון גם שאתה תכין עבודות עם אנשים אחרים, שכנראה ישתמשו באופיס. המרצים ישלחו לך הוראות בקבצי אופיס. בקיצור - אתה צריך אופיס.

פורסם

בכל אופן נראה שהתשובה רחוקה מלהיות חד משמעית, אבל אני עדיין נוטה לכיוון המק. במיוחד לאור העובדה שמחשבים ניידים אחרים (PC) לפלח השוק הזה לא עולים הרבה פחות וחווית השימוש ואיכות הבנייה הם ערכים עליונים מבחינתי.

כמו שאמרתי, מבחינת משאבים, למפלצות של היום אין בעיה להריץ מערכת הפעלה וירטואלית נוספת בצד כדי שתוכל לפתוח בה Office שתומך בעברית או (חלילה) אינטרנט אקספלורר. אתה מוזמן להסתכל ביוטיוב איך נראה coherence mode ב-Parallels. דומה מאוד ל seamless mode שיש ב-Virtualbox החינמי, רק מבוצע בצורה טובה יותר.

אם אתה רוצה מאק, והדבר היחיד שעוצר אותך זה תאימות office לעברית או חוסר אינטרנט אקספלורר, זה פתיר באמצעות וירטואליזציה. אבל אם הלימודים שלך כוללים סביבות עבודה קצת יותר כבדות כמו AutoCAD או SolidWorks, הייתי בודק את הנושא יותר לעומק.

פורסם

לקנות מק רק בשביל חומרה זה דבילי. יש מחשבים מבוססי WIN שטובים לא פחות.

פורסם

זה ממש לא נכון.

תראה לי מחשב 13 אינצ' עם מעבד i7 רגיל (לא חסכוני), דיסק SSD של 256GB ומסך באיכות גבוה שגם שוקל קרוב ל-1.5 ק"ג וגם בעובי של פחות מ-20 מ"מ. (וזה בלי לציין זמן סוללה של יותר מ-5 שעות עבודה, למעבד שאינו חסכוני)

לצערי, אין בשוק מחשב קל וחזק כמו המקבוק פרו רטינה 13. כל המתחרים מתפשרים על גודל או ביצועים.

מי שמחפש ביצועים גבוהים כמה שיותר, ולא מוכן להתפשר על גודל בשום צורה - המק נותן את המענה הכי שלם.

פורסם

ואין לו שום כוונה לשדרג חומרה בעתיד או לטפל בה בעצמה. ויש לו את הכסף.

פורסם

המון אנשים משדרגים חומרה בלפטופים...

פורסם
זה ממש לא נכון.

תראה לי מחשב 13 אינצ' עם מעבד i7 רגיל (לא חסכוני), דיסק SSD של 256GB ומסך באיכות גבוה שגם שוקל קרוב ל-1.5 ק"ג וגם בעובי של פחות מ-20 מ"מ. (וזה בלי לציין זמן סוללה של יותר מ-5 שעות עבודה, למעבד שאינו חסכוני)

לצערי, אין בשוק מחשב קל וחזק כמו המקבוק פרו רטינה 13. כל המתחרים מתפשרים על גודל או ביצועים.

מי שמחפש ביצועים גבוהים כמה שיותר, ולא מוכן להתפשר על גודל בשום צורה - המק נותן את המענה הכי שלם.

אני מניח שאתה צודק.

פורסם
מזה אני חייב להסתייג. לא התחברתי למקלדת שלהם שלטעמי לא נוחה בכלל, ולקצוות החדים שלהם.

זה אמנם עניין של טעם וריח, אבל רק אציין שללפטופ שלי אין פינות שפיציות, הוא מעוגל ונעים :)

פורסם

לא אמרתי פינות. אמרתי קצוות.

פורסם

עשיתי חלק גדול מהתואר השני במנה"ס עם נטבוק אטום חד ליבתי.

זה לא תואר שצריך בשבילו מחשב חזק, רק קצת אופיס וטיפה סטאטיסטיקה.

לא עדיף לקנות zenbook זול ב350$ + מחשב שולחני חזק? זה יצא יותר זול ויותר מתאים לצרכים שלך, לדעתי.

פורסם

דבר ראשון, איזה זנבוק עולה 350 דולר? תזמין לי 10.

דבר שני, יש אנשים שרוצים מק מעוד סיבות. תיאור החוזק של הנייד היה רק לשם ההסבר שלא קיים מקביל אמיתי למק.

נ.ב.

מנחם, אני לא יודע איזה תואר עשית, אבל סטטיסטיקה ברמה גבוה דורשת לפעמים תכנות ב-R, מטלב ושימוש במודלים כבדים (SVM, רשתות בייסיאניות, רשתות ניורונים וכו')

מחשבים חלשים מדי לא יכולים להתמודד עם הרצה של סימולציות כאלו.

פורסם

פותח הדיון ,ממליץ לך לנסות קודם אקינטוש ,לראות עם מערכת ההפעלה מתאימה לך

מניסיון שלי ,יש לה יתרונות מבחינת נוחות השימוש שמיתרגלים אליה

אבל חסרונות בדברים כמו משחקים ,חלק מהציוד העיקפי ,וחלק מהתוכנות

עוד דבר ,הזכירו פה את עניין החומרה ,אבל רוב המחשבים של אפל היום מגעים עם כרטיס מסך OB של אינטל

שנחשב מאוד חלש יחסית לאופציות שיש בשוק היום

גם זה משפיע בדברים מסוימים ,ולא חשוב באחרים

פורסם

איביי לשירותך :)

http://www.ebay.com/itm/Asus-Zenbook-UX31E-DH72-RG-13-3-Ultrabook-Computer-4gb-RAM-256gb-SSD-/360689606325?pt=Laptops_Nov05&hash=item53fac69eb5

עשיתי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת ת"א, הסטאטיסטיקה בקורס מודלים סטאטיסטיים היא מאוד מאוד (מאוד) בסיסית, ועל מאגר מידע יחסית קטן.

הנטבוק סחב יפה מאוד.

מצטרף לקרירין - תבדוק במה משתמשים במסלול הלימודים שלך, מע' ההפעלה היא בסופו של יום פלטפורמה לאפליקציות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים