עבור לתוכן

ת'רד הצעות חוק הזויות

Featured Replies

פורסם

מאגר של שמות, אבל של סוגי דם ורקמות?

• תגובות 170
  • צפיות 12.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אתה יכול לפחות לקשר אותי לאיזה לינק שבו מדובר על הקמת מאגר שכזה במסגרת הצעת החוק החדשה?

מן הסתם קיים מאגר כזה המכיל (לפחות) שם ומס' תעודת זהות אצל אד"י, וכל מי שנרשם לאד"י למעשה נרשם למאגר, וכאן אין שום בעיה שכן בחתימתך ובהצטרפותך אתה נכנס למאגר, כמו שאתה נרשם לפורום, ולפייסבוק וכו'.

מס' תעודת זהות הוא פרט חסוי שהחזקה שלו במסגרת מאגר מידע כפוף לחוקים כאלה ואחרים (חסוי, בדיקת רקע לעובדים, מינימום אבטחה פיזית, מינימום אבטחת סייבר ועוד).

מן הסתם השלב הבא זה לשדרג את המאגר כך שיכיל את סוג הדם, כך בעת שהוא נפטר אפשר להתחיל בהכנות להשתלה של איברים ממי שנמצא בראש הרשימה עם סוג דם מתאים.

והשלב שאחריו זה הרקמות, כך בזמן שהאיבר מוטס או מועבר להשתלה, בינתיים אפשר לבצע בדיקת רקמות מול מי שנמצא בראש הרשימה

ללא מאגר כזה, איך אתה יכול לפנות למשפחה של נפטר ולהגיד "הוא הצטרף לאד"י"? יותר מזה איך תדע שהוא נפטר?

יש מבין?

פורסם

אדי מחזיקים את מספר הזהות שלי ואת שמי הפרטי, כמו ארגונים רבים אחרים (למשל בנקים). זה לא מה שמטריד אותי.

מן הסתם השלב הבא זה לשדרג את המאגר כך שיכיל את סוג הדם, כך בעת שהוא נפטר אפשר להתחיל בהכנות להשתלה של איברים ממי שנמצא בראש הרשימה עם סוג דם מתאים.
מן הסתם אתה מדבר שטויות במיץ. מה זה מן הסתם? הסתם הוא לא ראייה לכלום. דיברו על הוספת סוגי דם ורקמות, או שאתה סתם זורק הנחות בלתי מבוססות לאוויר?
פורסם

זה שאותך לא מטריד שעמותה כזאת או אחרת תחזיק בפרטים שלך - בהצלחה לך עם זה.

מבחינת המדינה מס' זהות זה פרט חסוי.

מה כל כך לא הגיוני בכך שיוסיפו את סוג הדם למאגר?

מה נראה לך כל כך רחוק מהמציאות?

יש לזה הגיון רפואי מאוד מבוסס להוספה של הפרט הזה (וגם של דגימת רקמות) למאגר - זה מייעל את המאגר

פורסם

כרטיס אדי הוא רק כרטיס שמעיד על כך שמחזיקו בעד תרומת איבריו במידת הצורך. זהו. אין שום סיבה להחזיק נתונים ביומטריים במאגר שלהם, בין כה במקרה של מוות קליני הנתונים הללו נאספים במקום אאל"ט.

זה גם מאוד הגיוני שהאיראנים יפציצו אותנו מחר בפצצה גרעינית, וגם שמחרתיים החתול שלך ידרס. מה כל-כך רחוק פה מהמציאות?

האם נושא המאגר הביומטרי של עמותת אדי עומד על הפרק בעתיד הנראה לעין? היה דיבור על זה? אם לא אז אין מה לבלבל עם זה את המוח. יש מבין?

פורסם

לפי כל היגיון של הנדסת תוכנה (מאגר מידע זה עדיין הנדסת תוכנה) - מידע שלא משתנה בין ההוספה למסד נתונים ובין הקריאה שלו - אמור להישמר במסד הנתונים)

מכיוון שעדיין לא קם אדם בבוקר וגילה שבמקום סוג דם O- נהיה לו A+ זה בהחלט בקטגוריה של מידע שלא משתנה והגיוני (על פי עקרונות הנדסת תוכנה) לשמור אותו בעת ההרשמה למאגר.

מה גם שלפי ההגיון הרפואי זה מידע שיחסוך זמן רב בבדיקות מעבדה בעת הצורך.

איראן היו יכולים להפציץ אותנו גרעינית לו היה להם פצצות גרעיניות, ולי אין חתול.

לא דובר בכלל על המאגר, אף אחד לא נתן את דעתו למאגר ולאבטחתו, אף אחד לא נתן את דעתו למידע שעובר החוצה מרשויות המדינה בשיטת ברז פתוח לעמותה כזאת או אחרת. הקצנתי במעט (ועדיין בתחום ההגיון) את מסד הנתונים הקיים כדי להראות כמה מגוחכת הצעת החוק.

להזכירך בשביל תעודת זהות חכמה אתה צריך לתרום למשרד הפנים את טביעת היד שלך וסריקת רשתית או קשתית, ככה שסוג דם זה עוד נחשב מתון במדינת האח הגדול שלנו

פורסם

:goodposting:

עכשיו, אני לא יודע על מה אתה מדבר בדיוק (אני מקווה שאתה מבין את הטיעונים שכתבת, אולי תוכל להסביר לי אותם).

אני לא נתתי מעולם שום מידע לעמותת אדי פרט לשמי, תאריך לידתי (עניין שקשור לחוק, יש גיל מינימום ולכן הם מחוייבים לקחת נתון זה) ומספר הזהות שלי אאל"ט. מאיפה בדיוק יגיע אליהם המידע על סוג הדם שלי? אפילו למשרד הפנים אין אותו כעת.

אגב, האם באמת יוקם מאגר ביומטרי ממשלתי, או שסינדלו את העניין (ובצדק)?

פורסם

לא הבנת שמבחינת החוק זה לא משנה אם הם שומרים מס' זהות שלך או סוג דם, שניהם חסויים ופרטיים בדיוק באותה מידה?

לא הבנת שיש הבדל גדול בין זה שאתה בעל היוזמה ונרשם לעמותה שתנאי הרישום שלה היא X,Y,Z ומבקשים פרטים W,A,B,C ובין מצב שבו רשות ממשלתית לוקחת פרטים שלך שהיא מחזיקה לפי חוק ומשתפת אותם עם עמותות פרטיות?

זה לא רלוונטי מאיפה יביאו את סוג הדם שלך - כי לא על זה מדובר, זו הייתה דוגמה אחת אפשרית, מהבחינה הזאת מס' ת.ז. = סוג דם, שניהם חסויים ופרטיים

נראה שכרגע עניין המאגר הביומטרי נעצר

פורסם

מספר תעודת הזהות שלך מוחזק אף הוא בכל מיני מקומות פרטיים, אין לך הרבה מה לעשות עם זה כי יש צורך בכלי לזיהוי אדם בתור עצמו ולמנוע התחזות... אני מעדיף שזה יהיה פרט שבין כה בפעול אינו חסוי יותר (כמו מספר ת.ז.), ומלאכותי באופיו, מאשר פרט ביומטרי שאינו ניתן לשינוי ואין אותו עדיין לארגונים אחרים. אז כן, יש הבדל מהותי בין מספר ת.ז. לבין סוג דם. ואת סוג הדם שלי אין לא לזה ולא לזה, וטוב שכך.

פורסם

מה אתם מתפלספים על סוג דם.

יש מספיק מידע עליכם במאגרים כדי שזרים יכירו אותכם יותר ממכם.

נגמר עידן הפרטיות, תמיד הייתם ותמיד תהיו רכוש של כל מי שיש ברשותו את הכוח להשתמש בכם.

פורסם

נו, מה הבעיה? במקום שאתה תיתן את פרטיך לאד"י כדי שירשמו אותך כתורם אפשרי, וכל השאר לא יהיו במאגר, אתה תיתן את פרטיך לאד"י כדי שירשמו אותך כלא-תורם אפשרי (או אולי תורם בלתי אפשרי? B-)), וכל השאר לא יהיו במאגר. בכל מקרה מדובר במאגר חלקי של מי שרוצה להיות בו.

מה שנכון היה לעשות לדעתי הוא לקבוע שמי שמת, יהיה רצונו או רצון משפחתו אשר יהיה, אבריו יתרמו להשתלה אם ימצאו מתאימים. לאדם מת אין שום שימוש באבריו ולעולם לא יהיה לו שימוש בהם, והמשפחה - איך בכלל היא רלוונטית? אבל בגלל רגישות דתית (לא רק של יהודים), לא עושים את זה. אז תקוו שלא תזדקקו להשתלת אבר כלשהו.

פורסם
מספר תעודת הזהות שלך מוחזק אף הוא בכל מיני מקומות פרטיים, אין לך הרבה מה לעשות עם זה כי יש צורך בכלי לזיהוי אדם בתור עצמו ולמנוע התחזות... אני מעדיף שזה יהיה פרט שבין כה בפעול אינו חסוי יותר (כמו מספר ת.ז.), ומלאכותי באופיו, מאשר פרט ביומטרי שאינו ניתן לשינוי ואין אותו עדיין לארגונים אחרים. אז כן, יש הבדל מהותי בין מספר ת.ז. לבין סוג דם. ואת סוג הדם שלי אין לא לזה ולא לזה, וטוב שכך.

התגובות שלך מלמדות שאין לך מושג על ההבדל בין black list ל white list.

והמצב בפועל לא משנה בכלל שוב, בגלל שהפרטים של האזרחים מסתובבים יש מישהו שעומד למשפט על כך.

וההבדל בין מקרה הזה לשאר הגופים שמחזיקים את הפרטים שלך זה שבהצטרפותך אתה אישרת להם להחזיק את הפרטים. כאן זה לא ככה.

ארט זה שכולם רוצחים אומר שאנחנו צריכים להוציא רצח מספר החוקים כעבירה? אם מצב גרוע זה המצב הנוכחי החוק צריך לקבל אותו וללכת לפיו? הגיון עקום.

איסתרא מה שהצעת עוד יותר טוטליטרי. מי קובע מה ייחשב לפעולה מותרת ומה לא? לקחת איברים להשתלה מגופה? ללמד קרב מגע על גופה? לקחת איברים מאנשים חיים כל עוד הם יכולים לחיות בלעדיהם? לקחת גם איברים חיוניים מאנשים חיים אם ראש הממשלה צריך השתלה?

פורסם

אני לא בטוח שאני מבין למה כוונתך ברשימות הצבעוניות הללו, ואין זה משנה כלל.

לי כאזרח, המצב בפועל מאוד משנה, אני מעדיף שפרטים ברי שינוי (תיאורטי על כל פנים) יחשפו ולא כאלו שאינם ברי שינוי (סוג דם למשל). אם מבחינתך אין הבדל בין הדברים זו זכותך, גם אם זו עמדה טפשית בעיני. וזה לא משנה כקליפת השום שהבחור עומד לדין, הפרטים שלי חשופים לעיני כל דחפין, וזו עובדה.

ובוודאי שאיסתרא צודק, הרי אם אתה בוחר להכנס לרשימת האנשים שלא רוצים לתרום את אבריהם, זו בחירה שלך. אם לא תרשם לא תופיע במאגר של אדי, ואיבריך יתרמו כברירת מחדל.

פורסם

העיקרון של הרשימות מיושם בחוקים שונים למשל חוקי הספאם במדינות שונות.

לדוגמה בישראל מיושם חוק ספאם שמבוסס על עיקרון של רשימה לבנה- לגוף ששומר מסד נתונים ושולח הודעות ברשימת תפוצה מותר לעשות כן בתנאי שכל אחד מהאנשים ברשימת התפוצה נרשם לאותו גוף ובכך אישר לשלוח לו הודעות תפוצה.

העיקרון - מצב ברירת מחדל שבו אתה לא רשום, וכל עוד לא אישרת לשלוח אסור להם לשלוח גם אם קיבלו את פרטיך בדרך אחרת.

בארצות אחרות (נדמה לי שבארה"ב בחרו בדרך הזאת) מיושם החוק כמימוש של עיקרון הרשימה השחורה-ישנה רשימה של אנשים שלא רוצים שישלחו להם הודעות תפוצה ושליחה לאחד מהם מהווה עבירה על החוק.

העיקרון - מצב ברירת מחדל שבו מותר לגוף לשלוח לך הודעות תפוצה כל עוד לא ביקשת במפורש שלא ישלחו לך. אם קיבלו את פרטיך בדרך אחרת מותר להם לשלוח לך.

בהקבלה עד היום אד"י עבדו בתצורה של רשימה לבנה. החוק רוצה להפוך זאת לרשימה שחורה. כשהגוף שממנו נשאבים הפרטים הוא גוף מוסדי ציבורי ממשלתי.

אתה לא רואה בכך בעיה? אז אולי אתה לא מכיר מספיק טוב את עקרונות הדמוקרטיה ועקרון צנעת הפרט.

אגב הפסקה הראשונה שכתב איסתרא מייצגת בדיוק את מה שאני טוען, עם הפסקה השנייה אני לא מסכים כלל וכלל. אני רואה בזה הפרה קשה של עקרונות הדמוקרטיה עליהם מבוססת התפישה השלטונית בישראל.

כמובן שלי כאדם משנה סוג הפרטים לגביי שעוברים מיד ליד כמטבע לסוחר, אמרתי שמבחינת החוק אין הבדלה בין מספר תעודת זהות לבין סוג דם, סיווג רקמות, מצב רפואי וכו'. ואם מפריע לך שמידע כזה לגביך יסתובב חופשי האם אתה מתנגד לחוק הזה במתכונת שפורסמה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים