פורסם 2013 במאי 2412 שנים אהלן. אין לי ממש ידע במסדי נתונים. אני רוצה שהתכנה שלי (נבנת ב-vb.net 2010) תזכור קישורים שאני מוסיף, תחפש אם הקישור קיים, במידה ולא - תוסיף אותו לרשימה. במידה וכן - תעשה +1 לקישור קיים.באיזה מסד נתונים כדאי להשתמש כדי ליישם את הקוד הפשוט הזה, אם בכלל? (אם יש דרך אחרת ליישם את מה שאני צריך בלי מסד נתונים?)תודה לעוזרים!
פורסם 2013 במאי 2412 שנים יש סיבה לא לשמור את כל המידע הזה בזכרון (בdictionary) ולפעמים לשמור אותו לקובץ? באיזה כמות מידע מדובר?
פורסם 2013 במאי 2412 שנים מחבר חשבתי תחילה לשמור בXML אבל עם הזמן זה הופך למידע גדול מדי עבור קובץ שכזה.מדובר בדפדפן אינטרנט רגיל שמותאם לתוכנה שאני עובד עליה.אני רוצה שהדפדפן יזכור את כל הקישורים שהמשתמש ביקר בהם. ויציג לי את האתרים הנצפים ביותר במסך פתיחה, בדומה לפיירפוקס ו-chrome.
פורסם 2013 במאי 2412 שנים sqlite יספק לך אפשרות של קובץ ולהתייחס לזה כ- db.יש לך גם אופציות noSQL כמו ravendb אבל זה כבר דורש ממך להריץ סרבר ואם זה בשביל דפדפן אז לא כדאי.
פורסם 2013 במאי 2612 שנים אין כאן שום יתרון בשמירה ב-db כזה או אחר לעומת קובץ בינאריהיתרון של db זה כשיש לך טבלאות וקשרים בין הטבלאות והרשומות בטבלאותבטבלה אחת אין ממש יתרון ב-db (אולי חוץ מנוחות וגם זה תלוי במתכנת)אפילו קריאה של db ייקח יותר זמן בגלל header גדול יותר ו-constraints כאלה ואחריםעדיף לתכנן header שייתן לך מענה ולכתוב הכל בקובץ בינארי או אפילו טקסטואלי
פורסם 2013 במאי 2612 שנים מה שבעצם צריך לעשות פה הוא לממש Dictionary/Map באמצעות קובץ.אם אתה יודע איך מממשים Dictionary בזכרון (באמצעות טבלת האש, לדוגמה) אז זה לא מסובך מדי (האמת היא שעשיתי את זה כפרוייקט לאוניברסיטה פעם).היתרון של DB הוא שהוא עושה את זה בשבילך - סה"כ צריך להגדיר טבלה עם שני שדות - אחד למפתחות ואחד לערכים, אבל זה יהיה פחות יעיל מאשר לממש את זה בעצמך (בהנחה שמימשת בצורה נכונה).
פורסם 2013 במאי 2812 שנים מחבר הסתבכתי האמת עם sqlite. במדריך אחד אומרים להתקין א' במדריך שני אומרים להתקין mono בינתיים עשיתי בדפדפן מועדפים ואני חושב שזה יספיק. אני אקרא על השיטה שהצעת שניצל כשיהיה לי זמן, נשמע מעניין. תודה לכל ההצעות ונסיון לעזור.
פורסם 2013 במאי 2812 שנים יש כל מיני מדריכים בגוגל להתקנת sqlite ב-visual studio, נגיד זה:http://www.nullskull.com/a/1410/get-started-with-sqlite-and-visual-studio.aspx
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.