עבור לתוכן

מחפש מפרט למחשב גיימינג בתקציב של 5K לערך

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים!

הספק של המחשב הישן שלי שווק חיים, ואני חושב שהגיע הזמן לקנות אחד חדש.

אודה על שיתוף הפעולה!

1. מה התקציב המקסימאלי?

5K זה התקציב הרישמי

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל את כולו..

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

במידה ותוספת של עד 500 שקל תשפר את המפרט משמעותית אשמח לדעת על כך.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

המחשב ישמש בעיקר למשחקים, מדובר במשחקים כמו farcry, diablo 3, sc2, wow, skyrim, חשוב שהמחשב יריץ משחקים כאלו ומשחקים עתידיים באיכות גרפית גבוהה..

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

מסך 21" של AOC, בגלל שהמחשב הנוכחי שלא לא פועל אני לא זוכר את הרזולוציה שבה אני נוהג להשתמש..

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

1

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא..

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

רק הרכבת המחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

מעדיף את איזור ירושלים, תל אביב זו גם אפשרות. אם ישנה אפשרות למשלוח בתשלום (בתוספת לתקציב שהוגדר) זה מעולה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אזדקק לצורב DVD, כרטיס קול סבבה ויציאות usb כמובן. יש לי גם כרטיס טלוויזיה (Gigabyte GT-P8000) שאשמח אם יוכל להתממשק למחשב.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

אם יהיה אפשר להשאיר את החלון פתוח לשידרוגים זה ממש אחלה..

המון תודה על העזרה!

שיהיה חג שמח ושבוע טוב! :)

פורסם

מפרט מTMS שיש להם סניף בירושלים. יש תמיכה בכרטיס הTV שלך.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪858

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪443

מארז:

באנדל Core 3000 + FSP RAIDER 450W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪540

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪147

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪445

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series

כמות: 1 - מחיר: ₪477

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX670 2GB WIND FORCE 2 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1820

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5027

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4927 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/4rnlefuj

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה..

אתה חושב שהספק כוח מספיק? לא צריך אחד חזק יותר?

פורסם

בספקי כוח לא מסתכלים על הספק אלא על זרם במסילת ה12V שעל המסילה הזאת יושבים הצרכנים הגדולים ביותר - המעבד הכוננים וכרטיס המסך.

הספק אמנם מדורג רק כ450 אבל נותן 36A במסילת ה12V. בחישוב מהיר (מתח כפול זרם שווה הספק) נגלה שהספק יכול לתת במסילת ה12V הספק של כ432 וואט.

כרטיס המסך הנ''ל צורך בעת משחק מקסימום של 152W וואט ובעת בדיקה עם תוכנות שמיועדות להוציא ממנו את המקסימום הוא יכול להגיע ל162 וואט. המעבד לפי אינטל עצמה צורך מקסימלית 77W והכוננים ושאר הרכיבים לא עוברים את ה50W בשום מצב.

יוצא שיש לנו 432 וואט שממנו מנוצלים במאמץ מקסימלי של כל המחשב כולל הכוננים רק כ289 וואט. ככה שיש אפילו מרווח ביטחון יפה של 143 וואט.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המפורט,

במידה וארצה לקחת מארז יותר טוב? שלא יתחמם בקלות גם לאחר שעות רבות של עבודה על המחשב? האם המארז הנוכחי יספק את הסחורה? במידה ולא, איזה מארז מומלץ?

הבעיה שיש לי בחדר מחשב היא שהחדר מאובק, יש כמות נכבדת של אבק שמצטבר -ולצערי זה לא משהו פתיר כרגע, המחשב הקודם שלי מאוד סבל מזה.. האבק היה חודר לקרביים שלו וזה היה דורש ממני עבודה רבה כדי לנקות.

לכן חשוב לי שהמארז יהיה איכותי - שיאפשר לי קירור אופטימלי וטוב של המחשב, ומצד שני, אם אפשרי - שגם יהיה גם יחסית אטום עד כמה שניתן..

פורסם

תבדוק מה הדגם של המסך שנדע. אם הרזולוציה שלו היא 1680X1050, אין צורך בכרטיס כ"כ חזק.

פורסם
  • מחבר

המחשב הנייח שעבדתי איתו עד עכשיו לא עובד, מסתבר שהלוח אם שלו הלך ולהחליף אותו מצריך גם החלפה של מעבד וזה לא יוצא משתלם..

בשורה התחתונה - אין לי יכולת לבדוק את הרזולציה דרך המחשב, אלא רק להשיג פרטים יבשים מהאינטרנט.

אני משתמש במסך של AOC - e2243FW, ע'פ האינטרנט הרזולוציה שלו היא 1,920x1,080 (נראה לי שזה קצת גבוה אבל זה מה שכתוב..)

פורסם
תודה על ההסבר המפורט,

במידה וארצה לקחת מארז יותר טוב? שלא יתחמם בקלות גם לאחר שעות רבות של עבודה על המחשב? האם המארז הנוכחי יספק את הסחורה? במידה ולא, איזה מארז מומלץ?

הבעיה שיש לי בחדר מחשב היא שהחדר מאובק, יש כמות נכבדת של אבק שמצטבר -ולצערי זה לא משהו פתיר כרגע, המחשב הקודם שלי מאוד סבל מזה.. האבק היה חודר לקרביים שלו וזה היה דורש ממני עבודה רבה כדי לנקות.

לכן חשוב לי שהמארז יהיה איכותי - שיאפשר לי קירור אופטימלי וטוב של המחשב, ומצד שני, אם אפשרי - שגם יהיה גם יחסית אטום עד כמה שניתן..

המארז ששמתי לך הוא מארז מאוד איכותי, מומלץ , בעל פילטרים של אבק וזרימת אוויר טובה.

פורסם

מאוד הופתעתי לראות שאף אחד עדיין לא הגיב בצורה שלילית לגבי המפרט שהוצע פה ע"י giloman .

הנה המפרט שאני מציע לך בחום רב , ואם היה לי חמש וחצי אלף שקל עכשיו זה בדיוק מה שאני היתי מזמין :)

מעבד אינטל ‏Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray‎

990 שקל , מעבד יותר חזק מהמפרט הקודם

מאוורר למעבד ‏Arctic Freezer 13‎

135 שקל ,קירור אפטרמרקט איכותי ,שעדיף בהרבה בשביל שעות המשחק הרבות שהמחשב הזה יריץ :)

לוחות אם למעבדי אינטל ‏Asus P8H77-V LE s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

565 שקל , לוח אם של ASUS , יתמוך בכרטיס הטלוויזיה שלך ,אני אישית תמיד מעדיף לוחות של אסוס ,לדעתי הם יותר משקיעים בלוחות שלהם בהשוואה לחברות אחרות, שמים לב לזה במיוחד בלוחות היותר יקרים.

זכרונות ‏G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz SNIPER Edition Dual Channel CL9-9-9-24 (Low Voltage)‎

340 שקל ,זכרונות יותר מהירים CL9 בהשוואה לCL11 במפרט הקודם.

כרטיסי מסך ‏Sapphire Radeon HD 7950 BOOST 3GB GDDR5 DX11‎

1490 שקל , כרטיס מסך יותר שווה מבחינת תועלת לעומת מחיר ה670GTX כרטיס מסך מצויין , אך לא בהרבה יותר טוב מה7950 הבדל שלא מצדיק פגיע קשה בשאר החלקים במפרט שלך.

דיסקים קשיחים ‏Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001‎

445 שקל , המחסן שלך :) לכל דבר שהוא לא תוכנה או משחק .(אותו הדבר כמו במפרט השני)

כונני SSD ‏Samsung 840 Pro Series 2.5'' 128GB SSD SATA III‎

695 שקל ,זאת גירסת הPRO היא יותר יקרה אך גם יותר מהירה ומאוד מומלצת , אתה קונה SSD בשביל שהתוכנות המשחקים והמערכת ההפעלה יעבדו הכי מהר שאפשר אז זאת השקעה מצויינת של עוד 200 שקלים .

צורבי DVD ‏ LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM

115 שקל .

ספקי כוח SeaSonic 650W SS-650HT OEM

420 שקל , ספק עם רייטינג 80 פלוס , FSP raider הוא ברונזה(קצת יותר טוב) , SeaSonic נחשבת חברה מובילה בייצור ספקים ,עם הרבה ביקורות טובות , כולל לספק ספציפי זה.

נחמד שיהיה ספק שיתמוך בכרטיס מסך נוסף למקרה שפתאום תרצה crossfire/sli.

מארזים ‏Corsair Carbide 200R Black Compact Case‎

310 שקל , מארז הכניסה של חברת Corsair ,מקום להעביר כבלים מאחורי לוח האם (סידור כבלים חשוב מאוד לזרימת אוויר במארז),פילטר נשלף במקום של המאוורר של הספק (כמו בCore 3000 שהציעו לך ,בכללי שניהם מארזים מאוד דומים פשוט לא היה אותו בחנות שהרכבתי את המחשב הזה :) )

סה"כ יוצא 5505 שקל (5429 מזומן) בניתי את המפרט בKSP יש להם סניפים בכל הארץ אתה יכול לבוא אליהם עם המפרט או פשוט לבנות אותו בעצמך באתר שלהם.

אני מאוד מאוד מאמין במפרט ולדעתי הוא בהרבה יותר טוב מהמפרט הקודם, וגם הסברתי עבור כל חלק למה ,לקח לי 3 שעות לבנות אותו כדי שיכנס בתקציב(בדיקת ביקורות ,השוואה למפרט הקודם) אם היתי מזמין היום מחשב זה היה בדיוק זה ,אני מוכן לעמוד מאחורי כל חלק שהמלצתי פה, לדעתי זה המפרט הכי טוב שאפשר להרכיב בתקציב שלך (הלוואי שהוא היה התקציב שלי עכשיו :) )

**סליחה על העריכות ,פשוט רציתי שהמפרט יתמוך בSLI/CrossFire אז החלפתי את הספק :)

פורסם

המפרט שלך הרבה פחות טוב. גם פחות טוב לגיימינג וגם יקר יותר.

לקחת המון רכיבים לא משתלמים בעליל.

פורסם

אני ישמח אם תוכל לפרט.

פורסם

^^

מעבד בזבוז - להשקיע עוד כסף בשביל עוד אחוז או שניים ביצועים זה לא דבר חכם

במפרט שלך יש ספק כח יחסית ישן (יחידת הHT כבר קיימת מספר לא קטן של שנים) , מוגזם לחלוטין (מי צריך 52A) ופחות נציל - נצילות ארד לעומת כסף

ההעדפה שלך של אסוס היא פשוט טעות כאשר בדור הנוכחי GB מציעים לוחות לא פחות טובים והרבה פעמים עדיפים וזולים (כמו במקרה הזה)

CL9 זה לא מהירות זה תזמון ומשחקים לא מושפעים מתזמונים אלא ממהירות - במקרה הזה היא זהה

כרטיס מסך פחות חזק בהפרש לא קטן

מארז פחות טוב

והכי חשוב - חרגת ב500 ש''ח.

פורסם
^^

מעבד בזבוז - להשקיע עוד כסף בשביל עוד אחוז או שניים ביצועים זה לא דבר חכם

במפרט שלך יש ספק כח יחסית ישן (יחידת הHT כבר קיימת מספר לא קטן של שנים) , מוגזם לחלוטין (מי צריך 52A) ופחות נציל - נצילות ארד לעומת כסף

ההעדפה שלך של אסוס היא פשוט טעות כאשר בדור הנוכחי GB מציעים לוחות לא פחות טובים והרבה פעמים עדיפים וזולים (כמו במקרה הזה)

CL9 זה לא מהירות זה תזמון ומשחקים לא מושפעים מתזמונים אלא ממהירות - במקרה הזה היא זהה

כרטיס מסך פחות חזק בהפרש לא קטן

מארז פחות טוב

והכי חשוב - חרגת ב500 ש''ח.

תודה על ההסבר !

כמה דברים:

ראיתי שהוא רשם: במידה ותוספת של עד 500 שקל תשפר את המפרט משמעותית אשמח לדעת על כך.

לדוגמא אם נשארים עם המפרט מTMS ומשתמשים ב500 שקל בשביל להחליף ספק ל650W כדי להשאיר את האפשרות לSLI פתוחה,

לשדרג את הSSD לגירסת הPRO המהירה יותר ולשדרג טיפה את הקירור של המעבד , לא מצדיק את החריגה ?

ובקשר לספק שנמצא כמה שנים בשוק ,זה באמת עדיף ללכת על ספק מדגם חדש יותר מאשר דגם ישן יותר אבל שיש לו מאות ביקורות טובות?

ובקשר לניצולת ראיתי את ההבדלים של החיסכון בין ברונזה לכסף ובמחשב גיימינג שלא כמו מחשב עריכת ויידאו שעובד 24 שעות בעומס מלא, זה באמת משמעותי ?

השמח לתגובה.

פורסם

ממש ממש לא שווה את ההשקעה.

קודם כל מערכי SLI\CF הם דבר שלא משתלם כי כמעט תמיד עדיף כרטיס חדש מעוד כרטיס ישן - יש גם תקלות של מיקרוסטאטר ותאימות

דבר שני לוח הH77 ששמת אינו תומך בSLI

שלוש, ההפרש בין ה840 ל840 PRO לא מורגשת בכלל למשתמש רגיל

ספק מדגם חדש תמיד עדיף - נצילות , הגנות ותמיכה בתקני ATX וEPS חדשים

מה שפותח הת'רד יקבל במפרט שלך זה פחות ביצועים במחיר יקר יותר ב500 ש''ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים