עבור לתוכן

הלך דיסק קשיח של WD ואיתו כל הנתונים עזרה בשחזור

Featured Replies

פורסם

יש לי יותר נכון היה לי דיסק קשיח של WD 500AAKS אחרי ניקוי אבק במחשב והפעלתו מחדש ההרדיסק לא מזוהה לא במערכת ולא בביוס ניסיתי להחליף כבלים ניסיתי לשים אותו במחשב אחר שום דבר לא עזר. השאלה שלי היא איך אני יחזור לשחזר ממנו את הקבצים שהיו בכונן הקבצים העיקריים זה קצת תמונות ובעיקר 70GB שירים שנאספו במשך כמה שנים טובות שפה הקטע המטריד כי זה קרה לי כבר בעבר עם כונן אחר והרמתי ידיים הפעם אני חייב אבל חייב להחזיר את המידע שבתוכו בדרך כלשהי אשמח לעצות לשחזור

פורסם
  • מחבר

אז ככה עד כמה מסובך זה להחליף מעגל אלקטרוני? האם מעגל אלקטרוני של דיסק קשיח 250AAKS שהוא אותו הרדיסק בעצם רק בנפח שונה שנקנה באותו זמן בערך יכול להתאים?

האופציה השנייה בדקתי עם כמה חברות המחירים מתחילים ב500 ויכולים גם להגיע ל2000-3000 עכשיו אני בטוח שזה המעגל האלקטרוני כי זה קרה בזמן חיבור הספק להרדיסק יש לך מושג כמה אמורים לקחת על תקלה כזאת?

פורסם

אתה חייב כרטיס זהה...

למצוא כזה כרטיס לא בעייה, לא יקר מדי, ודי פשוט להחליף, מדובר בכמה ברגים.

למשל:

http://www.ebay.ca/sch/i.html?_nkw=5000AAKS&_sacat=0&_odkw=500AAKS&gbr=1&_fcid=100&_osacat=0&_from=R40&LH_PrefLoc=2&_clu=2

תחקור את הנושא טוב, אם לפי מה שתקרא אתה חושב שתוכל לסדר בעצמך אז לך על זה.

פורסם
  • מחבר

נשמע ארוך ומייגע להזמין את הלוח הנ"ל מאיביי ..

אם זאת אכן הבעיה וכמו שזה נראה לפי דעתי ולפי הדעות שלכם כמבינים בתחום אז יכול לעלות לי העסק בחברת שחזור?

בכל מקרה אני אבדוק מאיפה אפשר להשיג את הלוח ואם לא אמצא אזמין פשוט מהאיביי השאלה אם הדגמים שמפורסמים שם של 500AAKS הם זהים כולם או שיש הבדלים בצורה מסויימת בין דיסק א' לדיסק ב'

פורסם

יכול להיות שהשואב אבק (אם השתמשת בו) הרס את ההרד דיסק בגלל חשמל סטטי

תברר לגבי הקפאה של ההארד דיסק (לא בטוח שזה אמור לעזור לבעיה מהסוג שלך)

פורסם
  • מחבר

אז בשורה התחתונה שחזור לא משתלם וגם לא בטוח שיצליח..

עכשיו אני רק צריך להשיג את הלוח האלקטרוני ובמקרה הגיע גרוע להביא לטכנאי לעשות את העבודה

אני יביא לכם את השם של הדגם כי אני לא בטוח לא אמצא התאמה

WD5000AAKS-00A7B2 2061-701590-L00 AD

תודה רבה על כל התגובות המהירות והרצון לעזור ;)

פורסם

אני לא יודע לגבי השחזור, אך אני יודע כמה כואב לאבד כל כך הרבה דברים...

אם תהיה באיזור המרכז ותרצה אני מוכן לתרום לך קצת מוסיקה (יש לי בערך 110 ג'יגה)...

פורסם

ראיתי סרטון של חברה לשחזור מידע מכוננים שהבחור מסביר שמספיק להדק את הברגים (המשושים החיצוניים) של הכונן במומנט הלא נכון והוא לא יעבוד, הוא סתם יעשה רעשים ולא יזוהה בBIOS. יש מברג שמפסיק להעביר כוח במומנט המדוייק (כמו במברגות) בשביל כוננים קשיחים. אז לא יהיה כ"כ פשוט להחליף את המעגל עם כונן אחר...

תפרט קצת על הבעיה שלך ... אם אתה מחבר את הכונן לספק דלוק, רק את החשמל בלי לחבר SATA/IDE, הכונן עושה רעש שהוא מתחיל להסתובב? עושה רעש מוזר ? לא עושה כלום ?

פורסם

יש עשרות תגובות ברשת (בפורומים) של אנשים שהקפיאו דיסקים קשיחים (אחוזי ההצלחה עלו שהיו כבלים שמחוברים אליו בזמן שהוא היה במקפיא) והצליחו לחלץ מידע, למרות שזה לא נראה לי המקרה (אם הלוח האלקטרוני נדפק)

פורסם
  • מחבר

מצאתי לוח אלקטרוני זהה לחלוטין לשלי באיביי ב200 שקל אז נגיד והלך רק הבקר האלקטרוני מה הסיכויים שאם חיבור לוח חדש הדיסק קשיח יחזור לחיים? סימפליצ׳ במקרה הכי גרוע זה מה שאני יעשה אני גם מהמרכז :xyxthumbs:

פורסם

יש לי כונן מדגם שכתבת

wd5000aaks

אם תרצה אני יכול לעזור לך .

איך אני ניתן לבדוק שהדגם של הפלטה זהה ?

פורסם
  • מחבר

בדיסק עצמו איפה שהמדבקה רשום MDL: והדגם עצמו

ומאחורי הדיסק בלוח האלקטרוני הירוק רשום בקטן במדבקה לבנה בצד השמאלי שלה

תודה רבה על העזרה :)

פורסם

כדאי לדעת שברוב דיסקים חדשים לוח אלקטרוני אחר ממקורי לא עובד !

בלוח יש נתונים שמורים שמתאימים רק לדיסק מקורי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים