עבור לתוכן

יאיר לפיד נואם בכנסת

Featured Replies

פורסם

בוא תן לי מענק סוציאלי אחד לגבר בריא עם 10 ילדים שלא מגיע לאדם עובד הגדולה משכר מינימום, I DARE YOU.

בהנחה שהבנתי מה שאתה מנסה להגיד: זוג עם שני ילדים מתחת לגיל הגן, הם יוצאים לעבוד צריך לשלם מעונות/מטפלת, מה שיכול לעלות באזורים מסויימים יותר משכר מינימום. כלומר, המשכורת של אחד מהם נעלמה עוד לפני שהוא ראה אותה. חוץ מזה שאף אחד לא מבטיח שימצאו עבודות במשרה מלאה, כך שזה יכול להיות גם פחות.

ועכשיו לשאלה שלך: הבטחת הכנסה, 2,843; תוספת לקצבת ילדים, 246; סיוע בשכר דירה, ; הגעת ל4.5 אלף. תוסיף לזה את כל ההטבות למקבלי הבטחת הכנסה (בזק, אגד, קופת חולים ועוד) ותשווה את זה לשכר מינימום (אם אתה מחשב שכר מינימום של שני בני זוג, זכור להוסיף מעונות וכד' לפי הצורך, כנ"ל). בהצלחה

• תגובות 279
  • צפיות 37.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בהנחה שהבנתי מה שאתה מנסה להגיד: זוג עם שני ילדים מתחת לגיל הגן, הם יוצאים לעבוד צריך לשלם מעונות/מטפלת, מה שיכול לעלות באזורים מסויימים יותר משכר מינימום. כלומר, המשכורת של אחד מהם נעלמה עוד לפני שהוא ראה אותה. חוץ מזה שאף אחד לא מבטיח שימצאו עבודות במשרה מלאה, כך שזה יכול להיות גם פחות.

ועכשיו לשאלה שלך: הבטחת הכנסה, 2,843; קצבת ילדים, לפחות 2,260; סיוע בשכר דירה, ; הגעת ל6.5 אלף. רואה את שכר מינימום באיזור? (אם אתה מחשב שכר מינימום של שני בני זוג, זכור להוסיף מעונות וכד' לפי הצורך, כנ"ל).

יש לך מעמד שלם בארץ הנקרא המעמד הנמוך, עליו שמעת?על תמ"ג שמעת? יודע מה זה בכלל?

פורסם

איך זה רלוונטי למה ששאלת ולמה שעניתי? (אולי אני קשה הבנה, אבל אם תוכל להסביר, תודה).

פורסם

תתעלם. או שאין לו מושג מה זה להחזיק משפחה (ועוד ברוכת ילדים) או שהוא סתם טרול.

פורסם

אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל המדינה מעוניינת שתצא לעבוד (מאוד מאוד מעוניינת) כדי שאתה תתרום לתוצר. למעשה, המדינה כל כך מעוניינת שתצא לעבוד בגלל שהעבודה שלך שווה יותר מהשכר שלך. אפילו יותר מהשכר שלך, אפילו קצת מעבר. כל פעם שאתה מוכר בחנות, המדינה מרוויחה מע"מ ומיסים, כל ארגז שמתמלא במטע, מכניס כסף. וכו' וכו'.

אולי אתה מודע רק למטר וחצי מסביבך, אבל ככה הכלכלה פועלת. אנשים עובדים והם מייצרים הכנסה לכולם.

פורסם

תתעלם. או שאין לו מושג מה זה להחזיק משפחה (ועוד ברוכת ילדים) או שהוא סתם טרול.

יש לי מושג טוב מאוד ואני יכול לאמר לך שלא לעבוד זו הדרך האחרונה שהייתי נוקט כדי לפרנס אותם.

פורסם

וואו אתה ממש....... לא פלא שהגענו למצב כזה.איזה 16,000 נטו? אתה מטומטם? אתה רוצה להגיד לי שיותר מחצי מבתי האב בישראל לא קיימים ולא מתקיימים מפחות מזה? אתה באמת מדהים אותי.

מטומטם כאן זה אתה. אנשים על פחות מ-16 נטו שורדים, לא חיים. אתה מבין את ההבדל? וכן, חלק גדול מהמשפחות ארץ שורדות. בגלל זה המדינה שלנו מלאה באנשים מוזנחים חסרי השכלה.

אלמד אותך קצת על החיים.

3000 ש"ח שכירות לדירה 3 חדרים סבירה בפריפריה.

2000 ש"ח בחודש רכב כולל דלק, ביטוח, אגרה שנתית.

2000 ש"ח אוכל ל-4 נפשות

1500 ש"ח בחודש חשמל, מים, גז, ארנונה, ועד בית

תוסיף חינוך לילדים, בגדים, הוצאות בלתי צפויות, החלפת מוצרים, טיפול רפואי.

ומה עם לקנות דירה? צריך לחסוך, נכון? עכשיו עם היתרה תחסוך 300 אלף שקל כדי שתוכל לקחת משכנתא ל-30 שנה.

אתה יודע איך חיים על 10 נטו בחודש? גרים בדירה מתפוררת, נוסעים על גרוטאה, קונים אוכל זול. תשכח מחו"ל, תשכח מיציאות, תשכח מחינוך נורמלי לילדים. ככה חייה רוב המדינה, דרך אגב.

תגיד תודה שחרדים יודעים לחיות על המינימום. אם חרדים יאמצו את הסטנדרטים של חילונים רחובות יעלו בלהבות.

פורסם

בא לי פשוט לבכות שלאנשים כמוכם נותנים להצביע בבחירות, אני פשוט המום.

פורסם

ביום שתצא מהבית של אמא תבין.

פורסם

אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל המדינה מעוניינת שתצא לעבוד (מאוד מאוד מעוניינת) כדי שאתה תתרום לתוצר. למעשה, המדינה כל כך מעוניינת שתצא לעבוד בגלל שהעבודה שלך שווה יותר מהשכר שלך. אפילו יותר מהשכר שלך, אפילו קצת מעבר. כל פעם שאתה מוכר בחנות, המדינה מרוויחה מע"מ ומיסים, כל ארגז שמתמלא במטע, מכניס כסף. וכו' וכו'.

אולי אתה מודע רק למטר וחצי מסביבך, אבל ככה הכלכלה פועלת. אנשים עובדים והם מייצרים הכנסה לכולם.

מגניב. אבל זה לא מה ששאלת ולא מה שעניתי. רצית דוגמה שאפשר להרוויח יותר מקצבאות מאשר מעבודה, קיבלת. לא ניסיתי לטעון שום דבר מעבר לזה, אז אני לא יודע מה אתה רוצה.

אבל מכיון שכבר כתבת מה שכתבת, אנסה להגיב לזה בכל זאת:

אם אכן אתה מסוגל לעבוד רק "כדי לתרום למדינה", כל הכבוד לך. רוב האנשים לא כאלה, הם צריכים לראות תועלת ישירה מהעובדה שהם עוזבים את הבית והולכים לעבוד קשה, אף אחד לא רוצה לעזוב את הבית ואת הילדים וללכת לעבוד קשה כל היום (בלי לקבל שקל תוספת) רק כי "המדינה מעוניינת". ניסו את זה ברוסיה, לא עבד.

פורסם

מגניב. אבל זה לא מה ששאלת ולא מה שעניתי. רצית דוגמה שאפשר להרוויח יותר מקצבאות מאשר מעבודה, קיבלת. לא ניסיתי לטעון שום דבר מעבר לזה, אז אני לא יודע מה אתה רוצה.

אבל מכיון שכבר כתבת מה שכתבת, אנסה להגיב לזה בכל זאת:

אם אכן אתה מסוגל לעבוד רק "כדי לתרום למדינה", כל הכבוד לך. רוב האנשים לא כאלה, הם צריכים לראות תועלת ישירה מהעובדה שהם עוזבים את הבית והולכים לעבוד קשה, אף אחד לא רוצה לעזוב את הבית ואת הילדים וללכת לעבוד קשה כל היום (בלי לקבל שקל תוספת) רק כי "המדינה מעוניינת". ניסו את זה ברוסיה, לא עבד.

לא, לא זה מה ששאלתי. אבל נעזוב רגע את הבנת הנקרא (הניסוח לא משהו אני מודה). הרעיון שאני מנסה להעביר פה הוא שיש המון המון אנשים בארץ שלא גומרים את החודש, זו בעיה עצומה, ובכל זאת הם חלק מכוח העבודה וזה מאוד מאוד כואב לכולם. עד כאן כולנו מסכימים. אבל זה ממש לא תירוץ לאפשר לאנשים לקבל כסף על עצם הקיום שלהם בלי אפילו טיפת השתתפות (ואפילו להיפך, לעשות שימוש בכוח פוליטי כדי לשאוב עוד) כשהכסף הזה יכול להיות מופנה לאפיקים כמו מלגות לימודים, עזרה סוציאלית לשכבות החלשות, חינוך חובה חינם ועוד כאלה דברים שתורמים בדיוק להוצאת אותם אנשים מהמצוקה שלהם.

אסור לחכות, בעוד עשר שנים החברה החרדית תהווה כ-17% מכלל האוכלסייה. על כל שנה שאנו מחכים, ילדים מאבדים את ההזדמנות לקבל הכשרה מקצועית ולקבל השכלה שתאפשר להם להתפרנס בכבוד. מבוגרים מאבדים את ההזדמנות לרכוז מיומנויות עבודה, ונורמליזציה של יחס מעביד-עובד שתאפשר להם בעוד שנים מספר לשפר את מצבם ולפנות למשרות אטרקטיביות יותר.

פורסם

לא, שיפעלו עכשיו ליצירת משרות חדשות ולא להזכר (כרגיל) מאוחר מדי. קרפציו - גמרתי להתייחס אליך.

אתה מחכה למצב שלא יכול להתקיים.

מתי היה בארץ מצב כזה? של עודף משרות כ"כ גדול? באיזו מדינה בעולם יש מצב כזה?

פורסם

עודף משרות? למה אתה חושב שהמשרות החדשות ישארו פנויות?

פורסם

age (ואולי גם אתה) רוצים שבמשק יהיו מאות אלפי משרות פנויות כדי שיוכלו לקלוט את החרדים

בפועל מצב כזה לא יכול לקרות, אז פשוט לא נכניס את החרדים למעגל העבודה?

מהתגובות של שניכם רואים שכל קשר בינכם לבין כלכלה (בסיסית) מקרי לחלוטין.

פורסם

אז זה לא נראה לך הגיוני שאפשר ליצור מאות אלפי משרות בזמן קצר, אבל כן נראה לך הגיוני שאפשר לזרוק מאות אלפי אנשים בבת אחת לחפש עבודה ולקוות שהמשרות ייוצרו מעצמן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים