עבור לתוכן

המלצה לספק כוח - ~500W - מערכת E8400 - דגש תמורה למחיר

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אז ככה, לאחר חודשים של בדיקות ונסיונות ניסיתי לשים ספק אחר במערכת וכל הבעיות נפתרו כלא היו ולכן אצטרך המלצה לספק חדש.

מפרט המחשב הרלוונטי הינו:

HEC 400TR-TF 400W - תקול

Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz

Gigabyte Technology Co., Ltd. EP43-DS3L Socket 775

4.00 GB Dual-Channel DDR2

512MB GeForce 8800 GTS 512 NVIDIA

80GB Western Digital WDC WD800JD-00MSA1 ATA Device SATA

2000GB Western Digital WDC WD2002FAEX-007BA0 ATA Device SATA

CDDVDW SH-S223F ATA Device

אציין שביצעתי חישוב מדוייק באתר Thermaltake Power Supply Calculator ובמחשבונים זהים וההמלצה הייתה לספק בהספק של 400W בלבד.

אשמח להמלצה לספק כוח מתאים למערכת, אמין ואיכותי שנותן תמורה מקסימלית למחיר בהתאם למבצעים הנוכחיים בחנויות המחשבים, אין הגבלת תקציב.

תודה על העזרה ושיהיה סוף שבוע מהנה ונעים לכל צוות הפורום,

אוהד.

פורסם
  • מחבר

שווה להשקיע ולרכוש את הספק SeaSonic ECO 600W Active PFC או שעדיף להשקיע את התקציב הזה בספק עם הספק נמוך יותר אך איכותי יותר?

http://www.tms.co.il/product/11855

מה דעתכם על הספק SeaSonic 430W S12II-430 Retail בעלות של 260 ש"ח?

פורסם

אם לא תצטרך בעתיד הנראה לעין מעל 430 הייתי הולך עליו

פורסם

יספיק בהחלט גם 430W, תשים לב שהוא לא מכל המקומות עם תקופת אחריות זהה, בדרך כלל 3 או לפעמים 5.

היות וההבדל כספי לא משמעותי כלל, אז עדיף כבר ללכת על ספק בעל 5 שנים אחריות כמו זה:

SeaSonic ECO 500W Active

למיטב ידיעתי הסדרה החדשה מבוססת על הישנה שהיא S12II.

600W לדעתי זאת הגזמה בשביל מערכת שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, לפי מה שהבנתי ממכם ההתלבטות שלי כעת היא בין שני דגמים בלבד:

אך מה דעתכם על Thermaltake Smart SE 530W במחיר של 290 ש"ח, אחריות שנתיים?

או אפילו Antec Basiq 450W Active PFC 12cm PSU VP450P במחיר של 235 ש"ח עם שנתיים אחריות.

מה דעתכם? תוכלו לעזור לי בקבלת ההחלטה הסופית?

פורסם

ה-S12II-430W הוא המומלץ, האיכותי, השקט והמשתלם מכולם, אם כי למערכת שלך אתה יכול להסתפק בפחות בלי בעיה אם התקציב היה מאוד לחוץ.

פורסם

יש לי מערכת דומה לשלך (E8400 ואותו לוח), אבל עם 8GB זיכרון ב- 4 סטיקים, 5 דיסקים קשיחים 7200RPM, צורב DVD, כרטיס מסך MSI HD4850, כרטיס רשת אלחוטי PCI, כרטיס קול PCI-E של Creative, מעל 10 התקני USB.

לאחר בדיקות עם כל מיני מחשבוני הספק, הבנתי שהספק שלי (EartWatt 500W) ממש על הגבול.

אך לאחר שבדקתי בפועל כמה המחשב צורך, באמצעות מד הספק, גיליתי שהוא צורך 160W במנוחה ו- 200W במאמץ. אז רק שתהיה מודע.

פורסם

משום מה רק עכשיו שמתי לב שהקישור לא נדבק כמו שצריך.

http://www.tms.co.il/product/11853

מדובר על SeaSonic ECO 500W עם 5 שנים אחריות ב285 ש"ח.

לכן אמרתי ההבדל מזערי כספי 25 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות בנושא, שמח לשמוע חוות דעת שונות שיעזרו לי לקבל את ההחלטה הנכונה בסופו של דבר. בכל אופן אני מבולבל, מה כדאי לי לרכוש, את SeaSonic ECO 500W או את S12II-430W? שניהם בתקציב, על פניו נראה שיש ייתרון לעוד 70W בתוספת מזערית אך הבנתי שה-430W הוא יותר איכותי?

פורסם

ה-70W הללו באים לידי ביטוי במסילות ה-3.3V וה-5V מה שלא באמת מעניין מישהו. על ה-12V יש להם הספק דומה.

בנוסף, סדרת ה-S12II האיכותית יכולה לתת הרבה יותר מ-430W - מה שמיותר כי אתה לא מתקרב לצריכה כזאת.

פורסם

לא מדוייק,

ב S12II 430W צריך לספק עד 30A מסילת 12V כלומר 360W.

בSS ECO 500W צריך לספק עד 34A מסילת 12V כלומר 408W.

מה שנותן הבדל של 48W בין הספקים למסילה החשובה 12V, ומשאיר עוד 22W למסילות האחרות כמו 5V,3.3V.

פורסם

יש לי מערכת דומה לשלך (E8400 ואותו לוח), אבל עם 8GB זיכרון ב- 4 סטיקים, 5 דיסקים קשיחים 7200RPM, צורב DVD, כרטיס מסך MSI HD4850, כרטיס רשת אלחוטי PCI, כרטיס קול PCI-E של Creative, מעל 10 התקני USB.

לאחר בדיקות עם כל מיני מחשבוני הספק, הבנתי שהספק שלי (EartWatt 500W) ממש על הגבול.

אך לאחר שבדקתי בפועל כמה המחשב צורך, באמצעות מד הספק, גיליתי שהוא צורך 160W במנוחה ו- 200W במאמץ. אז רק שתהיה מודע.

מדהים כמה שאנשים חושבים שהספק שלהם על הגבול ובסוף רואים שיותר מחצי מכמות הוואטים לא מנוצלת.

אתה יכול לדבר לקיר בלהסביר להם(ובצדק גם אני הייתי ככה עד שבדקתי עם המכשיר).

לפני שרשמת רציתי לרשום לו שגם 300W יהיה די והותר למערכת שלו..

מצחיק שברגע שאתה קונה כזה מכשיר אתה נהיה כבר "בעל דעה" בקשר להספקים של מערכות מחשב... :lol: :lol:

פורסם

האמת שאני מפקפק בעצמי ובמכשיר כי לא הגיוני שכל האתרים של החישוב טועים.

משהו מוזר מאוד.

פורסם

הם לא טועים הם לוקחים פאקטורים יבשים פלוס מרווח ביטחון גדול.

לדוגמא ה E8400 צורך 65W, ה4850 בסביבות 110W. תוסיף עוד למערכת לוח אם זיכרונות וכו' שזה בערך עוד 50W, לכל דיסק קשיח עוד 10W.

גם אם לחשוב שיש לך 10 יציאות USB וכולם עובדים, במקסימום כל יציאה נותנת 2.5W לכן מקסימום זה עוד 25W.

נחשב את הכל ביחד:

65+110+50+50+25=300W

תשים לב שלקחנו נתוני יצרן לגבי כ.מסך ומעבד ושבפעול לא תמיד הם צוריכים ככה, כ.מסך ומעבד נכנסים למצבי חסכון לכן ברוב הזמן המחשב צורך אפילו פחות מזה.

ברגע שנדבר על לעשות OC פה נהיה יותר קשה, הצריכה עולה בצורה משמעותית ומערכת כזו תצרוך הרבה יותר.

פורסם

אתה יכול לפקפק בעצמך אבל במכשיר לא, המכשיר ממה שבדקתי אמין ומדיוק גם עם צרכנים אחרים.

כל התעשיה הזאת מנסה לגזור עלינו קופון ולנסות למכור לנו ספקים בעוצמות שאנחנו לא צריכים וכולם לוקחים מרווחי ביטחון עצומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים