עבור לתוכן

מחשב גיימינג ב-7K לילד בן 8 ללא היקפי אפשר לחרוג

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להגיע עד 10K במידה וממש יהיה הבדל משמעותי.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא ידוע כרגע, מדובר בילד בן 8. למחשב יחובר הגה ודוושות אז כנראה משחקי מירוץ בוודאות, אבל גם משחקים אחרים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 32 אינץ' של סמסונג 1080P

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שגבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא, יש מקלדת גיימינג ותירכש גם מערכת סאונד.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא שעולה לי בראש.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בוודאות, מערכת הפעלה מתלבט בין חלונות 7 לחלונות 8 בגלל שמדובר בגיימינג ראיתי שיש כאלה שעדיין מעדיפים 7.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז. אין העדפה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). שיהיה מגוון, אבל אין משהו חובה.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

פורסם

לילד בן 8 לא צריך יותר מהמפרט הבא. בזבוז כסף וגם זה מעל ומעבר:

מעבד:

[..] INTEL 3470 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.2Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪884

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-B75M-D3H - זמין במלאי ₪375

זיכרון:

[..] KINGSTON 8GB DDR3 1600 1.5V CL11 - זמין במלאי ₪322

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7870XT w/ BOOST 2GB GDDR5 - RETAIL - לרכשי מחשב חדש ! ₪1147

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪349

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W - BULK - זמין במלאי ₪282

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪221

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG SSD 840 120GB 2.5" SATA 3 ₪547

דיסק קשיח 2:

SEAGATE/SAMSUNG (SPINPOINT F3) 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪297

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4516

למען האמת גם הרבה פחות מזה יעשה עבודה מצויינת כאן:

מעבד:

[..] INTEL IVY BRIDGE 3220 (HD 2500) : CORE I3, S1155, 3.3GHz - TRAY - זמין במלאי ₪542

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-B75M-D3H - זמין במלאי ₪375

זיכרון:

[..] KINGSTON 8GB DDR3 1600 1.5V CL11 - זמין במלאי ₪322

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7850 DUAL-X FAN 2GB GDDR5 - RETAIL - לרכשי מחשב חדש ! ₪944

מארז:

[..] ANTEC SONATA IV (B-STOCK) w/o PSU ₪367

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W - BULK - זמין במלאי ₪282

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA 4 ₪152

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 7200.14 2TB SATA3 7200RPM - שלוש שנות אחריות! - זמין במלאי ₪480

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3520

אם אני זוכר היה איפהשהו GTX660 במחיר של ה-7850 אם אתה מעדיף NVIDIA והוא חזק יותר במעט.

פורסם
  • מחבר

tmpuser תודה על התגובה ועל המפרטים.

אני בכל זאת אשמח לדעת אם יש דרך לשדרג מבחינת מארז מעוצב יותר, אולי יותר זכרון. אתה צריך להבין שהתכוונו להוציא פה 10K על מחשב נייח בסגנון של AlienWare, אם אני מציע להם משהו במחצית אני רוצה להיות סגור שבאמת קיבלנו את הטוב או המתקדם ביותר. האם המחשב הזה יריץ בצורה מצויינת את BioShock החדש?

ואני מסכים איתך לגבי העלות אני לא הייתי קונה מחשב ביותר מ-3000 במיוחד כשכבר יש PS3 בבית...

פורסם

גם המפרט השני, הזול מהשניים נראה לי מופרז עבור ילד בן 8...

אני רוצה לתת לך זוית אחרת - כל המשחקים החדשים (הרבה מהם מכל מקום) שרצים על חומרה גרפית חזקה, הם משחקי מלחמה, קרבות, יריות, חיסולים. אתה בטוח שאתה רוצה לחשוף ילד בן 8 לזה?

לשיקולך..

פורסם

גם המפרט השני, הזול מהשניים נראה לי מופרז עבור ילד בן 8...

אני רוצה לתת לך זוית אחרת - כל המשחקים החדשים (הרבה מהם מכל מקום) שרצים על חומרה גרפית חזקה, הם משחקי מלחמה, קרבות, יריות, חיסולים. אתה בטוח שאתה רוצה לחשוף ילד בן 8 לזה?

לשיקולך..

הפכנו להיות פורום שיפוטי? אני איתך בעניין התקציב, אבל אני לא חושב שיש לשפוט אנשים על פי תקציב מחשב.

אני אציג לך את הצד השני של העניין: הילדים שלי כבר יותר גדולים (11,12), אך מזמן משחקים במשחקים שציינת,

וכן, יכולתי ואף הייתי רוצה למנוע מהם אותם, אך אז הייתי פוגע במשותף שיש להם עם חברים המשחקים במשחקים האלה.

חינוך ילדים צריך להתמודד עם המשחקים האלה, ולא להפוך אותם ל"מים גנובים ימתקו".

פורסם

tmpuser תודה על התגובה ועל המפרטים.

אני בכל זאת אשמח לדעת אם יש דרך לשדרג מבחינת מארז מעוצב יותר, אולי יותר זכרון. אתה צריך להבין שהתכוונו להוציא פה 10K על מחשב נייח בסגנון של AlienWare, אם אני מציע להם משהו במחצית אני רוצה להיות סגור שבאמת קיבלנו את הטוב או המתקדם ביותר. האם המחשב הזה יריץ בצורה מצויינת את BioShock החדש?

מחשבי Alienware הם בעלי תג מחיר מנופח. ניתן לקבל תמורה טובה יותר בפחות כסף.

8GB זה מספיק. פשוט לא יהיה שום הבדל במעבר ל 16GB. אם זה עושה לך (או לילדך) טוב, אתה פשוט יכול להוסיף עוד 8GB. מבחינת ביצועים, זה יהיה חסר טעם. ההיבט הפסיכולוגי הוא כבר משהו אחר.

זה מן הסתם לא "הטוב ביותר" או "המתקדם ביותר". אפשר לקנות מחשב גם ב 15K. אבל זה בהחלט מחשב חזק מאוד (היקר יותר) שיריץ כל משחק חדש על הגדרות גבוהות ואף מירביות (גם את ביושוק). גם המחשב הזול יותר חזק. יאפשר להריץ משחקים חדשים על הגדרות גבוהות (לא מירביות).

מארז: אני מניח שאם זה חשוב ומשנה, אפשר למצוא מארז שנראה יותר "מגניב". זה לא בהכרח קשור למחיר המארז או לטיבו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכל העוזרים. בענין השאלה הכללית של האם לחשוף משחקים כאלה לבן 8 זה דיון לגמרי אחר. בכל מקרה הכוונה שלי הייתה האם זה יריץ את אחד המשחקים החדשים והחזקים בשוק היום, כדי לדעת שאם הוא יריץ אותו אז מן הסתם הוא יריץ את רוב המשחקים האחרים.

לגבי המפרט הראשון, אני מסכים שהוא אכן חזק מאוד התייעצתי האם באמת זה מספיק לדרישות המירביות היום של המשחקים. דרך אגב, האם לא כדאי לשדרג ל i7? ואני צריך להוסיף את העלות של מערכת הפעלה כמו שציינתי.

AVATAR ברור לי שאין כזה דבר מחשב חזק, הכל זה עניין של תקציב ועלות מול תועלת. כמו שאמרו כאן, אני עוזר למישהו אחר ולא שופט אף אחד. כל אחד יקנה מה שטוב לו.

לגבי המארז - אתה צודק. זה כבר לא עניין של ביצועים אלא עניין של עיצוב ומראה. המארזים שהציעו לי הם במראה סטנדרטי, אם יש המלצות על מארזים יותר מרשימים אשמח לשמוע. שוב עניין של טעם וריח, אבל הכוונה היא למשהו עם קצת יותר אורות ;D

דרך אגב, מסתבר שאני צריך גם כרטיס רשת אלחוטי איך זה ?

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7007

פורסם

אם מתקרבים לעלות של 1K והלאה והתקציב מאפשר שווה להוסיף עוד קצת ולקבל את ה-XT שנותן תמורה מעולה לכסף.

אם מדובר באוברקיל לשימושים אפשר לשקול את ה-7850 בגרסתו הזולה ביותר, משם כבר ההפרש במחיר מה-XT

ניכר יותר ואם ה-XT הוא אוברקיל אז זה יספיק.

המפרט הראשון נותן תמורה טובה יותר לדעתי, אם אין דרישה וודאית או צורך מיוחד ב-SSD אפשר לוותר עליו ולחסוך

את ה-550 שקלים הללו, אפשר לשקול להעביר את הסונטה העדכני מהמפרט השני בעוד כמה שקלים, דרך אגב מארז מצועצע

לרוב לא הולך ביחד עם מארז שקט כמו שביקשת, בנוסף ירידה בקירור לאחד שקט למדי אך בסיסי וזול יותר. המוגן שקט ללא ספק,

אבל קירור היי אנד גדול מימדים מוגזם למערכת ללא OC לדעתי.

מבחינת תמורה למחיר אין ספק שזו אחלה מערכת, מבחינת כדאיות המערכת הזו במצב הנתון קשה לי לומר.

יתכן מאוד שמערכת בסיסית עם מעבד דו ליבתי חזק ותקציבי יחד עם כרטיס

MID RANGE+ יספקו אותו למשחקי מירוצים וכ', אם יש סיכוי שהוא יבוא ויאמר מה זה? אני לא מריץ את המשחקים

על אולטרה עם פילטרים :) , לך על המערכת הראשונה, אם זה לא ישנה לו כ"כ מה שסביר להניח לך על משהו בסיסי. לפחות

אם הוא יאבד עניין לאחר זמן מה לא תעלה באבק מערכת גיימינג חזקה ויקרה מידי..

פורסם

בהחלט אם מה שחשוב במחשב הוא אך ורק ההגדרות הגרפיות שעליהן יהיה ניתן להריץ משחקים - אין חשיבות כל כך גדולה ל SSD.

אם חשוב הגדרות גבוהות מאוד, עדיף המפרט הראשון.

אין שום צורך ב i7. ההבדל בין i5 ל i7 במשחקים הוא אפסי.

לגבי המארז, אולי כדאי להחליט על חנות שקונים בה ואז לסקור את המארזים שיש שם ספציפית. תתיעץ עם מי שקונה את המחשב לגבי מה שנוח לו... היצע המארזים דיי משתנה בין חנות לחנות.

פורסם
  • מחבר

אני בהחלט מתכוון לוותר על ה SSD באמת אין לו יותר מדי צורך. בנוסף אני מתכוון להוסיף מערכת הפעלה ואת המארז ThermalTake A30

http://ksp.co.il/?uin=11737&buy=

קראתי עליו שהוא לא הכי ידידותי מבחינת תחזוקה שוטפת, אבל מכיוון שזה ממילא לא יקרה פה, הוא נראה לי מספיק מרשים ו"מיוחד". אם למישהו יש רעיונות נוספים אז זה יהיה מעולה.

פורסם
  • מחבר

חברים תודה על כל העצות, זה המפרט שהוזמן. הוא טיפה יותר יקר ממה שהיה פה (והיה מצוין!) אבל פשוט עניינים של מלאי וכו' ולא רצו לחכות

890 Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מעבד אינטל

445 לרכישה עם מחשב - Microsoft Windows 8 Multilanguage OEM

145 TP-Link TL-WN951N Mimo nMax 802.11n Advanced Wireless N PCI Adapter 300Mbps כרטיס רשת אלחוטית

260 SeaSonic 430W S12II-430 Retail ספק כח

445 Thermaltake ARMOR A30 Mini Black Case No PSU מארז

385 Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003

310 Kingston ValueRam 8GB DDR3 1600Mhz KVR16N11/8

1290 Sapphire Radeon HD 7870 XT BOOST 2GB כרטיס מסך

465 Gigabyte H77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI לוח אם

235 Noctua NH-C12P SE14 CPU Cooler מאורר למעבד

סך הכל 4870 ש"ח.

פורסם

כמה טוב שעוד אין לי ילדים. :silly:

שיתחדש. :xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

חברים, מתנצל על ההקפצה אבל מסתבר שלא שמתי לב והמחשב הוזמן בלי כונן DVD.

האם זה חשוב למשחקים היום או שכל המשחקים גם ככה ניתנים להורדה מהאתרים של המפתחים?

אני מדבר על התקנות חוקיות וכשרות בלבד.

פורסם

היום הכל מ-Steam ו-Origin.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים