עבור לתוכן

Win8 מסרב לעלות אחרי התקנת Ubuntu

Featured Replies

פורסם

אז החבר'ה בubuntu מכירים בבעייה ופירסמו מיני-הסבר על איך לעשות את הדברים כמו שצריך:

https://help.ubuntu.com/community/UEFI

מקווה שזה עוזר 8)

• תגובות 40
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא ניתן להעביר את הביוס למצב legacy?

זה בעייתי אחרי התקנה קיימת של ווינדוז?

פורסם

מה שהבנתי מתוכן הדיון הוא שהוינדוס מותקן בהתאמה למצב UEFI או למצב legacy ולא ניתן לשנות אחריי ההתקנה (או ניתן אבל מסובך)

פורסם

עדכון:

הצלחתי להכניס את האופצייה לBIOS של הgrub2, אבל כשאני בוחר באופצייה של הubuntu הוא נכנס ונתקע במסך סגול ולא מתקדם.

יש רעיונות?

פורסם

מישהו?

פורסם

תודה על התגובה אבל אין לי דיסק של Windows 8 יש לי גרסת OEM שהגיעה עם הלפטופ.

ככה שהקישור שהבאת לא כל כך רלוונטי, מה גם ש Ubuntu עצמו לא עובד...

פורסם

הוא עושה לי עכשיו an error occurred while mounting /boot/efi.

יש פתרון?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא מכיר פתרון לזה. מה שקורה זה שאתה קיבלת אם הלפטופ מערכת הפעלה שהותקנה בצורה מסויימת בצורת אימג' והיא לא יכולה לקבל מערכת הפעלה נוספת ולהישאר במצב שהיא יכולה לעבוד

אם לאובונטו יש פתרון להוספה של האובונטו ל "מערכות הפעלה מוכרות" ב UEFI תנסה את זה, אם לא אז אני חושב שהאפשרויות הן או לשים את אחת ממערכות ההפעלה בתוך VM, או לדרוש התקנת וינדס "נקייה" מיצרן המחשב שאותה תוכל להתקין במקום האימג' שיש לך כרגע (כשה secure boo ב UEFI מבוטל) - אין לי שמץ אם הוא ירצה לתת לך את זה, רוב הסיכויים שלא

פורסם

הפתרון הנכון למי שרוצה לעבוד גם עם חלונות וגם עם לינוקס הוא פשוט להסיר את חלונות 8. מיקרוסופט פתחו את מה שהם קוראים לו Secure Boot לא כי באמת איכפת להם מאבטחה אלא כי הם מחפשים דרך לשבש את ה-Dual Boot וזאת לנוכח העלייה במספר המחשבים שיש להם את זה.

ההמלצה שלי להישאר בחלונות 7 (רק אם הכרחי לך חלונות) ולא לקנות ובודאי לא לתמוך בפיצ'ר של MS שכל תכליתו להגביל את חופש הפעולה שלך בשימוש המחשב.

פורסם

זה כבר עלה לדיון. כשאני מקבל לפטופ (או כל מחשב) לשימוש עצמי הטיפולים הראשונים שהוא מקבל זה החלפת ספק (אם יש קבלים לא תקינים) וניקוי, ואחריי זה העפת וינדוס (בכל גרסה שהיא) והתקנת מערכת הפעלה נורמלית אחת ללא דואל בוט

אלא מה, לא תמיד זה מתאים למשתמש שבא לפורום לכן צריך לנסות לעזור לו עד כמה שניתן גם אם המוצרים המוגבלים שהוא זרק עליהם את הכסף שלו.... הייתי רוצה לעזור בדיון הזה, אבל אין לי שמץ של ניסיון אם ה secure boot - עד עכשו התקנתי לינוקס במחשבי UEFI אם וינדוס 7, הייתי פשוט מבטל את ה uefi boot לחלוטין, מעביר ל legacy boot ומפרמט ומתקין את 2 מערכות ההפעלה בדרך הרגילה אם דיסק התקנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים