עבור לתוכן

התלבטות בין 2 כרטיסי מסך (GTX670 ו HD7970) ושאלה על תאימות

Featured Replies

פורסם

אני לא אומר שבכל המצבים יש בעיות, ישנם משחקים כמו BF3, METRO 2033,tombraider,crysis 3 ועוד..

שהכל עובד מצויין..

• תגובות 50
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ אם אתה מדבר על CF, הביצועים על הפנים לפחות ב-BF3 ו-Crysis 3. לא יודע לגבי שאר המשחקים שציינת כי הם לא כלולים בבדיקה של PCPer.

ולצערנו כרגע אי אפשר להסתמך על אף סיקור אחר (כולם משתמשים ב-Fraps).

פורסם

לא יודע בהשוואה למה אבל אני מרגיש ולפחות אצלי שהמשחקים הנ"ל רצים לי חלק..

פורסם

התכוונתי בהשוואה לכרטיס בודד. השאלה אם אתה מרגיש שהם רצים יותר חלק עם CF מאשר בלי CF, בלי להסתכל על ה-FPS המוצג.

פורסם

אאה ברור שעם כרטיס בודד זה רץ יותר חלק, לא בהרבה ולא ממש מורגש, במשחקים הספציפיים שציינתי.

בFC3 למשל אני משחק רק עם כרטיס בודד.

רגע אתה מתכוון לחלקות או לכמות FPS, אתה אומר שאני כאילו אמור לקבל פי שתיים FPS במערך ובפועל

זה לא קורה?

פורסם

nec_000 בילבלת אותי קצת, חשבתי שאתה מתנגד לsli,crossfire בגלל סוג הרנדור

Alternate Frame Rendering

עידן במאמר הם טוענים שב crossfire יש הבדל גדול בין מה שfraps מראה לבין הfps הסופי ובsli לא, עד לרמה שהם לא ממליצים להשתמש בכרטיס הנוסף בcross fire (בכל אופן במשחקים שהם בדקו)

פורסם

באופן עקרוני ונכון לעד לא מזמן, הייתי נגד שמוש במערך כפול SLI/CF, שכן במבדקים רבים נמצא ששמוש במערך מרובה

כרטיסים מניב חסרונות לא מבוטלים, ובכלל מרבית האפליקציות רק יצרו צרות צרורות עם הנושא.

לאחרונה הנושא נחקר יחסית לעומק במספר מקורות - סוגיה שלמעשה התחילה לפי כשנה לערך במאמר בודד במקור אחד

ומשם השאר הסטוריה, אפילו anandtech ו- tomsH הוותיקים נדבקו בעניין ש- pcper העלה השבוע.

מלימוד זה עולה, כי הבעייתיות הקלאסית של שמוש ברנדור מרובה כרטיסים יחיסת די נפתרה ע"י NV נכון למרץ 2013,

ואפילו AMD התחילה לשנס מותניים והצהירה שעד יולי הקרוב תתן מענה סביר. גרסאת 13.3 הקרובה תתחיל לתת

מענה חלקי בלבד ולכותרים ספציפים, כאשר את הרשימה ניתן יהיה לקרוא במסמכי הגרסא שתצא באתר של AMD.

בכל אופן ככל המסמתן כעת, שמוש בשני כרטיסים ממותג NV הוא אכן בר כדאיות לבחינה ולהשוואה פר תקציב כספי נתון

ביחס לחלופה של כרטיס בודד.

ולדוגמא מעשית בישראל: במקום לרכוש בכ- 2600 ש"ח GTX 680 בודד, האולי כדאי לצטייד בשני GTX 660

שעלותם ביחד רק כ- 2150 ש"ח ?

משילוב זה הרי מתקבל שיפור לא מבוטל בביצועים, ויתכן שהתחלואים בשמוש SLI יהיו יחסית מינוריים עד זניחים ברמה הפרקטית

למשתמש הביתי ולהלן הסבר קצר:

כל האפליקציות המודרניות שנבדקו באתרים השונים אותם קראתי, תמכו ב- SLI ללא בעיות מובחנות. יתרה על כך, שונות זמני

הרנדור בין התמונות העוקבות היתה יחסית קטנה למדי, ומבחינה פרקטית היתה שמישה בהחלט.

זו ההזדמנות לציין כי אותי הדאיגה תמיד ההערכה, כי כל ש- NV עושים כפתרון לבעיה זה רק עיקוב בזמן הצגת התמונה על המסך

לצרכי סנכרון עם קצב הרענון ותו לא. לאחר עיון במספר סרטוני וידאו בהילוך איטי ניתן היה להבחין, ש- NV השכילו לעקב את

התמונה לא בזמן הצגתה על המסך, אלא לעקב את הרנדור עצמו ממש ולקבל ממנוע האפליקציה פריים מאוחר יותר על ציר הזמן

תוך רינדור את המתאים ביותר בכדי לייצר אנימציה חלקה. לכן הפתרון שלהם קביל מבחינתי.

חשוב לציין כי הפתרון האמור של NV גוזר מעט עיקוב כללי בין שעון האפליקציה האמיתי לזמן שבו השחקן מקבל את התמונה על המסך,

הרי אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו ופשרה היתה חייבת להעשות היכן שהוא. עבור משחקים ביתיים זוהי פשרה שככל הנראה

מתקבלת על הדעת ואינה פוגמת מהותית בחווית המשחק (אם בכלל). להערכתי העיקוב בחישוב זריז בראש אינו עולה על סדר גודל

של 20 מילישניות.

זאת להבדיל כמובן מסימולטורים בתחום הבטחוני, כאלו שעובדים בזמן אמת ובהם כל חלקיק שניה עקוב עשוי להיות ההבדל בין הצלחה

לכשלון המתאמן בהדמיה. מזל שבמערכות בטחוניות אשר נדרשות לדמות זמן אמת, לא חסר תקציב בכדי לקבל את החומרה המתאימה

ללא פשרות. הרי אם סימולטור בטחוני יעשה שמוש במאיץ גראפי וידרש לשם כך גם מיליון דולר, אז זה מה שיטמיעו בו.

במיליון דולר ניתן לרכוש לשם השוואה - כח חישוב של 1000 כרטיסי titan.

סכום:

היות ואישית לא יצא לי לבחון את הדברים הפרטניים הללו שעל שולחננו ובאופן בלתי אמצעי, דבר אשר ידרוש כמובן פרויקט מתאים וכרגע אין

אחד שכזה בקנה, כל שאני יכול לומר זה בהסתמך על מה שקראתי באינטרנט כמו כולם. ממה שקראתי לאחרונה ועשה עלי רושם רציני

ומקצועי למדי, הייתי בהחלט נוטה ללכת על פתרון של שני 660 במקום 680 בודד. החסרונות של SLI מסתמנים דהיום כמזעריים,

כאשר מחד מקבלים פתרון מהיר יותר משמעותית בסדר גודל של כ- 20-25% , ומאידך זול יותר בכ- 20% לערך וזה לא הולך ברגל.

יוצא כאן שפור ממוצע של כ- 40% בתמורה לשקל.

במספרי חומרה שני 660 מקנים: 10 יחידות עיבוד SMX, שישה יחידות GDC, רוחב פס של 384 סיביות, 48 ROP's.

מנגד 680 מקנה: 8 יחידות עיבוד SMX, ארבע יחידות GDC, רוחב פס של 256 סיביות, 32 ROP's.

לאור הבדלי החומרה הללו השיפור הדרסטי בביצועים מובן.

**לכשנדע במדויק מהוא תמחורו של 650TI BOOST בישראל, יתכן ובמשוואת העלות תועלת הוא יעקוף את 660 - ימים יגידו.

אי אפשר בלי לינק למבחן השוואתי 660SLI vs 680 vs 7970GE:

http://alienbabeltech.com/main/?p=32679&all=1

680v660sli-MainChart1.jpg

פורסם

תודה רבה,

אני אישית משתמש בsli של gtx460 768 כבר שנתיים ללא בעיות מיוחדות

פורסם

ככל הנראה המענה של NV הינו מובנה בדרייבר (לא בחומרה ספציפית) ועל כן מה שהם הטמיעו נכון למרץ 2013 ועובד לא רע,

חל אחורנית גם על החומרה הישנה שלהם מלפני שלוש שנים.

אם תשאל אותי, הטמעת הסנכרון בדרייבר גם נשמעת הגיונית, שכן מנגנוני התאום בין מערכת ההפעלה לאפליקצה ולחומרת הכרטיס,

נעשית בלאו הרי בדרייבר = API ולא בחומרה.

פורסם

חרגתם מהנושא העיקרי של הפוסט הזה, מדובר בהשוואת שני כרטיסים וסטיתם להשוואת SLI וCF :nixweiss:

אני אישית באותה הדילמה, מה לקנות? GLX 670 או HD7970, שהרי שניהם באותו הטווח המחירים ואני קונה מחשב חדש גם כן.

אבל הבנתי שזאת כבר העדפה אישית, לכן הנושא הזה לא באמת יפתור את הדילמה.

אבל אשמח לשמוח על ה7870XT אם מישהו יוכל להסביר במה הוא יכול להועיל במקום ה7970.

פורסם

הרחבת הטבלה שלמעלה:

פורסם

לדעתי המחשב שלך לא יצור צוואר בקבוק לכרטיס מסך ואין סיבה לשדרג אותו,

ה7870xt נותן תמורה יותר טובה למחיר מה7970 וסביר להניח מרוב כרטיסי הבנייים ומעלה, באופן אבסולוטי הוא חלש מה7970 תשווה פה את הכח

http://alienbabeltech.com/abt/viewtopic.php?f=6&t=21797&start=0#p41174

תחלק את מחיר הכרטיס בכח ותקבל מחיר ליחידת כח, או תקח fps ממשחק שחשוב ותחלק את המחיר בfps ותקבל כמה עולה כל fps

פורסם

חרגתם מהנושא העיקרי של הפוסט הזה, מדובר בהשוואת שני כרטיסים וסטיתם להשוואת SLI וCF :nixweiss:

אני אישית באותה הדילמה, מה לקנות? GLX 670 או HD7970, שהרי שניהם באותו הטווח המחירים ואני קונה מחשב חדש גם כן.

אבל הבנתי שזאת כבר העדפה אישית, לכן הנושא הזה לא באמת יפתור את הדילמה.

אבל אשמח לשמוח על ה7870XT אם מישהו יוכל להסביר במה הוא יכול להועיל במקום ה7970.

מענה פרטני לשאלותיך, בהתעלם מסוגיית SLI/CF:

7970 ביצועית עדיף על פני 670, ולמעשה עדיף גם על פני 680.

המתחרה הישיר של ה- 670 מבחינת ביצועים הוא בכלל ה- 7950, כאשר במרבית המקרים ידו של ה- 7950 תהא על העליונה

במיוחד לאחר המהרה של שני הכרטיסים למקסימום האפשרי של שניהם. ל 7950 יש headroom המהרה גדול יותר מלכתחילה.

7950 אפשר לרכוש כבר ב- 1470 ש"ח בלבד, ככרטיס בודד הוא מהווה את אחת התמורות הטובות ביותר לשקל.

גרסא ראויה היא ה vapor X שאותה ניתן למצוא ב KSP במחיר דלעיל.

לשאלת 7870xt - כרטיס זה במחירו הנוכחי 1220 שקלים מעניינת ביחס למחיר של ה- 7950 vapor X שעולה 1470 ש"ח,

ויש לחקור היטב את פערי הביצועים. אם כי לתפיסתי בשל רוחב פס זכרון פי 1.5, נפח זכרון פי 1.5, וכח עיבוד גדול ב- 17%,

עדיף ללכת על היקר מבין השניים.

עכשיו, היה וסוגיית SLI מעניינת אותך בהתאם לאמור בשרשור זה, זוג כרטיסי 660 או 650boost - יתנו ביצועים מדהימים וטובים יותר

מאשר 7970GE, כאשר המחירים הנדרשים והצפויים - נמצאים כאמור בטבלה שצרפתי מעלה יותר בשרשור זה.

עריכה: מסתבר שמחירו של 7870xt הוא 1220 ש"ח בלבד.

פורסם

טוב, טעיתי. הנושא כן פותר את הדילמה, אבל עדיין מוסיף עוד התלבטות :)

תודה על ההסבר

פורסם

ישנם עוד דברים שצריך לקחת בחשבון כמו: צריכת חשמל, פליטת חום האחד על השני וחימום שאר הרכיבים במערכת,

מיקרוסטאטרינג במשחקים מסויימים ועוד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים