עבור לתוכן

זקוק ליעוץ :פתרון אידאלי לגיבוי של כמה מחשבים המחוברים ברשת

Featured Replies

פורסם

אני מתקן מחשבים מדי פעם ומתעסק בעיקר בחומרה.

יש לי לקוח שהמשרד שלו הוא בקומת המרתף.

ההרדיסק במחשב שלו שבק חיים.

במשרד הזה ישנם שלושה מחשבים, אחד ראשי נקרא לו עם WIN7 עוד אחד עם WINXP ועוד אחד נייד עם WIN7.

הוא שאל אותי מה לדעתי יהיה הפיתרון האידיאלי לגיבוי המידע על המחשבים האלה.

הציעו לו להוסיף שרת.

רציתי לדעת אם ישנו פתרון פשוט וזול יותר בדמות מארז חיצוני של HD's שיחובר למחשבים הללו יחד עם פתרון תוכנתי שיותקן על כול מחשב וידאג לגבות את המידע בכול פרק זמן מוגדר?

תקציב- נשאל את עצמנו כמה עולה שרת בסיסי בשביל מטרה זו ונחתוך ב30% לפחות אחרת הפיתרון החלופי כבר לא כול כך זול.

חשבתי משהו בסביבות ה1000-1500 שקלים.

אציין שרוב העבודה שם היא משרדית אז נפח המידע של כול קובץ לא גדול, מצד שני יש המון חומר.

המטרה היא ששלושת המחשבים יהיו מחוברים במערך כזה או אחר לאותה קופסה, והגיבוי יהיה אוטומטי זול יחסית ולא פחות אמין משרת.

אפשרי?

פורסם

*פתרון אפשרי nas-חסכוני בחשמל ולא דורש מערכת הפעלה בתשלום

*ניתן לקנות מחשב htpc(חסכון בחשמל) או רגיל ולהתקין עליו windows או freenas

http://www.freenas.org/

ב2 הפתרונות המחשבים יהיו מחוברים באותה רשת מול אותו כונן

*תוכנת גיבוי חינמית פונקציות מוגבלות (קיימת גם גירסא בתשלום)

http://www.2brightsparks.com/syncback/

תוכנה חינמית כולל גיבוי Incremental

http://www.areca-backup.org/

לא צריך שרת ייעודי של windows בשביל 3 מחשבים

*לגבות לענן למשל dropbox

פורסם

אם לא מטריד אותך עניין של שרידות הדורש גיבוי למיקום מרוחק פיזית, הכי פשוט וזול זה לשים באחד המחשבים דיסק גיבוי יעודי (עדיף חיצוני USB3 - 3T ב~650 ש"ח) ולשתף אותו ברשת.

על כל מחשב שים EVACOPY ותגדיר לגיבויים לרוץ ב-IDLE עם אינטרוול קצר ככל שסביר (אפשר להגדיר שאפילו דקה ללא פעילות במחשב תיזום גיבוי אוטומטי).

היתרונות העיקריים של התוכנה הזו בהשוואה לכל השאר:

(1) שומרת גרסאות קבצים אחורה במהלך הגיבוי כך שתמיד אפשר לחזור אחורה ולהתאושש מוירוס/מחיקה/השחתת קבצים בקלות.

(2) לא משתמשת בכל פורמט יחודי אלא בפורמט הקבצים הסטנדרטי של WIN כך שאין כל תלות בתוכנה/גרסה לשחזור והגיבוי מוכן תמיד AS IS לשימוש.

(3) חינמית, ללא התקנה, קלילה ופיצפונת. פשוט להעתיק ממחשב למחשב. סופר-פשוטה להפעלה.

(4) מאפשרת פילטרים בגיבוי כדי לא לגבות זבל.

חפש את הפוסטים שלי בעניין וקרא בעיון את ההסברים באתר התוכנה.

לא הייתי מתעסק עם NAS וכדומה אם אין צורך של ממש ואין מי שמבין בזה באופן שוטף במקום.

זה לא יעבוד ויקר ללא צורך.

אם אתה רוצה פתרון גיבוי לאתר מרוחק ללא הגבלת נפח ובחינם, אני ממליץ על CRASHPLAN המצויינת והגמישה!

פשוט תגבה את תיקיות היעד של EVACOPY כגיבוי שני למחשב מרוחק ע"י התקנת CRASHPLAN במחשב במשרד ובמחשב מרוחק (בבית של המנכ"ל למשל - גם שם תזדקק לדיסק חיצוני נוסף לשם כך).

פורסם
  • מחבר

tmpsur זה בדיוק הכיוון שחשבתי עליו.

אני בספק רב אם אחד המחשבים תומך בUSB3, המשמעות לפי מה שאני מבין היא רק בקצב ההעברה לא?

יש לך המלצה לכונן חיצוני ספציפי כזה שמאפשר חיבור פשוט של כמה מחשבים אליו בצורה אלחוטית, WIFI?

פורסם

למה לא לבנות מחשב "אחסון" עם כמה כונני הארדיסק בנפח שמתאים לך,ואחרי זה פשוט לשתף את כול הכוננים ברשת,משם אתה פשוט משתמש בתוכנה שנקראת "every day auto backup" כדי להגדיר מתי להחיל גיבוי מכול מחשב,איזה קבצים לכלול בו,ולאן לגבותם.

בתוכנה ישנה אפשרות שנותנת לך לגבות רק קבצים חדשים,במקום להעתיק כול פעם את אותו דבר.

פורסם

הנסיון שלי מראה 50/50

לפעמים החיבור עם דיסק חיצוני לא יציב (פתאום המחשב לא מזהה, מאבד חיבור, צריך להחליף יציאה משנה שם כונן וכו') בnas אתה לא תלוי באף מחשב עם חיבור רשת יותר מהיר ויציב

פורסם

tmpsur זה בדיוק הכיוון שחשבתי עליו.

אני בספק רב אם אחד המחשבים תומך בUSB3, המשמעות לפי מה שאני מבין היא רק בקצב ההעברה לא?

יש לך המלצה לכונן חיצוני ספציפי כזה שמאפשר חיבור פשוט של כמה מחשבים אליו בצורה אלחוטית, WIFI?

גם USB2 יהיה בסדר גמור כי ממילא מה שמגובה זה רק החומר החדש או התעדכן (USB3 תומך לאחור ב-USB2 ממילא).

הכי מהיר כמובן זה פשוט לשים דיסק רגיל במחשב וזהו.

תשתף אותו ברשת וזהו - גם יפתור את החששות של none77 וזול בהרבה מכונני-רשת יעודיים.

כל אחד מאלה יספיק:

http://ksp.co.il/?store=beersheva&txt_search=3TB&x=0&y=0

פורסם

למה לא לבנות מחשב "אחסון" עם כמה כונני הארדיסק בנפח שמתאים לך

כי זה הרבה יותר יקר, דורש יותר תחזוקה ומעל הכל - מיותר לחלוטין.

אף תוכנת גיבוי נורמאלית היום לא מגבה ה-כ-ל אלא רק הבדלים.

פורסם

אני מציע אחד מ-2 פתרונות:

1. יקר ובעל עודף ניהול - טיפפ עם קלטות ותוכנת גיבוי - גיבוי יש לבצע על יותר ממדיה אחת - היה ושמו דיסק אחד במשרד - והיה מאורע שהשמיד הן את הדיסק והן המידע הקיים על המחשבים - נשארו עם המכנסיים למטה - וזה לא כזה בלתי סביר (אפילו מאוד סביר)

2. גיבוי מרוחק - יש לא מעט חברות אשר מציעות בעלות מסויימת גיבוי מרוחק למידע - זהו פתרון די טוב - ודי ראש שקט.

במידה ובכל מקרה תלח על ידסק - לכל הפחות לגבות על 2 דיסקים שרק אחיד מהם מחובר פיזית בזמן נתון.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

גבריאל בהנחה שאני הולך על פתרון של שני דיסקים נוספים במחשב, אין אני מבצע את מה שהצעת? איך אני בורר איזה דיסק מחובר בכול פעם?

פורסם

הפתרון הפשוט והזול

דיסק חיצוני - USB - כפול 2 - בכל רגע נתון רק דיסק אחד מחובר - עם אותה אות (כדי שלא תרדוף אחרי עצמך בהגדרות)

הפתרון האלגנטי - רוכש מגירה\מגירות נשלפות לדיסקים ומחליף ביניהם (במדירה הספציפית הזו - אתה פשוט פותח - מוציא דיסק ודוחף דיסק חדש במקומו - די דומה להחלפת קלטות - רק שלמרות שאפשר - לא הייתי ממליץ על החלפה חמה)

http://www.peeps.e-shops.co.il/Product/%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-35-sata-%D7%A2%D7%9D-%D7%A6%D7%92-lcd-%D7%95%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%A8

למרות כל האמור - מציע כי תשקול בחיוב את נושא הגיבוי המרוחק - הפשטות וחוסר כאב הראש - לפעמים שווים את הכסף...

פורסם

למרות כל האמור - מציע כי תשקול בחיוב את נושא הגיבוי המרוחק - הפשטות וחוסר כאב הראש - לפעמים שווים את הכסף...

עם CRASHPLAN זה אפילו לא יעלה לך כסף, אלא אם אתה רוצה גיבוי REAL TIME ולא פעם ביום ואז זה עולה 60$ לשנה בערך בלי מגבלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים