עבור לתוכן

תחקיר אוסטרלי אודות "אסיר X" שלטענתם מת בכלא הישראלי

Featured Replies

פורסם

שטחי הגדה המערבית אכן נכבשו ע"י צה"ל במלחמת ששת הימים, אך אתה מתעלם מפרט מאוד חשוב - השטחים האלה נכבשו מירדן.

ולירדן, מצידה, כבר אין שום תביעה על השטח הזה (בשנת 1988 הודיע המלך חוסיין שירדן מנתקת את הזיקה לגדה המערבית) - כך שבפועל המדינה שממנה נכבש השטח כבר לא מעוניינת בו, ולכן הוא שייך למדינת ישראל. לא מדובר על שטח כבוש.

• תגובות 112
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עניתי על זה כבר לפני שלושה עמודים כששאלת במקור את השאלה.

פורסם

אני מוכן לחיות באותו מצב שבו אני חי עם הסורים שרוצים להרוג אותי, ועם הלבנונים שרוצים להרוג אותי ועם המצרים שרוצים להרוג אותי. אז

ולאן מצב כזה מקדם אותנו?

אלו שיכולים להציע שקט בתמורה לכך לא מעוניינים בשקט, ואלו שמעוניינים בשקט לא יכולם לספק אותו.

פורסם

אלוהים אדירים, כבר עדיף לריב עם רררווונננייי על דת... :-\

הלאום הפלסטיני הוא לאום שנבנה במחצית המאה העשרים בעידוד ארצות ערב בכדי לסייע במאבק המלחמתי (ולאחר מכן גם במאבק התודעתי) באויב הציוני. הדבר התברר כחרב פיפיות (תשאלו את עבדאללה מירדן שאוכל חרא עד עכשיו בגלל זה).

מאז קיים לאום פלסטיני בעולם בו הפאן-ערביות מפוררת, ומשמש כלי משחק בידי מדינות ערב שבנו אותו. ישראל, אגב, משמשת כיום אף היא כלי משחק בידי הערבים (וכיום גם בידי אומות איסלאמיות נוספות כמו איראן) במאבקיהם הפנימיים, להסתת התקשורת או כדבק מאחד במאבק בין גושי.

אז אנחנו תקועים עם הלאום הזה וצריכים לחשוב מה עושים איתו. אף מדינה ערבית לא רוצה אותם, כי בכך הם חוטאים למטרה לשמה הם יסדו את העם הזה מלכתחילה. לכן לא ניתן לבצע טרנספר ולדחוף אותם לשם. אפשר לחכות עד שהפלסטינים יפילו את השלטון ההאשמי בירדן ואז לעודד הגירה לשם, אבל אי אפשר לבנות על זה. אפשר לתת להם מדינה בשטחים, אך הפחד שמקרה עזה ישוב על עצמו מעורר חששות, כיוון שאין ערבות בעלת ערך כלשהו לביטחונה של ישראל במקרה כזה. ואפשר להשאיר את המצב כמו שהוא, אך ישנה בעייתיות רבה במצב כפי שעולה מדיון זה.

אז השאלה הגדולה היא- איך פותרים את המצב הזה באופן הטוב ביותר?

פורסם
שהוא לא עלה מעולם למשפט?

בכלל לא. רק דיון חסוי בעליון, בשיפוטה הישיר של גב' בייניש.

שהוא לא ראה עורך דין?

ראה ועוד איך ראה.

שלא סיפרו למשפחה שלו מי חטף אותו?

המשפחה שלו יודעה בדיוק איפה הוא היה.

כל זה מעיד איזה טיפוס אתה. אוטומטית אתה מניח שכל השקרים שהבאת, לא יודע מהיכן (אולי ממוחך החלול) הם נכונים, ואפילו לא מתנצל כשהם מתבררים כשקריים.

חשבת אולי שגם כל שאר הנחות היסוד האחרות שלך לגבי הסיכסוך הישראלי-ערבי הן שיקריות ? לי נראה שמעולם לא, כי כנראה שזה גדול על טיפוס מזויף שכמוך.

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=/9/2617956

מעניין אם יעשו עם זה משהו.

לאור העובדה שהם ידעו על זה שנים והעלו שאילתה רק אחרי שכל העולם כתב על זה, אני בספק

פורסם

בכלל לא. רק דיון חסוי בעליון, בשיפוטה הישיר של גב' בייניש.ראה ועוד איך ראה.המשפחה שלו יודעה בדיוק איפה הוא היה.

כל זה מעיד איזה טיפוס אתה. אוטומטית אתה מניח שכל השקרים שהבאת, לא יודע מהיכן (אולי ממוחך החלול) הם נכונים, ואפילו לא מתנצל כשהם מתבררים כשקריים.

חשבת אולי שגם כל שאר הנחות היסוד האחרות שלך לגבי הסיכסוך הישראלי-ערבי הן שיקריות ? לי נראה שמעולם לא, כי כנראה שזה גדול על טיפוס מזויף שכמוך.

זה המידע שהיה קיים באותה נקודת זמן.

אם יש לך בעיה עם המידע שהיה קיים תפנה לצנזורה.

http://news.walla.co.il/?w=/9/2617956

מעניין אם יעשו עם זה משהו.

אולי אחרי שיעשו עם זה משהו..

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A1%D7%9E%D7%9A_%D7%A9%D7%98%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A8

פורסם

זה לא המידע שהיה קיים אז, זה המידע שאתה החלטת שקיים. זה שאתה לא יודע משהו לא אומר שהוא קיים.

לא יכולת לחפור קצת יותר רחוק? כמובן שהדוגמא היא תלושה לחלוטין מהמציאות. אניבטוח שטובתה של המדינה עמדה בעיני טיבי כשהוא העלה את השאילתה.

פורסם

ברור

שביבי "עובר על החוק" זה לטובת המדינה

כשגלאון עושה אותו דבר היא בוגדת

הגיון בריא של ימין סהרורי

פורסם

לא, הגיון בריא של בן אדם נורמלי.

פורסם

מפתיע אותי שאדם אינטיליגנטי יכול להגיד דבר כזה ולא להבין את הסתירה

מצד שני, אני כל הזמן מופתע מחדש פה בפורום :)

פורסם

מפתיע אותי שאדם אינטיליגנטי לא מבין שלכל פעולה יש הקשר ומניע. קצת לעוס אבל מתאים למקרה שלפנינו:

שני אנשים עומדים עם סכין נוטף דם מעל גופה. לראשון תלחץ את היד ותגיד תודה רבה ולשני תתקע כדור בראש. זה ההבדל בין מנתח למחבל, למרות ששניהם "עשו אותה פעולה". אגב, במקרה של ביבי אני חושב שהיה צריך לנזוף בו (או פעולה משמעתית אחרת) אבל ודאי שאין להשוות זאת עם מישהו שבא בהגדרה להביך את הכנסת והמדינה.

פורסם

זה לא המידע שהיה קיים אז, זה המידע שאתה החלטת שקיים. זה שאתה לא יודע משהו לא אומר שהוא קיים.

זה המידע שהיה קיים בתחקיר האוסטרלי.

מפתיע אותי שאדם אינטיליגנטי לא מבין שלכל פעולה יש הקשר ומניע. קצת לעוס אבל מתאים למקרה שלפנינו:

שני אנשים עומדים עם סכין נוטף דם מעל גופה. לראשון תלחץ את היד ותגיד תודה רבה ולשני תתקע כדור בראש. זה ההבדל בין מנתח למחבל, למרות ששניהם "עשו אותה פעולה". אגב, במקרה של ביבי אני חושב שהיה צריך לנזוף בו (או פעולה משמעתית אחרת) אבל ודאי שאין להשוות זאת עם מישהו שבא בהגדרה להביך את הכנסת והמדינה.

אם כבר אז ההפך, ביבי חשף סוד, זהבה גלאון חשפה מידע חשוף..

פורסם

אני צריך להדגיש שוב את המילים מניע והקשר? זה שמשהו היה ב"תחקיר האוסטרלי" (שכמובן לא קיים, אתה מדבר על תגובה של בכירים שם) , לא הופך אוטומטית לנכון. יש די והותר "תחקירים" שאומרים שישראל מייצרת נקניקים מגופות של ילדים פלסטיניים, אתה רוצה לצטט אותם? אני שם לב שאתם מתעקשים להביא את גלאון כדוגמא ולא את טיבי. אולי כי ברור אפילו לכם שטובת מדינת ישראל לא עומדת בראש מעייניו (ובכלל) בעוד גלאון יכולה להיות סה"כ נגררת בסיפור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים