עבור לתוכן

מוזיקה ממשחקים - האהובים שלכם

Featured Replies

פורסם

עברתי על אוסף המשחקים הישנים שלי במטרה לאפיין את אלה שאת המוזיקה שלהם אהבתי במיוחד.

כמובן, בדרך זו אני מגביל את עצמי רק למשחקים שאהבתי לשחק בהם. ייתכן מאוד שיש משחקים עם מוזיקה מעולה אבל משחקיות ירודה, ואז הם לא יופיעו פה.

לא טרחתי להוסיף קישורים - אפשר בקלות למצוא בYoutube וברוב המקרים גם יש אתרים עם ארכיונים של מוזיקת משחקי וידאו, אז מי שרוצה - ישיג. :)

Blackthorne

מוזיקת אווירה מעולה שמוסיפה לחוויה הקודרת של המשחק. בגרסת הPC המוזיקה שונה מהותית מגרסאות הקונסולה (SNES/32X), שגם היא טובה, אבל הPC יותר.

Golden Axe / Golden Axe II

בגרסת הSega Genesis (לראשון יש גם גרסת DOS עם מוזיקה דומה).

Jazz Jackrabbit

מוזיקה מעולה שלדעתי אפילו יכולה לשמש פסקול עצמאי.

Lemmings

כמה מנגינות קצביות וחביבות ביותר לצד עיבודים למספר יצירות קלאסיות.

Need For Speed / Need For Speed II

פסקול נחמד למשחקי מרוצים (למרות שמודה שלא יצא לי לשחק ביותר מידי משחקים כאלה להשוואה.

Lotus III: The Ultimate Challenge

פורט מוצלח למדי של משחק מרוצים חביב ביותר, כולל 6 טראקים מוזיקליים משגעים.

Duke Nukem II

פסקול נפלא לתפארת Ad Lib שמתאים בול למשחק 2D Shooter שכזה. כמה מהמנגינות קליטות ביותר ומהנות גם בלי קשר למשחק עצמו, שהוא, אגב, לדעתי, ה2D Shooter הטוב ביותר של Apogee אי-פעם ואחד מהטובים ביותר שיצאו לPC עד אמצע שנות התשעים (והמוזיקה היא ללא ספק פקטור מרכזי בכך).

Duke Nukem 3D]

פסקול נהדר עם כמה טראקים מאוד זכורים. אגב, אהבתי יותר את הפסקול של גרסת הפלייסטיישן (למרות שאת הגרסה עצמה - פחות).

עוד FPS מהתקופה ההיא שהייתה להם מוזיקה טובה:

DOOM על כל ההמשכים וגם חלק מחבילות השלבים (במיוחד אלה שנבנו ע"י TeamTNT).

Heretic/Hexen המקוריים

Descent / Descent II (לשני קיימת גם מוזיקת CD, אבל אני עדיין מעדיף את הmidi).

Super Street Fighter II Turbo

במיוחד גרסת הCD עם מוזיקת CD באיכות גבוהה וכמה טראקים מעולים עצמאית

Mortal Kombat

המשחק הראשון בלבד. גרסת הPC מכילה בסה"כ 4 או 5 טראקים, שבאופן כללי אין בהם משהו מיוחד, אבל איכשהו בתוך המשחק הם עובדים יופי. לא ממש אהבתי את המוזיקה של גרסאות הArcade או של ההמשכים.

Prince of Persia 2

עוד משחק מעולה שהתעלה משמעותית על הראשון. להבדיל מהראשון שלא הכיל מוזיקה כלל, כאן יש מוזיקת אווירה מושלמת שמתאימה כמו כפפה למשחק וזורמת בצורה נהדרת עם ההתרחשויות. הקסם נמוג מחוץ למשחק.

Rayman

מוזיקה היא אחד היתרונות החזקים של כל הסדרה המעולה הזו - עד הRayman Origins החדש. בראשון ובשלישי המוזיקה הרבה מהטראקים טובים מספיק בתור פסקול עצמאי. בשני ובOrigins פחות - אבל עדיין מדובר במוזיקת אווירה טובה מאוד למשחקים עצמם.

Skyroads

מוזיקה קצבית וכיפית למשחק שהוא גם כזה, אך ללא ערך כלשהו מחוץ למשחק.

Warcraft / Warcraft II

גם כאן - מוזיקה טובה מאוד כרקע למשחק. יכול להיות שחלק יאהבו אותה גם בפני עצמה, אני קצת פחות.

כמה משחקי קווסט שיצא לי לשחק בהם (לרוב אני לא חסיד של הז'אנר) וגם בהם מוזיקת אווירה טובה:

Simon the Sorcerer

Simon the Sorcerer II

I Have No Mouth and I Must Scream

וקצת דברים יותר חדשים:

Prince of Persia

כל סדרת המשחקים החדשה מצטיינת במוזיקת אווירה. זו של Sands of Time מתעלה על השאר וטובה גם כסאונדטראק אווירה עצמאי.

ומשחקים שלא יצאו לPC:

Tokkyuu Shirei Solbrain לNES/Famicom.

מוזיקת 8ביט מפתיעה לטובה. חיפשתי במיוחד את המשחק הזה שנים לאחר שראיתי אותו לראשונה רק כי זכרתי שאהבתי את המוזיקה.

Marvel Super Heroes לArcade.

באופן כללי, למשחקי המכות הקלאסיים של capcom יש מוזיקה טובה, אבל את זאת אהבתי במיוחד (גם את המשחק עצמו, דרך אגב).

• תגובות 82
  • צפיות 19.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

bastion

בעיקר שלושת השירים שכוללים מלל, מדהימים.

the curse of monkey island

פשוט מוזיקה מגניבה לכל אורך המשחק.

פורסם

TURRICAN 2:

משחק מלא במנגינות וסמפלים טובים יחסית לזמנו.

ARCADE/PUZZLE יחסית חדש.

משחק נהדר עם soundtrack פרוגרסיבי.

משחק אסטרטגיה 4X בחלל.

אחד המשחקים המעניינים(והלא מוערכים) ביותר בתחום.

המשחק מאפשר אוטומציה של הכל וכל שחקן בוחר איפה להתערב וכמה.

אני מתאר לעצמי שהרבה אנשים מעולם לא שמעו עליו.

יש לו גם כמה MODS של STARTREKS.

הכוללים כמובן SOUNTRACKS מתאימים מהסדרה.

עוד בהמשך...

פורסם
  • מחבר

מסכים וזוכר את כל מה ש-QTTP רשם, פשוט נהדר.

2 כותרים של הג'נסיס בעלי פס קול אדיר שמאוד תורם למשחק יהיו סדרת SONIC ו-Streets of Rage שהולחן ע"י יוזו קושירו האגדי שהלחין בהשפעת שנות התשעים

ו-

שהושפעו מ-

ו-

שהושפע מ-

פורסם

מעקב.

פורסם

כמעט שכחתי משחק NES שאהבתי - MONSTER IN MY POCKET.

המוזיקה קצת מהירה...

פורסם

עוד אחד ששכחתי:

Prehistorik 2 לDOS

פורסם

תחליטו, זה ת'רד מוזיקה ממשחקים או סתם ת'רד משחקים נוסטלגיים?

פורסם

אני ציינתי רק את המשחקים שאהבתי את המוזיקה שלהם. לא יודע לגבי האחרים. :)

פורסם

מצטרף למי שציין את וורקראפט+2.

מוסיף את Bionic Commando: Rearmed -

Quake 2

Quake II Soundtrack

R-type - ובערך כל משחק C64 עם סאונד של rob hubbard/chris huelsbeck

פורסם
  • מחבר

גמל רכוב, עשרות חיילים הופכים לפירורים. מסוקים, טנקים, מלחמת עולם

פורסם

השיר של גייל צריך להיות ההמנון האמריקאי!

ואיך אפשר בלי הפסקול של הלף-לייף 2 , שילוב של רוק, סינטיסייזרים חייזריים ותחושה ייחודית.

פשוט בנו עולם של מוזיקה מסביב לעולם שכבר ניבנה במשחק, זאת לא סתם מוזיקת רקע למשחק, זאת יצירה שנותנת לי השראה בכל פעם מחדש.

פורסם

עצם זה שחלפו 5 דפים בלי זה:

מעיד יותר על הכותב מאשר על האחרים.. חלפו כל כך הרבה שנים. :'(

עוד אזכור לטובה את LBA (הראשון והמיוחד), MYST (שפס הקול שלו היה משתק), MDK (פס קול מופלא!) ועוד רבים וטובים. מהשנים פוסט ילדות-התבגרות אזכור לטובה את HL2 ומאפיה. יש עוד הרבה שלא עולים לי לראש כרגע.

פורסם

השיר של גייל צריך להיות ההמנון האמריקאי!

אחלה ביצוע אבל המנגינה הטובה ביותר מתוך SSF2 (ובמשחק מכות בכלל) היתה השלב של קאמי. אל תטרחו לחפש בYOUTUBE, כל הגרסאות שם הן גרסאות מידי נחותות ולא גרסת הCD המעולה. אפילו הSPEEDUP היה מצויין.

הכי קרוב שמצאתי.

אה וכמובן:

פורסם

אל תטרחו לחפש בYOUTUBE, כל הגרסאות שם הן גרסאות מידי נחותות ולא גרסת הCD המעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים