עבור לתוכן

אז למי אתם מצביעים?

Featured Replies

פורסם

ולעומת זאת אני מכיר כמה אנשים שיש להם מקום מאוד ספציפי לטלוויזיה וחישבו איזו טלוויזיה בערך מתאימה להם לפני שהם נסעו לחנות לראות מה יש.

• תגובות 371
  • צפיות 26.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וכמה באמת אתה חושב עושים את החישוב הזה לפני? אני בדעה שמרבית בכלל לא יודעים/זוכרים. אין לי איך להוכיח ..צריך סקר, מי נתרם :silly: .

אז מה בעיה לקחת מטר ולבדוק. אפשר להציג אורך/רוחב .. לעובד ויש על כך פרטים בטלווזיה.

פורסם

ולעומת זאת אני מכיר כמה אנשים שיש להם מקום מאוד ספציפי לטלוויזיה וחישבו איזו טלוויזיה בערך מתאימה להם לפני שהם נסעו לחנות לראות מה יש.

ואיך הם ידעו לפי כמה ס"מ של מסגרת הם צריכים לחשב את הגודל של האלכסון?

לא משנה כמה פעמים תחזור על זה, לנסות לחשב את זה ככה זה פשוט מוזר, ובעיקר לא מעשי ולא יעיל - כי אין קשר בין ה"גודל" של הטלוויזיה ובין השטח הפיזי שהיא תופסת.

פורסם

וזה הדוגמה היחידה לדעתכם ? מה אם משוואות בנעלם אחדאו 2 בכל מה שקשור לצריכת חשמל (כמו האינסוף פעמים שאנשים פה שואלים איך לבחור UPS למחשב) ? או כנעט כל דבר של כלכלת בית ? או אנגלית כדיי לתקשר אל אנשים שלא מישראל ? (אה בעצם הם גויים, אז אין על מה לדבר איתם בכל מקרה)

פורסם

המסגרות של הטלוויזיה די דומות, ואחרי שאתה יודע את הגודל הכללי, אפשר פחות או יותר להבין מה יכנס ומה לא.

בכלאופן, זאת רק דוגמה אחת לשימוש בידע "תיכוני" בחיי היומיום.

חישובי שטחים ונפחים גם יכולים להיות מועילים לעיתים בחיי היומיום. קצת פיזיקה גם לא מזיקה כלל.

פורסם

המסגרות של הטלוויזיה די דומות, ואחרי שאתה יודע את הגודל הכללי, אפשר פחות או יותר להבין מה יכנס ומה לא.

בכלאופן, זאת רק דוגמה אחת לשימוש בידע "תיכוני" בחיי היומיום.

אף אחד לא משתמש בדוגמה הזאת בחיי היומיום. נסה שנית.

וזה הדוגמה היחידה לדעתכם ? מה אם משוואות בנעלם אחדאו 2 בכל מה שקשור לצריכת חשמל (כמו האינסוף פעמים שאנשים פה שואלים איך לבחור UPS למחשב) ? או כנעט כל דבר של כלכלת בית ?

UPS אנשים בוחרים לפי המחיר, או לפי מה שממליצים להם (חברים/מוכרים).

אתה פשוט הוזה אם נדמה לך שמישהו יתחיל לעשות חישובים עם נעלמים בשביל להתחיש לחשב איזה UPS הם צריכים למחשב!

ועל איזה "כמעט כל דבר של כלכלת בית" אתה מדבר? אני גר בבית עצמאי (כלומר "לא עם ההורים") כבר מעל 7 שנים, ובחיים לא ראיתי את עצמי פותר משוואות עם 2 נעלמים בשביל לעשות משהו שקשור בכלכלת הבית שלי.

פורסם

בשום שלב לא עשית זאת במודע. הרבה דברים שנראים לנו פשוטים אנחנו עושים על בסיס יומיומי באופן בלתי מודע. כשאתה קונה כרטיס מסך, למשל, אתה מגדיר בראש איזושהי פונקציית "תועלת לעומת מחיר" ומנסה למקסם אותה - לא בהכרח במודע. כשאתה הולך לסופר ומנסה להבין איזה מבצע כדאי יותר - 3+1 מתנה (הזול מבינהם) או 20% הנחה על כל הקניה באמצעות קופון או כרטיס מועדון, אתה בעצם פותר משוואה - פשוט אתה לא מסתכל על זה כמשוואה כיוון שהיא פשוטה מאוד. כשאתה מעריך מרחק הליכה בין נקודות שאינן מוכרות לך באמצעות נקודות שכן מוכרות לך הפזורות בסביבתן הכללית, תת המודע שלך עושה שימוש (מקורב באופן גס) במשפט פיתגורס, רק שאינך מבחין בכך.

פורסם

הויכוח הזה קצת חסר טעם, כי בפועל ברוב בתי הספר החרדיים מספיקים ללמוד משוואות עם 2 נעלמים. הדברים שאתם מדברים עליהם זה חומר של כיתות ז-ח, לא ידע "תיכוני".

פורסם

אני לא מבין איך אפשר לתמוך בהם. מישהו כאן יכול לבוא ולומר בכנות שהוא לא השתמש בידע מהתיכון ובכיף היה מוותר על כיתות ט'-יב'?

אתה משתמש בידע הזה כ"כ הרבה פעמים ביום שאתה אפילו לא מבין, וב90% מהמקצועות שקיימים אתה עושה שימוש בידע על בסיס יומיומי (מהנדס/עורך דין/ רופא/וטרינר/טכנאי/מנהל חנות/רואה חשבון.

אולי אתה תסביר לי איך רוב האוכלוסייה ללא תעודות בגרות בארץ (שאינה חרדית) היא מתחת לקו העוני?

לימודי ליבה מלאים זה פונקצייה ביחס ישר להצלחה בחיים.

פורסם

גם לומדים אנגלית , הבנה והבעה , גאוגרפיה , היסטוריה ועוד.

מישהו שעשה 3 יחידות אנגלית או 3 יחידות מתמטיקה וקיבל 60 ובגרות לא באמת יודע את המקצוע , ובכלל באנגלית לא יהיה מסוגל לדבר או לתקשר עם אף אחד (וכנראה , גם אם הוא עשה 4 וקיבל 100).

אני בכלל חושב שצריך להכריח את כולם לעשות 5 יחידות אנגלית ומתמטיקה , בגלל שמבחינתי מי שלא עשה את זה הוא אידיוט גמור והוא יהיה עני כל החיים שלו וגם הילדים שלו יהיה בורים גמורים , מה דעתכם על זה?

דרך אגב , תרגיל שלם של 3 יחידות זה אולי שבריר תרגיל של 5...

פורסם

אתה ברצינות כתבת עכשיו שמי שעשה 4 יחידות במתמטיקה הוא אידיוט גמור והוא יהיה עני כל החיים שלו וגם הילדים שלו יהיו בורים גמורים?

פורסם

לתלמידים יכולות להיות הרבה בעיות לימודיות כאלה ואחרות, שבגללן הם יהיו בפחות מ 5 יחידות. הבעיות יכולות להיות גם מצד מערכת החינוך ולא מצד התלמיד

מה שעושה את ההבדל הוא, שיש תלמידים שמנסים לאמץ את הראש ולחשוב גם אם זה לא כל כך הולך להם

פורסם

אתה ברצינות כתבת עכשיו שמי שעשה 4 יחידות במתמטיקה הוא אידיוט גמור והוא יהיה עני כל החיים שלו וגם הילדים שלו יהיו בורים גמורים?

ציניות שפה קשה....

פורסם

גם לומדים אנגלית , הבנה והבעה , גאוגרפיה , היסטוריה ועוד.

מישהו שעשה 3 יחידות אנגלית או 3 יחידות מתמטיקה וקיבל 60 ובגרות לא באמת יודע את המקצוע , ובכלל באנגלית לא יהיה מסוגל לדבר או לתקשר עם אף אחד (וכנראה , גם אם הוא עשה 4 וקיבל 100).

אני בכלל חושב שצריך להכריח את כולם לעשות 5 יחידות אנגלית ומתמטיקה , בגלל שמבחינתי מי שלא עשה את זה הוא אידיוט גמור והוא יהיה עני כל החיים שלו וגם הילדים שלו יהיה בורים גמורים , מה דעתכם על זה?

דרך אגב , תרגיל שלם של 3 יחידות זה אולי שבריר תרגיל של 5...

קצת קשה להכריח את זה בגלל שיהיה כאלו שפשוט לא יצליחו לעמוד בזה. בד"כ גם אני מאמין ב"אין לא יכול יש לא רוצה" אבל בתכלס יש כמות לא מבוטלת של אנשים עם קשיים אמיתיים. בימינו תעודת בגרות בסיסית יכולה להספיק לניהול חיים סבירים ולא חיי "עוני" כמו שאתה מתאר.

-בנושא של אנגלית פשוט צריך להשקיע במסלול 4 יחידות יותר באוצר מילים ודיבור יומיום מאשר past passive.

פורסם

אני לא רואה בזה בעיה, ואני מסכים איתך.

כן, אני לא חושב שחרדים יכולים לתרום משהו לצבא.

כן, אני מסכים שהגיוס שלהם יביא רק צרות, ויעשה סכומים לא פורפורציונלים של כסף כדי להתאים אליהם את הצבא.

אבל זה לא משנה.

גם לגייס אותי עלה לצבא כסף, והם בכל זאת גייסו אותי.

כן, זה פרנציפ.

אני רוצה שהם יתגייסו בדיוק כמו שאני התגייסתי, ל-3 שנים מלאות.

לא רוצים אותם בצה"ל? שיעשו שירות אזרחי כלשהו (לפי בחירת המדינה! לא לבחירתם!).

אז מה, דפקו אותך אז שידפקו גם אותם? איזה מין שיטה זו? אולי דתרו גם שבזמן מלחמה, יירו גם על ג'ובניקים כי לא פייר שיורים רק על קרביים בחזית?

כסף שמושקע בחיילים שהצבא לא צריך הוא כסף שלא מושקע בדברים שהצבא כן צריך.

אבל בשום פנים ואופן אני לא מוכן שהם ישבו בבית ו"ילמדו" כביכול, ולא רק שלא ישלמו על הלימודים שלהם כסף אלא שיקבלו אותם + קיצבאות שונות על חשבון תשלומי המיסים שלי, ואז ילכו לעבוד בשחור ולא ישלמו מיסים - וימשיכו לקחת דמי אבטלה וקצבאות שונות ומשונות... וכל זה בזמן שאני נמצא בצבא ומקבל 350-750 ש"ח בחודש.

אז כן - ברור שזה פרנציפ.

אתה לא מבין את הבעיה. הם מקבלים קיצבאות ועובדים בשחור בגלל שכדי לא לשרת, אסור להם לעבוד! אין להם בעיה עם העבודה אלא עם השירות הצבאי. ברגע שיהיה מותר להם לעבוד בלי שזה יוביל לגיוס, הם יוכלו לעבוד באופן חוקי ולא "בשחור". וכשהם יעבדו, לא יצטרכו לתת להם קיבצאות שכרגע אין ברירה אלא לתת להם כיוון שאסור להם לעבוד.

ומה עם שירות? זה יגיע. או שלא. עדיף שכן אבל ממש לא קריטי. הנקודה היא שאם תתעקש על זה עכשיו, אתה יכול לגלות שתצא בלי כלום, אם תסתפק כרגע שכך שהם יוכלו לעבוד, יהיה לך רווח בטוח.

זה לא או שירות צבאי ועבודה או פטור וקצבאות. יש גם אפשרות של פטור ועבודה.

ובנוסף לכל זה, לדעתי אדם ששירת בצבא הוא אדם עם סיכוי גבוה הרבה יותר להשתלב בצבא ובשוק העבודה, ורק זה- עצם העובדה שהם יפסיקו לקבל קצבאות, לעבוד בשחור ולא לשלם מס, או לחלופין להתבטל בבית, כבר שווה את הגיוס לצבא.

רק שהסיכוי שזה יצליח קטן יותר מהסיכוי שרק להוציא אותם לעבודה בלי לגייס אותם לצבא יצליח. אז במקום לנסות להיכנס איתם ראש בראש, בואו ננסה לטפל קודם במה שחשוב ורק אח"כ במה שלא מוצא חן בעינינו?

מעבר לכך שנהפוך לחברה הרבה יותר מאוחדת וחזקה. נשבר הזין להרגיש שאנחנו סוחבים על הגב 400 אלף חרדים ועוד איזה מיליון ערבים (לא מספרים מדויקים)

חושב שלהילחם בחרדים ילכד אותנו איתם? כי אנחנו נלחמים כבר הרבה שנים בערבים ואני לא רואה שזה הפך אותנו למלוכדים איתם. כמובן שיש מספר הולך וגדל של יהודים חילוניים שלא משרתים כי צה"ל לא צריך אותם, לא רוצה אותם ומעדיף שלא ישרתו.

ממילא השירות של כולם לא זהה. יש את מי שהתרומה שלו גדולה ומי שהתרומה שלו בכלל שלילית. אז מה, שנתחיל למדוד מי תורם יותר?

חלק יתגייסו, חלק יעבדו. המסים של החלק החרדי העובד יכסה חלק מההוצאות על גיוס חרדים.

זה יהיה גלגל שיניע את עצמו מדי שנה והפער בין ההוצאה להכנסה יקטן עם הזמן.

ומי שרוצה פרנציפ, צריך לדעת שעל עקרון משלמים.

אז יש שיטה שתאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: שילכו לעבוד ולא יתגייסו! כך המיסים שאל אלו שעובדים לא יצטרכו לכסות את ההוצאות על אלו שלא עובדים אלא ישמשו לכיסוי הוצאות אחרות. נאמר להורדת נטל המס. כלומר כשאתה בוחר להעביר את שתלומי המיסים של החרדים שיעבדו לכיסוי הוצאות החרדים שירתו בצבא, אתה בוחר לשלם עוד מיסים.

ובכלל, במה לדעתך יעבוד רוב החרדים? נראה לך שיהיו שם הרבה בשכר גבוה? רובם יהיו בשכר מינימום או קצת מעל זה, הרי מה בעצם הם יודעים לעשות. המיסים של מי שעובד בשכר נמוך לא מכסים אפילו את הקצבאות שאותם עובדים מקבלים: עובד בשכר מינימום מקבל מהמדינה יותר כסף משהו משלם לה. ואלו רק ההוצאות הישירות, אני לא מדבר בכלל על ההוצאות העקיפות, שגם גבוהות יותר אצל מקבלי שכר נמוך מאשר אצל מקבלי שכר גבוה. כלומר תשכח מכך שהמיסים שלהם יממנו משהו פרט להוצאות של המדינה עליהם וגם לזה זה לא יספיק. היתרון כאן הוא שההוצאות של המדינה עליהם יקטנו.

סורי אבל שיתמודדו. הצבא מספיק פדאנטי בקטע של כשרות כמו שהוא עכשו. והדרת נשים בידי הצבא ? שיחפשו את החברים

לגיים ואם לא אז לטפל כמו במשתמטים

זה לא עובד ככה. הצבא לא מחייב צמחוניים לאכול בשר או לרעוב, נכון? לא משחקים עם אמונות חזקות כי קשה מאוד לנצח בזה. למה אתה חושב שהאוכל בצבא כשר?

אם לא יהיה גלאט כושר, ובהכשר שאותם חיילים יכירו בו, רבים מהם לא יאכלו. נראה לך שיצא מהם משהו? אם יהיו נשים, רבים מהם יסרבו פקודה. לטפל בהם כמו במשתמטים? בשנתון גיוס חרדי יש כ- 8,500 איש. נאמר שרק חצי מהם יעשו בעיות, אתה חושב שהצבא יכול לכלוא כל שנה יותר מ- 4,000 בני אדם? איפה? וכמה הם יעלו? איך בדיוק אתה חוסך כסף כשאתה מבזבז הון על כליאה? איך בדיוק אתה משלב אותם בחברה כשאתה כולא אותם?

המציאות לא תשתנה רק כי מתחשק לנו. זה ייקח הרבה זמן. לא נקבל את הכל מיד. מתחילים עם מה שאפשר וממשיכים אח"כ.

למי שלא שם לב, התוכנית של לפיד היא לגייס חרדים... בעוד חמש שנים.

לא הבנתי מה ההבדל.

יש קהילה של "חרדים" שכל היום קוראים בספר ומסרבים להסתכל על בחורות.

יש קהילה של "גיימרים" שכל היום משחקים במחשב ומסרבים להסתכל על בחורות.

מה ההבדל?

ההבדל הוא שבמהלך ההיסטוריה, היו לא מעט יהודים שהיו מוכנים למות לשם שמיים. כמה גיימרים יהיו מוכנים למות (במציאות, לא במשחק) עבור הגיימריות שלהם?

אני לא חושב שכל החרדים חזקים באמונתם באותה מידה, מצד שני הצבא לא הולך לנסות להרוג אותם. הרי הסנקציה הכי חמורה שהם יקבלו תהיה כלא צבאי. אתה בטוח שמתוך 8,500 בשנה, לא יהיו כמה אלפים שיאמרו (באידיש), "עם זה אנחנו לא מוכנים לשרת ויהי מה"? אתה יודע מה העלות של כליאת אלפי אנשים כל שנה? מה זה יתרום בכלל?

נראה לך שיהיה מישהו שיהיה מוכן לשבת בכלא ובלבד שלא יגייסו אותו כדי שיוכל להמשיך לשחק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים