עבור לתוכן

בעיית מקום בכונן C

Featured Replies

פורסם

מקווה שזה הפורום המתאים.

מתחילה להיות לי בעיית מקום בכונן סי (יש לי בעיקרון שני כוננים סי ו- די) ולאט לאט הנפח הפנוי שם הולך וקטן.

אני לא ממש יודע איך עושים חלוקה מחדש בין הכוננים ולכן אני מנסה לעשות את זה בדרכים אחרות.

למשל, משחקים כבדים בנפח התקנתי בכונן די, במקום ב- סי.

נכנסתי לכונן סי לראות איפה יושבים אצלי תוכנות ודברים אחרים בעלי נפח גדול.

למרות שכונן סי תפוס ב-כ 44 גיגה בייט (מתוך 48), הרי כשאני נכנס אליו אז במין הספריות שיש לי שם, הגדולה ביותר היא רק כ- 6 גיגה, השאר ממש קטנות.

איפה יושב השאר?

האם שאר הנפח הולך למה שקוראים סיסטם, מערכת ההפעלה וכדו', ולמה הנפח הפנוי הולך וקטן למרות שאני לא מתקין תוכנות חדשות?

פורסם

אתה יכול לבדוק שחזור מערכת, סל מיחזור או התיקייה winsxs.

אין שום בעייה להעביר מקום פנוי ממחיצה למחיצה. מאחר ו-C היא מחיצת מערכת, תשתמש בlive cd של אובונטו למשל ותשתמש ב-gparted.

פורסם
  • מחבר

וואלה , עכשיו התקלת אותי.

סיסטם ריסטור יצא לי לעשות לפעמים,אבל לצרכים אחרים, איך זה בדיוק יפנה מקום?

לגבי סל מיחזור ווכדו', מנקה בקביעות אותו וגם את ספריית ה- users temp win. temp וכדו' , כנ"ל disk cleanup.

לא מצאתי אצלי ספרייה בשם winsxs.

לגבי התוכנות שהצעת, ממש לא מכיר, האם זה קל וברור לתפעל אותן?

לא יכול לגרום לבעיה אם אעשה משהו לא נכון ?

גם בחיפוש קטן שעשיתי אומרים שזה יותר למערכת לינוקס, לא?

פורסם
  • מחבר

יש לי ccleaner שאני מריץ מדי פעם, נראה לי אותו עיקרון, לא?

לא חושב שזה יסביר הפרש כל כך גדול.

אגב, ארט טייטום גם גדול...(-:

פורסם

התוכנה אמורה להציג לך את ההתפלגות של מערכת הקבצים שלך לפי הקבצים והתיקיות שתופסות את הנפח בצורת עץ.

פורסם
  • מחבר

מבין שאתה מדבר על זה?

"תשתמש בlive cd של אובונטו למשל ותשתמש ב-gparted"

וכוונתך שכך אדע איפה יושבים הדברים הכבדים?

זה קל להפעיל אותה?

פורסם

בלבלת, הוא התכוון ל-TreeSize.

בכל מקרה, לגבי gparted - תוריד מכאן את ה-livecd:

http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

זה מכיל אובונטו עם התוכנה gparted כבר מותקנת עליו (ככה שלא צריך שום דבר חוץ מהדיסק הזה). חפש בגוגל\יוטיוב מדריכים איך לעבוד איתה.

פורסם
  • מחבר

אוקי אנסה.

בינתיים תודה (אשוב אם יהיו בעיות :'( ).

עריכה:

הפעלתי את ה- TreeSize יופי של תוכנה.

עכשיו הבנתי שרק הוינדואס תופס כ- 27 גיגה.

לדעתי מרבית הירידה ההדרגתית בנפח הפנוי הלכה לעדכונים שלהם.

יש איזה טיפ איך לדעת מה אוכל להסיר/למחוק? (הכוונה לא בוינדואס ,אלא בדברים האחרים) או שזה רק להפעיל תוכנת ניקוי ,מה שכבר עשיתי בעבר ולא עשה שינוי מהפכני.

פורסם

תמחוק כל התוכן של תיקיה

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

זה עדכונים שלא צריך יותר

תריץ נקוי דיסק של חלונות (במאפינים - כלים בקליק ימין על C )

שמה תסמן הכל אם V ואולי יהיה גם נקוי עדכונים. תקרא טוב מה הוא מוצא.

וגם בלשונית השניה של נקוי למחוק כל השיחזורים ולהשעיר רק האחרון

בכמה ירד ?

פורסם
  • מחבר

מחקתי את התיקייה שהצעת.

לגבי disk cleanup אני עושה את זה בקביעות. (עשיתי עכשיו גם את הלשונית השנייה, של הסיסטם ריסטור).

זה לא עשה שינוי משמעותי.

כנראה שאני צריך משהו דרסטי יותר.

אם רק יכולתי ללמוד איך לחלק את הנפח בין שני הכוננים באופן שונה, מבלי החשש שאפגע במשהו ומבלי צורך לעשות פירמוט חדש (משהו שאני ממש לא יודע לעשות).

פורסם
  • מחבר

יופי, תודה.

אנסה בזהירות המירבית.

עריכה:

קראתי וזה נשמע קל מדי בכדי להיות אמיתי...

לפני שאני עושה את זה יש לי שתי שאלות.

1.האם יש הגבלת נפח פנוי להעברה אחת? אני מתכנן להעביר משהו כמו 50 גיגה (הדיסק כולו הוא טרה וכרגע מוקצה לסי 50 גיגה ברוטו).

2.האם ניתן להעביר גם נפחים תפוסים במידע? אסביר למה אני מתכוון.

יש לי משחק, שעם מספר הרחבות שלו תופס היום סך הכל כ- 32 גיגה וצפוי עוד להתרחב בהמשך.

בגלל חוסר מקום בסי , התקנתי אותו בשעתו בכונן די, דבר שעשה לי בעיה בלעשות אימייג' למע' ההפעלה כי המחשב לא יכל להבחין בין שני הכוננים. אשמח אם אוכל להעביר את כל המשחק כפי שהוא לכונן סי המוגדל, אחרת אצטרך לעשות את כל ההתקנות מחדש וזה סיפור ארוך.

פורסם

התוכנה לא בדיוק מאפשרת להעביר נפח. היא מאפשרת לעשות שני דברים: לכווץ מחיצה מההתחלה או מהסוף (כלומר מוסיף שטח ריק לפני המחיצה או אחריה) ולהגדיל מחיצה על חשבון שטח ריק שסמוך אליה (אפשר לעשות עוד דברים, הם לא רלוונטיים כאן). דהיינו, בהנחה שיש לך מחיצה C וסמוך אחריה מחיצה D, אתה צריך לכווץ את D מההתחלה, ואז להגדיל את C על חשבון השטח הריק. פה יש הוראות מדויקות:

http://gparted.org/display-doc.php?name=moving-space-between-partitions

הנפח מוגבל כמובן בכך שלא תוכל לכווץ מחיצה לגודל שיותר קטן ממה שיש בה...

התוכנה לא יודעת להעביר קבצים בין מחיצות. את זה תצטרך לעשות אחר כך מתוך windows. אם יש לך תוכנה מותקנת אז לא מומלץ להעביר אותה ממקום למקום, כי בד"כ המיקום שלה שמור בכל מיני מקומות במחשב (לדוגמה, ברג'יסטרי). אם מדובר במשחק ספציפי אז אתה יכול לחפש בגוגל אם אפשר להזיז אותו (חפש change installation directory).

עוד פרט חשוב: כשמשנים את הגודל של מחיצת ה-windows זה דופ את תהליך האתחול של windows ולכן צריך לתקן. עקוב אחר ההוראות כאן (ודא קודם כל שיש לך את דיסק ההתקנה):

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/using-gparted-to-resize-your-windows-vista-partition

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי.

גם זה מצוין עבורי.

כנראה שבשלב הזה לא אגע במשחק כי ידוע לי ללא ספק שהוא נמצא במקומות רבים נוספים וסיכוי רב שזה יעשה בלגן.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים