עבור לתוכן

רשימת ההישגים של נתניהו

Featured Replies

פורסם

באמת למה מחכים, כולה עזה. מתניעים כמה טנקים, מתקשרים לכמה מילואימניקים ויוצאים לאיזה אחר צהריים של פורענות ככה לכיף. אין צורך בתכנון בוא נגיד, או היערכות מוקדמת רחמנא ליצלן.

את הכתבות מאתר הבית של שלום עכשיו (aka YNet) תחסוך מאיתנו. למען האיזון, גם אני לא מביא כתבות מישראל היום. וכרגיל, את החגיגות בחברת החשמל ביבי יצטרך להפסיק, כי הרי הן קרו תחת המשמרת שלו בלבד.

עריכה:

אגב, זו לא רק חברת חשמל. אלו גם הנמלים ורכבת ישראל. הנה הדיעה של שלי יחימוביץ' בנושא:

-כל מונופול הוא רע, בוודאי מונופול פרטי. זו אקסיומה.

"לא נכון. אם מונופול פרטי נשבר לטובת היצף של יבוא מבחוץ ואנחנו נהיה מוצפים סחורה זולה שיוצרה בטורקיה או בסין, ואני אראה מפעלים ישראליים קורסים ומטה לחמם של אנשים נגדע - ובהינתן העובדה שגם התעשייה המקומית היא מוטת יצוא ומגבירה את הצמיחה והיא תורמת למשק כולו - ברגעים כאלה אני אגן על המונופול בלב שלם".

-תמכת באופן גורף בוועדים החזקים במשק, היית בת ברית של יו"ר ההסתדרות עופר עיני, חביבם של אנשי ההון.

"בכל מדינה נורמלית האיגודים המקצועיים הם חלק בלתי נפרד ממאבק, החשיבות של האיגודים היא עצומה לעצירת התהליך של מעבר ההון מהרבים למעטים, ואני מתנגדת בתקיפות לפגיעה בהם. זכות ההתארגנות נקנתה בדם בארצות הברית ובאירופה. היום אנחנו ברגרסיה ואחד התפקידים שלי הוא לעצור אותה. אם תפריט את הכל, כולם יהיו אבק אדם. אם תפריט את חברת חשמל, במקום 10,000 עובדים שהם מעמד ביניים והנהלה שמקבלת שכר לא מאוד גבוה, תקבל 10,000 עובדי קבלן ב-21 שקל וארבע אגורות לשעה, ומשפחת עופר אחת שחוצבת את הונה ממשאב ששייך למדינה. זה תפריט שאני אלחם נגדו"

כלומר היא לא מכירה מצב ביניים בו יש תהליך התייעלות כמו רענון עובדים ומשכורות שפויות. מבחינתה או שיהיו הרבה עובדים (להלן "וועד") שמחזיק את חברת החשמל/רכבת ישראל וכו' בביצים, או שיש מיליונר אחד שגורף את הקופה והשאר עניים עם משכורות מינימום ותת תנאים. בכלל לא פופוליזם.

• תגובות 298
  • צפיות 30.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וכרגיל, את החגיגות בחברת החשמל ביבי יצטרך להפסיק, כי הרי הן קרו תחת המשמרת שלו בלבד.

ממש לא.

פורסם

ממש לא.

כמובן שלא, הייתי ציני(:

פורסם

באמת למה מחכים, כולה עזה. מתניעים כמה טנקים, מתקשרים לכמה מילואימניקים ויוצאים לאיזה אחר צהריים של פורענות ככה לכיף. אין צורך בתכנון בוא נגיד, או היערכות מוקדמת רחמנא ליצלן.

את הכתבות מאתר הבית של שלום עכשיו (aka YNet) תחסוך מאיתנו. למען האיזון, גם אני לא מביא כתבות מישראל היום. וכרגיל, את החגיגות בחברת החשמל ביבי יצטרך להפסיק, כי הרי הן קרו תחת המשמרת שלו בלבד.

עריכה:

אגב, זו לא רק חברת חשמל. אלו גם הנמלים ורכבת ישראל. הנה הדיעה של שלי יחימוביץ' בנושא:

אחי, לא האשמתי את ביבי בזה... מאשים את ממשלת ישראל לדורותיה.

פורסם

כל ממשלה בעבר שהעיזה לנסות לשנות משהו בחברת החשמל, נסוגה בה לאחר הפעלת כוח מצד עובדי חברת החשמל.

הרי הם שולטים על השלטר של המדינה, ובמקרה שינסו באמת לשנות משהו שיפגע בהם, הם פשוט יורידו את אותו שלטר, ויגרמו נזקים של מיליארדים למשק.

ובנוסף לכך, תושבי מדינת ישראל הם חסרי סבלנות. הם דורשים טוב מאוד מהממשלה שתעשה בשבילם הכל, אך כשזה מגיע לכך שגם הם צריכים להקריב משהו, (כמו חשמל לא זמין לסירוגין במשך חודשים או יותר במשך המאבק) הם לעולם לא יהיו מוכנים לכך, ויצרחו על הממשלה.

פורסם

^

תושבי המדינה מחזיקים ממנה מדינה מתקדמת. במדינה מתקדמת לא יעלה על הדעת שיהיה צורך לחיות בלי חשמל בגלל מאבק פוליטי-כלכלי כזה. מה אנחנו, רפובליקת בננות שהאזרח הקטן צריך לאכול מרורים בגלל מאבקים בצמרת המדינה?

אבל אם צריך להתכופף ולחיות בלי חשמל בשביל להפיל גוף מונופוליסטי שמחזיק מדינה שלמה בביצים, כנראה שיש במדינה אלמנטים רבים של רפובליקת בננות. חבל. החזקתי מאיתנו יותר. יותר מדי אולי?

ובכלל, חברת האשראי מאיימת להוריד את דירוג האשראי שלי. אפשר תספורת? :P

פורסם

הם יצרחו על הממשלה כי התקשורת תדע לתעל את הכעס לכיוון הממשלה, ולא, חלילה, לכיוון התומכים בוועד, כמו יחימוביץ.

פורסם

^

תושבי המדינה מחזיקים ממנה מדינה מתקדמת. במדינה מתקדמת לא יעלה על הדעת שיהיה צורך לחיות בלי חשמל בגלל מאבק פוליטי-כלכלי כזה. מה אנחנו, רפובליקת בננות שהאזרח הקטן צריך לאכול מרורים בגלל מאבקים בצמרת המדינה?

אבל אם צריך להתכופף ולחיות בלי חשמל בשביל להפיל גוף מונופוליסטי שמחזיק מדינה שלמה בביצים, כנראה שיש במדינה אלמנטים רבים של רפובליקת בננות. חבל. החזקתי מאיתנו יותר. יותר מדי אולי?

:P

יעלה או לא יעלה על הדעת, זה המצב.

עובדי חברת החשמל הם העובדים הכי חזקים בארץ. שום דבר לא יקום או יפול בחברת החשמל בלי הסכמתם. לא קיבלת הסכמתם וביצעת, תצפה להורדת השלטר.

מנסה לשנות ולכתוב מחדש את חוקי המשחק מולם? תהיה בטוח שירד השלטר.

זה המצב שהממשלות בתקופת קום המדינה יצרו. וכל ממשלה מאז מפחדת ובצדק ולהתעסק איתם בלי תמיכה ציבורית נרחבת. ואפילו אם יש/תהיה תמיכה ציבורית נרחבת, היא תחזיק מעמד בדיוק עד להפסקת החשמל הראשונה.

(vic, זה נכון חלקית מה שכתבת. אבל זה לא רלוונטי לעניין)

פורסם

ולכן אנחנו רפובליקת בננות.

עשירה יחסית, ואזרחים חיים טוב מאוד ביחס לרפובליקות בננות קלאסית, זה נכון.

אבל עדיין, רפובליקת בננות.

פורסם

בושה.

ומה עם התחבורה הציבורית המקרטעת? אהמ רכבת ישראל.

מחדל מה שקורה שם.

צריך שרים עם ביצים שמוכנים לשנות כאן משהו.

נמאס כבר ממשלות מרגרינות

פורסם

ועדיין אין מילה על הנמלים ...

פורסם

הלוואי שביבי יהיה ראש הממשלה, ליברמן שר הביטחון,אלי ישי שר החוץ, אריה דרי שר האוצר.

ישר כוח!

פורסם

מר"צ - סביר להניח שאתה צודק, אבל בסופו של דבר הם תומכים בבטחון המדינה ובמה שזה דורש.

כל המפלגות הציוניות תומכות בבטחון המדינה ומרצ היא מפלגה ציונית, ברובה. אבל כל אחד מפרש את "בטחון המדינה" אחרת. בקצה הימני חושבים שבטחון זה לרסס כל מה שזז, בקצה השמאלי חושבים שבטחון זה למסור כל מה שלא זז. אז בשלב מסויים, המפלגה הכי שמאלנית בקרב המפלגות הציוניות תתחיל למחות נגד תקיפה בעזה ולדרוש מו"מ, במיוחד אם המבצע יונהג ע"י הימין.

אבל בהתחלה סביר שהם יתמכו.

קדימה - לא פקטור מבחינתי בכלל. היא לא שמאל, לא ימין, לא מרכז. היא כלום.

קדימה היא מפלגה של אופורטוניסטים. הם אומרים לציבור את מה שהם חושבים שיביא קולות כדי שיוכלו לשבת בכנסת ועדיף בממשלה. אבל הם הוקמו על בסיס מצע שמאל (התנתקות/התכנסות) ועדיין רצים עם וריאציות שלו. אז אולי הם שמאל מזוייף, אבל עדיין שמאל.

עצמאות - משעשע אותי שבכלל מדברים עליה. אבל כן, מן הסתם תהיה תמיכה שלו. מצד שני, הוא לא בדיוק שמאל.

למה לא? מה בעמדות של ברק אינו שמאל? זה שהסיכויים שלו לעבור את אחוז החסימה לא גבוהים, זה כבר סיפור אחר. אבל מבצע מוצלח בעזה יכול רק לעזור לו.

יש עתיד - לא ברור לי מה הדעות שלהם בכלל. הם בעיקר "היי אני יאיר לפיד ואני חתיך, תצביעו לי".

יש עתיד - קדימה עם בלורית. העמדות של לפיד הן מה שהוא חוב שיביא לו קולות. צריך לנקנק את המתנחלים כדי שיבינו מי כאן בעל הבית, אבל אני בעד המתנחלים ותומך בהתיישבות. יכול לתת לזיקית שיעורים.

אלדד יניב - כבר מזמן איבדתי מעקב אחריו. הוא לא היה בשמאל הלאומי או משהו? :P

היה? הקים! נראה שכל שניה או שתיים הוא מקים מסגרת חדשה וחוזר בתשובה על חטאיו מלפני שתי מסגרות. יש לי רושם שהוא פשוט נהנה מזה, מין סוג של מזוכיזם. או אולי הוא סתם מחפש תשומת לב.

-כל מונופול הוא רע, בוודאי מונופול פרטי. זו אקסיומה.

"לא נכון. אם מונופול פרטי נשבר לטובת היצף של יבוא מבחוץ ואנחנו נהיה מוצפים סחורה זולה שיוצרה בטורקיה או בסין, ואני אראה מפעלים ישראליים קורסים ומטה לחמם של אנשים נגדע - ובהינתן העובדה שגם התעשייה המקומית היא מוטת יצוא ומגבירה את הצמיחה והיא תורמת למשק כולו - ברגעים כאלה אני אגן על המונופול בלב שלם".

מה, עדיין צריך להראות שיחימוביץ' לא מבינה כלום בנושאים שהיא משוכנעת שהיא הסמכות העליונה בהם?

* אם מונופול נשבר לטובת ייבוא זול, אז אנשים משלמים פחות עבור אותה סחורה ונשאר להם יותר כסף בכיס. אסון!

* אם הייבוא זול יותר מהתוצרת המקומית, למרות שאת הייבוא צריך להביא מרחוק ואת התוצרת המקומית לא, הרי כשאי אפשר יהיה לייצא את התוצרת המקומית: כשגם לה יתווספו עלויות השינוע לחו"ל, היא תהיה אפילו יותר יקרה מהתוצרת הזולה שאסרנו לייבא. אז למה שבחו"ל יקנו את התוצרת היקרה שלנו?

דוגמה להמחשה. בארץ מייצרים בולשיט. מוכרים אותו ב- 20 ש"ח ליחידה. בולשיט מתוצרת סין אפשר היה למכור בארץ ב- 15 ש"ח ליחידה, וזה כבר כולל את עלות ההובלה מסין בסך של 4 ש"ח לכל יחידת בולשיט. לו היו מאפשרים לייבא בולשיט סיני, יצרני הבולשיט המקומיים היו נאלצים להתייעל ולהוריד מחירים עד לרמה הסינית או לפשוט רגל, כי אף אחד לא ישלם 20 ש"ח אם יש מוצר דומה שעולה רק 15 ש"ח. אז אוסרים על ייבוא או מטילים עליו מכסים גבוהים כדי להגן על התוצרת המקומית וכולנו משלמים 20 ש"ח במקום 15 ש"ח על הבולשיט שלנו.

אבל מה יקרה אם ירצן בולשיט מקומי ינסה לייצא לאירופה? מחירו של בולשיט סיני באירופה יהיה גם 15 ש"ח, עלויות הייצור לא ישתנו והובלה מסין לארץ לא זולה יותר מהובלה מסין לאירופה. את הבולשיט הישראלי יצטרכו להוביל לאירופה, מה שיעלה בערך שקל אחד ליחידה, כך שהבולשיט הישראלי יעלה בשווקי אירופה 21 ש"ח.

אם כאן אף אחד לא היה קונה את הבולשיט הישראלי כשהוא יקר יותר מהסיני בחמישה שקלים, למה שהאירופאים יסכימו לקנות אותו כשהוא יקר יותר בשישה שקלים? מכאן שאם אתה לא יכול להתחרות בייבוא בלי הקביים של הגנה על תוצרת מקומית, ברור שלא תוכל להתחרות בייבוא מחוץ למדינה.

* איך מוצרים יקרים יותר בגלל ההגנה על התוצרת המקומית מגבירים את הצמיחה ותורמים למשק? כשהבולשיט יקר יותר, אתה צריך לקנות פחות ממנו או פחות ממשהו אחר. אתה קונה פחות כי אתה צריך להוציא יותר על הבולשיט שלך והמשכורת שלך לא צמודה למחיר הבולשיט. אז איך זה עוזר, פרט למשכורות הגבובות של עובדי הבולשיט?

נו, אם להעלות מחירים של תוצרת הארץ זה כל כך טוב ומועיל, בואו נעלה את מחירי הקוטג' ל- 20 ש"ח לגביע. תראו כמה טוב זה יעשה לצמיחה ולמשק.

-תמכת באופן גורף בוועדים החזקים במשק, היית בת ברית של יו"ר ההסתדרות עופר עיני, חביבם של אנשי ההון.

"בכל מדינה נורמלית האיגודים המקצועיים הם חלק בלתי נפרד ממאבק, החשיבות של האיגודים היא עצומה לעצירת התהליך של מעבר ההון מהרבים למעטים, ואני מתנגדת בתקיפות לפגיעה בהם. זכות ההתארגנות נקנתה בדם בארצות הברית ובאירופה. היום אנחנו ברגרסיה ואחד התפקידים שלי הוא לעצור אותה. אם תפריט את הכל, כולם יהיו אבק אדם. אם תפריט את חברת חשמל, במקום 10,000 עובדים שהם מעמד ביניים והנהלה שמקבלת שכר לא מאוד גבוה, תקבל 10,000 עובדי קבלן ב-21 שקל וארבע אגורות לשעה, ומשפחת עופר אחת שחוצבת את הונה ממשאב ששייך למדינה. זה תפריט שאני אלחם נגדו"

אויש. זה הראיון שבו היא התעקשה שהשכר הממוצע של עובדי חברת החשמל הוא "רק" 17K (בפועל זה 24K)? באמת רחמנות עליהם. יש הרבה עובדי קבלן בגלל האיגודים! אם עובד חדש יעלה לך 24K בחודש וברגע שהוא נכנס כמעט בלתי אפשרי להוציא אותו, אבל עובד קבלן עולה רק 10K ואפשר לפטר אותו ברגע שבו הוא כבר לא נחוץ, במה נראה לכם שיבחרו? מישהו צריך לממן את השכר של העובדים המאוגדים ואת זה עושים העובדים הלא-מאוגדים. תרגיל פשוט: תציעו לוועד שכל עובד מאוגד יוותר על 1,000 ש"ח ברוטו בחודש שיועברו לעובד קבלן. נזק קטן לעובד המאוגד, תוספת משמעותית לעובד הקבלן. נראה לכם שהצעה כזו תעבור?

לפני כמה שנים, בזמן מו"מ בין האוצר להסתדרות על תוספות לעובדי המדינה, היתה לאנשי האוצר הצעה מעניינת: במקום לתת לכל העובדים תוספת שווה באחוזים, כך שעובדים שהשכר שלהם גבוה יקבלו תוספת גבוהה ועובדים שהשכר שלהם נמוך יקבלו תוספת נמוכה, הם הציעו לתת תוספת דיפרנציאלית: עובדים בשכר נמוך יקבלו תוספת גדולה יותר ועובדים בשכר גבוה יקבלו תוספת נמוכה יותר. בהסתדרות אמרו להם לשכוח מזה.

פורסם

אז הנה, התחיל מבצע בעזה, והסנוניות הראשונות בשמאל (בינתיים, רק התקשורת) מתחילות עם דברי השטנה:

"סבב ההסלמה נראה היה כעל סף סיום - אבל החיסול של רמטכ"ל חמאס שינה את כל התמונה", נכתב כאן בYNET. כלומר, מבחינתם הדברים הלכו לכדי רגיעה (אחרי שכל יום הם הדגישו את הפקרת הדרום בידי נתניהו), ופתאום החיסול הוא הגורם לאלימות ולא התגובה הראוייה לה.

יואב ושאר החושבים כמותו, מתי תתפכחו כבר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים