עבור לתוכן

רשימת ההישגים של נתניהו

Featured Replies

פורסם

השמאל השפוי (מיהו, אגב? מר"צ? שלי?) אולי תומך בבטחון ישראל בדרכו (המשונה, לטעמי), אבל הוא קודם כל תומך בלהפיל את ביבי.

מר"צ, העבודה, ושאר גופי שמאל ציוניים.

אתה קצת מגזים עם הפרנויות שלך שמטרת כולם היא קודם כל להפיל את ביבי ואח"כ שאר הדברים. יש דברים יותר חשובים...

• תגובות 298
  • צפיות 30.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ לא יודע בקשר לכולם, אבל אצל חלק זה בא במקום הראשון.

האם צריך להתקיף בעזה כרגע? אין לי מושג.

בטוח שישנם הרבה שיקולים שאנו לא יודעים את משקלם. היחסים (אם אפשר לקרוא להם כך) עם מצרים. המצב בצפון מול חיזבאלה וסוריה, ומעבר לכל, אירן שלדעתי נמצאת בעדיפות הראשונה. ולכן, כל דבר שעלול לפגוע בהתמודדות המתוכננת עימה, (אם באמת קיימים תוכניות כאלו) צריך להידחות.

עם החמאס נצטרך להתמודד בסופו של דבר, אבל אין כאן את הדחיפות שיש במניעת אירן גרעינית. ובכל מקרה, סביר שאם נתקוף את אירן, החמאס יצטרף לחגיגה. ואז נוכל לטפל בהם בתנאים שלנו ולא בתנאים שלהם.

פורסם

אתה קצת מגזים עם הפרנויות שלך שמטרת כולם היא קודם כל להפיל את ביבי ואח"כ שאר הדברים. יש דברים יותר חשובים...

נכון, שכחתי עוד משהו בין שני הדברים הללו, שקשור לשניהם, והוא כפיית מדיניות ע"י יצירת לחץ חיצוני.

פורסם

כל רגע שעובר גורם לי להאמין יותר שממשל נשיאותי היה כ"כ מועיל כאן בארץ.

פורסם

כל רגע שעובר גורם לי להאמין יותר שממשל נשיאותי היה כ"כ מועיל כאן בארץ.

לכל סוג ממשל יתרונות וחסרונות משלו. בהתחשב בעובדה שבמשטר פרלמנטרי כמו שלנו קשה לעשות משהו הממשלה האחרונה הצליחה לא רע. התקציב הדו שנתי ניטרל את האיום על הקואליציה וגרם לכך שקשה למפלגות קטנות לפרק את הממשלה.

בארה"ב יש להם פרלמנט כפול +נשיא + בית משפט עליון. הנשיא יכול לדחוף חוקים לפרלמנט שיוצר את החוקים וגם יכול לתת חנינה ובכך לנטרל חוקים של הפרלמנט. הפרלמנט יכול להעיף את הנשיא , בית המשפט יכול לבטל חוקים של הפרלמנט . למרות שהמשטר הנשיאותי נראה פחוץ מסובך ויעיל עד כמה שידוע לי הממשלה בארה"ב עדיין לא הצליחה לעשות הרבה כי הנשיא דמוקרטי והקונגרס רפובליקני , חוץ מזה בסנאט לדמוקרטים אין את הרוב הדרוש בכדי למנוע filibuster (אפשר לעשות אין סוף דיונים בכדי למנוע הצבעה) .

עוד בעיה עם משטר נשיאותי היא שבמקרה שמפלגה אחת צוברת יותר מדי כוח היא יכולה להפוך את הממשלה לדיקטטורה בפועל.

פורסם

עם החמאס נצטרך להתמודד בסופו של דבר, אבל אין כאן את הדחיפות שיש במניעת אירן גרעינית. ובכל מקרה, סביר שאם נתקוף את אירן, החמאס יצטרף לחגיגה. ואז נוכל לטפל בהם בתנאים שלנו ולא בתנאים שלהם.

תן לי להסתכן ולנחש שאתה לא גר בשדרות, נתיבות, עוטף עזה או אפילו אשקלון ואשדוד...

כשהילדים שלך ירטיבו במיטה ויצטרכו טיפול פסיכולוגי אולי תדבר אחרת.

דרך אגב, יותר מסביר שלא נתקיף באיראן... גדול ההישגים של ביבי הוא לגרום לך לחשוב שנתקיף את האיראנים מתישהו

פורסם

אני רק מזכיר לך שלא תמיד הטרור התרכז בדרום. כמה פיגועים וכמה הרוגים היו בת"א?

פורסם

תן לי להסתכן ולנחש שאתה לא גר בשדרות, נתיבות, עוטף עזה או אפילו אשקלון ואשדוד...

כשהילדים שלך ירטיבו במיטה ויצטרכו טיפול פסיכולוגי אולי תדבר אחרת.

הטיעון הזה דומה לטיעון שהיה לכל תומכי עסקת שליט: "מה היית אומר אם זה היה הבן שלך ?" שניהם דבילים.

לממשלה יש חובה לחשוב על התמונה הכללית, ולא להיגרר בכל נושא נקודתית עם הראש בקיר. לכל דבר שצריך לעשות יש את הזמן המתאים לעשותו, שצריך להיות נוח לישראל, ולא שהחמאס גורם לך להיגרר בעיתוי הכי גרוע מבחינתנו. באם מלחמה ארוכה בדרום תפגע במוכנות המדינה וצה"ל לעימות מול אירן, אז זה לא שווה את זה. כן, טילים כל כמה חודשים בממוצע על ערי הדרום זה דבר גרוע ובלתי נסבל לאורך זמן, אך זה ממש לא סכנה לקיומה של ישראל. אם החזיקו מעמד כבר 7 שנים עם זה, לא ישנה דבר עם ימתינו עוד קצת, עם זה דרוש למען אינטרסים הרבה יותר חשובים בתמונה הכללית. אינטרסים שחשובים גם לקיומם של תושבי הדרום, לא רק תושבי ת"א.

בכלל, הנטייה של ישראל בעשורים האחרונים זה לחכות שיכתיבו לה את לוחות הזמנים שלה, במקום שהיא תכתיב לאחרים. אנו תמיד מגיבים חזק ובאימפולסיביות ללא מחשבה מתי שאנו חוטפים חזק, במקום לעשות בחוכמה בעיתוי הנכון לנו ועם תוכניות מדויקות. זה קרה באינתיפדות השונות, זה קרה בבריחה מלבנון ובבריחה מגוש קטיף, במבצעים נגד החמאס בעזה, וגם במלחמת לבנון השניה, שבה לא היה להנהגה ולצה"ל מושג מה הם רוצים מעצמם - יעדי המבצע שונו כל הזמן, ולא היו תוכניות ביצוע אלא "ניכנס בהם ונראה".

ואל תטעה לחשוב שאני נגד פעולה בעזה, להיפך. אני בעד פעולה יסודית שתעשה בעיתוי הנכון. אם זה כעת, אז כעת. ואם ההנהגה חושבת שזה עיתוי גרוע לאינטרסים של ישראל, אז להמתין.

אני חושב שמזמן ישראל היתה צריכה לחסל את החמאס במבצע קרקעי רחב היקף ללא הגבלת זמן, עד לסיום המשימה. כן, זה יעלה לנו בנפגעים, אך פעולה יסודית תבטיח שקט לאזרחים בדרום לשנים רבות. היו 10 הזדמנויות לעשות זאת, במיוחד בעופרת יצוקה עם ממשלה שכולם היו מאחוריה כולל האופוזיציה, ולא עשו.

פורסם

מר"צ, העבודה, ושאר גופי שמאל ציוניים.

העבודה - כן.

מרצ - לא כולה. ככל שהמבצע יתמשך וההרוגים בצד הפלשתינאי יגדלו, כך תפחת התמיכה של מרצ. לפי כתבה במעריב של היום, דוברי מרצ מציעים לפתור את המצב בעזה בכניסה למו"מ עם החמאס.

קדימה - לא בטוח. המפלגה אמנם יושבת בדיוק על אותה משבצת בה נמצאת העבודה מבחינה מדינית, אבל בפועל זו מפלגה נטולת עמדות שכרגע עושה מאמצים כבירים לשרוד והכלי היחיד שיש להם הוא לתקוף את הממשלה, אז אי אפשר לדעת.

עצמאות (נו, המפלגה של ברק) - ברור, הרי הוא שר הביטחון. לא יצאו למבצע צבאי בלי אישורו.

יש לפיד של עתיד - סליחה, יש עתיד של לפיד - ברור. הוא כבר אמר שהוא מסכים עם כל מה שמערכת הביטחון אומרת. טוב ביי.

ארץ חדשה של אלדד יניב - אין סיכוי. הוא כבר יוציא סרטון מושקע בו יספר איך ראה את ביבי ומרטין שלף באמצע "עופרת יצוקה" משתכשכים בג'קוזי במלון שבכלל עוד לא נבנה אז ומתכננים איך לצאת עכשיו למבצע בעזה.

שכחתי מישהו?

פורסם

העבודה - כן.

מרצ - לא כולה. ככל שהמבצע יתמשך וההרוגים בצד הפלשתינאי יגדלו, כך תפחת התמיכה של מרצ. לפי כתבה במעריב של היום, דוברי מרצ מציעים לפתור את המצב בעזה בכניסה למו"מ עם החמאס.

קדימה - לא בטוח. המפלגה אמנם יושבת בדיוק על אותה משבצת בה נמצאת העבודה מבחינה מדינית, אבל בפועל זו מפלגה נטולת עמדות שכרגע עושה מאמצים כבירים לשרוד והכלי היחיד שיש להם הוא לתקוף את הממשלה, אז אי אפשר לדעת.

עצמאות (נו, המפלגה של ברק) - ברור, הרי הוא שר הביטחון. לא יצאו למבצע צבאי בלי אישורו.

יש לפיד של עתיד - סליחה, יש עתיד של לפיד - ברור. הוא כבר אמר שהוא מסכים עם כל מה שמערכת הביטחון אומרת. טוב ביי.

ארץ חדשה של אלדד יניב - אין סיכוי. הוא כבר יוציא סרטון מושקע בו יספר איך ראה את ביבי ומרטין שלף באמצע "עופרת יצוקה" משתכשכים בג'קוזי במלון שבכלל עוד לא נבנה אז ומתכננים איך לצאת עכשיו למבצע בעזה.

שכחתי מישהו?

מר"צ - סביר להניח שאתה צודק, אבל בסופו של דבר הם תומכים בבטחון המדינה ובמה שזה דורש.

קדימה - לא פקטור מבחינתי בכלל. היא לא שמאל, לא ימין, לא מרכז. היא כלום.

עצמאות - משעשע אותי שבכלל מדברים עליה. אבל כן, מן הסתם תהיה תמיכה שלו. מצד שני, הוא לא בדיוק שמאל.

יש עתיד - לא ברור לי מה הדעות שלהם בכלל. הם בעיקר "היי אני יאיר לפיד ואני חתיך, תצביעו לי".

אלדד יניב - כבר מזמן איבדתי מעקב אחריו. הוא לא היה בשמאל הלאומי או משהו? :P

פורסם

מרצ בדיוק פרסמו שהם שרינו את המקום החמישי ברשימה לערבי. לא שהם יקבלו 5 מנדטים אבל אתה מצפה ממנו בכלל לחשוב על תקיפה בעזה?

פורסם

אם יש בו שמץ של יושר הוא לפחות ישאר נייטרלי.

פורסם

^^

מה פתאום.

תראו את ח"כ ראלב מג'דלה (זה שחתף כוס מים). הוא ממפלגת העבודה-מפלגה ציונית לא כמו מרץ.

מתוך ויקיפדיה:

למחרת תחילתו של מבצע עופרת יצוקה החרים מג'אדלה את ישיבת הממשלה, במחאה על המבצע. שבוע לאחר מכן הגיע לישיבת הממשלה, וקרא "להפסיק את המבצע הצבאי בעזה ולחזור לתהליך המדיני כדי לתת תקווה לשני העמים"

פורסם

חברי כנסת ערביים / מרץ ייתמכו במבצע צבאי ברצועה? תגידו אתם שומעים את עצמכם?

פורסם

חברי כנסת ערביים זה בכלל בדיחה עצובה בחסות הדמוקרטיה המשתפכת של ישראל.

אבל לדעתי 95 אחוז מחברי הכנסת היהודים יתמכו פה אחד במבצע צבאי בעזה.

אני לא מבין אבל למה מחכים - קודם כל צריכים להגן על העם והמצב בדרום נמשך המון זמן - לדעתי בתחום הזה ביבי נכשל כישלון חרוץ.

פשוט אין ביטחון בדרום נקודה. מה ששומעים ממנו זה רק דיבורים וחיסולים ממוקדים שלא מזיזים לחמאס.

אגב - קראתם את זה בבוקר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4304614,00.html

מטורף לחלוטין. פשוט התנהלות כושלת של חברת החשמל על חשבוננו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים