עבור לתוכן

רשימת ההישגים של נתניהו

Featured Replies

פורסם

שלי זה בכלל מוצר חלב!

נקבל בזול יותר? :D

במקרה הטוב,

נקבל וזלין במחיר זול יותר :D

• תגובות 298
  • צפיות 30.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בשל המצב ובשל הבחירות, בקרוב בסופרים:

1991-1.jpg

פורסם

ידוע לכם מה קורה אם לדוגמא אחוז גבוה מאזרחי ישראל ישימו פתק לבן?

פורסם

האשמה גם נופלת על הצרכן הישראלי - קונה כאילו אין מחר.

אבל, עדיין - הממשלה יכולה לעשות שורה של צעדים שיוזילו את המחירים.

מתי התשדירי בחירות?

אני מאוד מקווה שביבי יעלים את הליכוד מהקנדציה העתידית... ניקוי אורוות בליכוד...

מצחיק אותי שאני רואה שלטים של ישראל כץ ומתחת בכותרת בענק - "השר שהביא רפורמה בתחבורה הציבורית" או משהו כזה..

LOL. רפורמה אין מיי אס.

פורסם

ידוע לכם מה קורה אם לדוגמא אחוז גבוה מאזרחי ישראל ישימו פתק לבן?

כלום

הקול לא נחשב

סופרים רק את הקולות הכשרים

פורסם

אני תמיד חשבתי שזה אומר - אי אמון בממשלה. /:

פורסם

זה רק יחזק את המפלגות עם ציבור מצביעים נאמן (חרדים, ערבים)

פורסם

וואלק אז מה עושים?

-בוחרים בבן ארי לעתיד טוב יותר? :lol:

פורסם

ראש הממשלה נבחר בגלל שהוא ימני. הוא למעשה הפסיד את הבחירות, אבל זכה להיות ראש ממשלה בגלל שהוא ימני.

ואם ככה ראש ממשלה ימני מנהל מערכה מול החמאס אז שכולנו נהיה בריאים...

אוף. למה אנשים שאין להם מושג איך המערכת הפוליטית בארץ עובדת מתעקשים לכתוב שטויות? אין שום משמעות למספר המנדטים שמפלגה קיבלה! אחת יכולה לקבל חמישה מנדטים ועדיין להקים את הממשלה, גם אם יש מפלגה אחרת שקיבלה חמישים וחמישה מנדטים.

המנצח בבחירות הוא מי שהופך להיות ראש הממשלה וזה מי שמצליח להקים גוש של יותר משישים חברי כנסת שימליצו עליו בפני הנשיא. ביבי הביא 65 ממליצים, לבני הביאה 28 - רק המפלגה שלה. אף מפלגה אחרת לא הסכימה להמליץ עליה. הטענה לפיה קדימה ניצחה בבחירות נובעת מתעמולה שקרית של קדימה, לפיה אם קדימה תקבל יותר מנדטים מהליכוד, לבני תהיה ראש הממשלה ולא ביבי, מה שגרם לכך שתומכים במפלגות שמאל אחרות, מהעבודה ועד חד"ש, הצביעו עבור קדימה. מתברר שבאמת אפשר לעבוד על חלק מהאנשים כל הזמן, עובדה: יש אנשים שעד היום מאמינים שזה היה נכון, למרות המציאות.

אני אמנם לא מתלהב מתוצאות המבצע, אבל יכול להבין את ההגיון שמאחוריהן: המטרה היתה להשיג שקט וכפי הנראה שהיא הושגה, בהוצאה כספית נמוכה יחסית (כניסה קרקעית היתה מוסיפה עוד כמה מיליארדים לחשבון, כלומר עוד מיסים), במחיר מאוד נמוך בחיי אדם, בלי אובדן הלגיטימציה הבינלאומית כפי שהיה ב"עופרת יצוקה" - למה עוד ציפית? שאנשי החמאס יהפכו ציונים?

אתם מתעקשים להתעלם מהדברים שאני כותב ולהיטפל לקטנות - המחאה שהיתה בקיץ שעבר היתה על מחירי דיור לא הגיוניים(שכירות וקניית דירה) ועל מחירים פסיכיים של פעוטונים. לכו תגידו לי שאני מדמיין את כל הדברים האלה.

היה מאוחר ולא היה לי כח לקרוא :P ... אתה בטוח שאני מתעלם ממה שאתה כותב? כי אני הייתי בטוח שזה הפוך.

המחאה לא היתה רק על מחירי הדיור והפעוטונים. אלו היו מחאות ביניים. המחאה היתה על "צדק חברתי", מה שזה לא יהיה. או אולי צדק חברתי זה דירות זולות ופעוטונים מסובסדים? :lol:

אז תסביר לי בבקשה איך הממשלה אשמה במחיר הפעוטונים. מה יש, הגננות הן טייקונייות? יש מס פעותונים גבוה שמחייב אותן להעלות מחירים? אסרו על פתיחת פעוטונים חדשים ולכן המחירים עלו? או אולי הממשלה אחראית לכל מה שקורה, ללא הבדל דת, גזע ומין?

אגב, תן לי לנחש - הילדים שלך בפעוטון פרטי, נכון?

בכל מקרה, המחאה עבדה: אחרי כמה עשרות שנים שבהן דחו כל הזמן את מימוש חוק חינוך חינם מגיל שלוש, השנה התחילו לממש אותו. אמנם לא הספיקו להקים את כל הגנים הדרושים ולכן זה עדיין לא קיים בכל מקום, אבל לפחות חלקם כבר פועלים, השאר עד שנה הבאה. ותתפלא לשמוע, זה עולה כסף - אם אתה לא משלם ישירות לגננות, המדינה עושה את זה. את הכסף שהמדינה משלמת, היא לא שולפת מהאוויר - היא לוקחת אותו ממך, במיסים... כלומר מה שקרה זה שבמקום שתשלם עכשיו הרבה כסף ואח"כ, כשהילדים יגדלו, לא תשלם כלום, אתה תשלם עכשיו קצת אבל גם אח"כ תשלם קצת.

אבל אתה מתלונן גם על התשלום לפעוטון וגם על העליה במיסים. ::)

מחירי הדיור? נכון, עלו מאוד. לא התחיל בממשלה הנוכחית וגם לא יגמר בה. כמה פעמים צריך להסביר את זה? היצע וביקוש - הביקוש גדל במגלל המשבר הכלכלי העולמי, ההיצע ירד בגלל אותו משבר, בגלל מחסור בעובדים, בגלל מחסור במימון (שגם נבע מהמשבר וגם מקריסת חפציבה ומהחלטה אומללה של בית המשפט בעקבותיה), בגלל מחסור בקרקעות באזור המרכז (שנבע מהחלטת הממשלה הקודמת שלא להפשיר יותר קרקעות במרכז) ומחסור בקרקעות בכלל (כי הכנסת מנעה את הרפורמה המנהל מקרקעי ישראל). אם בונים פחות אבל קונים יותר דירות, המחירים עולים. אין שום קסם שאפשר לעשות כדי להוריד את מחירי הדירות, הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לעודד בניה. אם יבנו יותר, המחירים ירדו. זה הפתרון ואין בלתו, מי שמספר לך משהו אחר הוא אידיוט, שקרן או שניהם ביחד.

בכל מקרה, הזמן הממוצע להקמת בניין בארץ הוא שש שנים, לא מעט בגלל הביורוקרטיה המיותרת. כלומר גם אם היו מתחילים לבנות בהיסטריה בשניה בה הממשלה היתה מושבעת, עדיין לא היית רואה ירידה משמעותית במחירים. אגב, שש שנים זה הממוצע, יש מקרי קיצון הרבה יותר גרועים. לפני כמה שבועות פורסם על מגרש שאישורי הבניה עליו מתעכבים בוועדות כבר שלושים ושמונה פאקינג שנים!

לפי התאוריה הכלכלית של ביבי היה צריך להיות פה דיור בר השגה, אז גם לפי התאוריה שלו עצמו הוא כשל.

האיש אשכרה פיתח תאוריה כלכלית? נו, לא סתם אומרים שהוא חכם. אז תסביר לי בבקשה, מה התאוריה הכלכלית הזו ואיך לפיה היה צריך להיות כאן דיור "בר השגה"? ובאותו שוונג, אני עדיין מחכה לדוגמאות לעליית המחירים בארץ בעקבות הפרטה. אגב, יש כאלו, אתה רק צריך לחפש.

איסטרה - בוא נעשה חשבון פשוט - פעוטון בשנת 2008 עלה לי 2600 ש"ח. שלוש וחצי שנים אחרי הוא עולה לי 3000 ש"ח - והמשכורות, שכחת לציין, לא בדיוק עלו בשנים האלה. עכשיו תנסה לשכנע אותי שהמצב ממש ממש טוב.

לך תתלונן בלמ"ס. אלו הנתונים שלהם. תציע להם שמעכשיו, המדד צריך לכלול רק שלושה מרכיבים: דירות, פעוטונים וגבינות. משום מה הם חושבים שמשפחה ממוצעת מוציאה כסף גם על כמה דברים אחרים, האידיוטים האלו.

אני מפחד להזכיר דברים קטנים כמו מחירי הגבינות של שטראוס שעלו בחו"ל יותר זול ממה שעלו בארץ - פשוט עושקים אותנו פה - תתעוררו.

אתה בטוח? אני חושב שהיה מדובר על איזה חטיף שוקולד. אף אחד לא עושק אותך. מי הכריח אותך לקנות גבינה? מי בכלל קבע כמה גבינה צריכה לעלות? אפשר לקנות אותה בחו"ל יותר בזול? יש לי חדשות בשבילך: יש מדינות בחו"ל שבהן אפשר לקנות עבודה יותר בזול ממה שאתה מקבל היום מהמעסיק שלך. אז מה, אתה עושק אותו רק בגלל שכל סודאני ישמח להחליף אותך בעבודה תמורת כמה אלפים פחות בחודש? אתה והמעסיק שלך הסכמתם על המשכורת הזו. אתה אולי רצית יותר והוא אולי רצה פחות, אבל שניכם הסכמתם ללא כפיה. אף אחד מכם לא עשק את השני . גם הגננת שלך לא עושקת אותך (מוזר שהפגינו נגד הטייקונים והביבי אבל לא נגד הגננות החמדניות...), אף אחד לא הכריח אותך לשלוח את הילדים לפעוטון. אתה העדפת לשלם 3,000 ש"ח מאשר פתרון אחר, למשל להישאר איתם בבית. לו היתה לך אפשרות, אני בטוח שהיית מעדיף פעוטון זהה באלף ש"ח בלבד. מצד שני, הגננת היתה שמחה מאוד לו היתה יכולה לגבות ממך 5,000 לחודש על אותו פעוטון בדיוק. התפשרתם.

רוצה שהגבינות יעלו פחות? אין שום בעיה: תדאג שתהיה כאן תחרות, כי אין ממש תחרות בשוק החלב. אם אין תחרות, המחירים עולים. למה אין תחרות? כי תחרות רעה למי שצריך להתחרות. הרי את המחירים אפשר להוריד רק על חשבון הרווח. אז החקלאים לא רוצים תחרות, התעשיינים לא רוצים תחרות ועאלק-חברתיים לא רוצים תחרות, כי חשוב יותר שלעובד יהיה שכר טוב מאשר שכולם יקנו קוטג' בזול. בניגוד למה שאתה חושב, ראש הממשלה לא מקבל סמכויות אלוהיות לארבע שנים, יש לו יכולות מאוד מוגבלות. אם הוא רוצה להעביר רפורמה במשק החלב ורוב חברי הכנסת מצביעים נגד, לא תהיה רפורמה. כבר שנים מנסים להזיז כאן משהו בתחום, הרבה לפני ביבי, והלובי החקלאי מכשיל את זה כל פעם מחדש. דווקא עכשיו נראה שמשהו זז קצת, למרות שעד שלא יפתחו את השוק ליבוא, לא תראה ירידה משמעותית.

אבל קל יותר לצעוק נגד ביבי, אולי האדם היחיד שממש מנסה לדאוג שתהיה כאן תחרות.

פורסם

אוי איסטרא, העובדות הקטנות.. הן כל כך מעצבנות :lol:

פורסם

אוף. למה אנשים שאין להם מושג איך המערכת הפוליטית בארץ עובדת מתעקשים לכתוב שטויות? אין שום משמעות למספר המנדטים שמפלגה קיבלה! אחת יכולה לקבל חמישה מנדטים ועדיין להקים את הממשלה, גם אם יש מפלגה אחרת שקיבלה חמישים וחמישה מנדטים.

הכל טוב ויפה - אבל יש משמעות לעובדה שביבי לא היה אהוד לפני 4 שנים, והיום הוא אפילו פחות אהוד. תתעלם מזה כמה שאתה רוצה, אבל עובדה שהעם לא מאמין בביבי ולא במפלגה שלו. ההתנשאות שלך מצחיקה בגלל שאתה כל כך בטוח שאתה צודק, אבל עדיין מדבר שטויות.

אני אמנם לא מתלהב מתוצאות המבצע, אבל יכול להבין את ההגיון שמאחוריהן: המטרה היתה להשיג שקט וכפי הנראה שהיא הושגה, בהוצאה כספית נמוכה יחסית (כניסה קרקעית היתה מוסיפה עוד כמה מיליארדים לחשבון, כלומר עוד מיסים), במחיר מאוד נמוך בחיי אדם, בלי אובדן הלגיטימציה הבינלאומית כפי שהיה ב"עופרת יצוקה" - למה עוד ציפית? שאנשי החמאס יהפכו ציונים?

לא מתלהב מתוצאות המבצע? אתה מתכוון לא מתלהב מזה שביבי מיישם את המצע של מרץ, והביא אותנו לתבוסה מביכה מול ארגון טרור?

נו באמת איסטרא.. הרי אם ביבי היה באופוזיציה אפשר לדמיין איך הוא היה מבעיר את הארץ ומסית את כל העם נגד איזשהו ראש ממשלה שהיה מעיז לצאת למבצע כזה כושל.

ציפיתי לדבר פשוט - שהחמאס לא ייצא מורווח מירי טילים על מדינת ישראל. :kopfpatsch:

שנינו יודעים שאני צודק. אני מקווה שלפחות תהיה הוגן ותודה בזה.

היה מאוחר ולא היה לי כח לקרוא :P ... אתה בטוח שאני מתעלם ממה שאתה כותב? כי אני הייתי בטוח שזה הפוך.

גם אם כותבים מגילות - זה עדיין לא אומר שהמגילות לא מכילות שטויות והתעלמות מהמציאות ומהאמת.

המחאה לא היתה רק על מחירי הדיור והפעוטונים. אלו היו מחאות ביניים. המחאה היתה על "צדק חברתי", מה שזה לא יהיה. או אולי צדק חברתי זה דירות זולות ופעוטונים מסובסדים? :lol:

שמאלנים חביבים ויפי נפש כמו סתיו שפיר ודפני ליף המציאו את המושג צדק חברתי, אולי דמיינו מהפיכה חברתית או לא יודע מה.

שאר הציבור, כל האנשים הנורמליים שהשתתפו במחאה ממעמד הביניים מחו על מחירי הדיור והפעוטונים, מול השחיקה העצומה שלנו בשכר בשנים האחרונות. או במלים אחרות, על ניווט כלכלי וחברתי לא שפוי - ולמרות שלא הזכירו מפורשות את ראש הממשלה, הוא זה שאחראי פה על העניינים.

אז תסביר לי בבקשה איך הממשלה אשמה במחיר הפעוטונים. מה יש, הגננות הן טייקונייות? יש מס פעותונים גבוה שמחייב אותן להעלות מחירים? אסרו על פתיחת פעוטונים חדשים ולכן המחירים עלו? או אולי הממשלה אחראית לכל מה שקורה, ללא הבדל דת, גזע ומין?

אגב, תן לי לנחש - הילדים שלך בפעוטון פרטי, נכון?

אתה צודק, אין שום קשר לעליית יוקר המחיה ובין ראש הממשלה הכושל שלך.

וכן, הילד שלי בפעוטון פרטי, אין מספיק פעוטונים ציבוריים איפה שאני גר, וגם הרמה שם, נו טוב...

גננת מעלה מחיר כי החזקת הפעוטון יקרה - להזכירך - יוקר המחיה.

חברי כנסת גם מעלים לעצמם את המשכורת, חבל שאני לא יכול לקבל משכורת צמודה למדד.

העובדה היא, שמאז שאדון ביבי מכהן כשר אוצר/ראש ממשלה עלות הדיור ואחזקת ילדים עלתה ללא פרופורציות.

אולי זו לא אשמתו, אולי הוא לא אשם בכלום בעצם. אז מה אנחנו רוצים ממנו, זה הכי טוב שהוא יכול לעשות.

בכל מקרה, המחאה עבדה: אחרי כמה עשרות שנים שבהן דחו כל הזמן את מימוש חוק חינוך חינם מגיל שלוש, השנה התחילו לממש אותו.

המחאה אמנם עבדה, אבל אני לא זוקף את זה לזכות ביבי, אלא לעובדה שהוא לחיץ ופופוליסט, וכדי לשבת בראשות הממשלה הוא ימכור את אמא שלו ואת שרה גם :lol:

ובכל זאת, בניגוד אליך שלא מוכן לפרגן לדעות אחרות אם הן לא כמו שלך, אני כן מוכן לתת לו קרדיט על זה. יותר טוב מאוחר מאשר אף פעם.

האיש אשכרה פיתח תאוריה כלכלית? נו, לא סתם אומרים שהוא חכם. אז תסביר לי בבקשה, מה התאוריה הכלכלית הזו ואיך לפיה היה צריך להיות כאן דיור "בר השגה"?

חחח, כנס לכאן ותראה את ביבי מדבר על מה שצריך לעשות ומה תהיה התוצאה הנפלאה של מעשיו.

כושל - כבר אמרתי? והוא עוד מעז להאשים את פרס שמחירי הדיור עולים, חחחח.

http://youtu.be/xLZeMY83kiM?t=5m26s

אבל קל יותר לצעוק נגד ביבי, אולי האדם היחיד שממש מנסה לדאוג שתהיה כאן תחרות.

ביבי הוא חלק מחונטת ההון ושלטון - גם אם היה רוצה לעשות כאן תחרות הוגנת - הוא לא באמת יכול.

מוזר למה השר היחיד שבאמת חשב על טובת הציבור (כחלון, אלא מי) מוצא את עצמו בחוץ.

והליכוד עוד קורא לעצמו מפלגת העם, נו באמת. מפלגת העם העשיר, או, זה כבר נשמע יותר טוב.

פורסם

הילד שלך בפעוטון פרטי ואתה מתלונן? חיחי(: מסכנות הגננות שנאלצות לגבות 3000 שקל לילד בגלל יוקר המחייה, בטח הן בקושי סוגרות את החודש. אתה יודע למה המחירים יקרים? בגלל אנשים כמוך שמשלמים 3000 שקל לחודש על פעוטון.

בכלל, כל התינוקות פה (כן Belgid - אני מדבר אליך) שעובדים שנה בהיי טק וגרים בדירה של ההורים - עדיף שלא תתערבו בנושא שהידע שלכם בו שואף לאפס.

כשאני חושב על זה, אולי כשגרים בבית עם ההורים הכל באמת נראה מאוד זול... :lol:

תחליט, נולדתי להורים עשירים או שאני ילד שעבד שנה בהייטק וגר עם ההורים? כי אם ההורים שלי עשירים אני שוקל להפסיק לעבוד.

אולי אם תלמד איך להתנהל כלכלית תצליח לגמור את החודש מבלי להתקשות. אני ממליץ לך להתחיל ע"י זה שתפסיק לשלוח את הילד שלך לפעוטון פרטי. זה יחסוך לך 2000 ש"ח בחודש, 24 אלף שקל בשנה. יש לך גם ילד בבית ספר פרטי? כי אם כן אפשר לחסוך עוד הרבה כסף.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/417/689.html?hp=1&cat=404&loc=1

גוש הימין עם 70 מנדטים. אחד מכל 3 אזרחים מצביע ביבי. לא הגיוני, עם כל מאות האלפים שיצאו לרחובות. מה, הם לא מבינים שביבי אחראי לכל תחלואות העולם? שביבי דפק את הכלכלה, לקח מהעניים, נתן לעשירים, אימץ את מצע מרץ ויצא למבצע כושל בעזה? אני אומר לך, אם רק כולם היו חכמים כמוך... :facepalm:

פורסם

אני מאוד מקווה שאני לא ה-"מטומטם" היחיד שלא תמך במחאה הזאת.

רק אמנה את מספר ההישגים של המחראה החברתית:

א. חינוך חינם מגיל שלוש, איזה יופי עוד מיליונים אם לא מילארדים לדוסים ולערבים כדי שימשיכו להתרבות בקצב של סדרה מעריכית. (למטומטים כמוני שבנינו, אם יש לך הרבה ילדים אז המימון שלך גבוהה יותר!!!!).

ב. הקוטג' יקר!!!! אז בוא נייבא חלב מחו"ל ונסגור רפתות של אנשים קשי יום. (ולמטומטים שכמוני, מחיר החלב נקבע ע"י ידי המדינה -AKA מועצת החלב, וגם הוא בקושי מגולם בקוטג' ובטח לא ביחס לעלות שלו).

המחאה הזאת לא הייתה של מעמד הביניים בישראל, היא הייתה של המעמד התחתון.

מצטער סטודנטים - זה מעמד נמוך, בכל העולם זה ככה.

מצטער אמהות חד-הוריות - זה מעמד תחת(ון).

מצטער אבל כנראה שלא שמתם לב שמהפלגות החרדיות תמכו במחראה הזאת - והם בטח לא מעמד הביניים.

מצטער אבל שנותנים לשני מפונקות ומתרומם בארון אחד לנהל מחאה, אני לא תומך בה. בטח שכל מה שהן מבינות בו זה לצעוק.

מצטער אבל החקלאות לא אשמה בכלום,הם בטח שלא אנשים עשירים, וזה שהם יוצאים לחופש 4 חודשים בשנה זה רק בגלל שאי אפשר לגדל כלום באותו הזמן.

מצטער, אולי אני טיפש גמור, אבל כשבן אדם לא מייצר כלום, הוא עול על הכלכלה של המדינה גם אם מדובר במנכ"ל משרד עוכרי דין שמרוויח מילונים

פורסם

חינוך חינם מגיל 3 ,מה הוא קשור דווקא לחרדים/דתים? .גני החובה של החרדים .. הנם פרטיים ולא מקבלים את ההטבה. רצוי שתצא קצת מהקיבוץ שנולדת בו -ותלמד היטב את הנושאים או לשאר על פי דברייך מטומטם.

פורסם

אה טוב בסדר, כמו שהמוסדות חינוך שלהם הם פרטיים ולא מקבלים תיקצוב מהמדינה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים