עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשימת ההישגים של נתניהו

Featured Replies

פורסם

אז צריך לפחות להראות נכונות ..

אפילו ללא יעד , פשוט לקיים דיאלוג , שהוא מסחרי/פוליטי ..

• תגובות 298
  • צפיות 30.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרבה דוגמאות? תביא שלוש. -

חברת החשמל היא מונופול כמעט מוחלט. גרוע יותר, אנחנו לא יכולים להתחבר לרשתות החשמל השכנות שלנו, כמו שאפשר לעשות ברוב המדינות האחרות. כלומר הפרטה מלאה של חברה החשמל תהיה מאוד בעייתית. מצד שני, אי אפשר לתת לחברה להתנהל כפי שהיא מתנהלת כרגע, עם משכורות עתק, עם נפוטיזם נרחב ועם גרעונות אדירים שאתה תצטרך לממן אותם. מה הפתרון? לא יודע. כנראה שבמקרה של חברת החשמל, זו לא תהיה הפרטה. אבל במקרים אחרים, למשל בנקעם או חברת תעופה, אין שום סיבה שהמדינה תחזיק בהם.

פחחח. לא טייקון ולא בן של טייקון. אבא שלי פנסיונר מהמעמד הבינוני ואני מרוויח עדיין פחות ממה שהוא קיבל (אבל עוד לא הגעתי לשיא). אתה יודע, לא כל מי שלא מסכים איתך מדבר מהפוזיציה: לפעמים הוא סתם טועה. ולפעמים אתה זה שטועה... כמו הפעם.

לי אין ועד בכלל. אני מועסק בחוזה אישי וכמוני רוב העובדים בתחום ההייטק. אפשר לפטר את כולנו מהיום למחר. אז המצב של מי טוב יותר, של עובדי ההייטק נטולי הוועד או של, נאמר, העובדים הסוציאליים המאוגדים? העו"סים יכולים לחלום על משכורות ותנאים של הייטק.

נתתי כבר דוגמאות מקודם... אבל בכל מקרה, בוא נגיד שאני טועה לגמרי ורק אתה צודק וכל ההפרטות יחסכו לנו כסף והמעסיקים ירוויחו - אני עדיין כאזרח מוכן לשלם יותר כדי לדאוג לעצמי ולזכויות שלי כעובד.

אבא שלך פנסיונר? נפלא בשבילו - כי לך לא תהיה עבודה בגילו... כדאי לך להסתכל לטווח הארוך ותראה שאתה יורה לעצמך ברגל, אבל אתה כפי הנראה מזוכיסט אז אולי לא אכפת לך. מצד אחד אין לך שום בטחון תעסוקתי, מצד שני יאריכו לך את גיל הפרישה לכזה שברור שאף אחד שפוי לא יעסיק אותך בהם. נדבר כשתגיע לגיל שישים...

ותסלח לי שלא היה לי כח לקרוא את שאר המגילה שלך, בכל זאת כבר מאוחר בלילה... :P

בשביל דיאלוג צריך שני צדדים, ככה לימדו אותי בבית ספר.

אתה אולי מתכוון למונולוג, אבל את זה ביבי מתרגל הרבה פעמים בלילה מול המראה לפני הופעה בתקשורת אז כבר נמאס לו

פורסם

נתתי כבר דוגמאות מקודם... אבל בכל מקרה, בוא נגיד שאני טועה לגמרי ורק אתה צודק וכל ההפרטות יחסכו לנו כסף והמעסיקים ירוויחו - אני עדיין כאזרח מוכן לשלם יותר כדי לדאוג לעצמי ולזכויות שלי כעובד.

הבעיה שלך היא קריאה (או הבנה) סלקטיבית - איסתרא כבר כתב, ובאופן מפורט מאוד, איך בדיוק מקומות עבודה ממשלתיים דואגים לזכויות העובד. רמז - הם לא. מי ש"דואג" זה הוועד, ואז קיבלת 2 דרגים של עובדים, סוג א' (אלה שייכולים לעשות הרבה נזק, כמו חברת החשמל וחברת הנמלים), וסוג ז' (אלה שלא). אני, למשל, עובד כרגע במשרה חלקית מאוד כמתרגל בטכניון, מוסד המתוקצב ברובו ע"י הממשלה. הסבר נא לי, כיצד בדיוק המדינה דואגת לזכויותי? אינני צובר וותק, בקיץ אני בחל"ת (וגם על מועדי ב' ובדיקתם אני מקבל שכר חלקי ביותר), יש הלנות שכר חלקיות (אם היקף תעסוקתי גדל בסמסטר אביב, אני אקבל את התוספת רק מהחודש השני של הסמסטר), וכולי. הבעיות הללו רלוונטיות כמובן לכל אלה המוגדרים כ"סגל זוטר" - בכללם מרצים "מן החוץ", שחלקם אינם זוטרים כלל וכלל. לעומתי, העובד הממוצע בחברת החשמל לא רק מקבל את זכויותיו במלואן - שכר הוגן, הטבות וכו' (כפי שהוא אמור) אלא פי 3 מכך. למה מגיע לו ולא מגיע לי? כי הוא "יכול"?

אבא שלך פנסיונר? נפלא בשבילו - כי לך לא תהיה עבודה בגילו... כדאי לך להסתכל לטווח הארוך ותראה שאתה יורה לעצמך ברגל, אבל אתה כפי הנראה מזוכיסט אז אולי לא אכפת לך. מצד אחד אין לך שום בטחון תעסוקתי...

יש לי כרגע "בטחון תעסוקתי" שלא ידעתי עליו, בתור עובד במוסד ציבורי? לא כל עובדי המגזר הציבורי נהנים מקביעות, ולא כל עובדי המגזר הפרטי בסכנת פיטורים תמידית. בנוסף, כפי שכבר נאמר פה, עובד שאינו נמצא בסכנת פיטורין בכלל, אף פעם, נמצא בסיכון גבוה מאוד להיות עובד לא יעיל שלא שם זין. אני מניח שנתקלת במורים כאלו בבית הספר, ואולי בפקיד זה או אחר ברשות הדואר, אבל אתה לא תבין איך זה נראה באמת עד שלא תחיה במדינה שבה כל העובדים הם כאלה. אני לא חייתי במדינה כזו (בגיל בו יכולתי להבין משהו), אבל הורי כן. אתה יכול לתאר לעצמך קניות במכולת בה לקופאית ממש לא בוער לטפל בתור שמולה, ולאחראי המחסן לא בוער לדאוג שיהיה מלאי ראוי? אתה לא מסוגל להתחיל להבין.

...מצד שני יאריכו לך את גיל הפרישה לכזה שברור שאף אחד שפוי לא יעסיק אותך בהם. נדבר כשתגיע לגיל שישים...

בישראל כיום, עם הקפיטליזם ה"חזירי" מבחינתך, גיל הפרישה כיום הוא 67 לגברים ו62 לנשים - וזאת במדינה בעלת תוחלת החיים בין הגבוהות במערב. אתה יודע איפה יש גילאי פרישה גבוהים יותר או שווים? במדינות דורסניות כמו דנמרק, גרמניה, הולנד, איסלנד, לוקסנבורג, נורווגיה, שוויץ... אגב, כמעט בכל המדינות הללו גיל הפרישה לגברים ולנשים שווה (ועומד על 65 עד 67). נראה שאנחנו יודעים משהו שהם לא, לפיו לנשים מגיע לפרוש מוקדם יותר.

והנה החלק המעניין יותר - אתה יודע איפה עוד גיל הפרישה אינו מוקדם יותר מבישראל כיום? יוון, ספרד ופורטוגל. שם השינוי נעשה לאחרונה, ובאופן דרסטי - ולפחות במקרה של יוון, באופן כפוי. אתה יודע למה?

פורסם

הבעיה שלך היא קריאה (או הבנה) סלקטיבית - איסתרא כבר כתב, ובאופן מפורט מאוד, איך בדיוק מקומות עבודה ממשלתיים דואגים לזכויות העובד. רמז - הם לא. מי ש"דואג" זה הוועד, ואז קיבלת 2 דרגים של עובדים, סוג א' (אלה שייכולים לעשות הרבה נזק, כמו חברת החשמל וחברת הנמלים), וסוג ז' (אלה שלא). אני, למשל, עובד כרגע במשרה חלקית מאוד כמתרגל בטכניון, מוסד המתוקצב ברובו ע"י הממשלה. הסבר נא לי, כיצד בדיוק המדינה דואגת לזכויותי? אינני צובר וותק, בקיץ אני בחל"ת (וגם על מועדי ב' ובדיקתם אני מקבל שכר חלקי ביותר), יש הלנות שכר חלקיות (אם היקף תעסוקתי גדל בסמסטר אביב, אני אקבל את התוספת רק מהחודש השני של הסמסטר), וכולי. הבעיות הללו רלוונטיות כמובן לכל אלה המוגדרים כ"סגל זוטר" - בכללם מרצים "מן החוץ", שחלקם אינם זוטרים כלל וכלל. לעומתי, העובד הממוצע בחברת החשמל לא רק מקבל את זכויותיו במלואן - שכר הוגן, הטבות וכו' (כפי שהוא אמור) אלא פי 3 מכך. למה מגיע לו ולא מגיע לי? כי הוא "יכול"?

יש לי כרגע "בטחון תעסוקתי" שלא ידעתי עליו, בתור עובד במוסד ציבורי? לא כל עובדי המגזר הציבורי נהנים מקביעות, ולא כל עובדי המגזר הפרטי בסכנת פיטורים תמידית.

חחח, הצחקת אותי - ברור שהמדינה לא דואגת לך - הרי האג'נדה של ביבי וחבריו היא לא לדאוג לך. וזה רק יילך ויהיה גרוע יותר ויותר עם עוד קדנציות שלו בשלטון.

מאז שביבי נכנס לתפקידו התקנים לעובדי מדינה הולכים ומתמעטים, במטרה לתת לך בעיטה בתחת אחרי כמה שנים ולאפשר לך כמה שפחות זכויות.

אז נכון שהמדינה חוסכת כסף, אבל היא חוסכת כסף על חשבוננו - המדינה קיימת בשבילנו, לא אנחנו בשבילה.

ובדיוק בגלל זה אתה צריך וועדים חזקים והסתדרות עובדים חזקה. אתה למעשה מעדיף למוטט את הגוף היחיד שיכול לעזור לך במקרה שתצטרך אותו, רק בגלל ש"למה מגיע לו ולא מגיע לי?", נו באמת...

בנוסף, כפי שכבר נאמר פה, עובד שאינו נמצא בסכנת פיטורין בכלל, אף פעם, נמצא בסיכון גבוה מאוד להיות עובד לא יעיל שלא שם זין. אני מניח שנתקלת במורים כאלו בבית הספר, ואולי בפקיד זה או אחר ברשות הדואר, אבל אתה לא תבין איך זה נראה באמת עד שלא תחיה במדינה שבה כל העובדים הם כאלה. אני לא חייתי במדינה כזו (בגיל בו יכולתי להבין משהו), אבל הורי כן. אתה יכול לתאר לעצמך קניות במכולת בה לקופאית ממש לא בוער לטפל בתור שמולה, ולאחראי המחסן לא בוער לדאוג שיהיה מלאי ראוי? אתה לא מסוגל להתחיל להבין.

אני מסכים שצריך ליצור איזשהן הגבלות על העסקה ושניתן לפטר במקרה של עובדים שלא מפטרים את תפקידם.

אני גם מסכים שיש עובדים כמו בנמלים ובחשמל שמרוויחים יותר מדי ותנהלים כאילו שהם במאפיה ואנחנו צריכים לטפל בזה.

מה שאני לא מסכים זה שבני אדם יקבלו יחס של עבדים, הכושי עשה את שלו והכושי יכול ללכת. תסתכל על עצמך בתור דוגמא: האם אתה מרוצה מהתנאים שלך? בדיוק על זה קמה המחאה החברתית.

בישראל כיום, עם הקפיטליזם ה"חזירי" מבחינתך, גיל הפרישה כיום הוא 67 לגברים ו62 לנשים - וזאת במדינה בעלת תוחלת החיים בין הגבוהות במערב. אתה יודע איפה יש גילאי פרישה גבוהים יותר או שווים? במדינות דורסניות כמו דנמרק, גרמניה, הולנד, איסלנד, לוקסנבורג, נורווגיה, שוויץ... אגב, כמעט בכל המדינות הללו גיל הפרישה לגברים ולנשים שווה (ועומד על 65 עד 67). נראה שאנחנו יודעים משהו שהם לא, לפיו לנשים מגיע לפרוש מוקדם יותר.

והנה החלק המעניין יותר - אתה יודע איפה עוד גיל הפרישה אינו מוקדם יותר מבישראל כיום? יוון, ספרד ופורטוגל. שם השינוי נעשה לאחרונה, ובאופן דרסטי - ולפחות במקרה של יוון, באופן כפוי. אתה יודע למה?

שוב הצחקת אותי. ביבי כבר יפעל להעלאת גיל הפרישה, כי כמו שכתבת זה "טוב" מדי.

כבר בקדנציה הזו נזרק לאויר על ידי פקידי האוצר הרעיון שחייבים להעלות את גיל הפרישה.

שיהיה לך בכיף, אני באמת מקווה שתהנה לעבוד בגיל 70 (אני - ממש לא!!!), אבל בוא נראה אותך קודם מצליח למצוא עבודה בגיל הזה.

עריכה----

אני עכשיו בירושלים, והיתה פה שוב אזעקה. זה גרם לי לחזור ולערוך את התגובה שלי.

אני חייב להגיד שלמרות שהמבצע לא נגמר, כרגע זה לא נראה טוב ואם זה לא ישתנה בקרוב אז זה עוד "הישג" לביבי.

אם באמת נגיע להפסקת אש אז מדובר בביזיון רציני, שבו החמאס ירה אלפי טילים, הצליח לירות גם על המרכז וגם על ירושלים ובסוף בתור מתנה אנחנו נסיר את הסגר, נעמוד על ארבע, נוריד את המכנסיים ונחכה שהוא ימשיך לבצע בנו את זממו.

פורסם

אתה לא מבין כמה פתטי אתה נשמע.

פורסם

בחיים שלי לא קראתי ערימה כל כך גדולה של שטויות.

אתה ממציא עובדות ומציאות משלך - אתה ממש הוזה.

כשמביאים לך עובדות שמוכיחות שאתה טועה אתה מבטל בהינף יד ואומר שטויות.

כאתה מבקש דוגמאות אתה מקבל, כשמבקשים ממך אתה אומר "נתתי כבר דוגמאות מקודם... אבל בכל מקרה, בוא נגיד שאני טועה לגמרי ורק אתה צודק...".

כשנותנים לך דוגמא למשהו טוב בארץ אתה אומר "ביבי כבר יטפל בזה שזה לא יהיה ככה".

כשכותבים לך תגובה מפורטת לפרטי פרטים שמוכיחה שכל מה שאמרת טעות אחת גדולה אתה אומר " ותסלח לי שלא היה לי כח לקרוא את שאר המגילה שלך, בכל זאת כבר מאוחר בלילה..."

והכי מדהים, זה איך אתה בטוח שאתה מבין גדול, מומחה בכלכלה, בפוליטיקה, יודע מה עובר על העם כי העם הוא בעצם אתה, ואיך אתה בטוח שכל מי שמסביר לך כמה אתה אדיוט - נולד עם כפית של כסף בתחת, בן למשפחת עשירים שלא עבד דקה מימיו.

אם אתה מנהל דיון המינימום שאתה יכול לעשות זה א. לקרוא את מה שענו לך. ב. לדבוק בעובדות ולא להמציא אותן.

אתה עושה לעצמך בושות, ולמזלך באינטרנט אף אחד לא יודע מי אתה. אני רק מקווה בשבילך שאתה לא מתפאר בידע שלך בחיים האמיתיים מול אנשים בשר ודם.

פורסם
חחח, הצחקת אותי - ברור שהמדינה לא דואגת לך - הרי האג'נדה של ביבי וחבריו היא לא לדאוג לך. וזה רק יילך ויהיה גרוע יותר ויותר עם עוד קדנציות שלו בשלטון.

ססמא ריקה מתוכן.

מאז שביבי נכנס לתפקידו התקנים לעובדי מדינה הולכים ומתמעטים

א) באמת? יש לך נתונים שמגבים את זה?

ב) אם זה נכון, זה מצוין. המגזר הציבורי הוא מסואב ובהחלט דורש קיצוץ. עובד מוכשר (בטח ובטח מי שנחשב לסגל זוטר באקדמיה) לא יתקשה למצוא עבודה רווחית במגזר הפרטי, אם ירצה.

במטרה לתת לך בעיטה בתחת אחרי כמה שנים ולאפשר לך כמה שפחות זכויות.

ססמא ריקה מתוכן.

אז נכון שהמדינה חוסכת כסף, אבל היא חוסכת כסף על חשבוננו

אז על חשבון מי היא אמורה לחסוך? על חשבון אזרחי שוויץ? אם יקצצו בתקציב הבטחון, זה יבוא על חשבון עובדי התעשיות הבטחוניות ומשרתי צבא הקבע. אם יקצצו בתקציב הבריאות, זה יבוא על חשבון האחיות בבתי החולים. אם יקצצו בתקציב החינוך, זה יבוא על חשבון המורים. אם יקצצו בתקציב המשרד לבטחון פנים, זה יבוא על חשבון השוטרים והכבאים. אתה צריך עוד דוגמאות להמחשה, או שאתה מבין לאן אני חותר?

המדינה קיימת בשבילנו, לא אנחנו בשבילה.

ססמא ריקה מתוכן.

ובדיוק בגלל זה אתה צריך וועדים חזקים והסתדרות עובדים חזקה

לא ברור איך הגעת למסקנה הזאת משלוש השורות שקדמו למשפט הזה. "השמש שוקעת כל יום במערב, ובדיוק בגלל זה אתה צריך וועדים חזקים והסתדרות עובדים חזקה".

בכל מקרה, גם אם נעמיד את הטענה הזו בפני עצמה היא תהיה שגויה, כי מה לעשות שהמציאות מוכיחה אחרת. וועדי העובדים החזקים בישראל דופקים אותך באופן אישי הרבה יותר ממה שהמדינה דופקת אותך. בגלל אותם ועדי העובדים, אתה משלם שכר בגובה 71,000 ש"ח לנתב בנמל אשדוד. בגלל אותם ועדי עובדים, אתה נתת מענק של 40 אלף ש"ח לכל אחד ואחד מעובדי רכבת ישראל והעלית להם את השכר ב-29%. למעשה, ועדי העובדים הם אלו שבגללם אתה טוען שהמדינה דופקת אותך מלכתחילה.

ולגבי ההסתדרות - זה ארגון פוליטי שהעומד בראשו תומך בועדים החזקים, מתוך ידיעה כי הם יתמכו בו בחזרה כשיגיעו הבחירות לראשות ההסתדרות.

אתה למעשה מעדיף למוטט את הגוף היחיד שיכול לעזור לך במקרה שתצטרך אותו

לא יודע מה לגבי vic07, אבל הגוף היחיד שיכול לעזור לי בתור עובד הייטק בחוזה אישי שמרוויח קצת מעל השכר הממוצע במשק (מה לעשות, עדיין סטודנט..) הוא אני. ההסתדרות וועדי העובדים מצד שני הם אחת הסיבות שבגללן אני צריך לשלם 17% מע"מ על כל מוצר שאני קונה, ולא 8% כמו שוויץ. לא רוצה.

שוב, לך תראה את הסרט "זהב לבן עבודה שחורה". לא המצאתי שום דבר.

אני מסכים שצריך ליצור איזשהן הגבלות על העסקה ושניתן לפטר במקרה של עובדים שלא מפטרים את תפקידם.

וואו איזה מזל שאתה מסכים! חכה פה דקה אני עם עופר עיני וגילה אלדרעי בשיחת ועידה כדי לבשר להם את החדשות הנפלאות האלה!

אתה רוצה לפטר עובדים גרועים? חבל. אי אפשר. יש ועד עובדים שלעולם לא ייתן לזה לקרות.

אני גם מסכים שיש עובדים כמו בנמלים ובחשמל שמרוויחים יותר מדי ותנהלים כאילו שהם במאפיה ואנחנו צריכים לטפל בזה.

אתה רוצה לטפל בשחיתות שקיימת בועדים החזקים במשק? חבל. אי אפשר. יש ועד עובדים שלעולם לא ייתן לזה לקרות.

מה שאני לא מסכים זה שבני אדם יקבלו יחס של עבדים, הכושי עשה את שלו והכושי יכול ללכת.

א) ססמא ריקה מתוכן. אני לא מסכים שיגדלו חסה על הירח ולכן אני אצביע לשלי יחימוביץ! אבל רגע.. מישהו מגדל חסה על הירח?

ב) לרוב מי שעובד בתנאים נחותים הם עובדי קבלן - שועד העובדים בעצמו מונע מהם להפוך לעובדים בהעסקה ישירה כדי לא לפגוע בזכויות העובדים הותיקים. "זהב לבן עבודה שחורה"

שוב הצחקת אותי. ביבי כבר יפעל להעלאת גיל הפרישה, כי כמו שכתבת זה "טוב" מדי.

ותודה לכתבנו לענייני חיזוי העתיד, אורן זריף. אם רק תוכל להגיד לי באיזו שנה הוא יפעל בנושא זה אני אשמח לדעת, כי בארבע השנים האחרונות הוא לא עשה שום דבר בנידון. אולי תשלח לו תזכורת?

כבר בקדנציה הזו נזרק לאויר על ידי פקידי האוצר הרעיון שחייבים להעלות את גיל הפרישה.

שמע זה פשוט קל מדי.. אתה כל כך טיפש שאתה מצליח לסתור את עצמך פעמיים כמעט בכל שתי שורות רצופות.

ההגיון שלך פועל כך:

הדרג המקצועי במשרד האוצר (שאין לו שום קשר לראש הממשלה או למפלגה זו או אחרת) הציע להעלות את גיל הפרישה. גיל הפרישה לא עלה, משמע ההצעה לא התקבלה (בין אם ברמת משרד האוצר ובין אם ברמה גבוהה יותר, זה לא משנה). אבל ביבי מתכוון להעלות את גיל הפרישה!

שיהיה לך בכיף, אני באמת מקווה שתהנה לעבוד בגיל 70 (אני - ממש לא!!!), אבל בוא נראה אותך קודם מצליח למצוא עבודה בגיל הזה.

וכמובן ססמא ריקה מתוכן לסיום. בינתיים גיל הפרישה בישראל זהה לזה של ארה"ב וקצת יותר נמוך מזה של בריטניה (68).

אני חייב להגיד שלמרות שהמבצע לא נגמר, כרגע זה לא נראה טוב ואם זה לא ישתנה בקרוב אז זה עוד "הישג" לביבי.

אני בטוח שדעתך מאוד מעניינת אותו לקראת הבחירות הקרובות שבהן הוא הולך לנצח בוודאות.

פורסם

תודה, מר מינימייזר - לי אישית יש סף מסויים של אינטיליגנציה שמתחתיו אני לא מסוגל לנהל דיון. רק 2 תוספות:

לא יודע מה לגבי vic07, אבל הגוף היחיד שיכול לעזור לי בתור עובד הייטק בחוזה אישי שמרוויח קצת מעל השכר הממוצע במשק (מה לעשות, עדיין סטודנט..) הוא אני.

אני לא עובד בחוזה אישי - אני מקבל את שכרי לפי חוזה אחיד, שתוכנו תלוי בהסכמים בין ארגון הסגל הזוטר לבין הטכניון (או כלל מוסדות ההשכלה הגבוהה). כשהארגון נאבק מול ההנהלה על תנאי התעסוקה (שכאמור, אינם מזהירים) בדרך היחידה שיש לו, לצערי, והיא שביתה שפוגעת דווקא במי שלא מגיע לו להפגע, קרי הסטודנטים, האם ההסתדרות תמכה? מילולית, כן. בפועל, כמובן שהיא לא עשתה כלום - כי אף אחד לא הולך להשבית את המשק בשביל מי שאינו קרוב לצלחת. בניגוד לטענות שבעלי השקפות שמאל בתחום הכלכלי מעלים חדשות לבקרים, ההסתדרות לא דואגת לזכויות בסיסיות של כלל העובדים, אלא רק לזכויות יתר של עובדים מסויימים מאוד.

אגב, דווקא בגלל ארגון הסגל, אני נדפק. בעקבות ההסכמים, אני מחוייב לקבל עלי את התנאים הכלליים. במקרה, אני מתרגל בקורס שדורש insight מסויים מאוד בו המרצה (היחיד) בררן מאוד בבחירת אסיסטנטים, ויתקשה מאוד למצוא מישהו שיחליף אותי במקרה בו אעדיף לעזוב (כך לפי דבריו). בהעדר הסכם, כלל לא בטוח שהייתי מסכים לתנאי השכר שאני מקבל, ואז המרצה היה נשאר בלי אסיסטנט, בקורס חובה בו אי אפשר להסתדר בלי אסיסטנטים - ואז הוא פשוט היה מסרב להעביר את הקורס, והטכניון היה מוצא את עצמו במצב בו הוא נאלץ להציע תנאים טובים יותר כדי לאייש את התפקיד. יתרה מכך, גם המרצה עצמו נחשב ל"מרצה חוץ", וגם אותו הטכניון היה מתקשה מאוד להחליף - ניסו בזמנו ולא הצליחו, כך שגם הוא נדפק מאותם הסכמים.

אני בטוח שדעתך מאוד מעניינת אותו לקראת הבחירות הקרובות שבהן הוא הולך לנצח בוודאות.

זו היתה האמת עד ל"עמוד ענן". אם המבצע יגמר בהפסקת אש אנמית, נצחונו של ביבי בבחירות מאוד רחוק מלהיות מובטח. לא מעט בוחרים יברחו לבנט או אפילו לבן-ארי, בעוד שאחרים יגיעו למסקנה שמבחינה בטחונית כולם "אותו דרק" ומשקלם של השיקולים הכלכליים יגדל, מה שעשוי להבריח בוחרים למפלגות "מרכז" אחרות.

פורסם

זו היתה האמת עד ל"עמוד ענן". אם המבצע יגמר בהפסקת אש אנמית, נצחונו של ביבי בבחירות מאוד רחוק מלהיות מובטח. לא מעט בוחרים יברחו לבנט או אפילו לבן-ארי, בעוד שאחרים יגיעו למסקנה שמבחינה בטחונית כולם "אותו דרק" ומשקלם של השיקולים הכלכליים יגדל, מה שעשוי להבריח בוחרים למפלגות "מרכז" אחרות.

זאת לא האמת - ביבי לא יימדד בהאם הוא נכנס או לא, המדד יהיה האם יש שקט או אין, ומה יהיה טיב ההסכם.

אני באופן אישי מאמין בו, ומאמין שההסכם יהיה קצת יותר מורכב מ"אל תירו עלינו ולא נירה עליכם". מדברים על רצועת ביטחון של חצי קילומטר נגד מנהרות בעזה, ערבויות מהמצרים וממדינות אחרות, ואופציה לתגובה חריפה ולא פרופורציונלית במידה וההסכם מופר. אין לי שמץ של מושג מה מכל חרושת השמועות שמפיצים בטלוויזיה אמת, אבל במידה והפרטים שציינתי יהיו כלולים בהסכם הרי שזה הסכם מעולה.

תן לביבי את הקרדיט המינימלי - במידה והחמאס ירצה "הסכם לייט" שרק ייתן להם אוויר לנשימה, אני בטוח במיליון אחוז שביבי לא יחתום על ההסכם. אם יידחקו אותו לכניסה קרקעית הוא ייכנס, זאת לא רק הצגה מול העולם.

ושלא תטעה, גם אם (ואני בכוונה מגזים) 10 מנדטים מחר הולכים לאיבוד ביבי עדיין ראש הממשלה. יש פה אלמנט של גושים, וגוש השמאל הוא מזערי. קדימה לא קיימת, ויאיר לפיד הוא היחיד מהמרכז שאין לו העדפה גורפת ימינה. לבנט ובן ארי לעומת זאת יש, וביבי עדיין יביא 30 מנטים שזה משמעותית יותר מהעבודה.

פורסם

אם מצביעי ליכוד-ביתנו "יברחו" למפלגות כמו אלה של בנט או בן ארי, עדיין ניצחונו מובטח (אז לא יהיו לו 45 מנדטים)

פורסם

גם אם הרבה אנשים יהיו מאוכזבים מההישגים של המבצע, זה לא יגרום להם להצביע שמאלה מהליכוד (למרות שבעשרים השנים האחרונות, דווקא ממשלות השמאל הן אלה שיצאו למהלכים צבאים משמעותיים - דין וחשבון, ענבי זעם, מלחמת לבנון השניה, עופרת יצוקה..). שיצביעו לבית היהודי או לבן ארי, זה לא משנה כי אלו עדיין קולות שהולכים לגוש הימין, ונתניהו יהיה זה שירכיב את הממשלה הבאה, בין אם מר yonaelian ירצה ובין אם לאו.

פורסם

אז צריך לפחות להראות נכונות ..

איך אתה מראה נכונות לקיים דיאלוג אם הצד השני לא מוכן לדבר איתך?

נתתי כבר דוגמאות מקודם...

לא ראיתי. כמה מסובך להביא שוב? ולמה המחירים לא עלו בדוגמאות שהבאתי? הרי הטייקונים היו אמורים להעלות את המחירים, מה קרה? לא סיפרו להם?

אבל בכל מקרה, בוא נגיד שאני טועה לגמרי ורק אתה צודק וכל ההפרטות יחסכו לנו כסף והמעסיקים ירוויחו - אני עדיין כאזרח מוכן לשלם יותר כדי לדאוג לעצמי ולזכויות שלי כעובד.

אם הכל יקר יותר זה טוב לך?! לא בעיה. בכל פעם שנוקבים במחיר, תתעקש לשלם 20% יותר. בד"כ אפילו לא תצטרך להתעקש.

כמובן שאם העובדים יקבלו יותר, המוצרים יעלו יותר ואז העובדים יוכלו לקנות פחות ביותר כסף שלהם. קוראים לזה "אינפלציה". בשנות השמונים האינפלציה השתוללה כאן. היתה תוספת יוקר והמשכורות כל הזמן עלו. עזר? קדחת עזר. היית רץ לקנות כשהכסף נכנס כי עד סוף החודש הוא היה שווה הרבה פחות. השחיקה בערך הכסף היתה כ"כ מהירה, שהיו מקומות שנתנו משכורת כל שבועיים במקום כל חודש.

אבל המצב כרגע הוא שלא כל העובדים נהנים מהעלאות שכר כי לא כולם מספיק חזקים כדי לסחוט העלאות כאלו. לעובדי מדינה יש את יכולת הסחיטה הטובה ביותר כיוון שבעל הבית שלהם לא מעוניין ברווח ותמיד יכול להעלות את המחיר (כלומר את המיסים) וזו הסיבה שהתנאים של עובדי הנמלים, למשל, טובים כ"כ למרות התפוקה הנמוכה שלהם.

ושוב, אתה משלם על זה! יוצא לך עוד כסף מהכיס כדי לממן אותם. אתה לא מרוויח מזה כלום, אלא אם אתה עובד בחברת החשמל/נמל/מקורות/בנק ישראל/רכבת, אז אולי יוצא קצת, אבל נכנס הרבה.

אבא שלך פנסיונר? נפלא בשבילו - כי לך לא תהיה עבודה בגילו... כדאי לך להסתכל לטווח הארוך ותראה שאתה יורה לעצמך ברגל, אבל אתה כפי הנראה מזוכיסט אז אולי לא אכפת לך. מצד אחד אין לך שום בטחון תעסוקתי, מצד שני יאריכו לך את גיל הפרישה לכזה שברור שאף אחד שפוי לא יעסיק אותך בהם. נדבר כשתגיע לגיל שישים...

יכול להיות שבגיל שישים לא תהיה לי עבודה. יכול להיות שתהיה לי. לביטחון תעסוקתי יש מחיר - שכר נמוך. זה כמו אגרות חוב: האגרות המסוכנות חייבות לשאת ריבית גבוהה אם רוצים שמישהו יסכים לקנות אותן. עבודות שבהן אפשר לפטר אותך מהיום למחר חייבות להציע שכר גבוה יחסית לעבודות שבהן כמעט ואי אפשר לפטר אותך, אחרת אף אחד לא ירצה אותן. אבל ועד חזק מביא לאנומליה: דווקא העבודות הכי בטוחות הן אלו שמשלמות את השכר הכי גבוה. כמה אנשים כבר מקבלים משכורות כמו בנמלי הים שלנו?

יודע למה מאריכים את גיל הפרישה? כדי שהפנסיה שלך תהיה שווה משהו. עוד משהו שאנשים לא מבינים: הפנסיה שלך היא פונקציה של הסכום אותו חסכת במהלך שנות עבודתך חלקי מספר החודשים שצפוי שתחיה אחרי היציאה לפנסיה. אם אתה יוצא לפנסיה בגיל מוקדם, החסכונות שלך קטנים יותר (גם כי חסכת פחות שנים וגם כי היה לכסף פחות זמן לצבור ריבית) וגם תחיה על חשבון הפנסיה יותר חודשים, כלומר הסכום החודשי שתקבל יהיה קטן יותר בצורה משמעותית.

נכנסתי לתוצאה הראשונה בחיפוש "מחשבון פנסיה" בגוגל. זה שכאן. השארתי את כל ערכי ברירת המחדל, הכנסתי שכר של 10K ויציאה לפנסיה בגיל 65. התוצאה: קצבה חודשית של כ- 3,600 ש"ח תחשוב איזו נפילה זו תהיה, מנטו של יותר מ- 8K לפנסיה של פחות מ- 4K. השארתי את כל הנתונים כפי שהם פרט לגיל היציאה לפנסיה, אותו העליתי ל- 67. הקצבה החודשית עלתה לכ- 4,300 ש"ח או תוספת של 20% בחודש. אתה לא היית מצביע למי שיתחייב להגדיל את הפנסיה שלך ב- 20%?

ותסלח לי שלא היה לי כח לקרוא את שאר המגילה שלך, בכל זאת כבר מאוחר בלילה... :P

ואחרי שהלילה עבר?

פורסם

^ היי , זה לא ציטוטים שלי .. ( מלבד הראשון )

פורסם

אוווו, עצבנתי פה כמה אנשים, אאוצ'... :screwy:

אתם צודקים חברים, המצב בארץ מצויין, ביבי נפלא. פקחתם לי את העיניים.

עכשיו בכל זאת לכו תנסו להסביר למה מאות אלפים מהמעמד הבינוני יצאו להפגין בשנה שעברה - אולי הם לא חושבים כמוכם שהמצב מצויין.

נסו גם להסביר למה במדינה שהרוב בה ימני הליכוד מקבל רק 30+ מנדטים ביחד עם ישראל ביתנו וזאת כשאין מולו מועמדים נורמליים, ורוב המצביעים של אדון נתניהו הם גם ככה בעיקר אנשים קשיי יום שמצביעים ליכוד מתוך הרגל בגלל עניין המזרחיות.

והכי חשוב מבחינתי זה למה לעזאזל ראש ממשלה שכתב ספר שלא נכנעים לטרור משחרר את גלעד שליט ונותן לחמאס לעשות מאיתנו צחוק ואחר כך מנהל מבצע בזיוני ופחדני בעזה ושוב גורם לחמאס להיראות כמנצח. אם כבר ראש ממשלה מהימין, אז לפחות שמהבחינה הזו ייצא לנו משהו אבל גם זה לא.

מוזר, רוב הציבור כנראה לא חושב כמוכם שביבי מעולה למדינה, הוא פשוט נתקל בבעיה שאין במי לבחור.

בסופו של דבר, גם בבחירות הקודמות הוא הפסיד, ורק העובדה שהוא מה"ימין" הצילה אותו (וגם את החמאס, מתברר).

פורסם

פחחחח, כל המדינה עלאק.... יצאו להפגין 5 המנדטים של השמאל הקיצוני, ועוד כמה שנגררו אחריהם בטעות. (כן, זה המספר של אלו שיצאו להפגין)

אבל תמשיך עם הדמגוגיה שלך.

אתה נשמע יותר מטומטם מרגע לרגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.