עבור לתוכן

רשימת ההישגים של נתניהו

Featured Replies

פורסם

עם ארגון לוחמי החופש "חמאס". זה לא ברור? הימניים האלה, אתם רק הורסים את המדינה שלנו... מו"מ ודיבורים עם מוסלמים קיצוניים זה הפתרון להכל!!...

• תגובות 298
  • צפיות 30.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אח, איסתרא איסתרא, מה יהיה איתך?

אתה באמת מדבר שטויות:

א. כל הפרטה תעלה לי יותר בתור אזרח. כשטייקון מקבל לידיו את המפעל, הוא ישר מעלה את המחיר - תפתח עיתון ותקרא, יש לך הרבה דוגמאות... מחיר החשמל יקפוץ תוך כמה חודשים מהרגע שהמדינה תסיר את הפיקוח שלה על המוצר. זה מה שאתה רוצה, נכון? לפתוח את שוק החשמל ל"תחרות"?

ב. ההסתכלות שלך על הנושא היא צרת טווח, אבל אני סולח לך כי אתה כפי הנראה בן לטייקון עשיר, ומי שנולד עם כפית זהב בפה לא באמת צריך שוועד עובדים ישמור לו על הגב. כמו שכתבתי מקודם, אם אתה עובד שכיר ויש לך וועד חזק מאחוריך, אי אפשר לפטר אותך בקלות, אי אפשר לפגוע לך בתנאי ההעסקה בלי פיצוי הוגן. החלום הרטוב של העובדים הוא הסיוט של הטייקונים (ושל ביבי).

א. חברת החשמל נמצאת ב-70 מיליארד שקל גירעון. או שיעלו את מחיר החשמל ותשלם את החובות בחשבון החודשי או שיגלגלו את החובות עליך בדרך אחרת. איך שלא תסובב את זה בסופו של דבר מישהו יצטרך לשלם 70 מיליארד שקל.

ב. קשקוש בלבוש מארץ הבולשיט. עובד מקצועי לא צריך וועד. עובד מקצועי לא צריך קביעות. תמיד יש ביקוש לעובדים איכותיים בשוק. רק עובדים גרועים צריך וועד שיגן על תנאי העסקה הלא הוגנים שלהם.

פורסם

חברת החשמל (וגם הרכבת מסיבה דומה אגב) היא אחת מהחברות שהפרטה לא תוביל לשום דבר טוב בה. למה?

בוא ניקח לדוגמה את חברת החשמל. יש לך את תחנות הכוח ויש לך את תשתית הולכת החשמל (כבלי החשמל). תחנות הכוח חסרות כל ערך ללא התשתית, ואילו קיימת נכון להיום תשתית אחת ויחידה להולכת חשמל. בשביל לפתוח את השוק לתחרות אמיתית צריך כמה חברות חשמל נפרדות עם תשתיות נפרדות, כיוון שאם יש חברה אחת ששולטת בתשתיות, אין שום משמעות להפרטה ול"תחרות" כי אדם אחד ישלוט בכל נושא ההולכה. הצד השני הוא שאין שום היגיון כלכלי בהקמת תשתית מקבילה, בהשקעה של מיליארדים שככל הנראה לא תחזיר את עצמה עקב עלויות החשמל היום, שהן - אגב, לא גבוהות ביחס לעולם (אם כי ככל הנראה גבוהות ביחס להכנסה).

בנוסף, ועד החברה כל כך חזק ששום הפרטה לא תעבור עם פגיעה משמעותית בתנאים ופירוק הועד - מה גם שזה לא יפתור את הגרעון שלא באמת נוצר בגלל משכורות מנופחות (לא זה מה שגורם ל70 מיליארד שקל גירעון).

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/California_electricity_crisis

בתחילת ה2000 חברת החשמל של קליפורניה הועברה לידיים פרטיות, חברת enron השתלטו על שוק החשמל ומה שהם היו עושים זה הפסקות חשמל יזומות כדי להעלות את הביקוש ובהתאם גם את המחיר.

לא מתיימר להבין בזה אבל לא נראה לי שזה כדאי כל כך להפריט את חברת החשמל.

מה אתה אומר איסתרא?

פורסם

איך מעלים את הביקוש ע"י הפסקת חשמל? נשמע כמו קישקוש.

פורסם

תקלות יזומות. היה על זה לא מזמן תכנית בערוץ ההיסטוריה. מה שהם עשו שם זה פשוט זוועה אחי. משמיעים גם הקלטות של השיחות בין סוחרים של חברת enron לעובדים בתחנות הכוח, אומרים להם להנפיץ איזה תקלה ולגרום להפסקה של התחנה לכמה שעות.

a situation in which California had a shortage of electricity caused by market manipulations

זה מתוך ויקיפדה

פורסם

ומזה הסקתם שהפרטה נועדה להיכשל, בגלל חבורה של עבריינים בקליפורניה שעשו דברים לא חוקיים?

לא כל גוף נועד להפרטה, וגם הפרטות מוצדקות כביכול ייכשלו אם לא יתבצעו בצורה נכונה. אז ברור שאפשר למצוא הרבה דוגמאות שליליות של הפרטות שעשו נזק מרחבי העולם, אז? האם בגלל זה אסור לבצע הפרטות באף מקום באף גוף?

לגבי עמוד ענן:

1. כבר מעל 24 שעות שאני כל היום שומע בחדשות הפסקת אש, הפסקת אש, הפסקת אש, הפסקת אש.

אתמול ישב ראש עיריית בת ים לחיאני באולפן והמגיש/ה (לא זוכר מי זה היה בדיוק) מנסה לשכנע אותו שרע לתושבי בת ים וגוש דן ויש צורך מיידי להגיע להפסקת אש, ולחיאני מתעקש איתה שהכל בסדר ושהם מוכנים לרוץ לממ"דים פעמיים ביום אם זה נותן לצה"ל את הכוח להמשיך במבצע.

כמובן שזה גורם לי לחשוב, האם התקשורת מתחילה להישבר, האם היא בלחץ כי אוטוטו בחירות והם מפחדים שלא יהיה להם מספיק זמן להתאושש מהמבצע וביבי / ברק עדיין יהיו על גלי הצלחת המבצע?

כל פרשן מדיני / פוליטיקאי מהשמאל מתמקד ב"נקודות יציאה", באם זה הזמן המתאים להפסיק בשיא, האם כדאי לנו לגרום לחמאס להגיע לנקודה שבו אין לו מה להפסיד. לעומתם נציגי הימין שמגיעים לתקשורת (אקוניס, ארדן, כץ ועוד) אומרים שזה רחוק מלהיות גמור.

איך יכול להיות שאנחנו עדיין סופגים כמויות גבוהות של קסאמים גראדים וטילים אחרים, והתקשורת מתמקדת בהפסקת אש?

יותר מזה, דווקא על רקע איומי המצרים והטורקים זה הזמן להמשיך בכל בכוח! אנחנו יודעים שהמצרים מסונדלים כי הם מחכים לסיוע הכספי מארה"ב ומאירופה, זה הזמן להמשיך כדי להראות לכל הערבים שהם לא שווים כלום וכל המילים שלהם מתפזרות עם הרוח.

ברגעים אלה ממש כשאני מדבר אהוד יערי מתווכח עם אחד האורחים באולפן ואומר "אני חושב שזה הזמן לקחת את המצרים ולהגיד להם בואו נעשה הסכם רגיעה, בואו תוכיחו את הכוח שלכם באיזור". בעיניי זה פשוט מגוחך ועצוב.

2. בחדשות מדברים הרבה על הישמעות להוראות פיקוד העורף, מצד שני הם להוטים להראות כל מיני סרטונים ביתיים של אמיצים למיניהם שמחפשים גראדים בשמיים. עוד דבר שהם עושים זה מצלמים בעצמם בזמן אזעקות, לא עם מצלמה ממוקמת מראש אלא באופן ברור עם צלם בשטח פתוח.

מה הם משדרים לציבור? האם כך הם נותנים דוגמא שניות אחרי שהם אומרים נא להישמע לפיקוד העורף? בעיניי זה ביזיון. הם מדרבנים אזרחים לצלם ולשלוח סרטונים ביתיים, ויוצאים ע"י חובה כש-10 שניות אחר כך הם אומרים "כמובן שאנחנו לא ממליצים לעשות את זה". חוצפה.

3. כאן אני קצת מתחבר לדיון ההתחלתי על כלכלה ופופוליזם.

יושב לו עמיר פרץ, איש בזוי בעיניי מהסיבות הברורות אך לא ניכנס לזה, מתמוגג ממערכת כיפת ברזל שאותה יש לציין הוא קידם בזמן כהונתו. ואז הוא אומר: "יותר מזה, אני הגשתי ביחד עם אפריים סנה הצעת חוק (שימו לב לזה) למגן את כל תושבי תל אביב-יפו ולרכוש 17 מערכות כיפות ברזל כולל אחת מעל גוש דן."

אתם מבינים, מר עמיר פרץ, בעודו באופוזיציה, החליט להעלות הצעת חוק למגן חצי מתושבי המדינה ולקנות 17 מערכות כיפת ברזל.

האם יש סיכוי של מיליונית האחוז שהחוק יעבור? לא.

האם עמיר פרץ הוא שר האוצר/שר כלשהו/ייצטרך להיות חלק ממתכנני תקציב המדינה שממנה יילקח התקציב להצעה שלו? לא.

אבל היי, כרגע הצעתי למגן 1.5 מיליון תושבים ע"ח המדינה, מה איכפת לי מה יקרה עם זה בסוף. ממש כמו ההצעה שלו לשכר מינימום לחיילים ב-2008, אחרי שב-2007 הוא סיים את תפקידו כשר הביטחון אחרי שנה בתפקיד. עוד פוליטיקאי שמפריח הצעות שווא לאוויר. כל עוד יש מי שאוכל את זה, הכל טוב.

עריכה:

4. בעיניי ובעיניי רבים הערבים הם גיס חמישי במדינה, הם פצצה מתקתקת שצריכים להסתלק מכאן במסגרת הסכם שלום עתידי. כל עוד אלה הם המנהיגים שלהם, שלא יצפו ליחס אחר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4307152,00.html

פורסם

לגבי עמוד ענן:

1. כבר מעל 24 שעות שאני כל היום שומע בחדשות הפסקת אש, הפסקת אש, הפסקת אש, הפסקת אש.

אתמול ישב ראש עיריית בת ים לחיאני באולפן והמגיש/ה (לא זוכר מי זה היה בדיוק) מנסה לשכנע אותו שרע לתושבי בת ים וגוש דן ויש צורך מיידי להגיע להפסקת אש, ולחיאני מתעקש איתה שהכל בסדר ושהם מוכנים לרוץ לממ"דים פעמיים ביום אם זה נותן לצה"ל את הכוח להמשיך במבצע.

כמובן שזה גורם לי לחשוב, האם התקשורת מתחילה להישבר, האם היא בלחץ כי אוטוטו בחירות והם מפחדים שלא יהיה להם מספיק זמן להתאושש מהמבצע וביבי / ברק עדיין יהיו על גלי הצלחת המבצע?

כל פרשן מדיני / פוליטיקאי מהשמאל מתמקד ב"נקודות יציאה", באם זה הזמן המתאים להפסיק בשיא, האם כדאי לנו לגרום לחמאס להגיע לנקודה שבו אין לו מה להפסיד. לעומתם נציגי הימין שמגיעים לתקשורת (אקוניס, ארדן, כץ ועוד) אומרים שזה רחוק מלהיות גמור.

איך יכול להיות שאנחנו עדיין סופגים כמויות גבוהות של קסאמים גראדים וטילים אחרים, והתקשורת מתמקדת בהפסקת אש?

יותר מזה, דווקא על רקע איומי המצרים והטורקים זה הזמן להמשיך בכל בכוח! אנחנו יודעים שהמצרים מסונדלים כי הם מחכים לסיוע הכספי מארה"ב ומאירופה, זה הזמן להמשיך כדי להראות לכל הערבים שהם לא שווים כלום וכל המילים שלהם מתפזרות עם הרוח.

ברגעים אלה ממש כשאני מדבר אהוד יערי מתווכח עם אחד האורחים באולפן ואומר "אני חושב שזה הזמן לקחת את המצרים ולהגיד להם בואו נעשה הסכם רגיעה, בואו תוכיחו את הכוח שלכם באיזור". בעיניי זה פשוט מגוחך ועצוב.

מסכים איתך - פשוט לא יכול לשמוע את התבוסתנות הזו יותר - כל מיני כוסיות שלא מבינים שרק בכוח נשיג רגיעה ולא בכל מיני הסכמי חרטא ברטא עם ארגוני טרור. כל עוד לא נפגע בשלטון החמאס עד שהוא יתחנן להפסקת אש, צריך להמשיך.

אני מאחל לכל התבוסתנים בתקשורת לעבור דירה לעוטף עזה בקרוב כדי ליהנות מפצמ"רים ושאר מריעין בישין בגוף ראשון.

פורסם

אתה באמת מדבר שטויות:

א. כל הפרטה תעלה לי יותר בתור אזרח. כשטייקון מקבל לידיו את המפעל, הוא ישר מעלה את המחיר - תפתח עיתון ותקרא, יש לך הרבה דוגמאות... מחיר החשמל יקפוץ תוך כמה חודשים מהרגע שהמדינה תסיר את הפיקוח שלה על המוצר. זה מה שאתה רוצה, נכון? לפתוח את שוק החשמל ל"תחרות"?

הרבה דוגמאות? תביא שלוש. אבל בניגוד אליך, אני לא הולך לשלוח אותך להוכיח את הטענה שלי בשבילי, אני עושה את העבודה שלי בעצמי:

אל על היתה חברה ממשלתית. הפריטו אותה. המחירים עלו? בזק היתה חברה ממשלתית. הפריטו אותה. המחירים עלו? (אגב, בבזק מתים להוריד מחירים, משרת התקשורת לא נותן להם כדי שלא ימחצו את המתחרים)

הרוכש יוכל להעלות מחירים רק במקרים ספציפיים: כשהחברה היא מונופול, כשכל היצרנים מתאגדים לקרטל או כשיש כשל שוק (שנוצר בד"כ ע"י הממשלה). בכל מקרה אחר הוא לא יוכל לעשות זאת - אם הוא יעלה מחירים, יפסיקו לקנות ממנו ויעברו למתחרים שלו.

חברת החשמל היא מונופול כמעט מוחלט. גרוע יותר, אנחנו לא יכולים להתחבר לרשתות החשמל השכנות שלנו, כמו שאפשר לעשות ברוב המדינות האחרות. כלומר הפרטה מלאה של חברה החשמל תהיה מאוד בעייתית. מצד שני, אי אפשר לתת לחברה להתנהל כפי שהיא מתנהלת כרגע, עם משכורות עתק, עם נפוטיזם נרחב ועם גרעונות אדירים שאתה תצטרך לממן אותם. מה הפתרון? לא יודע. כנראה שבמקרה של חברת החשמל, זו לא תהיה הפרטה. אבל במקרים אחרים, למשל בנקעם או חברת תעופה, אין שום סיבה שהמדינה תחזיק בהם.

ב. ההסתכלות שלך על הנושא היא צרת טווח, אבל אני סולח לך כי אתה כפי הנראה בן לטייקון עשיר, ומי שנולד עם כפית זהב בפה לא באמת צריך שוועד עובדים ישמור לו על הגב. כמו שכתבתי מקודם, אם אתה עובד שכיר ויש לך וועד חזק מאחוריך, אי אפשר לפטר אותך בקלות, אי אפשר לפגוע לך בתנאי ההעסקה בלי פיצוי הוגן. החלום הרטוב של העובדים הוא הסיוט של הטייקונים (ושל ביבי).

פחחח. לא טייקון ולא בן של טייקון. אבא שלי פנסיונר מהמעמד הבינוני ואני מרוויח עדיין פחות ממה שהוא קיבל (אבל עוד לא הגעתי לשיא). אתה יודע, לא כל מי שלא מסכים איתך מדבר מהפוזיציה: לפעמים הוא סתם טועה. ולפעמים אתה זה שטועה... כמו הפעם.

לי אין ועד בכלל. אני מועסק בחוזה אישי וכמוני רוב העובדים בתחום ההייטק. אפשר לפטר את כולנו מהיום למחר. אז המצב של מי טוב יותר, של עובדי ההייטק נטולי הוועד או של, נאמר, העובדים הסוציאליים המאוגדים? העו"סים יכולים לחלום על משכורות ותנאים של הייטק.

העוצמה של ועד נמדדת לפי הנזק שהוא יכול לגרום. הוועד של עובדי חברת החשמל יכול להשבית את המדינה ברגע, לכן הם בכלל לא צריכים לשבות - אף אחד לא מעז להתעסק איתם. עובדי הנמלים וששדות התעופה יכולים לגרום לנזק כלכלי אדיר ולכן הם מקבלים כמעט את כל מה שהם רוצים. אבל העו"סים, מה הם כבר יכולים לעשות? לדפוק את האנשים הכי מסכנים בחברה? לא מזיז לאף אחד כמעט. אז עובדי הנמלים יכולים לקבל משכורות שיש בהם אפס אחד יותר מאלו של העו"סים. לא כי העבודה שלהם שווה יותר אלא כי הם יכולים לגרום ליותר נזק. זה מה שאתה רוצה להשתית עליו את יחסי העבודה?

סיפור קטן על הפרטה ונמלים. ביוון, מדינה שהוועדים שלה יכולים לתת לשלנו כמה שיעורים בשחיתות, הפריטו חצי מהנמל הגדול ביותר - חצי מהרציפים נמכרו לחברה סינית שמתמחה בניהול נמלים, החצי השני נשאר בבעלות המדינה. החברה הסינית השקיעה הון בשיפור החצי שלה והיום התפוקה של החצי המופרט הרבה יותר גבוהה, וזה עם פחות עובדים שמקבלים שכר נמוך יותר. אין להם שום בעיות למצוא עובדים בשכר הנמוך יותר ואין להם שום בעיה להפעיל את חצי הנמל שלהם עם פחות עובדים, כלומר יש הרבה עובדים מיותרים בשכר מופרז בחצי שנשאר בידי המדינה. ומי משלם את השכר של עובדי המדינה? היוונים כמובן.

אם יש לך ועד חזק, אי אפשר לפטר אותך גם אם אתה מיותר לחלוטין. אתה יודע מה זה אומר? שהבעלים יחשוב פעמיים האם לשכור אותך מלכתחילה. אולי היום הוא צריך עוד עובד, אבל מי אמר שמחר הוא יצטרך אותו? מחר יכול להיות מיתון ואז תהיה פחות עבודה, אבל הוועד לא יתן לפטר עובדים מיותרים. אז יתכן שעדיף לא לשכור אותם מראש. למה לקחת את הסיכון? זו אחת מהסיבות שהאבטלה בקרב הצעירים הרבה יותר גבוהה מהאבטלה הכללית במדינות כמו צרפת וספרד: קשה מאוד לפטר שם עובד, אז קשה מאוד למצוא שם עבודה.

אם יש לך ועד חזק, השכר שלך לא קשור ליכולת שלך. הרי רוב העובדים אינם מהטובים והמצויינים שיש: רובם מתחת לממוצע אותו המיעוט המצויין מושך למעלה. אבל הוועד דואג לרוב, לכן יהיה קשה למצוא חוזה קיבוצי שנותן תגמול על מצויינות והשקעה. קח למשל את המורים: השכר שלהם עולה עם הוותק. מורה שמלמד כבר שלושים שנה יקבל שכר גבוה יותר ממורה שמלמד רק חמש, גם אם הוא כבר שחוק לחלוטין ולא מצליח ללמד והמורצה הצעיר יכול לקחת עציץ ולהעביר אותו בגרות בהצטיינות. כי היכולת לא קובעת, הוותק כן.

סיוט של טייקונים? נכון. כי זה עולה הרבה כסף שלא נותן להם כלום. תאר לעצמך שהטייקונים היו מתאגדים לוועד ומנצלים את הכח שלהם כדי להעלות לך את המחירים. זה טוב? זה גם אומר שהם לא יכולים למשוך עובדים טובים ע"י משכורות גבוהות יותר, כי כולם עובדים עם אותו חוזה קיבוצי. מחר יקום מתחרה בלי ועד אלא עם חוזים אישיים וכל העובדים הטובים שלך יכלו אליו ואתה תישאר עם הבררה.

סיוט של ביבי? גם נכון. כי בגלל ועדים, השכר הממוצע בחברת החשמל הוא 24,000 ש"ח בחודש, יותר מפי שלושה מהשכר הממוצע במשק. בגללם, השכר של מלגזן בנמל הוא 35,000 ש"ח ומעלה. בגללם, הסיכוי שלך להתקבל לעבודה בחברת החשמל או בנמלים הרבה יותר גבוה אם יש לך קרוב משפחה שעובד שם.

http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-4744c88d20c1931017.htm

שכר גבוה, תפוקה נמוכה, שחיתות ואתה משלם על זה!

לגבי ההתקפה על עזה, אחד מהדברים שכתבתי פה על ביבי שאין לו ביצים לתקוף ואני שמח לראות שטעיתי. ביבי - קבל את התנצלותי הכנה.

אם תשאלו אותי, אני חושב שהיה צריך להתקיף כבר לפני חודשים רבים.

אבל בכל זאת אל תשחק אותה תמים, לא ממש קשה להבין שתקיפה בעזה תעלים את סדר היום הכלכלי חברתי, ובנוסף, התזמון הוא בדיוק לפני שאולמרט הציג את מועמדותו. תעשה 1+1, אולי ייפול לך האסימון.

אתה מחבר 1+1 ומקבל 1432... "עופרת יצוקה", זוכר? חודש לפני בחירות. מי היה אז ראש הממשלה, איזה אולמרט אחד, לא? בשני המקרים קדמו לתקיפות מטחי רקטות בלתי פוסקים מרצועת עזה. אז מה הטענה שלך, שביבי הצליח לדאוג שארגוני הטרור יתקפו ממש לפני הבחירות? :screwy:

אגב, אולמרט? זה לא האיש שלא מזמן הורשע בבית המשפט, שנאשם במשפט שני ויש לו ערעור של הפרקליטות על הראש? זה לא האיש שסיים את הקדנציה שלו עם תמיכה של 3%? אם זה המושיע שלך... ואין שום הבדל משמעותי בין המדיניות הכלכלית של ביבי לזו של אולמרט.

http://en.wikipedia.org/wiki/California_electricity_crisis

בתחילת ה2000 חברת החשמל של קליפורניה הועברה לידיים פרטיות, חברת enron השתלטו על שוק החשמל ומה שהם היו עושים זה הפסקות חשמל יזומות כדי להעלות את הביקוש ובהתאם גם את המחיר.

לא מתיימר להבין בזה אבל לא נראה לי שזה כדאי כל כך להפריט את חברת החשמל.

מה אתה אומר איסתרא?

לא כיחידה אחת. בחלקים... אולי, אבל לא ברור לי איך האפשר לעשות את זה. כנראה שעם חברת החשמל אנחנו תקועים.

אבל צריך לקרוא את הקישור עד הסוף. חברת אנרון היתה יכולה לעשות את התרגילים האלו בגלל שהממשל בקליפורניה יצר כשל שוק.

מעשה שהיה, כך היה:

הפריטו את ייצור החשמל והפרידו מהולכת החשמל. את המחיר שמוליכי החשמל (מהיצרנים ללקוחות) ישלמו לייצרנים המדינה קבעה ושמרה על תעריף נמוך. אבל במקרים שבהם הביקוש עלה על ההיצע, המוליכים יכלו לקנות חשמל בתעריף גבוה יותר. מה קרה?

ליצרנים לא השתלם להשקיע בהקמת תחנות כח חדשות. זה עולה הרבה כסף ואת התוצרת שלהן אפשר יהיה למכור רק בתעריף הנמוך, כיוון שהן מגדילות את כושר הייצור. גם כשכבר רצו להקים תחנות חדשות, היה קשה מאוד לקבל אישורים - NIMBY. האינטרס של היצרנים היה להגיע לגבול הקיבולת הרגילה ואז למכור עוד חשמל לפי התעריף הגבוה - אותה סחורה בדיוק במחיר גבוה יותר. איך עושים את זה? מתקנים תקלות בתחנות כח דווקא בזמני עומס ואם אפשר, כמה ביחד. מוכרים את החשמל למדינות שכנות, אפילו במחיר נמוך יותר מהתעריף הנמוך של קליפורניה, כדי שיווצר מחסור בקליפורניה ואז אפשר יהיה למכור את החשמל בתעריף גבוה יותר. מפברקים תקלות שלא היו ולא נבראו.

אבל כל התרגילים האלו לא היו עובדים אם היה תעריף אחד לחשמל או, יותר טוב, לו לא היה תעריף בכלל: תשאירו את ההולכה בידי המדינה ותנו ליצרנים למכור ישירות לצרכנים. כמה אתה רוצה למגהווט? תודה, הוא רוצה שישה אחוזים פחות, אני קונה ממנו. גם עם תעריף אחיד היה לייצרנים אינטרס לספק את כל הדרישה: כל עוד המחיר גבוה מהעלות, כך מגהווט שהם מוכרים הוא עוד רווח וכל מגהווט שהם לא מוכרים הוא הפסד. במקרה הזה יש להם אינטרס להקים עוד תחנות ולדאוג שהן יעבדו באופן תקין, במיוחד בשעות העומס שאז המכירות בשיא. כמובן שכאן קיים הסיכון שהפוליטיקאים ינסו להיטיב עם הבוחרים שלהם ולא יסגימו להעלות את המחירי החשמל כשהעלויות יעלו. הרי חברות החשמל לא ימכרו חשמל במכירי הפסד, כך שיום אחד פשוט לא יהיה חשמל כי לא יהיה משתלם למכור אותו.

כלומר המדינה יצרה כשל שוק ויצרני החשמל הרוויחו ממנו. מתנגדי ההפרטה משתמשים בדוגמה הזו (וברכבת באנגליה) כל הזמן, הם רק שוכחים שעוד מדינות בארה"ב הפריטו את ייצור החשמל שלהן ושם דווקא לא היו בעיות.

By keeping the consumer price of electricity artificially low, the California government discouraged citizens from practicing conservation. In February 2001, California governor Gray Davis stated, "Believe me, if I wanted to raise rates I could have solved this problem in 20 minutes."[15]

Energy price regulation incentivized suppliers to ration their electricity supply rather than expand production. The resulting scarcity created opportunities for market manipulation by energy speculators.

State lawmakers expected the price of electricity to decrease due to the resulting competition; hence they capped the price of electricity at the pre-deregulation level. Since they also saw it as imperative that the supply of electricity remain uninterrupted, utility companies were required by law to buy electricity from spot markets at uncapped prices when faced with imminent power shortages.

When the electricity demand in California rose, utilities had no financial incentive to expand production, as long term prices were capped. Instead, wholesalers such as Enron manipulated the market to force utility companies into daily spot markets for short term gain. For example, in a market technique known as megawatt laundering, wholesalers bought up electricity in California at below cap price to sell out of state, creating shortages. In some instances, wholesalers scheduled power transmission to create congestion and drive up prices

פורסם

זה אני או שלא שמענו את נתניהו אפילו פעם אחת בכל המבצע הזה?הוא נעלם לגמרי.אם הוא רצה לצאת למבצע בגלל הבחירות(זה מה שטוענים),אז הוא יצא בכלל לא טוב מכל הסיפור הזה.

פורסם

זה אני או שלא שמענו את נתניהו אפילו פעם אחת בכל המבצע הזה?הוא נעלם לגמרי.אם הוא רצה לצאת למבצע בגלל הבחירות(זה מה שטוענים),אז הוא יצא בכלל לא טוב מכל הסיפור הזה.

מי שמנצח בבחירות לא צריך לדבר... לאומת זאת תראה איך כל מפלגת העבודה הפכה להיות יותר ימנית מליברמן.

פורסם

מה שביבי צריך לעשות , זה להמשיך להתקיף בעזה ותו"כ להתחיל לדבר עם הגדה ..

פורסם

נו ככה צריך.

הטעות של אולמרט הייתה שהוא התגאה בכל תקיפה בעזה.

והעולם לא אוהב מנצחים.

פורסם

לא כיחידה אחת. בחלקים... אולי, אבל לא ברור לי איך האפשר לעשות את זה. כנראה שעם חברת החשמל אנחנו תקועים.

אבל צריך לקרוא את הקישור עד הסוף. חברת אנרון היתה יכולה לעשות את התרגילים האלו בגלל שהממשל בקליפורניה יצר כשל שוק.

מעשה שהיה, כך היה:

הפריטו את ייצור החשמל והפרידו מהולכת החשמל. את המחיר שמוליכי החשמל (מהיצרנים ללקוחות) ישלמו לייצרנים המדינה קבעה ושמרה על תעריף נמוך. אבל במקרים שבהם הביקוש עלה על ההיצע, המוליכים יכלו לקנות חשמל בתעריף גבוה יותר. מה קרה?

ליצרנים לא השתלם להשקיע בהקמת תחנות כח חדשות. זה עולה הרבה כסף ואת התוצרת שלהן אפשר יהיה למכור רק בתעריף הנמוך, כיוון שהן מגדילות את כושר הייצור. גם כשכבר רצו להקים תחנות חדשות, היה קשה מאוד לקבל אישורים - NIMBY. האינטרס של היצרנים היה להגיע לגבול הקיבולת הרגילה ואז למכור עוד חשמל לפי התעריף הגבוה - אותה סחורה בדיוק במחיר גבוה יותר. איך עושים את זה? מתקנים תקלות בתחנות כח דווקא בזמני עומס ואם אפשר, כמה ביחד. מוכרים את החשמל למדינות שכנות, אפילו במחיר נמוך יותר מהתעריף הנמוך של קליפורניה, כדי שיווצר מחסור בקליפורניה ואז אפשר יהיה למכור את החשמל בתעריף גבוה יותר. מפברקים תקלות שלא היו ולא נבראו.

אבל כל התרגילים האלו לא היו עובדים אם היה תעריף אחד לחשמל או, יותר טוב, לו לא היה תעריף בכלל: תשאירו את ההולכה בידי המדינה ותנו ליצרנים למכור ישירות לצרכנים. כמה אתה רוצה למגהווט? תודה, הוא רוצה שישה אחוזים פחות, אני קונה ממנו. גם עם תעריף אחיד היה לייצרנים אינטרס לספק את כל הדרישה: כל עוד המחיר גבוה מהעלות, כך מגהווט שהם מוכרים הוא עוד רווח וכל מגהווט שהם לא מוכרים הוא הפסד. במקרה הזה יש להם אינטרס להקים עוד תחנות ולדאוג שהן יעבדו באופן תקין, במיוחד בשעות העומס שאז המכירות בשיא. כמובן שכאן קיים הסיכון שהפוליטיקאים ינסו להיטיב עם הבוחרים שלהם ולא יסגימו להעלות את המחירי החשמל כשהעלויות יעלו. הרי חברות החשמל לא ימכרו חשמל במכירי הפסד, כך שיום אחד פשוט לא יהיה חשמל כי לא יהיה משתלם למכור אותו.

כלומר המדינה יצרה כשל שוק ויצרני החשמל הרוויחו ממנו. מתנגדי ההפרטה משתמשים בדוגמה הזו (וברכבת באנגליה) כל הזמן, הם רק שוכחים שעוד מדינות בארה"ב הפריטו את ייצור החשמל שלהן ושם דווקא לא היו בעיות.

הבנתי אותך. השאלה אבל אם לא יהיה מצב שבוא יש כמה חברות שמפיקות חשמל אך מתאמות בינהן מחירים?

פורסם

האם יש מצב בו כמה חברות שמייצרות X מתאמות מחירים? בטח. קוראים לזה "קרטל", זה לא חוקי ואם תופסים אותך עושה את זה, זה יכול להיגמר בקנסות כבדים ובעונשי מאסר.

מה שביבי צריך לעשות , זה להמשיך להתקיף בעזה ותו"כ להתחיל לדבר עם הגדה ..

דה פאקטו בגדה שולט אש"ף (וגם זה בזכותנו), אבל מה לעשות שהם מסרבים לדבר?

אני יודע! נפציץ אותם עד שהם ירצו לדבר איתנו! ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים