עבור לתוכן

כוננים קשיחים וכונני SSD מומלצים (מעודכן 2014)

Featured Replies

פורסם

חברה מישהו מכיר את ה ssd של Kingston? סדרה v 300 וגם סדרה hyperx? אני צריך גם כונן קשיח.. מהיר ולא רועש.. הדגמים של הבלאק לא טובים?

מרעישים מאוד וכאלה? מכירים כוננים שהם גם מהירים אבל לא מרעישים?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
  • תגובות 178
  • צפיות 160.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קורושיאל M500 120 גיגה ב 400 שקל: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT120M500SSD1

אין לי הסבר.. אולי למישהו יש הסבר למחיר הנמוך ב 200 שקלים מהמתחרים? הגיעו ימות המשיח? :yelclap:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ומה עם הקרושיאל M500 ?

הוא עומד לא רע ובכבוד מול ה 840 EVO ובהפרשים של כ 80 ש"ח למטה.....

פורסם
  • מחבר

M500 והאיבו לא באותה הקבוצה, לכן לא ברור למה מההתחלה המחיר לא היה כמו שהוא עכשיו.

הבעיה של M500 זאת מהירה הכתיבה שלו, שמשפיעה גם על מהירות השכתוב (שכן היא מוגבלת ע"י המהירות האיטית יותר מבין השניים). ניתן גם לראות את זה בבנצ'מרקים של הכתיבה וגם של השכתוב (כמו העתקה למשל) שבהם האיבו אוכל ללא רחמים את הקרושל הנ"ל. סדרת M500 הזו טובה אך ורק לנפחי 480 ו-960 שבהם מהירות הכתיבה גבוהה משמעותי מגרסאות ה-120 ו-240 (שעל שני הגרסאות הללו יש את ההנחה) אך הנפחים הללו אינם משתלמים כיום. לכן לדעתי, המחיר הזה עבור M500 הוא מכובד, אבל ה"וואו" פה זה לא בגלל שנמכר כונן SSD מהיר במחיר הזה, אלא שעובדה שעד היום בקושי ראינו כוננים (אם בכלל) בנפחים הללו בטווח המחירים הזה בישראל, שזה מכובד.

כשמישהו מחליט להשקיע כמה מאות שקלים על SSD, הוא משקיע אותם עבור מהירות שהכונן מספק לו, ובמקרה הזה M500 בנפחים הנמוכים יכול להיות בחלק מהפעמים איטי יותר מכונן מכאני סטנדרטי. לכן אם מישהו רוצה לחסוך כמה שיותר או מסיבה כלשהי שימושיו דורשים לרוב קריאה בלבד - שילך על ה-M500. במידה ומישהו מוכן להשקיע עוד 100-150 ש"ח עבור כונן SSD עם יכולות כתיבה ושכתוב מהירים הרבה יותר, שישקיע על האיבו 840 או אינטל 530 במידה וימכר במחיר מעט נמוך יותר.

פורסם
מכירים כוננים שהם גם מהירים אבל לא מרעישים?

לא נותנים המלצות על ריק. תגדיר נפח רצוי ותקציב.

כונן מערכת SSD יבטיח העלאה מהירה של תוכנות. למה חשובה לך מהירות גבוהה בכונן אחסון נתונים (לא כונן מערכת)?

יש כוננים ללפטופים שהם שקטים (2.5"), דוגמת Seagate 1TB SSHD שמכיל גם SSD קטן. או 1TB 7K1000 7200 RPM של HGST, שקט מאוד

פורסם
נכנסתי לאתר* השוואת מחירים לחפש על הקרושל M500 הספציפי הזה (על אף שטומס לא ממש ממליצים עליו על פני הסמסונג, ההפך הוא הנכון)

ומצאתי שבפלונטר הוא נמכר בהכי זול.

קטע...

פורסם
לא נותנים המלצות על ריק. תגדיר נפח רצוי ותקציב.

כונן מערכת SSD יבטיח העלאה מהירה של תוכנות. למה חשובה לך מהירות גבוהה בכונן אחסון נתונים (לא כונן מערכת)?

יש כוננים ללפטופים שהם שקטים (2.5"), דוגמת Seagate 1TB SSHD שמכיל גם SSD קטן. או 1TB 7K1000 7200 RPM של HGST, שקט מאוד

והיו באותה כתבה עוד סיבות ליתרון בתחומים מסויימים של הקרושיאל על הסמסונג שלא דווקא קשורות למהירות.

והרבה אנשים שמים היום SSD על לוחות ישנים או במחשבים ניידים שאין להם תמיכה בכלל ב SATA 6GB ואז.... אז ההבדל בין המוצרים השונים מצטמצם מאוד בגלל היכולת של החומרה לנצל מהירויות גבוהות יותר.

ושלא ישתמע מדבריי שיש לי משהו נגד הסמסונגים למינייהם. גם להם יש מחירים נפלאים :-)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אחלה טענה, אבל ההבדל בין החומרה הנ"ל עדיין לא מצטמצם באופן משמעותי. אם היה מדובר על סאטא 1 זה היה נכון.

הפוסט הראשי עודכן. אם למישהו יש הערות / הצעות, יתקבלו בברכה.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
M500 והאיבו לא באותה הקבוצה, לכן לא ברור למה מההתחלה המחיר לא היה כמו שהוא עכשיו.

הבעיה של M500 זאת מהירה הכתיבה שלו, שמשפיעה גם על מהירות השכתוב (שכן היא מוגבלת ע"י המהירות האיטית יותר מבין השניים). ניתן גם לראות את זה בבנצ'מרקים של הכתיבה וגם של השכתוב (כמו העתקה למשל) שבהם האיבו אוכל ללא רחמים את הקרושל הנ"ל. סדרת M500 הזו טובה אך ורק לנפחי 480 ו-960 שבהם מהירות הכתיבה גבוהה משמעותי מגרסאות ה-120 ו-240 (שעל שני הגרסאות הללו יש את ההנחה) אך הנפחים הללו אינם משתלמים כיום. לכן לדעתי, המחיר הזה עבור M500 הוא מכובד, אבל ה"וואו" פה זה לא בגלל שנמכר כונן SSD מהיר במחיר הזה, אלא שעובדה שעד היום בקושי ראינו כוננים (אם בכלל) בנפחים הללו בטווח המחירים הזה בישראל, שזה מכובד.

כשמישהו מחליט להשקיע כמה מאות שקלים על SSD, הוא משקיע אותם עבור מהירות שהכונן מספק לו, ובמקרה הזה M500 בנפחים הנמוכים יכול להיות בחלק מהפעמים איטי יותר מכונן מכאני סטנדרטי. לכן אם מישהו רוצה לחסוך כמה שיותר או מסיבה כלשהי שימושיו דורשים לרוב קריאה בלבד - שילך על ה-M500. במידה ומישהו מוכן להשקיע עוד 100-150 ש"ח עבור כונן SSD עם יכולות כתיבה ושכתוב מהירים הרבה יותר, שישקיע על האיבו 840 או אינטל 530 במידה וימכר במחיר מעט נמוך יותר.

שלום לכולם,

אני מחפש לשדרג תנייד שלי ב SSD. הצורך שלי זה מהירות.

ווינדוס שיעלה מהר, תוכנות שיפתחו מהר (בעיקר של אופיס) ומצד אחד אני מחפש מחיר סביר.

עכשיו, ה M500 240GB (שזה בערך הנפח שאני צריך) הוא הכי זול לפי זאפ. 600 שקל.

האם כדאי להשקיע עוד 150 שקל בשביל ה EVO840?

האם אני ארגיש בהבדל?

המפרט הקיים:

HP 9470m עם מעבד i5 ו 4 גיגה זכרון..

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

הי

אני באריזונה רוצה להביא נייד חזק לבת שלי (תכנתת) שאלותי הם:

1. האם ניתן להוסיף לכל לפטופ SSD (או ללפטופ המיועד

HP ENVY 17t-j100 Quad Edition Notebook PC)

2. האם ניתן להוסיף לHD הקיים SSD ?

תודה

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע שעבר זמן אבל השאלה חשובה.

1.כן, כמעט לכל לפטופ רק צריך לוודא שיש כונן DVD פיזי.

2.לא,אולי אפשר במקום HDD קיים אבל בשביל לשמור על האחריות כמה שאפשר+כונן לגיבוים וסרים מומלץ לשמור את ה-HDD הקיים.

3.לאחר שוודאת שיש DVD פיזי במחשב צריך לחפש פנל דמה מהאתר http://hddcaddy.eu/ לפי הדגם של הלפטופ עולה כ-25$, רוכשים SSD בגודל "המתאים" 2.5'' מרכיבים בתוך הפנל הדמה את ה-SSD ואת הכל מריכיבם במקום ה-DVD הפנימי עם כבל USB אפשר להפוך את ה-DVD הקיים לחיצוני או לרכוש חיצוני לגמרי.

4.לאחר כל זה מומלץ להעביר את כל המערכת הפעלה מה-HDD המקורי ל-SSD בעזרת תוכנה של אימגים כגון:Acronis מומלץ להעביר רק את המערכת הפעלה וכל הסרטים והשטויות לשמו על ה-HDD הקיים...

5.לאח"כ צריך לשנות ב-bios שהמחשב יעלה מה-SSD ולהגדיר בביוס ultra boot משהו כזה אם יש וזהו הכל יטוס ויעלה תוך שניות...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים