עבור לתוכן

מילה טוב על אנדרויד סטור (חנות בת"א)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רואה שיש לא מעט מילים רעות על חנויות הסמארטפונים בארץ ואפילו מעדיפים להזמין בחו"ל.

אז באתי לפני זמן מהת שבוע אחרי שSGS3 יצא לקנות SGS2 באנדרויוד סטור בת"א,

החנות הייתה קטנה ודיי צפופה בלקוחות, למיטב ידיעת הם עברו מקום מאז.

קניתי את הספארטפון במחיר מזומן שהיה דיי קרוב למובילים בזאפ אאל"ט + מומחה החנות שם מגן מסך נטול בועות.

לאחר כמה ימים שמתי לב שיש שטח מת במסך המגע, באתי לחנות אחד העובדים ראה ומצא שיש באמת שטח מת.

בקשתי מכשיר חדש במקום, אמר שאין כרגע ולא סירבו להביא מכשיר חלופי עד שיהיה SGS2 חדש בחנות, קבלתי galaxy ace לבנתיים

(שאגב הוא מכשיר לא כיפי בעליל).

לצערי לא היה בחנות מכשיר חדש ואמרו לי שלא יהיה בזמן הקרוב, והציעו לי או לתקן או לקחת את הכסף.

לקחתי את הכסף, החזרתי את המכשיר החלופי ואת הבאנדל של הSGS2 התקול.

אמנם זה לא בדיוק "סוף טוב" אבל התנהלות החנות נמדדת לפי ההתנהלות מול מוצרים תקולים ומול אחריות

ועל זה אין לי תלונות אליהם בסך הכל.

פורסם

יפה מאוד! ככה צריכה להתנהל חנות, ולא כמו KSP!

פורסם

^^ קח עצה קטנה, תמחק את כל כינויי הגנאי מההודעות שלך, אתה כועס הכל טוב ויפה, אך KSP יכולים לתבוע אותך על הוצאת דיבה ועוד (והם כבר עשו זאת בעבר וזכו)...

פורסם

^ ובלי קשר לתביעה, זה פשוט מגעיל להתבטא בצורה כזאת בפורום.

פורסם

מעניין מי המלאך/השוגאר-דאדי של החנות הזו...

חנויות אחרות בארץ, ואפילו רשתות גדולות שמתקיימות מהרווחים של עצמן לרוב פשוט לא יכולות להרשות לעצמן

להחזיר את הכסף ללקוח,כי זה הפסד עצום בשבילן, מעבר לסכום שהחזירו.

פורסם

למה זה בהכרח הפסד עצום? אם יש להם אחריות על המכשיר מול היצרן (או היבואן שעובדים איתו אם זה לא ייבוא עצמאי) שמאפשרת להם לקבל מכשיר חדש תמורת זה התקול - הרי שלא הפסידו דבר מלבד עלות מימוש האחריות (משלוח, זמן).

פורסם

סתם בתור דוגמא של המקרה הכי טוב, נגיד ויש להם אחריות של החלפה בחדש מול היצרן.

מעבר לעלויות הטיפול, משלוח וכו' יש גם את הזמן שזה לוקח - משלוח הלוך ושוב ליצרן זה עניין של בין חודש לחודשיים.

בנוסף לכך, לשלוח מכשיר בודד לא משתלם - לכן הגיוני שישלחו רק כשתצטבר להם כמות מסויימת, נגיד פעם בחודש (שוב, במקרה הטוב).

לדעתך לאחר חודשיים-שלושה שהמכשיר בשוק, מחירו יישאר כפי שהיה כשקנו אותו?

לרוב לא יצליחו למכור אותו אפילו במחיר ששילמו עליו.

והנ"ל זה המקרה הטוב, ברוב המקרים יקבלו מכשיר מחודש או מתוקן תוך שלושה-ארבעה חודשים, ואף יותר גרוע מזה.

לכן לדעתי, בלי מימון חיצוני, עסק שמתנהל כך לא יצליח לשרוד הרבה זמן, אלא אם כן הם מוכרים כמויות באמת גדולות, או שיש להם אפיק הכנסה אחר.

פורסם

מהיכרותי עם ניסים בעל החנות ועם אנרואיד סטור, מדובר באחת ה-חנויות בארץ בתחום.

תנו לי לשבח את ניסים כאחד השפיצים בתחום, מוכר מאוד ב-IANDROID וזוכה לפידבקים חיובים על התגובות מעבר להחזקת החנות.

מנסיוני היה לי HTC HD2 שקניתי יד"ש והיה תקול. נתתי להם לבדוק אותו ומה הסיפמטום שלו לאחר שלא נמצאה "המחלה" שלו ע"י העברתי להם. אומנם הם לא יכלו להבטיח לי שביצוע JTAG באמת יעזור לי עם המכשיר, אך הם היו גלויים איתי, והשירות שלהם בסופו של יום- נהדר.

לאחר תקופה התברר לי, שככל הנראה המכשיר מת מקורוזיה, דבר ששום תיקון לא באמת יעזור.

אני לא ביקרתי בחנות החדשה, אך הקודמת שישבה 10 דקות מעזריאלי הייתה נחמדה מאוד מבחינת ההוואי שלה, הלקוחות הנחמדים שיצא לי לדבר איתם לא פעם וחלקו איתי את חוויית האנרו' שלהם עם המכשיר שהרגע הביאו מארה"ב או כל מקום אחר.

בקיצור, מדובר בחנות שהיא סוג של "מקדש" למחזיקיי מכשיריי אנדרו' וישמחו תמיד לעזור לכם שם לא משנה עם איזה מכשיר תיפלו עליהם, כל עוד הוא מריץ את הרובוט הירוק, זה המקום!

אגב- במהלך הנסיון למצוא את הבעיה ב-HD2 כשישב לתיקון בחנות, יצא לי פעם לקבל טלפון אישי מניסים בשעת ערב אחריי סגירת החנות. מעולם לא זכיתי לטלפון ממנהל חנות בשעות ערב והתנצלות על כך שלא יצא להם לענות לי למייל ששלחתי. זה נקרא יחסי אנוש, וזה קודם לדעתי כמעט לכל.

פורסם

לכן לדעתי, בלי מימון חיצוני, עסק שמתנהל כך לא יצליח לשרוד הרבה זמן, אלא אם כן הם מוכרים כמויות באמת גדולות, או שיש להם אפיק הכנסה אחר.

כלומר לדעתך התנהלות כזו היא הפסדית לפי הגדרה. זה ממש לא מחויב המציאות. הכל פונקציה של אחוז המכשירים התקולים, ההוצאות / הפסדים על החלפתם, ההוצאות התפעוליות ונתח הרווח שהחנות לוקחת מראש.

פורסם

מצטרף לQttp, בסופו של דבר זה נמדד בכמה מכשירים תקולים ל-X מכשירים הם צריכים לטפל.

צריך לזכור עוד דבר, פרסום כזה כאן בפורום שווה הרבה מאוד כסף, ואפשר להגיד שהוא "בחינם".

נכון הם יכלו להתנער מאחריות/להתעקש לקחת את המכשיר לתיקון ולהשאיר את הלקוח עם טעם מר בפה תלוי באוויר למשך שבועיים ועדיין לא לעבור על החוק, אבל התנהלות כזאת הייתה מביאה להם פרסום הפוך.

לפעמים "הפסד" כספי יש למדוד ביותר מסכום כסף על הנייר.

תאמין לי שיש מקרים גרועים הרבה יותר אני לפני כמה שנים הזמנתי מאמזון את הZune HD של מיקרוסופט.

לאחר שפתחתי את המכשיר נוכחתי לדעת שהוא לא תומך בהצגת אתרי אינטרנט בעברית.

הזמנתי את המכשיר עם דק שמתחבר לטלויזיה דרך יציאת הHD, ועוד באותו היום החלטתי שאני רוצה להחזיר אותו.

אמזון אמרו לי שלח, ותקבל זיכוי על הכול כולל מחיר השילוח בתוך ארה"ב.

אני בטוח שהם הפסידו לא מעט כסף מהעניין, ובכול זאת מה שהם הפסידו הוא כלום לעומת מה שהם הרוויחו ממני לאחר מכן.

זוג אייפוד טאץ שהזמנתי, ספרים, שעונים ועוד.

בנוסף כלקוח אני אף פעם לא חושש להזמין מהם משהו, אני יודע שאם יש בעיה יטפלו בי בלי שאלות וזו תחושה שכדאי לך מאוד לספק ללקוחות שלך כך יהיה להם הרבה יותר קל לעשות קליק על העכבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים