עבור לתוכן

הת'ראד השנתי- האם אתה צם ביום כיפור?

האם אתה צם ביום כיפור? 966 הצבעות

1. 1. האם אתה צם ביום כיפור?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

זה ארוך מאוד. אבל הכוונה שלך נכונה ... אנשים לא יודעים זאת. אבל לא דתים אלא מסורתיים. אחרי שעושים את העיקר אז הצעדים הבאים הם תוספת.

בקשר לתרנגול( אגב לא חייב ,אפשר כסף ועוד.. ולתת לתרומה) קצת מצחיק שכתבת לרצוח אותו. הוא בסך הכל עובר למאכל כתורמה לעניים .

האמת שמקובל שכל אדם יעשה חשבון נפש כל לילה לפני השינה. הפעם בשנה זה בדיוק לפני יום הדין וישנם עבירות גם לחברו ששכח או בלא מודע עשה אותם .. אבל זאת המטרה להשתנות ולקבל דברים חדשים לטובה. מי שנשאר אותו דבר -באמת לא עושה כלום שעומד 14 שעות בתפילה ככפרה.

לא אתייחס להכל מקוצר זמן ,אך הדברים פשוטים. לבקשר סליחה מחבר אפשר תמיד. הכוונה ב10 ימים זה שנשאר לך ליום הדין שיקבעו לשנה הבאה.את מצבך. כמה שתבוא אם יותר זכויות ליום הדין-טוב יותר.

אותו דבר מה שכתב המשתמש

Cha0stAlker .ופתחו עכשיו באתר אשכול חדש .זה צחוקים בעיקר על ערסים ששמים כיפות בכיפור ,ואותו רגע יכול גם לדקור את מי שנוסע במכונית ביום זה. אבל אין קשר לדתים/חרדים ..כולם מודעים מה העיקר וכל שיחה/שיעור בבית -מדרש לומדים על כך יסודי.

• תגובות 109
  • צפיות 8.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כששלחתי את מה שכתבתי זה החזיר אותי לעריכה ואמר שהופיעו 14 תגובות נוספות. בין התגובות האלה וגם לפניהן. תסתכל רגע על מה שעובר כאן בדיון....

אני פשוט לא רואה כל קשר בין איך שאתה מתאר התנהגות נכונה ואמיתית לבין ההתנהגות של כמה מחברי הפורום כאן שמתנהגים כמו שומרי דת, אני לא מכיר אותם ולא יכול לאמר לך אם הם מסורתיים/חרדים/ וגם לא רוצה לסווג אותם בכל מקרה

יום דין לדעתי הוא מיותר. כי הוא בכל מקרה לא משנה כלום - מה שמשנה זה מה שעושים כל השנה ולא ביום המיוחד של השנה או כהכנה אליו

עוש משהוא : אנחנו מבקשים סליחה כדיי לתקן משהוא שנעשה, לא כדיי לסמן וי. בהכנות של יום כיפור "מירוץ סליחות כזה" הוא הרבה פחות במשמעות של לבוא ולבקש סליחה, כי יש תירוץ - יום כיפור. ולכן גם הסליחות עצמן לא יהיו אמיתיות באותה מידה - כשמישהוא בא למישהוא אחר - אלא כחלק מהמירוץ לשים וי. וכך זה גם מצד מבקש הסליחה וגם מצד הנותן. בלי יום מיוחד, הסליחה תינתן בצורה ישירה ואמיתית ולא כחלק ממירוץ - ועדיף שתינתן כך ואוליי אחרת לעולם לא, אבל לא שפשוט אנשים יסמנו לעצמם וי ויעברו לשנה הבאה

עוד משהוא, לדעתי התוכן המוכתב מראש הרב שיש ביום כיפור בכלל הופך להיות עיקר, ודוחה את המחשבה האישית על דברים ספציפיים - למשל, שבבית כנסת צריך לעקוב אחריי מה שקוראים במקום לשבת לבד איפה שהוא בשקט ולחשוב על איפה שהמחשבה הולכת לשם

בקשר לרצח תרנגולת, זה בדיוק מה שקורה שם - התעללות ורצח של יצור חי בשביל אמונות טפלות של בני אדם. ואני אומר אמונות טפלות, כי כבר הבננו שכדיי לתקן חטאים עושים פעולות לתיקון של ההשלכות שלהם בעולם האמיתי ולא טקס לבקשת סליחה

אם מישהוא רוצה לעשות טקס שיהיה לו בכיף, אבל התעללות ביצור חי אחר היא מחוץ לתחום והיא בעצמה חטא

התרומה לעניים היא לא שיקול כאן - היא רק צביעות. אם באמת אכפת לך מעניים, תרום להם קבוע ולא את השאריות מהטקס הברברי שלך

ודבר אחרון, בשר הוא רצח בכללי גם אם זה לצורכי אוכל. גם לעניים יש דברים הרבה יותר טובים (ומזינים, אם אתה רוצה לתרום אוכל) שתוכל לתרום במקום בשר למאכל

פורסם

אני מסכים עם כל מילה, עד שדיברת על הסטייק שיושב לי בצלחת. יאמי ;D .

ברצינות, "רצח" היא מילה קצת חזקה, אתה לא חושב? בכל זאת, שרשרת המזון וכו'.

פורסם

אנשים רק יודעים לבקש סליחה כללית מאלוהים בבית הכנסת ביום כיפור.

או לשלוח SMS קבוצתי לכל מי שבמכשיר.

מילא אם יום כיפור לפחות היה מכיל בתוכו מעשים ומחשבות שמובילות לבחינה אמיתית ולצעדים לשינוי.

אבל כל מה שהם עושים זה ללכת לבית הכנסת, למלמל את אותם טקסטים ארכאיים מנותקים מפרטי המציאות, ולבקש מאלוהים שיעלה להם את הדירוג אשראי.

פורסם

למען האמת, אינני דתי, ואף לא קרוב לכך, הן מבחינת אמונה והן במעשים. ובכל זאת הלכתי היום לבית כנסת והתפללתי. לא מתוך אמונה. תקראו לי צבוע אבל זו לא הסיבה שלי. אני רוצה להכיר יותר טוב את המסורת של העם שלי, ואני רואה ביום הזה הרבה דברים יפים וערכים טובים (הערסים לא נחשבים. לצום וללכת עם כיפה זה יופי, במיוחד כשאח"כ אתה תדחוף אותי בתור ותעקוף אותי בכביש- כי אתה יכול).

אני חושב שהיום הזה הוא מהדברים היפים שהדת והמסורת מציעים, ואני שמח לאמצם (לעומת הרבה שטויות ועלבונות אשר גם הם קיימים בדת).

ולכל הילדים הקטנים פה- מספיק. גם אלו שקוראים את זה עכשיו, וביחוד אלה שיקראו את זה רק מחר בערב- אשר חלקם פה אמר דברים אשר ממש אינם ברוח היום המיוחד הזה, אותו הם כ"כ מקדשים (ובכך אינם יותר טובים מבחינתי מהערס שמנשק את המזוזה לאחר שירק הערה גזענית).

פורסם

גם הערס בדיוק כמוך הלך לבית כנסת ואחריי זה חזר הביתה ופתח את המחשב. ההבדל שעושה אותך צבוע או לא צבוע לא נמצא כאן. ללכת לבית כנסת או לא, לצום או לא, ולהיכנס ל hwzone ביום כיפור או לא אלה הדברים האישיים ביותר שלך ואף אחד לא אמור לחשוב שאתה יהודי, גוי, יהודי טוב או רע ומאיזה זרם. מי שמנסה (במיוחד לפי ההחלטות האישיות האלה) לקטלג אנשים זה הערס - וזה מה שעושה אותו לערס - להידחף לחיים של אחרים

מה שקובע מי אתה זה מה רואים ממך בכל השנה - ואני לא מתכוון לזה שתהיה מלאך. גם אל תנסה. אלא לזה שכמו שאתה פוגע אתה גם מתקן עד כמה שאתה יכול

פורסם

^

למען האמת, אינני דתי, ואף לא קרוב לכך, הן מבחינת אמונה והן במעשים. ובכל זאת הלכתי היום לבית כנסת והתפללתי. לא מתוך אמונה. תקראו לי צבוע אבל זו לא הסיבה שלי.

אני לא חושב שזו צביעות, אבל אני יודע שיש כאלו שחושבים שכן, וכל מטרת המשפט הזה הייתה למנוע הערות אידיוטיות שעלולות לעלות מכיוונם (כסת"ח :) )

כשדיברתי על ערס דיברתי אריזות יפות - אנשים אשר למראית עין הם אנשים מאמינים- אבל בפועל, כלום ערכים, כלום היסטוריה וכלום תרבות- רק ביצוע ריטואלים ללא היגיון ועומק, רק בשביל להרשות לעצמם לעבור על החוק או להיות חארות (הרי הם עשו את שלהם- הם צמו, נישקו את המזוזה וקנו קמע אצל הרב. עכשיו מותר להם הכל). לעיתים הם עושים זאת אף כדי לחזק זהות לאומית (לאומנית לעיתים) במובן הפשוט ביותר של המילה- להשתייך למשהו. גם זה גורם להם להיות אנשים אנוכיים ודוחים.

כמובן שאלו הם רק סוג מסויים של ערסים, יש גם אלה שהכל מגיע להם בלי קשר לשום איצטלה תרבותית או דתית- אלא ככה סתם :facepalm:

ואכן, אני רוצה לבקש כאן סליחה מכל מי שפגעתי בו השנה, אם במזיד ואם בשגגה, אם ביודעין ואם בלא יודעין.

אני באמת אשתדל להשתפר השנה ולהיות יותר נחמד :)

שלא תבינו אותי לא נכון, אני אמשיך להיות ביקורתי (וסרקסטי), אבל אשתדל להיות פחות ארסי :smile1:

חתימה טובה לכולם :)

פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

תשים עוד סמיילי צוחק בהודעה שלך כדי שתראה קליל ואגבי :xyxthumbs:.

בכל מקרה, מן הסתם שיש אנשים שלוקחים את הציווים של ההמנהיגים ההזויים שלכם..אהה..סליחה, שלנו,

בצורה מטאפורית ולא מחייבת(כי הם מבינים שמדובר בתשושי נפש) ויש כאלה שלוקחים את זה באופן מילולי.

אז אני משוכנע שתמצא לא מעט אנשים, שאולי לא שומרים שבת ומצוות. אבל הם עדיין יהודים כשרים למהדרין,

שבטוחים שהם טובים יותר מגויים רק על סמך זה ושיישמחו על בסיס טענה זו, לא לעזור לגוי בשבת(למרות שחיללו אותה כבר קודם).

פורסם
כשדיברתי על ערס דיברתי אריזות יפות - אנשים אשר למראית עין הם אנשים מאמינים- אבל בפועל, כלום ערכים, כלום היסטוריה וכלום תרבות

היסטוריה ותרבות הם לא חלק מזה. תחשוב שאתה מורד לגמרי, עוזב את הכול ורוצה לפתוח דף חדש שלא היה קיים מקודם - אין לך היסטוריה, אין לך תרבות, התחלה חדשה מאפס. ועדיין אתה יכול להתחיל לבנות מחדש את הריק הזה כמו בן אדם טוב או כמו ערס. הדבר היחיד שיש כאן זה ערכים וגם בזה רק ערכי בסיס כלשהם, לא כל הערכים שהוגדרו באותו משהוא שעזבת

יש עכשו כ 20 שעות עד שרוב משתתפי הדיון הזה יחזרו אליו, אני מציע שבמקום לנחש עכשו מה הם יתרמו לדיון כשיחזרו, נחכה וניתן לזה לקרות

פורסם

לא ירדת לסוף דעתי. אני מתכוון שאלו אנשים שעושים מן הדת קליפה חיצונית ומשתמשים בה בכדי לחוש עליונות על הזולת.

מה לא היה מובן בפוסט הקודם, בשם בודהה, הכתיבה שלי כה סתומה? ::)

פורסם

הפוסט מובן לחלוטין, אני פשוט לוקח אותו למקום אחר במתכוון

פורסם

11010010110

אנא השתדל לשנות קצת את הגישה שאתה פונה אלי וכן כהכללה -אני לא עושה את טקס התרנגול. וגם ציינתי שאפשר עם כסף. לא נכנס לסיבות מדוע עושים זאת ,מימלא לא מעניין אותך. אפשר לעשות את טקס התרנגול בלי לפגוע בו ואני רואה זאת ..וזה שאכן יש מקרים אחרים -תפנה לאותם שעושים זאת. אך התורה אוסרת התעללות בבעלי חיים.

דוגמא אחת לדקדוק התורה גם בצער שכזה

*דברים (פרק כב): "לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו" (-כי הם לא שווים בכוחם, ולכן אחד יתאמץ יותר מן האחר).

אתה יכול להגיד שמאכל תרנגול זה רצח, ואני מקווה שאתה אכן לא אוכל בשר עוף ודגים- אחרת זאת צביעות להשקפה שלך.

אצלי התרנגול נוצר בשביל האדם.. לתת ביצים ומאכל עוף ..וכן עוד דברים כמו נוצות וכו'.. והכל נעשה בשחיטה כשרה ,שלא תגרום צער מיותר לעוף.

בקשר לתרומה,הציבור החרדי מאוד מקפיד כל השנה במעשה חסד וגמחים רבים. רק ציינתי שבקשר לתרנגול- הוא עובר כמאכל בתור צדקה.

איאפשר ללומר שיום הדין מיותר ,שכן על פי היהדות יש יום דין ביום הכיפורים על ידי בורא העולם -מפורש בתורה. אך אכן כל אדם יכול מתי שירצה לעשות חשבון נפש וכן לבקש מחברו סליחה ומחילה -כל השנה.

עזוב תתפילות,החשוב ביותר זה אכן לבקש ישירות מחברו וכן לעשות חשבון נפש כנגד בוראו. כל מטרת התפילה והשופר זה בדיוק לעורר את האדם.

הדוגמא המוחשית שעולה לי לראש ,זה המשתמש 'הדוד משה' ..אכן כל אחד יכול לבקשר סליחה מראש אך אני חושב כשהוא היה בתפילה זה עורר אותו יותר .הוא היחיד בין הלא מאמינים שכתב את זה:

ואכן, אני רוצה לבקש כאן סליחה מכל מי שפגעתי בו השנה, אם במזיד ואם בשגגה, אם ביודעין ואם בלא יודעין.

אני באמת אשתדל להשתפר השנה ולהיות יותר נחמד smiley.gif

שלא תבינו אותי לא נכון, אני אמשיך להיות ביקורתי (וסרקסטי), אבל אשתדל להיות פחות ארסי smile1.gif

חתימה טובה לכולם smiley.gif

פורסם

נראה שחברים שלך היו עסוקים גם בצום וגם ביידוי אבנים על צוות אמבולנסים והסעות עובדי בית חולים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4286026,00.html

כל הכבוד לאוכלוסייה המסרותית-דתית של מדינת ישראל, שיודעת שיותר חשוב לזרוק אבל על אוטו בשם אלוהים,

כאשר כלל לא ברור להם מה המטרה שלשמה האוטו הזה נוסע, מאשר לשבת בשקט ולעשות חשבון נפש.

ולגבי תרנגולי כפרות שהולכים לתרומה לעניים למאכל? נראה לי שאתה שוב מחרטט אותנו רוני:

299357_228954127230514_1369309060_n.jpg

לעולם לא תשכנע אותי שיש יותר טוב מרוע בקהילה החרדית, כי זה פשוט תמיד יהיה שקר.

פאנאט קיצוני, לא יכול להיות אדם טוב, בהגדרה.

פורסם

לא רק שאתה אדם צבוע (ההודעה הקודמת לגביך הראתה זאת ) אלא גם אדם לא ישר.אדם מכליל וכן גס.

תחילה אין דבר כזה אפס ..כולם מודעים לברברים שבכל שנה זורקים אבנים וכמובן גם מכיוון של ערסים שעושים זאת.

תרנגולות אכן הולכות לתרומה .

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%AA

. צריך לבדוק בכלליות בעיניים וכן מה דורשים מכל אחד לעשות.ולא מאיזה תמונה . ואף ציינתי שיש גם צד לא טוב - בעיקר מכל מיני סוחרי עופות -מרבית מביאי העופות בכלל לא חרדים.

אדם קיצוני כמוך מחפש רק את הרע בעולם החרדי וכן בעולם היהודי. זה כל כך שקוף מההודעות שלך ,רק חבל שאתה בעצמך לא שם לב לזה.

אין לך את האומץ ללכת למשל אם אדם שאני יציע לך ולהסתובב ולראות בעיניים.כל מטרתך להצדיק את דרכך -זה הכל.

מדוע אדם לא ישר? כיוון ..מוכחים אותך בטעותך ,אינך חוזר בך.. אלא ממשיך ואף עוד יותר (הודעתך לפני האחרונה מראה זאת יפה). וכן אדם ישר, לא לומד על משהו דרך תמונה. הנה תמונה הפוכה

d9b152858d5aa2feca1d33174032d4b0.jpgnm33zcmmy0ji.jpg

nm33zcmmy0ji.jpg

מדוע מכליל? כפי שחישבתי לעצמי ,אין לי חברים שזורקים אבנים. ואנשים מהסוג שלך , אני ישר שולל לדיון רציני ,כיוון שקו מחשבתם עקום. תראה איך זה נראה מהצד ההפוך -'ערס חילוני זרק אבן.. אז הוא חבר שלך כיוון שהוא חילוני '.

וגם מכליל קבוצות שלמות מחוסר ידע והצדקה אישית.

אך יש משהו טוב,יש משהו שאני מסכים

פאנאט קיצוני, לא יכול להיות אדם טוב, בהגדרה.

זה אחד כמוך, אחד חרדי קיצוני,אחד מוסלמי קיצוני= כל קיצוני.

כתבת שקר -השקרים מאומות העולם להצדיק את דרכם = חם אחמדינג'אד (מזל שביבי יודע היסטוריה ),או משנאה או מקנאות וכו'..כנגד יהודים או חרדים/דתים -נופילים לרסיסים .

בהיותך ,יהודי עכשיו ,נו כבר תרמת? http://www.naomi.org.il/index.php?act=page&id=92396&str=%D7%9B%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%AA

חבל לפספס. ;)

פורסם

טקס התרנגול נעשה על ידיי קבוצות גדולות. אני בטוח לחלוטין שאתה יודע מהו קהל היעד של הטקסים האלה, ושאתה מכיר את הקהל הזה מספיק טוב. אני לא מכליל אותך או את האוכלוסיה הדתית (על כל הזרמים שבה) - מובן שיש מי שעושה את הטקס ויש מי שלא, נתונים כמותיים אין לי אבל מה שבטוח זה לא "בודדים" ולא "כמעט כולם" אלא באמצע

מי שמכליל כאן זה אתה, שכן אמרת ש "מימלא לא מעניין אותך". לא זכור לי שנתתי לך סיבה לחשוב כך, ואם מי שנתן את הסיבה הוא מישהוא אחר שהשתתף בדיון, רצוי שתבחין בכך שאני והוא 2 אנשים שונים

לא ידוע לי על טקס תרנגול שבו לא פוגעים בתרנגול, לפי ההגדרה של "לא פוגעים" שבה משתמשים רוב בני האדם. אם יש אפשרות כזאת, למה היא לא מחליפה את הטקס שבו כן הורים את התרנגול ?

התורה אסרה על התעללות בבעלי חיים, אלא מה, או שהעם מתעלם מהתורה (ואם כן, זה לא הדוגמה היחידה לכך....) או שהאיסורים שבתורה כתובים בצורה שהתעללות לצורכי תורה אחרים לא נכללים באיסורים

הדוגמה שלך אם השור והחמור טובה מאוד - "דוגמא אחת לדקדוק התורה גם בצער שכזה" - לאיך שהתורה עוסקת בשטויות ובקושי מכסה גם אותן, וגם את איך שמפרשים אותה בצורה דפוקה

נסביר את זה :

לאיכר שומר תורה ומצוות יש שור, חמור וסוס. כל ה 3 בעלי כוח שונה

לא נאמר כלום בקשר לסוס. מותר לחרוש איתו ביחד אם השור או אם החמור ?

הבעיה אם השור והחמור היא לא שהם ימשכו בכוח שונה. בכל מקרה אם האיכר ישלב את הכוחות שלהם, יהיה לכל אחד מהם קל יותר למשוך מאשר אם היה לבד

ניתן אפילו לרתום אותם בצורה שהכוחות יהיו מאוזנים - כלומר שהמחרשה תתקדם בקו ישר למרות הכוח השונה של החיות

ובכלל לדעתי הבעיה כאן זה לא בחלוקה לא הוגנת של הכוחות, אלא שהשור יידלק על החמור וינסה לנגוח בו. מה שכמובן יכול לקרות רק בזמן החרישה, אני מקווה שנאמר משהוא גם על הזמן שהם גוררים דברים אחרים חוץ ממחרשות או הזמן שהם באורווה ?

אני אכן לא אוכל לא בשר (מאף סוג של חיה), לא מוצרי חלב, ולא מוצרי ביצים

אצלך התרנגול נוצר בשביל האדם.... מאיםה לקחת את זה ? לאדם מן הסתם נוח להחליט שמשהו נוצר בשבילו. אני אומר שהתרנגול לא נוצר בשביל מישהוא, הוא נוצר וזהו

בקשר לשחיטה - זה אחד מהשקרים הכי גדולים שיש בדת שהשחיטה הכשרה היא הומאנית. אתה מוזמן ללכת לבדוק בערוץ היוטיוב של אנונימוס או PETA. לעומתם חישמול, איבוד הכרה מהיר על ידיי מכה חזקה על הראש, או לכל הפחות חץ רעל מהיר נראים כמו אופציות הרבה יותר הומאניות. יש סיבה טובה מאוד למה שחיטה כשרה נאסרה בהרבה מקומות בעולם, אני רוצה לקוות שיגיע יום שבו תיאסר גם בישראל, אבל כדיי שדבר כזה יקרה יהיה צריך להוציא הרבה שקרים להרבה מאוד אנשים מהראש

אני מכיר את נושא התרומה בחוגים החרדיים וזה בהחלט ראוי להערכה

מה שכן, התרנגולות מהכפרות לא שייכות לזה....

קודם כל, התמונה של לב מדברת בעד עצמה

שנית, הנצילות של בשר (ערך תזונתי מול משאבים שהושקעו בייצור) היא מהנמוכות ביותר שיש - בהשקעת המשאבים שלוקח ליצור כמות של בשר בעלת ערך תזונתי מסויים, ניתן ליצור כמות של אוכל צמחי (טבעי או מעובד) שיכול ערך תזונתי גבוה פי כמה - מה שאומר, להאכיל טוב באותה מידה כמות גדולה יותר של נזקקים, או להאכיל טוב יותר את הכמות ההתחלתית של נזקקים, על ידיי אותה השקעה התחלתית

יום הדין הוא מיותר וזה מכיוון שבני אדם אמורים לתת את הדין במידה שווה כל השנה. כבר כתבתי למה אם לאחד את זה ליום אחד, החשיבה האישית של בני אדם תהיה חלשה ושטחית יותר כי היא באה בגלל דחיפה דתית ולא בגלל רגשות אישיים לגמרי, שהרבה יותר כנים

מההיכרות הקצרה ביותר אם הדוד משה בדיון הזה, אני חושב שהוא היה מוצא את הדרך שלו לעשות את החשבון האישי שלו בצורה מלאה בין אם היה או לא היה קיים יום כיפור. תעבור טוב יותר על ההודעה שלו

לב, אני מכיר בצורה ישירה (לא דרך האינטרנט) דתיים מזרמים שונים, ולא, אלה שאני מכיר אינם פנאטים

אחת שלדעתי התגלתה כפנאטית, ואם זאת ללא כל זריקת אבנים או גילויי אלימות, מישהיא שהגיעה לפניי כשנה למרכז ה IT (שבו ביצעתי עבודה מזדמנת באותם ימים) במוסד לימודי חילוני. היא הביאה למחלקה את המחשב הביתי שלה לתיקון, ואיכשהוא התחילה בינינו שיחה על זה שהבעיה במחשב היא וירוס, ואיך בדיוק הוא הגיע שכן יש לה אינטרנט רימון, ואז למה בכלל צריך רימון ולא אינטרנט רגיל, וזה שהאינטרנט כולו הוא תועבה, ואיך זה משפיע על הילדים (יש לציין - בני יותר מ 13) במשפחה. אמרתי לה שילדים בני <13 זה לא גיל שבו יש לה יותר מידי דרכים להתערב במה שהם עושים, כי הם כבר בגיל המתאים להבין שחוסמים להם את האתרים וללכת לגלוש לכל מה שמעניין אותם בבית של חברים, ואם היא חושבת שהיא מגינה עליהם מפורנו - ההיפך, הם ירצו לטעום במיוחד את הפרי האסור - ואז הגענו לזה שהיא מוודאת קודם אם יש לחברים בבית אינטרנט לא מצונזר, טלויזיה וכדומה ולא מאשרת לילדים לה להתחבר אם אנשים שנופלים על הקריטריונים האלה

הלינק לויקיפדיה מתאר את המנהג לפי הספר (by the book), לעומתי התמונה של לב מראה את מה שקורה בעולם האמיתי ומשקפת אותו הרבה יותר מדוייק

וזה ממש לא המקרה היחיד שבו בספר (ולא בויקיפדיה אלא בתנך עצמו) כתוב משהוא אחד והעם היהודי בשנת 2012 עושה משהוא אחר

יש אנשים שמחפשים את הרע ורצוי מאוד שיהיו כאלה. כי לאלה שמחפשים תמונה מלאה אין את כל האמצעים למצוא את הכול מהכול בעצמם, הם חייבים בהרבה מקרים להסתמך על מה שמביאים להם אחרים

נחש, למשל , כמה התייחסות היתה לנושא ההתעללות בבעלי חיים בכלל אם לא הארגונים כמו אנונימוס ו PETA שמחפשים את הרע ורק אותו. באותה מידה יש הרבה תחומים שבהם אנחנו צריכים את ה "שוטרים" האלה - יהיו אלה לב, חופש/דעת אמת וכדומה

מה שעושה הבדל הוא, במעשים של אותו קיצוני. יש קיצוני שמחפש ומתעד דברים שאחרים עושים. יש קיצוני אחר שסוגר את העיניים לדור העתיד בתחומי הבית או מערכת החינוך, ויש קיצוני אחר שזורק אבנים או מתפוצץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים